“Global Compact for Migration” is nog niet alles: daarna volgt “Global Compact on Refugees”

Screenshot_34

(Vertaling: E.J. Bron)

Hoofdzakelijk gethematiseerd in de vrije media: het VN-migratiepact, dat door veel Europese landen niet ondertekend zal worden. Dat is echter nog niet alles. Het wordt gecompleteerd door een globaal vluchtelingenpact.

journalistenwatch

De Verenigde Naties (VN) plannen een nieuw, explosief akkoord, zoals de “Tagesspiegel” meldt: Het “Global Compact on Refugees”. Het nieuwe pact dient aan miljoenen mensen o.a. toegang te geven tot een betere gezondheidszorg. Arme landen, die heel veel vluchtelingen opgenomen hebben, dienen internationale financiële hulp te krijgen om de kosten te dragen. Dat zou echter opnieuw een heftig debat kunnen veroorzaken zoals rondom het “Global Compact for Migration”.

De VN zien met het oog op de wereldwijd groter wordende verdrevenen-crisis een enorme handelingsbehoefte. Inmiddels zouden er 68,5 miljoen mensen op de vlucht zijn. Dat zou een nieuw record zijn. Vaak zouden de financiële lasten gedragen worden door landen, die daar de minste middelen voor zouden hebben, verklaarde de Hoge Commissaris van de VN, Filippo Grandi. Deze lasten dienen nu “rechtvaardiger” verdeeld te worden. Grandi hoopt na twee jaar durende onderhandelingen dat het vluchtelingenpact nog voor Kerstmis wordt aangenomen door de Algemene Vergadering van de VN in New York. Als novum in de geschiedenis van de menselijke ondertekening is het zaak iets juridisch niet bindend d.m.v. een handtekening bindend als niet bindend vast te leggen.

Vorige week dinsdag heeft het vluchtelingenpact een belangrijke horde in de beslissende commissie van de Algemene Vergadering van de VN genomen. Vóór het globale vluchtelingenakkoord – niet het VN-migratiepact – stemden 176 landen. Duitsland en alle andere EU-landen stemden er voor. 13 landen bleven weg bij de stemming en drie landen stemden blanco. Volgens verwachting wezen de VS de resolutie af. Het pact zou tegenstrijdig zijn aan het “soevereine recht” van de VS, verklaarde VN-ambassadeur Kelley Currie. De Amerikaanse afgezant gaf echter toe dat de VS veel van hetgeen zouden ondersteunen waarin het vluchtelingenpact voorziet.

Ondanks de Amerikaanse terughoudendheid ziet Volker Türk, toegevoegd functionaris aan de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de VN, geen reden tot pessimisme. Hij zou niet ontmoedigd zijn, verklaarde Türk tegenover de “Tagesspiegel”. Hij zou hopen dat de VS nog van mening zouden veranderen tot de afsluitende stemming midden december in de Algemene Vergadering van de VN. Ook onder Donald Trump zouden de Amerikanen per slot van rekening voor de grootste bijdrage aan de begroting van de UNHCR zorgen.

Het vluchtelingenpact van de VN noemt enkele concrete doelen. De wereldgemeenschap dient vooral de landen van opname te ontlasten. Meer dan 80% van de vluchtelingen zou tijdelijk in arme landen verblijven, waaronder Colombia, Kenia en Bangladesh. Het akkoord somt verschillende hulpverleningen op, die als noodzakelijk gelden: er is o.a. sprake van de biometrische registratie van vluchtelingen, maar ook van de scheiding van diegenen die bescherming zoeken van strijders, die eveneens over de grenzen de arme landen binnensijpelen.

Om de realisatie van het plan aan te sturen, starten de VN een “globaal vluchtelingenforum”. Het forum dient vanaf 2019 zo mogelijk eenmaal in de vier jaar in Genève plaats te vinden. Daar dienen de staten financiële en andere toezeggingen te doen. Dat alles zou gebaseerd zijn op vrijwilligheid. Toezeggingen en bijdrages zouden door ieder land zelf bepaald worden, zegt men.

De fractie van de CDU/CSU in het Duitse parlement heeft zich nog niet uitgelaten over het geplande vluchtelingenpact. In de fractievergadering over het migratiepact werden de verantwoordelijke rapporteurs er alleen maar toe opgeroepen om het op het migratiepact gelijkende vluchtelingenpact te observeren en de fractie tijdig in kennis te stellen van beslissingen.

Het is de vraag of de AfD er ook het vluchtelingenpact voor zal gebruiken om voor een dreigend gevaar te waarschuwen. Christoph Matschie van de SPD rekent daar niet op. Hij zou de indruk hebben dat de AfD zich op het migratiepact zou concentreren, omdat dit beter te gebruiken is voor haar campagne. Desondanks verlangt de sociaaldemocratische afgevaardigde een betere informatie dan bij het migratiepact. Matschie was van mening dat de Duitse regering offensiever zou moeten informeren.

Inderdaad had de AfD zich in de afgelopen maanden op het migratiepact geconcentreerd. Markus Frohnmaier, voormalig chef van de AfD-jeugdorganisatie en AfD-politicus voor Ontwikkelingszaken, bekritiseerde desondanks dat de Duitse regering – net als bij het migratiepact – van plan zou zijn om zonder enig openbaar debat akkoord te gaan met het vluchtelingenpact. Zodoende zou de Duitse regering haar informatieplicht opnieuw schandalig schenden. Frohnmaier vreest dat de in het pact voorziene hervestiging van vluchtelingen in derde landen vooral de rijkere landen van Europa en Noord-Amerika zou betreffen. Een openbaar debat over het VN-vluchtelingenpact zou absoluut noodzakelijk zijn. Hoe de AfD zo´n debat wil aanwakkeren, zei Frohnmaier niet.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Elisah”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Demografie, Derde Wereld, Elite, establishment, Eurabië, Europa, EUSSR, Graaien, Hypocrisie, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse christenen, Marxisme, Multiculti, nieuw fascisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

56 reacties op “Global Compact for Migration” is nog niet alles: daarna volgt “Global Compact on Refugees”

 1. Thom zegt:

  Dat verdrag bestaat toch al lang, alleen heet het niet zo. Het heet belasting. Dat houdt in dat ik moet werken en dat geld aan de belasting MOET geven. Die deelt het dan weer uit aan de dobbernegers en allerlei corrupte zakkenvullers in corrupte landen en noemen dat ontwikkelingshulp.

  Geliked door 1 persoon

 2. Hovawart zegt:

  Het is een grote vraag of wij naast het VN-Global Compact 1 en 2 (met eventuele postscriptum) niet ook al het lijdende onderwerp zijn van de Klimaatakkoorden…..in allerlei tv-propagandistische programma’s worden wij dagelijks wel eraan herinnerd dat wij bijzonder slechte eetgewoontes hebben, dat wij té milieuonvriendelijk leven, en niet meer zelf mogen bepalen wat wij eten, maar dat enkel de kant&klaar-maaltijden en freshboxen de gewenste voedingswaarden vertegenwoordigen, smakeloos precies op maat afgewogen om welvaartsziektes te beperken…..ja ja dit sociale beleid moet ons voorbereiden op een afgewogen toekomst.

  Geliked door 3 people

  • Tineke zegt:

   @Hovawart
   ”Áfgewogen om welvaartziektes te beperken”

   Die welvaartziektes komen ze heel goed uit,de pharmamaffia vaart er wel bij.
   Eenmaal aan de pillen,zit je er voor de rest van je leven aan vast.Dan is opeens alles chronisch.

   Geliked door 1 persoon

 3. Elisah zegt:

  Off topic,
  https://fenixx.org/2018/11/20/schandaal-in-het-verenigd-koninkrijk-onwetende-klanten-krijgen-onverdoofd-geslacht-vlees-in-hun-maag-gesplitst/

  Schandaal in het Verenigd Koninkrijk: onwetende klanten krijgen onverdoofd geslacht vlees in hun maag gesplitst

  Mail Online scoop: Vlees van onverdoofde, koosjergeslachte koeien gaat in gewoon vlees dat over de toonbank wordt verkocht.
  Hetzelfde gebeurt met halal-barbarij, in Nederland wordt 30% van het vlees onverdoofd geslacht, ondanks dat de judeo-islamitische gemeenschap in Nederland volgens het CBS minder dan tien procent bedraagt.

  Like

 4. Elisah zegt:

  In de VS,
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2018/11/eerste-daad-van-nieuwgekozen-islamitische-democraat-in-amerikaans-parlement-hoofddoekverbod-afschaffen/

  Eerste daad van nieuwgekozen islamitische Democraat in Amerikaans parlement: hoofddoekverbod afschaffen

  Ze is nog niet eens geïnstalleerd als de nieuwe afgevaardigde van het vijfde district in Minnesota, maar nu al heeft de islamitische Ilhan Omar plannen gemaakt voor haar eerste daad als ze eenmaal haar zetel in Washington D.C. heeft ingenomen: het hoofddoekverbod dat geldt in het Amerikaanse parlement afschaffen.

  Like

  • Steven zegt:

   Dat is misschien omdat ze zelf de pest heeft aan die hoofddoek. Maar eenmaal een islamiet.. altijd een islamiet.
   Het is zo en zo al géén goed idee om allochtonen aan de macht te helpen die de afbraak van een bepaalde cultuur in gang kunnen gaan zetten. Tenzij ze ‘volledig’ zijn geïntegreerd en geen wolf in schaapskleren zijn. (zoals velen in Nederland)
   Kijk maar hoe dat in Nederland vergaat….. de verdeeldheid wordt met de dag groter.

   Like

 5. louis-portugal zegt:

  Vooral veel compacten enz, maken,
  Ziet er interessant uit en geeft de indruk dat die lui met echte salarissen druk bezig zijn.
  Ze zouden zich wat meer moeten bekommeren om de oorzaken van die problemen.
  N.l immense corruptie , oorlogen stammenstrijden enz.

  Like

 6. Elisah zegt:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2018/11/bam-libische-autoriteiten-zetten-traangas-in-om-nepvluchtelingen-van-boot-af-te-dwingen/

  BAM! Libische autoriteiten zetten traangas in om nepvluchtelingen van boot af te dwingen

  De autoriteiten deden hun best om de ‘vluchtelingen’ ervan te overtuigen dat ze vreedzaam van het schip moesten komen, maar die weigerden dat. Pas als het schip in Europa was aangekomen wilden ze van boord. Er werd onderhandeld, er werden dreigementen geuit… het had allemaal geen zin.

  Like

 7. Steven zegt:

  Ik heb hem wel getekend…of het zal helpen betwijfel ik
  Stand staat op 37.677 van de 50.000

  https://www.stopmarrakesh.com/

  Like

 8. Rommel zegt:

  “Ik ben er wel een beetje helemaal klaar mee dat je mijn vertalingen pikt en dan verwijst naar het Duitse origineel i.p.v. van mij de credits te geven. . . Laat ijkhet zacht uitgedrukt “achterbaks” noemen.
  E.J. Bron”

  Ik denk dat je een beetje in de war bent, Bron. Onze vertaling van het betreffende artikel stond een dag eerder (18 november) op onze site dan die van jou op jouw site (19 november). Verder wordt het eens tijd dat je accepteert dat je niet de enige op de deze planeet bent die Duits kan vertalen.

  Geliked door 2 people

  • E.J. Bron zegt:

   Het is toch wel heul opvallend dat de vertalingen dan bijna letterlijk één op één met elkaar overeenkomen. . . en ik vertaal ALTIJD Zelf, zonder behulp van Google Translate. Mijn enige maatje is eventueel af en toe het “Groot woordenboek Duits-Nederlands” van Van Dale.
   Niet de enige die duits kan vertalen… dat klopt, maar wel de beste!

   Geliked door 2 people

  • Harry zegt:

   Je wordt een ouwe mopperkont , Rommel !
   Geef de jeugd ( t.w. Bron ) nou toch eens wat krediet , man !

   Geliked door 2 people

   • BertG. zegt:

    Jaren lang in Zweden wonen gaat toch dan toch ze tol eisen.

    Like

   • Rommel zegt:

    Fascinerend om te zien hoe de fanclub van Bron zonder enig zelfbewustzijn alles weet om te draaien. Vanavond weer even in mijn tijdmachine naar mogen reizen om de vertalingen Bron te stelen.

    Geliked door 1 persoon

   • E.J. Bron zegt:

    Ach, Rommel. Eerst een Google-vertaling erover heen gooien en dan ter controle op “E.J. Bron” kijken of de vertaling redelijk overeenkomt. Wat is er gemakkelijker…?

    Geliked door 2 people

   • Tistochwat zegt:

    @ Rommel 22 november 2018 om 19:50

    Vanavond weer even in mijn tijdmachine naar mogen reizen om de vertalingen Bron te stelen.

    ‘naar ‘mogen’ reizen? Dat moet ‘morgen’ zijn.
    ‘om de vertalingen Bron te stelen.’ Maak daarvan:
    ‘om de vertalingen VAN Bron te stelen.’

    Let op je taalgebruik; wij ‘kommaneucqers’ krijgen hier zere ogen van.
    Laat anders eerst even een redacteur naar je tekst kijken.

    Kijk morgen (of later) gelijk ook even voor me naar de uitslagen van de voetbaltoto?

    Like

   • Wachteres zegt:

    Ik heb je eens een compliment gegeven. Rommel, voor de manier waarop jij uit het /engels vertaalde. Ik raakte bijna gefrustreerd.

    Maar nu vermoed ik dat je in mijn hersenpan kunt kijken en daar de vertaling uithaalt.

    Stouterd!

    P.S Dacht ik van jou af te zijn, is hier een zekere Harry. Nog een graadje erger.

    Geliked door 1 persoon

   • Harry zegt:

    In de goede oude tijd , van Van Frikschoten , was jij altijd de humorist waar we dubbel om lagen , Rommel , met de meest uiteenlopende extreme opmerkingen .
    Waar is die humor gebleven ?
    Kom op man ! 😋

    Geliked door 1 persoon

   • E.J. Bron zegt:

    Tja. . . Frik. RIP. 😦

    Geliked door 2 people

   • Harry zegt:

    @ Wachteres ,

    Nou maak je het toch wel héél bont !

    “ is hier een zekere Harry . Nog een graadje erger “ !

    Ik weet niet of het mogelijk is als bescheiden reageerder hier mede reageerders M/V , een waarschuwing te geven , maar dit lijkt natuurlijk nergens op !
    Erger dan Rommel ?
    Waar ga je me nog meer van beschuldigen ?

    Vraag @ Tistochwat maar eens hoe vreselijk aardig ik ben !
    Dan hoor je het eens van een deskundige .

    Als iemand nog eens zegt dat vrouwen grillige wezens zijn , mag ik je dan wijzen op een reactie van je vriendin T.G. , die het vandaag bij DDS roerend met Ernst Quispel eens was ?
    Dus maar nooit tegenspreken wat ik opper .

    Er zit maar één chromosoom verschil tussen mannen en vrouwen , jullie vrouwen hebben er één meer .
    Één teveel kennelijk , want mannen functioneren prima met hun aantal chromo’s .
    Vrouwen zijn dus net als het vijfde wiel aan een raceauto .
    En volgens een vriendin , die hier in mijn dorp in een geestelijk gehandicapten inrichting werkt , hebben hun pupillen nóg een chromosoom meer dan vrouwen .
    Twee meer dan mannen dus .
    Verontrustende trend , niet ? ☹️

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Harry 22 november 2018 om 23:08

    Vraag @ Tistochwat maar eens hoe vreselijk aardig ik ben !
    Dan hoor je het eens van een deskundige .

    Hier ben ik al!

    Ja, Wachteres, Harry is een schatje. Als je eens wist hoe dol wij op elkaar zijn!
    Harry heeft me zelfs beloofd dat ik een keer in zijn Maserati mag rijden, en met Kerstmis krijg ik een krat champagne van hem.
    Verder heeft hij zijn bewondering geuit over mijn ‘voorgevel’, die meer op erwten dan op bloemkolen lijkt. ‘Klein maar fijn’, vond Harry.
    Nou blijft dit natuurlijk iets tussen Harry en mij, maar jou kan ik dat hier gerust vertellen.

    Als iemand nog eens zegt dat vrouwen grillige wezens zijn , mag ik je dan wijzen op een reactie van je vriendin T.G. , die het vandaag bij DDS roerend met Ernst Quispel eens was ?

    Ik voorzie dat er een mooie relatie zal opbloeien tussen T.G. en Ernst.
    Heb je misschien een linkje naar die eensgezindheid van vandaag?

    Geliked door 1 persoon

   • Wachteres zegt:

    Ach,je moet maar zo denken, Harry; E.J.Bron zei een keer dat Rommel geen kwaad kon doen bij Wachteres en vice versa [volgens mij was hij een beetje jaloers] en jij zit in dezefde hoek, dus …..

    ik snap ook niet waarom dat zo is …. wie het weet mag het zeggen …

    Nee, het heeft niets met jullie ongeëvenaarde charmes te maken, mocht je dat soms denken.

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Wachteres, jij bent anders toch regelmatig terug te vinden bij Fenixx met een reactie.

    Like

  • Aegolius cs zegt:

   Vindt je rommel. En jezelf ’n like geven, geeft een andere wending aan je reactie.

   Geliked door 2 people

 9. Rommel zegt:

  Die ‘likes’ had ik al verleden week neergezet.

  Like

 10. Rommel zegt:

  E.J. Bron zegt:22 november 2018 om 19:52

  “Ach, Rommel. Eerst een Google-vertaling erover heen gooien en dan ter controle op “E.J. Bron” kijken of de vertaling redelijk overeenkomt. Wat is er gemakkelijker…?

  Een tijdmachine.

  Like

  • Wolf zegt:

   Of zit u misschien met een techniek van heute via een cam af te kijken van Dhr. Bron???. Uw Nederlands wordt niet erg goed geschreven laat staan vanuit het Duits vertalen, laat dat toch maar over aan De BESTE die dat PERFECT doet en kan. De Webmaster himself.

   Like

   • Rommel zegt:

    Dat zal Bron weinig helpen.
    Want wij hebben de tijdmachine.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Ja, wat moet je zonder . . .

    Like

   • BertG. zegt:

    Als je er maar oplet dat je fluxcondensator altijd goed werkt.
    Anders heb je er niks aan.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @meneer Bron, triest als mensen vertalingen van u overnemen zonder toestemming want er zit copyright op uw vertalingen. U bent altijd keurig bezig door bij uw vertalingen ook nog eens de bron door te geven van de oorspronkelijke tekst. In wezen is het zo dat mensen die uw copyright schenden inbreuk maken op uw auteursrecht en daar kunt u met bewijzen tegen op komen.

    Het vertalen van artikelen kost erg veel tijd en dan is het triest als anderen er mee weg lopen.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Rommel 23 november 2018 om 12:24

    Want wij hebben de tijdmachine.

    Ben je niet in de war met je typemachine?

    Like

 11. Rommel zegt:

  @ E.J. Bron zegt: 23 november 2018 om 16:59
  Ja, wat moet je zonder . . .

  Dan heb ik nog altijd de gedachtenlezenhelm op de plank liggen.
  Maar sinds de laatste keer gebruik ik die liever niet meer.

  Like

 12. Rommel zegt:

  E.J. Bron zegt: 24 november 2018 om 07:58

  “Laat het maar rusten Rommel. Je bent zelfs geen schim meer van hetgeen je was in de tijd van Frik.”

  Laat het maar rusten? Wanneer laat jij nou eens je ongezonde fixatie op Fenixx rusten? Nog niet zo lang geleden kwam je in een reactie op Fenixx met het absurde verwijt blaffen dat wij naar dezelfde artikelen linken als jij, alsof je copyright op het internet hebt, terwijl jezelf een zelfgeproduceerde cartoon van een redactielid van Fenixx steelt en na het gluiperig afsnijden van zijn naam op je site plaatst. En dan nu maak je jezelf weer eens belachelijk met je valse beschuldiging dat een redactie van Fenixx een vertaling van jouw zou hebben gekopieerd terwijl het nota bene een dag eerder is gepubliceerd dan die van jouw. Geconfronteerd met dit feit kom je met je banale verklaring dat de vertalingen met elkaar overeenkomen – wat me met het vertolken van vertalingen nogal logisch lijkt – en als rotte kers op een stinkende bedorven taart ga je dan ook nog eens blaaskaken dat jij het best bent met Duitse artikelen vertalen. Voor je kleine hardcore fanclub mag het misschien onzichtbaar zijn, maar de meesten zien dat de Keizer Bron naakt is.
  En nog een tip.
  Doe eindelijk eens wat aan de beveiliging van je site. Je verbinding naar je site staat op een flinke kier en geeft hackers toegang, waarmee je ook je reageerders in de problemen kan brengen.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Ai . . . die bovenste deed pijn he!? Je weet dat ik gelijk heb. Wat betreft de kleine hardcore fanclub. Je mocht willen dat ze bij jullie zo eensgezind waren als hier. Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig naar de pageviews van jullie “team” op Fenixx. Wedden dat deze, niet veel zullen afwijken van mijn, alleen door mezelf gedraaide, blog?

   Hier laat ik het bij. Ik wil mijn energie niet verder verspillen aan oneliners die kant noch wal raken. Ik vertaal namelijk zonder een vertaalmachine. Het ouderwetse intellectuele handwerk, zeg maar. Dat kost de nodige tijd. Aan het werk rommel, er is nog een hele wereld voor je te winnen . . .

   Overigens nog nooit klachten gehad over de beveiliging. Zou je trouwens goed uitkomen, neem ik aan. Een stevige “concurrent” buitenspel gezet.

   (En doe eens wat aan je Nederlands. Dat je kennis van de Duitse taal geen reet voorstelt, weet ik, maar ook het Nederlands . . .?)

   Geliked door 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   @ Rommel 24 november 2018 om 12:03

   Zeg, Rommel, vind je het nodig om aan te komen met allerlei ‘anekdotes’?
   Kun je je tijd niet beter besteden aan het bestrijden van de échte vijand?

   Wat E.J. zegt over je Nederlands beaam ik. Ga je schamen.

   een vertaling van JOUW zou hebben gekopieerd terwijl het nota bene een dag eerder is gepubliceerd dan die van JOUW.

   Het zou me niets verbazen als je karakter gelijkenis vertoont met je avatar.
   Bijterig, grauwend en snauwend.

   Like

 13. Tistochwat zegt:

  E.J. Bron 6 januari 2019 om 13:01

  “Rommel” is zo trots als een aap met zeven lullen en dat wilde hij je gewoon even laten weten. 😛

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s