PVV dient motie in: lintje voor de blokkeer-Friezen

Screenshot_36

Martin Bosma (PVV) tijdens de behandeling van de cultuurbegroting.

Een onalledaagse motie maandag in de Tweede Kamer: de PVV wil de zogenoemde blokkeer-Friezen een lintje geven. Tweede Kamerlid Martin Bosma kwam ermee tijdens een cultuurdebat.

Volgens Bosma hebben de blokkeer-Friezen de Nederlandse volkscultuur een grote dienst bewezen door hun actie vorig jaar november op de snelweg A7 bij Oudehaske, die leidde tot ‘een ongestoorde doorgang van de Sinterklaas-intocht in Dokkum’.

‘Officiële erkenning’

Bosma verzoekt minister Ingrid van Engelshoven (D66) ‘zich in te zetten voor een officiële erkenning van Jenny Douwes en de heroïsche blokkeer-Friezen, in de vorm van een prijs of een lintje’. De Tweede Kamer kan volgende week over zijn voorstel stemmen. Een Kamermeerderheid ligt niet voorhanden.

Bosma – geen Fries – heeft zijn Twitteraccount al enige tijd omgedoopt tot ‘PVV Stipet Fryske Tichtsetters’. Tijdens het Cultuurdebat in Den Haag stak hij maandag zijn waardering voor Jenny Douwes en consorten niet onder stoelen of banken. Het Tweede Kamerlid was eerder aanwezig bij de rechtszaak tegen de groep in Leeuwarden.

Bron:
www.lc.nl
(h/t “Klaas”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Nationalisme, Patriottisme, provoceren, PVV. Bookmark de permalink .

46 reacties op PVV dient motie in: lintje voor de blokkeer-Friezen

 1. erik zegt:

  Bosma geen Fries? Dan in elk geval Friese voorouders, want Bosma is een echte Friese naam.
  http://www.bosma-familie.nl/verzameling/Master%20Elle/Hoofdstuk%201/Genealogie%201.htm

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @Erik, Martin Bosma is inderdaad niet in Fryslân geboren maar in Wormer. Bosma is zeker een Friese naam. ik kan me herinneren dat Martin Bosma daar vorig jaar ook iets over heeft geschreven op twitter.

   Like

   • E.J. Bron zegt:

    Ik weet van Martin persoonlijk dat hij onderzoek heeft gedaan naar zijn voorouders. Daarbij kwam hij terecht in het Oost-Groningse Westerwolde (in de buurt van Ter Apel) tot in de vroege 18e eeuw.

    Webmaster

    Like

   • Erik zegt:

    Groningers zijn ook Friezen (;

    Geliked door 1 persoon

   • Petra DeBoer zegt:

    @meneer Bron, ook daar heeft Martin Bosma het zijdelings over gehad op twitter met een foto erbij. Als ik het me goed herinner met een kerk. Ik lees namelijk al jaren vrijwel dagelijks de twitter accounts van Wilders, Agema, de Graaf en Bosma plus zo nu en dan wat uitstapjes naar Beertema, Leon de Jong e.a. PVV-ers.

    Als Martin Bosma nog even wat verder zoekt in zijn stamboom komt hij zeker in Fryslân uit.

    Like

   • Wachteres zegt:

    Dat klopt, hij spreekt ook [een beetje] Gronings.

    Like

   • Aegolius cs zegt:

    Nog even en zijn voorgeslacht blijkt Bonifatius te dokkum te hebben vermoord. De naamgeving van Napoleonwas niet altijd correct.

    Like

 2. Republikein zegt:

  Munchhausen is afkomstig van belastingparadijs.

  Like

 3. Japio zegt:

  Lintjes zijn er alleen maar voor mensen die voldoen aan de verwarde eisen van de politieke elites dus niet bestemd voor de blokkeer-Friezen. De blokkeer-Friezen verdienen een soort Geuzenpenning.

  Geliked door 3 people

 4. Petra DeBoer zegt:

  De motie is ingediend door Wilders, Agema, Beertema, Fritsma en Bosma. De laatste vier namen zijn allemaal Friese namen 🙂

  Geliked door 4 people

 5. Ruud zegt:

  Geweldig, en de enig juiste reactie op het cultuurvijandig OM en dito vonnis door een kennelijk beïnvloede rechter.

  Geliked door 3 people

 6. Johan zegt:

  Ook de 60 PSV supporters, die afgelopen weekeinde werden gearresteerd door de vunzige Eindhovense politie, mogen niet vergeten worden.
  Ook zij stonden pal voor een leuke Sinterklaas-optocht voor hun kinderen en worden nu door de overheid en het politie.apparaat op smerige wijze in een slecht daglicht geplaatst.
  Deze PSV-supporters waren juist helden van het gewone volk. Ook zij verdienen het daarom, om met een lintje gedecoreerd te worden.

  Geliked door 9 people

 7. ruud beijer zegt:

  Geweldige vent. Een echte Nederlander.Komt voor ons op.Leve de PVV!

  Geliked door 3 people

 8. koosv8 zegt:

  Heel goed, het wordt steeds triester, als er NEDERLANDERS met rotzooi gooien zijn het meteen maar aso’s, Of racisten. Hoe kan het toch dat wij,, DE NEDERLANDERS,, zo ver zijn gekomen zonder één verkeerd woord over SINT&PIET in de loop der tijden. We hadden toen nog een Monocultuur en ook verschillende religies, maar het Sinterklaas feest werd gewoon door de meeste gevierd, ZEKER voor de kleine kinderen. Als anderen, dan links bedweterig tuig, gewelddadig worden, zijn het weer aso’s, nazi’s en racisten!! Ik zelf denk, jammer dan, want het is al 50 jaar allochtoon geknuffel door LINKS en dan vooral de PVDA. En anderzijds andere partijen die er anders over dachten en denken meteen te moeten DEMONISEREN. Dat is het enigste wat ze kunnen, weg met al die cordon sanitaire partijen. En maar janken dat de DEMOCRATIE in gevaar is, nou neem van mij maar aan, dat hebben jullie zelf omzeep geholpen. En allemaal tegen geweld, tuurlijk het is ook niet leuk, maar ja, EIGEN SCHULD DIKKE BULT.
  Alle kritiek moet met de bus naar Denhaag, voor SINTERKLAAS EN TEGEN MARACES.

  Geliked door 1 persoon

 9. scherpschutter1943 zegt:

  Als wij, pvv.ers, de de protesteer-friezen echt willen eren, dan moet de PVV zelf een onderscheiding in het leven roepen voor moed, beleid en trouw. Daarna deze onderscheiding in een feestelijke bijeenkomst door Wilders uit laten reiken, met veel toeschouwers en publiciteit. Zo’n pvv.onderscheiding heeft meer waarde dan de militaire Willemsorde, want deze neponderscheiding werd door wijlen koningin Wilhelmina uitgereikt aan haar schoonzoon, prins berhard die nog heeft geprobeerd om bij Hitler aan een nazi-baanje te komen. dus trek die militaire Willemsorde maar door de plee.

  Geliked door 8 people

 10. Tistochwat zegt:

  ‘Gedecoreerd’ met ‘een lintje’?
  Dat heeft toch iets te maken met de ‘oranjes’ als je zo’n ding opgespeld krijgt?

  https://lintjes.nl/spreekbeurt/soorten-lintjes/orde-van-oranje-nassau

  Ik zou zo’n vodje met een stukje blik eraan niet eens willen.

  Geliked door 6 people

 11. Lot zegt:

  Slavernij-museum, is alleen voor zwarten vanuit hun standpunt vanaf 3.20 min debat 19-11-2018. Gezegd werd door groenlinks Ellemeet dat het om slavernij gaat waar de Nederlandse overheid een rol in heeft gespeeld. Echter Bosma merkt op dat Michiel de Ruyter (die in de Nederlandse marine was en oorlogen voerde voor Nederland) vocht tegen de moslims om Nederlanders te bevrijden. Deze ontvoeringen waren veel groter in aantallen dan de Transatlantische en waarom deze niet in het museum komen. (de waarom vraag wordt niet beantwoord) ( is zwarte piet de moriaan die kindertjes ontvoert in zijn zak). Bosma protesteert over de eenzijdigheid van het museum. D66 minister Van Engelshoven, antwoord zoals gebruikelijk kort met een dogmatisch standpunt, zonder in te gaan op argumenten die op empirische waarheden berusten. Van Engelshoven sluit zich aan bij Ellemeet over het slavernijmuseum 6.45 minuten. De hele film is bezienswaardig. Bravo voor Bosma dat hij elke keer weer voor onze rechten opkomen. Voor de Ellemeten en Van Engelshovens is het schavot, om ons kapot te willen maken. Overheidslieden horen naar huis te worden gestuurd als zij geen antwoord willen geven/of leugens brengen in hun antwoorden. De film zit vol van de leugens.

  En het wordt met belastinggeld van Nederlanders opgezet, tegen de Nederlanders!
  In Harlingen gingen wij vaak wandelen op de pierarm, er is ook een binnenhaven. Als kind werd mij gezegd jij mag hier helemaal niet zijn. Ik was verbaasd. Vervolgens werd verteld vrouwen mogen niet in de haven komen omdat ze ontvoerd kunnen worden. Als je namelijk eenmaal een schip wordt ingetrokken dan kan deze zo vertrekken met de ontvoerde mensen. Tegenwoordig ontvoeren ze mensen in een auto, dat gaat als volgt, een paar mannen trekken een vrouw in de auto en zij komt in het midden te zitten achterin met allemaal Turken om haar heen, onmogelijk om daar nog uit te komen. Je wordt naar een huis gebracht en daar dagen lang verkracht. Toen ik jong was las ik in de krant, toen dat er nog instond zo een twintig jaar geleden, dat de helft niet levend terug kwam. Tenslotte verdwijnen er elk jaar honderden zo niet duizend Nederlanders. U bent hierbij gewaarschuwd. Zie je een auto of loerende Turken, dan wegwezen. Mij is het overkomen in het jaar 2000 en mijn sportclub in Hamburg in het jaar 1982. Gelukkig ben ik net gered door mijn vader nadat ik al snel aan het weglopen was en zij mij achternakwamen, kwam mijn vader er ook net aan in de stationsstraat.

  Geliked door 4 people

  • Lot zegt:

   Wat mij ook opvalt van de voorzitter Tellegen van de VVD, zij zit naast de minister Van Engelshoven, dat als de minister aan de beurt komt dat zij steeds naar haar richting kijkt en haar lippen perst alsof zij het niet mee eens is, beter gezegd niet wil horen wat Bosma zegt.
   Hoe komt het toch dat als wij dingen aan de kaak stellen, ZIJ doen alsof wij degene zijn die het gedaan hebben, terwijl wij het alleen maar benoemen. Wat kunnen we daar toch aan doen psychologisch?
   Soms wens ik hen lelijke ervaringen toe. Een medewerker van de PVV in amsterdam die aangevallen was door moslims en zelfmoord heeft gepleegd, die mensen worden aangevallen door moslims. De domme groenlinksers wordt deze behandeling onthouden. Ik heb ooit les gegeven op een school en daar werd ik goed behandeld door de Marokkanen, omdat de meeste leraren daar erg links zijn. Misschien zien de moslims het als dhimmi gedrag, zachtaardig meegaand, en daarom worden ze gedoogd? En zal dat zo blijven? Ik denk van wel, ze hebben toch slaven nodig willen de moslims hier goed kunnen leven. Zoals onze mannen al zeker eeuwen slaven zijn rondom de wereld om overal van alles te bouwen.

   Geliked door 5 people

  • Tistochwat zegt:

   @ scherpschutter1943 19 november 2018 om 22:20

   ‘Minister’ Ingrid met haar vorstelijke inkomen:
   ‘Uh, uh, eh, uh, eh, eh, uh, uh, eh, eh, eh…’

   Waar blijven haar antwoorden?

   Geliked door 1 persoon

   • Tineke zegt:

    Die heeft ze niet.
    Wat is dat inderdaad irritant om naar te luisteren.
    Dit is het meest verschrikkelijke kabinet ooit.
    Weten ze zelf nog wel waar ze het over hebben.
    uh ,eh eh,uh,uh eh ……..denk t niet.

    Geliked door 1 persoon

  • kampersrene zegt:

   Het enigste dat ik van Turken waardeer zijn hun Kebab broodjes dat is dan ook het enigste…Lang geleden heb ik ooit eens een PV opgesteld voor een vrouw die in een auto werd gesleurd , verkracht en geslagen omdat zij niet meewerkte…Ik vernam latter dat zij werd opgenomen en haar verloofde deelde in de prijzen …want die vrouw was dezelfde niet meer

   Like

 12. Claude du Ferme zegt:

  De Stasi propaganda werkt weer ouderwets op volle toeren,niet het kinderfeest verpestende anti pieten tuig krijgen de zwarte piet toegespeeld
  Maar mensen die voor hun kinderen zijn opgekomen, staat nu inplaats van een lintje een proces en een strafblad te wachten

  Geliked door 3 people

 13. …en de fascisten zullen zich anti-fascisten noemen terwijl ze de helden die de vrouwen en kinderen beschermen als criminelen zullen oppakken…

  Geliked door 1 persoon

 14. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  wow, Martin Bosma (PVV) kiest koers
  ’n lint voor Douwes en haar blokkade-Friezen
  want ’t gaat erom een koers te durven kiezen,
  buiten de kinderen om, zonder ge-ouwehoers.
  .
  Hij pleit dus voor het officieel erkennen
  d.m.v. een kleine prijs of lintje,
  als stimulerend en/of toonaangevend hintje
  waaraan “de andersdenkende dan maar zal moeten wennen.
  .
  oké, oké…een motie zal waarschijnlijk wel niet lukken,
  daarvoor zijn de gemoederen té verhit
  bij zoveel valse beren zonder bit…
  maar vroeg of laat zal ieder moeten bukken !
  .
  Jasterke
  .

  Like

 15. Bert zegt:

  De minister herhaalt formele antwoorden en gaat niet inhoudelijk in op wat Bosma zegt. Ze legt de verantwoordelijkheid bij lagere overheden zoals de burgemeester. Deze twee tactieken zie je telkens bij de politieke elite. Zo houden ze schijn van democratie en gelijkheid op, terwijl ze in feite die twee zaken onthouden aan politieke partijen met afwijkende opvattingen.
  De minister kan zich dat veroorloven omdat ze een politieke partij en een regering vertegenwoordigt, die op hun beurt steeds weer gesteund worden door een meerderheid van de kiezers. De oorzaak ligt dus bij de kiezers, die vreemd genoeg steeds weer stemmen op partijen die geen sympathie hebben voor de gewone Nederlander, maar vooral voor de wereldvreemde linkse opvattingen. Dat is verbazingwekkend, maar het is wel een feit. Kennelijk zijn er miljoenen autochtone Nederlanders die zodanig gehersenspoeld zijn dat ze niet kunnen zien dat de idealen van linkse politici niets te maken hebben met de belangen van Nederlanders.

  Like

  • Steven zegt:

   Ik begin steeds vaker het gevoel te krijgen dat het niet de ‘kiezers’ zijn die dit kabinet kiezen, maar dat er iedere keer stembusfraude plaatsvind om dezelfde partijen aan de macht te houden…

   Like

 16. Japio zegt:

  Binnenkort “black” friday mag dat nog wel?

  Like

  • Nemesis zegt:

   Vraag me af waarom dit weer overgenomen moet worden uit VS. Maar als je ziet wat daar al knokkend en wel de winkels binnen stormt, als de deuren opengaan, kun je het inderdaad met recht black Friday noemen.

   Geliked door 2 people

 17. Elisah zegt:

  Nee maar…
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2018/11/kijk-eens-aan-maarten-van-rossem-vindt-zwarte-piet-niet-racistisch-hij-heeft-geen-koloniale-wortels/

  Kijk eens aan! Maarten van Rossem vindt Zwarte Piet niet racistisch: ‘Hij heeft GEEN koloniale wortels’

  Zwarte Piet krijgt bijval uit onverdachte hoek: van de PvdA-bromsnor en zwartgallige historicus Maarten van Rossem. Doorgaans is hij er als de kippen bij om het zogenaamde rechtse discours te veroordelen, maar ditmaal vernedert hij de Pietenpesters. Nee, zo vertelt de voormalige academicus. Zwarte Piet is helemaal niet racistisch. Opvallend!

  Like

  • Steven zegt:

   Dat weet inmiddels iedereen al. Alleen blijft men het volk maar inwrijven dat het met slavernij te maken heeft, racistisch is en eigenlijk de blanke haters hun zin maar moeten geven..
   Ik denk dan ook dat Sinterklaas over niet al teveel jaren algeheel wordt opgedoekt door de uit de hand lopende kosten en verruwing van het debat.

   Like

 18. Bert zegt:

  Eigenlijk toont dit filmpje (Bosma versus Tellegen) goed wat er mis is met Nederland. Tellegen en consorten verdedigen alleen hun eigen idealen en hebben maling aan de belangen van de gewone Nederlander. Voor de vorm doet ze alsof ze democratie en gelijkheid voorstaat, maar die begrippen worden helemaal vervormd naar de belangen van de elite. Dat kunnen ze zich veroorloven omdat de meeste autochtonen toch op deze middenpartijen blijven stemmen. Deze Nederlanders zijn kennelijk zo gehersenspoeld dat ze niet meer kunnen onderscheiden wat hun eigen belangen zijn en die van de elite. Het is hier eigenlijk nog erger dan in Noord-Korea: daar is tenminste duidelijk dat er maar een partij is en dat er gedachtenpolitie werkzaam is. In Nederland echter doen die partijen hun best om de schijn op te houden dat er politieke verscheidenheid is, zodat de illusie versterkt wordt dat de PVV extreem is. In werkelijkheid zijn de regeringspartijen extreem bezig met het najagen van suicidale idealen.

  Like

 19. theoprinse zegt:

  Op 8 november j.l sprak D66 minister Sigrid Hamas Kaag met de Myanmarese regeringsleider Aung San Suu Kyi.over de moslim Rohingyas. Op 12 november ontnam Amnesty International Aung San Suu Kyi haar hoogste onderscheiding.

  Vandaag eist Amnesty International dat Mark onderste steen Rutte zich moet uitspreken tegen de pro zwarte piet helden.

  Kumi Naidoo (born 1965) is een in Zuid Afrika geboren human rights activist of Indian descent who is the current Secretary-General of Amnesty International.
  Naidoo was the first African head of Greenpeace, an international environmentalist group, serving as its International Executive Director from 2009 to 2015. After battling apartheid in South Africa in the 1970s and 1980s through the Helping Hands Youth Organisation.

  Het zwartepietendebat of de zwartepietdiscussie is een jaarlijks rond de Sinterklaastijd terugkerend maatschappelijk debat in Nederland.
  In oktober 2013 mengde VN-consultant Verene Shepherd zich in de discussie toen zij de figuur van Zwarte Piet “een terugkeer naar de slavernij noemde”. De uit Jamaica afkomstige consultant stelde “wij gaan ook niet de straat op en zeggen; dit is hoe alle blanke mensen eruit zien.” en vroeg om een einde aan de sinterklaastraditie te maken. Uiteindelijk bleek Shepherd niet namens de VN te mogen spreken.

  De tweede man naast Geert Wilders – Martin Bosma – werkte na de oprichting van de PVV jarenlang aan zijn in 2015 gepubliceerde boek ‘Minderheid in Eigen Land’ hoe progressieve strijd ontaardt in Genocide en ANC apartheid. waarin hij schrijft over Pia Dijkstra van D66, Jan Pronk, Ed van Thijn PvdA.

  De vml PvdA minister van buza Rutte II – Bert Koenders werkte van 2011-2013 als VN-gezant in Ivoorkust en van 2013-2014 als Hoofd van de VN-vredesmacht in Mali. Bij de Verenigde Naties tipte Koenders Navanethem Pillay.

  Navanethem Pillay of Navi Pillay (Durban (Zuid-Afrika 1941) was net als Winnie Mandela van Indiase Tamil afkomst en was van 2008 tot 2014 de Hoge Commissaris voor Mensenrechten van de VN. Eerder was zij rechter bij het Zuid-Afrikaans Hooggerechtshof,

  Leve de Republiek der Verenigde Nederlanden. Dood aan Oranje !

  Like

 20. mahoog zegt:

  Hier erg populair,en heet ook zo”black friday”

  Like

 21. Eigen volk eerst zegt:

  Dat vind ik een geweldig idee!

  Like

 22. Jules Vismale zegt:

  Naar de bliksem met al die linkse huichelaars die Zwarte Piet kapot willen maken!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s