VS stemt tegen VN-resolutie ter veroordeling van de Israëlische soevereiniteit over de Golan-hoogten

Screenshot_26

(Vertaling: E.J. Bron)

De Verenigde Staten hebben vrijdag voor het eerst tegen de jaarlijkse beslissing van de VN gestemd, waarin de Israëlische soevereiniteit over de Golan-hoogten veroordeeld wordt. Tot nu toe hadden de VS bij de stemming altijd blanco gestemd.

Israel Heute

Daarmee was de VS het enige land dat bij de stemming aan de kant van Israël ging staan. De Amerikaanse VN-ambassadrice Nikki Haley (foto), die aan het eind van het jaar haar functie zal neerleggen, verkondigde donderdag al de Amerikaanse beslissing om deze keer tegen de VN-resolutie te stemmen. “De Verenigde Staten zullen niet meer blanco stemmen tegen de Israëlische controle over de Golan-hoogten. De hele stemming is alleen maar tegen Israël gericht. De verwoesting, die het regime van de Syrische president Bashar al-Assad overal achterlaat, bewijst alleen maar dat hij niet in staat is de controle over iedereen te hebben”, zei ze.

De symbolische stemming over de beslissing, die geen enkel gevolg heeft, eindigde met een grote meerderheid van 151 landen die dit voorstel ondersteunden, tegenover 14 onthoudingen en twee tegenstemmen, die van Israël en de VS.

De Israëlische VN-ambassadeur Danny Danon bedankte de Amerikanen voor hun ondersteuning en zei: “Het schijnt in politiek opzicht niet echt populair te zijn om tegen deze beslissing te stemmen, daarom is de Amerikaanse stem heel moedig. Israël is niet bereid zich aan gevaar bloot te stellen. De Golan-hoogten zijn van kritieke betekenis voor de Israëlische veiligheid en we hebben het volste recht om de Golan-hoogten te controleren. Ik wil graag heel duidelijk stellen: Israël zal zich niet van de Golan-hoogten terugtrekken en het wordt tijd dat de internationale gemeenschap dat accepteert.”

 

Vrijdag werden er tijdens de zitting van de “Speciale VN-commissie voor politiek en dekolonisatie” behalve deze beslissing nog acht andere beslissingen tegen Israël genomen, toen de resultaten van het jaarlijkse “rapport van de speciale commissie tot onderzoek van Israëlische praktijken die de mensenrechten van de Palestijnen en andere Arabieren in de bezette gebieden betreffen” werden voorgelezen. Deze resoluties werden ondersteund door landen als Syrië en Saoedi-Arabië.

Ook Duitsland nam monter deel en ondersteunde acht van de in totaal negen beslissingen tegen Israël. Slechts eenmaal stemde het blanco, toen de oprichting van een “speciaal comité tot onderzoek van Israëlische praktijken” werd geëist.

De aanvallen met meer dan 500 raketten en mortiergranaten door Hamas op Israëlische steden, waarbij één mens gedood en ongeveer 70 anderen gewond raakten, werden in geen enkele resolutie veroordeeld of genoemd.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Palestijnen", "Weg met ons!", achterlijkheid, antisemitisme, Barbarisme, demoniseren, Dhimmitude, Hypocrisie, islam-collaboratie, islamappeasement, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Verenigde Naties, verloedering, Volksvijandigheid, VS, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

16 reacties op VS stemt tegen VN-resolutie ter veroordeling van de Israëlische soevereiniteit over de Golan-hoogten

 1. Wachteres zegt:

  Caroline Glick & Colonel Allen West

  Engels ondertiteld.

  Geliked door 1 persoon

 2. Armani zegt:

  Geweldig om te horen , ik wil Israël gelukwensen TOP

  Like

 3. Armani zegt:

  Gefeliciteerd Israël , ik vind dit zo mooi een overwinning voor het Joodse volk tegen Palestijnse terroristen TUIG

  Like

 4. Ruud zegt:

  Duidelijk stellingname. Niets zo erg als een godsdienstoorlog waar in ieder geval nu de gewenste duidelijkheid wordt geschapen. Ooit werden de Joden bijna uitgeroeid; ik hoop dat ze zich dat geen tweede keer laten overkomen.Als hun veiligheid en voortbestaan im frage is zijn alle daarop gerichte acties begrijpelijk en verklaarbaar.

  Like

 5. Comerius zegt:

  Heel goed dat Amerika dat doet, het zal voor Amerika goed uitpakken.
  God sprak tegen Abram: “Ik zal zegenen wie u zegenen en wie u vervloekt zal Ik vervloeken”. De Europeanen staan niet positief t.o.v. Israël, dus daar rust geen zegen op.

  Like

  • Anneke zegt:

   Europa krijgt het uitschot Comerius, testosteron geladen onbenullen, zoals al eerder reeds aangegeven, het enige wat ze (moslims) goed kunnen is van brood stront maken!

   Like

 6. Erde zegt:

  De Palestijnen gooien met stenen,
  De Israelisch schieten in hun schenen,
  En soms schieten zij er eentje dood.
  Want allah is klein en Jahweh is Groot.

  Like

 7. kampersrene zegt:

  Was Europa maar zo moedig als Israel dan hadden we onze beschaving kunnen redden…

  Like

 8. Bezorgde burger zegt:

  En wat stemde Nederland?
  Op de site van de socialistische staatsomroep staat iig niks.
  Dit nieuws mocht schijnbaar niet naar buiten komen….

  Like

 9. Klaas zegt:

  Like

 10. AEZ zegt:

  Israel mag/moet toch wat meer van zich af gaan bijten. De GAZA had nooit geschonken (2005) mogen wrdn aan het PLO nageslacht vn Arafat. Zorg dat de GOLAN in eigen hand blijft !!! Niets meer weg’schenken’ aan de vijand, IL laat je tanden zien

  Like

 11. elena zegt:

  Geweldig Israel moet ondersteund worden en YEHOVAH zal America daarvoor zegenen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s