Regering van Cyprus slaat alarm: In de Middellandse Zee ontstaat een zijtak van de vluchtelingenstroom

Screenshot_10

(Door: Ulf Lüdeke – Vertaling: E.J. Bron)

In bijna alle “klassieke immigratielanden” zoals Italië of Griekenland neemt het aantal “vluchtelingen” uit het Midden-Oosten af. De autoriteiten op Cyprus hebben in 2018 echter een toename met ongeveer 50% van nieuwe aankomsten geregistreerd. Nu slaat de regering van Cyprus alarm en waarschuwt voor het ontstaan van een nieuwe “zijtak” van een migrantenstroom als de EU het eiland niet zou helpen.

In vergelijking met de hoofdroute via Spanje vallen de aantallen in Cyprus tot nu toe weliswaar nog laag uit. Tot 11 november zijn er volgens informatie van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) tot nu toe 746 “vluchtelingen” op het Middellandse Zee-eiland aangekomen, dat bijna 200 kilometer ten westen van de Syrische en Libanese kust ligt.

In dezelfde periode vorig jaar waren het 501 migranten. Opvallend is echter dat het grootste deel daarvan pas in de afgelopen weken naar Cyprus kwam. Op de turkse noordkust zouden op één dag wel eens tot 100 “vluchtelingen” zijn geland. Van daaruit gaan de “migranten” dan op weg naar het Griekse zuidelijke deel van het gescheiden eiland, waar zich ook het vluchtelingenkamp bevindt.

Situatie in Libanese vluchtelingenkampen oorzaak van nieuwe migrantenaanvoer

Volgens een bericht van de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” (FAZ) liet de Cypriotische president Nikos Anastasiadis zich bezorgd uit over de toenemende aantallen “migranten” en waarschuwde voor “toenemende druk”. Bovendien zouden Cypriotische media de afgelopen dagen bericht hebben over aanwijzingen uit veiligheidskringen dat zich onder de “vluchtelingen” uit Syrië radicaalislamitische strijders uit Idlib zouden kunnen bevinden.

Als een van de hoofdoorzaken voor de plotselinge stijging noemt het IOM-kantoor in Cyprus behalve de sluiting van de Balkan-route de toenemende druk op vooral Syrische oorlogsvluchtelingen in Libanese vluchtelingenkampen, aldus Natasa Xenophontos-Koudouna van IOM tegenover “Focus Online”. De kampen zijn overvol, Libanon heeft te lijden onder een economische crisis, daarom vermindert de steun in de bevolking voor de “vluchtelingen”. Bovendien zijn daar nieuwe smokkel-bendes actief, die voor gigantische prijzen overtochten naar Cyprus regelen in niet zeewaardige boten. “We kunnen weliswaar nog niet spreken van een nieuwe trend, maar de aantallen blijven stijgen.”

Libanese deskundigen waarschuwen voor collaps en “domino-effect”

Libanese deskundigen waarschuwen bovendien voor een “domino-effect wanneer de toenemende aantallen migranten richting Cyprus zouden aanhouden. “De Libanese veiligheidstroepen zouden overbelast raken als het probleem zich uitbreidt tot een massafenomeen”, waarschuwde Mohanad Ali Hage van de denktank “Carnegie” in Beiroet tegenover de FAZ. De economische crisis in Libanon zou steeds erger worden en zou tot een collaps kunnen leiden wanneer er niet spoedig hervormingen worden ingevoerd. En zou ook negatieve gevolgen voor de “vluchtelingen” hebben.

In 2018 konden zoveel “vluchtelingen” als nooit tevoren in Cyprus landen

Tot nu toe werd Cyprus zelf gemeden door oorlogsvluchtelingen, hoewel het Griekse deel van de gedeelde eilandenstaat bij de EU hoort. Dat zou er volgens de IOM vooral aan liggen dat het vanuit Cyprus niet mogelijk is om over land naar Europese landen zoals Duitsland en Zweden te komen.

Daarom sloot Xenophontos-Koudouna het niet uit dat er dit jaar zoveel “vluchtelingen” als nooit tevoren in Cyprus zouden kunnen landen. De meeste “migranten” werden in 2017 geregistreerd, toen 1078 mensen toevlucht zochten in de eilandenstaat. In 2016 waren dat er echter maar 345, het jaar daarvoor zelfs maar 269. “tot nu toe gaan we er van uit dat we geen tweede Lampedusa op Cyprus meemaken”, zei Xenophontos-Koudouna tegen “Focus Online”. Het tot Sicilië behorende kleine eiland Lampedusa was vooral in het begin van de “vluchtelingencrisis” een geliefd door voor “migranten” geworden en af en toe compleet overvol.

IOM: “Tot nu toe is de situatie in het vluchtelingenkamp in Cyprus onder controle”

De Cypriotische president Anastasiades eist nu hulp van de EU, die ook al werd toegezegd. In het Griekse deel van Cyprus wonen ongeveer een miljoen mensen, waaronder ook ongeveer 10.000 “migranten” en “vluchtelingen” wier status nog niet duidelijk is. Berichten van Cypriotische media dat het opnamekamp in Kokkinotrimithia ten westen van de hoofdstad Nicosia overvol zou zijn, kon Xenophontos-Koudouna tegenover “Focus Online” niet bevestigen. “Op dit moment is de situatie in het kamp onder controle. En ook al mochten de aantallen verder toenemen, dan zou dat niet onmiddellijk tot belemmeringen leiden, omdat de IOM zijn capaciteiten op Cyprus onmiddellijk zou uitbreiden.”

De helft van alle “vluchtelingen” komt via Spanje de EU binnen

In Italië, Griekenland en Malta zijn de aantallen “vluchtelingen” in vergelijking met 2017 aanzienlijk afgenomen. In Spanje echter stijgt het aantal nog veel meer dan in Cyprus – en op een duidelijk hoger niveau. Kwamen er vorig jaar tussen 1 januari en 11 november nog bijna 16.000 mensen via de middellandse Zee naar Spanje, dit jaar waren dat al bijna 50.000 “migranten”. Dat is ongeveer de helft van alle in totaal 102.611 “vluchtelingen” die tot 11 november volgens informatie van de IOM de EU binnenkwamen.

Bron:
www.focus.de
Door: Ulf Lüdeke

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, Arabische wereld, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Cyprus, Demografie, Eurabië, Europa, EUSSR, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Multiculti, NGO´s, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op Regering van Cyprus slaat alarm: In de Middellandse Zee ontstaat een zijtak van de vluchtelingenstroom

 1. jack black zegt:

  Vandaag in de Televaag !
  En onze Asylgraftakken bedreigen Buschauffeurs !
  Busterreur bij Utrecht: ‘Ik vermoord je!’
  Binnenland15 nov.
  De burgemeester van Utrechtse Heuvelrug wil dat het COA
  maatregelen neemt om de overlast door asielzoekers te stoppen.
  “Ik vind dat iedereen die gebruikmaakt van het openbaar vervoer
  zich moet gedragen,” zegt de burgervader bij WNL.

  Hoezo gedragen ?
  ERUIT met dit vervloekte asyl-kankervolkje !

  Geliked door 6 people

  • Steven zegt:

   Zolang men in Europa de ogen sluit voor wat deze asielratten uitvreten zal er NIKS veranderen. Moet je kijken als de bevolking er zelf werk van gaat maken hoe snel men gaat reageren. Maar zolang eigen burgers braaf blijven toekijken en wachten tot we één voor één vermoord worden, vindt de overheid het wel BEST!

   Geliked door 1 persoon

 2. Cathja zegt:

  Het lijkt wel ongedierte. Dat duikt ook overal op, en is meestal lastig om te bestrijden.
  Merkel heeft wat overhoop gehaald met haar uitnodiging aan heel Afrika om naar Europa te komen. We raken door haar krankzinnige beleid diep, zeer diep in de problemen! De stroom ‘vluchtelingen’ droogt voorlopig niet op, maar wordt sterker. Misschien dat de naderende winter ervoor zorgt dat het even iets rustiger wordt, maar dat ze blijven komen staat vast.

  Geliked door 1 persoon

 3. Zie ginds komt de stoomboot naar spanje weer aan. Allemaal zwarte pieten uit Afrika. Zij brengen geen kadootjes, maar enge ziektes zoals ebola, schurft, de tyfus en nog veel meer. Nou kunnen al die pieterbazen wat mij betreft allemaal de tyfus krijgen maar liefst niet in mijn bijzijn. Ik ben zuinig op mijn gezondheid waar ik een godsvermogen voor betaal om dat zo te houden .

  Geliked door 3 people

 4. Ruud zegt:

  De boot in en terug, is de enige effectieve maatregel. De hordes bedreigen ons bestaan net zoals rond het jaar 375/400 na. Chr. toen grote groepen vreemde volken het Romeinse Rijk bestormden en ten val brachten. Rutte als geschiedenisleraar zou het de anderen precies kunnen uitleggen maar ja, het probleem weglullen gaat hem beter af dan daadkracht tonen en effectief optreden.Trouwens, de dames en heren in Brussel zouden er wel eens ontstemd over kunnen geraken en een mooie baan voor hem aan een andere slapjanus toebedelen.

  Geliked door 3 people

 5. Aegolius cs zegt:

  **De autoriteiten op Cyprus hebben in 2018 echter een toename met ongeveer 50% van nieuwe aankomsten geregistreerd.**
  Autoriteiten op Cyprus?! De EUSSR weet er wel raad mee, nietwaar Tayyip Erdoğan en anders u wel?!

  Like

 6. jungleelephant zegt:

  Hoogste tijd om iedereen [had al vanaf het begin moeten gebeuren] zonder,of met valse papieren,per direct te weigeren en terug te sturen!

  Like

 7. Ergens had ik een paar maanden terug al gemeld dat de chantage van Erdogan het risico met zich zou meebrengen dat de transporten van Jihadisten uit Kamp Yarouc ten zuiden van Damascus, naar het Zuid Oosten van de Syrische grens met Turkije, grote problemen zouden opleveren.
  Daar zitten nu ongeveer 5000 Jihadisten, waarvan er veel van Buitenlandse afkomst zijn, die strijd leveren om in die regio bloed en verderf te zaaien. Erdogan richt zich nu vol op de Koerden nadat Amerika zijn troepen al aan het terugtrekken zijn. De kleine dorpen in die regio zullen nog meer massagraven van burgers en kinderen opleveren gepleegd door de IS rebellen. Als ze de kans krijgen dan zijn duizenden gevlucht uit hun dorpen voor het geweld op weg naar Turkije. Hieronder zullen zich ook gevluchte IS strijders van buitenlandse afkomst bevinden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s