“Het Vlaams Belang is niet racistisch”

Screenshot_83

(Door: Sam Van Rooy)

Sam Van Rooy, studiedienstmedewerker van Vlaams Belang, reageert op een eerdere opiniebijdrage van David Van Peteghem die stelde dat het Vlaams Belang een racistische partij is. “Ons verzet beperkt zich niet tot bepaalde ´rassen´ of huidskleuren, laat staan dat ´ras´ of huidskleur onze drijfveer is om massa-immigratie af te keuren.”

In een reactie op onder andere politicoloog Carl Devos beweert David Van Peteghem dat het Vlaams Belang ‘wél een racistische partij is’. Hij schrijft: ‘De droom van een wit Vlaanderen in een wit Europa laat weinig aan de verbeelding over.’

Nochtans is het de dromerige verbeelding van filosoof, theoloog en auteur Van Peteghem die tot deze lasterlijke leugen heeft geleid, want hij slaagt er niet in om zijn ongegronde beschuldiging te onderbouwen.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Knack.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, demoniseren, Hypocrisie, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Vlaams Belang, Vlaanderen, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

6 reacties op “Het Vlaams Belang is niet racistisch”

 1. King Arthur zegt:

  1 gigantische linkse lulmetvingers kan zomaar een hele partij beschuldigen van iets waar geen ene ruk van klopt. Nu hele partij in de verdediging. We worden zoooooo verschrikkelijk moei van al dit soort oppervlakkig gezeik zonder inhoudelijk te worden. Als men echt argumenten heeft tegen immigratie dan kunnen linkse debielen alleen nog maar met termen als racisme komen. De vernietiging van Europa komt voornamelijk door dit soort linkse lamlulletjes.

  Geliked door 1 persoon

 2. paulzwueste zegt:

  Persoonlijk vind ik de slogan van ons Vlaams Belang: “Eigen Volk Eerst!”, bijzonder ongelukkig gekozen.
  Met deze boodschap wordt namelijk gesuggereerd dat na het eerst komen alle niet-eigen-volk-mensen óók aan tafel mogen zitten.
  Op die manier breng je geen echte duidelijke boodschap over.
  De essentie die maximale impact moet genereren in de huidige samenleving….
  De enige èchte boodschap waarvoor gekozen zal MOETEN worden is namelijk het EIGEN BESTAANSRECHT dat momenteel sluipenderwijze vernietigd wordt door de vervloekte islam.
  (Zoals Wilders het bijvoorbeeld doet. Helder en klaar.)
  Meer is er namelijk niet.
  Zoiets maak je nu eenmaal niet duidelijk door anderen achter te stellen…maar juist door die anderen als ’n regelrechte vernietigingsfactor voor het bestaan van het Vlaanderen van NU in het zoeklicht te zetten.
  ’n Natie wordt geacht zèlf te kunnen functioneren.
  Maak de boodschap duidelijk dat dàt met de islam compleet onmogelijk is.
  Maar ga niet klagen dat anderen voordringen..
  De suggestie wordt tevens gewekt dat die anderen zich weliswaar niet naar behoren gedragen maar wel recht hebben op hun deel, waardoor je voedsel geeft aan de beschuldiging van racisme.

  Sam, op die manier blijft het water naar de zee dragen..
  Als we elkaar weer ontmoeten gaan we er zeker over praten.

  Like

  • King Arthur zegt:

   @Paulzwueste,
   Het eigenbestaansrecht wordt niet per se vernietigd door de pislam, maar veeleer door de levensgevaarlijke westerse nsb-slinksmensch die al de parasieten naar binnen haalt. Het verraad komt van binnenuit!!!! Slinkse clubs halen vooral nieuwe stemmen naar binnen zodat hun macht zal toenemen en uiteindelijk zal uitmonden in een zionistische-crypto-marxistisch-communistische maatschappij, waar verraad van de medeburger hoogtij zal vieren. Denk aan Stalin die uiteindelijk 50-60 miljoen Russen vermoord heeft in een paar jaar tijd. De slinksmensch is niets anders dan een machtsgeile communistische hoer.

   Geliked door 1 persoon

 3. Thom zegt:

  Dat gezeik over of je wel of niet racistisch bent daar moet je niet eens aan mee doen. Mij kan het geen zak schelen of ik het wel of niet ben. Het zij zo.

  Geliked door 1 persoon

 4. Roeland zegt:

  Ik mis nog steeds de uitzendingen van de N.O.S. Nee.. , niet die verschrikkelijke NL NOS.

  In de jaren 90 had de VRT (of BRT) 1 keer per week een uitzending van de “Nationalistische Omroep Stichting” Uitzending van het toen nog Vlaams Blok.
  Een lichtpuntje in de week. Ik moet nog ergens een paar opnames hebben liggen.

  Alleen de naam N.O.S. vond ik al zo mooi. In Nederland werd het natuurlijk verzwegen, dat zoiets als een “belgische N.O.S.” bestond.

  Ik meen , dat het Vlaams Belang ooit meer dan 20% van de Vlaamse kiezers achter zich had.
  Toen kwam het cordon sanitaire. (Alleen de naam al).

  Dat cordon sanitaire is en was natuurlijk anti democratisch. Hoe durven diezelfde anti democraten over racisme te zeveren ????!

  En nee ; het Vlaams Belang is NIET RACISTISCH!!

  Like

 5. ronjaspers zegt:

  Er is heel veel “racisme” op de wereld,en dit antiblanke racisme wordt veroorzaakt door het extreem linkse nageboorte.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s