MAFFIAPRAKTIJKEN…

Screenshot_45

(Door: “Driek”)

Armoede en ontbering en vooral ongeneeslijke ziekten brachten in den tijd van onze voorouders vele burgers tot den bedelstaf. Gerieflijke woonruimte was schaars, menig bewoner ener grote stad huisde in kelder of halve krotwoning. Het was alom armoe troef. Iedereen had wel een of andere ziekte. Een infectie of fikse verkoudheid kon al den dood ten gevolge hebben. Geneesheren waren voor arme mensen onbetaalbaar. Doch werden in 1780 al de eerste ziekenfondsen geïntroduceerd door commerciële verzekeringsondernemingen die zich voornamelijk richtten op de minder bedeelden in de samenleving. Zodoende hoefden huishoudens met lage inkomens niet meer aan te kloppen bij het Armenfonds van Kerk en Gemeente. In den praktijk echter waren er weinig arbeiders die een Ziektekostenverzekering afsloten. Voor velen ontbrak het geld. De arbeiders waren straatarm.

In 1846 richtten artsen en apothekers het Algemeen Ziekenfonds Amsterdam (AZA) op. De verzekeringsnemers hadden de vrijheid zelf een arts te kiezen, maar tevens introduceerde het AZA de inkomensgrens waarmee onderscheid werd gemaakt tussen ziekenfonds en particulier. Het Algemeen Ziekenfonds Amsterdam was een van de grote Zorgverzekeringen met veel verzekerden uit de kleine midden- en arbeidersklasse.

Omstreeks 1940, aan het begin der Tweede Wereldoorlog, was ongeveer twee derde der Nederlandsche bevolking in meer of mindere mate verzekerd tegen medische kosten. Het was echter tijdens de Duitsche bezetting dat een Zorgverzekering voor alle Nederlanders verplicht werd gesteld. Vanuit Duitsland werd in 1941 het systeem van de Deutsche Krankenkasse ook in Nederland ingevoerd. Vanaf dat moment werd iedere burger onder een bepaalde inkomensgrens verplicht lid van het Ziekenfonds.

Na de bezetting besloot men het ingevoerde systeem van verplichte zorgverzekering te handhaven. Er werden diensten aan de Zorgpakketten toegevoegd waarmee de dekking van de basisverzekering aanzienlijk werd uitgebreid. Het ziekenfondswezen werd verder geprofessionaliseerd. Kleine verzekeraars fuseerden tot grote verzekeringsmaatschappijen, wat het aantal verzekeringsondernemingen in Nederland terugbracht van ruim tweehonderd tot enkele tientallen. Het verschil tussen particuliere – en ziekenfondsverzekering bleef echter wel bestaan.

Het nieuwe Zorgverzekeringsstelsel, in 2004 door de toenmalige minister Hans Hoogervorst ingevoerd, werd door de burgers niet met vreugde begroet. Integendeel. De nieuwe Zorgverzekeringswet (ZVW) trad 1 januari 2006 in werking. Hiermee viel het verschil tussen ziekenfonds en particulier weg. Sindsdien loont het de moeite om zorgverzekeringen te vergelijken. Een ware veldslag in Zorgverzekeringen ontstond om den burger te paaien met goedkope Ziektekostenpremies. De één nog voordeliger dan de ander. Ze vochten elkander bijkans de tent uit.

Doch de verzekeringsbazen voeren er wel bij. Tevens werd er een eigen risico ingevoerd, waardoor vele zieken en bejaarden hun huisarts en specialistische zorg gingen mijden. Dankzij dien leugenaar Hoogervorst met zijn misleidende praatjes en loze beloften hebben vele burgers nu torenhoge schulden. Neen, dien privatisering der Zorgverzekeraars lijken eerder op ordinaire Maffiapraktijken. Den maandelijkse premie is voor velen onbetaalbaar. Logisch, als je een miljoen gelukszoekers uit Afrika verwelkomt. Doch onze regering zag dat het goed was.

Inkomsten in 2011 van deze zorgbazen:

Bestuursvoorzitters: Achmea € 452.000.- CZ € 415.000.- Menzis € 391.000,- VGZ € 390.000.- De laagst betaalde bestuursvoorzitter verdient € 210.584,-. En die sullige Nederlanders maar betalen.

Screenshot_46
Ziekenzaal omstreeks 1900

Het gezegde dat rijkdom en weelde soms zware ketenen zijn, gaat zeker niet op voor dien directeuren der Zorgverzekeringen, die maandelijks zo’n € 35.000,- opstrijken. Dus zeg maar gemiddeld € 1000,- per dag. Ruw berekend. Welnu, ik vind dat knap betaald.

Ik wens U allen nog een gezegende en gezonde dag.

(‘Het Pauperparadijs’ van Suzanna Jansen. Interessant om te lezen. Uitgeverij Balans.)

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Barbarisme, belangenverstrengeling, Graaien, Hypocrisie, Maffia, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op MAFFIAPRAKTIJKEN…

 1. Bezorgde burger zegt:

  En kijk eens wat voor winst ze ieder maken.
  Dan praten we niet over een paar honder duizen euro maar over miljarden, en dat al jaren lang:
  https://www.nu.nl/economie/3395280/zorgverzekeraars-maakten-14-miljard-winst.html

  Oftewel: rond de 90 euro per inwoner, uitgaande van 17 miljoen inwoners.

  In Nederland werken ongeveer 7 miljoen mensen.
  2.7 miljoen mensen werken direct voor de overheid, 2 miljoen in de ‘zakelijke dienstverlening’ oftewel verzekeraars / banken die ook voor een groot gedeelte aan het overheidsinfuus hangen.
  Dan komen daar nog sectoren zoals cultuur en ‘informatie en communicatie’ bij, welke ook voor een groot gedeelte uit links gesubsidieerde banen bestaan waardoor je er van uit mag gaan dat zeker de helft van de werkenden (waarschijnlijk meer) uit de overheidsruif eten.

  Dit betekend dat deze 1,4 miljard niet door 17 miljoen mensen worden opgebracht maar eerder door 3,5 miljoen. Dat kost een werkende dus ongeveer 400 euro per jaar!

  Laten we over de kosten voor de multiculturele verrijking, die de ziekenhuizen platlopen als wij moeten werken, maar zwijgen.

  Geliked door 3 people

  • Harry zegt:

   Ik heb ook eens bij een medische instantie moeten wachten in de wachtkamer .
   Van de pakweg 20 bezoekers was ik de enige niet-moslim !
   Wachten is buitengewoon vervelend , maar onder die omstandigheid was het één en al ergernis !
   En zoals je al aangeeft , je mag dat allemaal ook nog mee financieren .

   Geliked door 3 people

   • Datcho zegt:

    Wat een nutteloze opmerking

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Heeft hij dan ongelijk volgens u? Betalen we dan niet voor die 20 anderen? Zo niet, wie dan wel?

    Geliked door 4 people

   • Blaffertje zegt:

    Helemaal gelijk Harry.

    Ze gaan voor iedere klapscheet naar de dokter, zelfs voor lullige dingen wat je met een pleister kan oplossen.
    Moet je eens indenken wat dat voor de kosten van de zorg betekend, daar gebruiken ze ons voor ´de nuttige idioten`.
    Goede medische zorg, uitkeringen e.d., maar iets toevoegen aan onze maatschappij of cultuur is er niet bij, alleen potverteren en ons ondermijnen.

    Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    @ Harry 20 november 2018 om 21:16

    je mag dat allemaal ook nog mee financieren

    Zo is dat, Harry! Het is om je kapot te ergeren!
    Voor elke klipscheet zitten ze bij de dokter.
    Hebben ze geen last van kabbelend kontwater, dan is het wel holstrontverklontering vanwege dat de hele dag met hun reet omhoog zitten voor ‘allala’ en diens pedofiele ‘profeet’.

    En bij de gynaecoloog lopen ze de deur ook plat.

    Geliked door 1 persoon

 2. delamontagne zegt:

  Zet je s’morgens de radio aan op NL en niet Fr, dan is het dikwijls zo [ net als vanmorgen !]…………..het GAAT OVER DE zorg.
  praten,prATEN, PRATEN, DISCUSSIE etc,etc.
  Maar NOOIT hoor ik in dit soort programma’s eens dat men zich afvraagt hoe het in andere landen is geregeld.

  Like

 3. jack black zegt:

  Meer Meer Meer !

  Nieuwe klanten voor de wachtkamer ?

  Relatief nieuwe club !
  Caloh Wagoh is een relatief nieuwe club die bestaat uit vooral leden met een Surinaamse en Antilliaanse achtergrond en woonwagenkampbewoners. Veel leden zaten vroeger in jeugdbendes. De club heeft elf chapters in het land en telt enkele honderden leden.
  De club kwam de zomer veelvuldig in het nieuws nadat leden werden opgepakt voor het beschieten van het gebouw waarin het blad Panorama huist in Amsterdam en de arrestatie van Caloh Wagoh-leden voor een liquidatie in Breukelen. In dezelfde week vond een aanslag op De Telegraaf plaats.

  Ook is er een mogelijke link tussen de club en de liquidatie van Reduan B., de broer van Mocro-maffia kroongetuige Nabil B., in maart in Amsterdam. In het onderzoek dook een wapen op dat bij een man was aangetroffen, die in het bezit was van een Caloh Wagoh-jasje. Tenslotte onderzoekt de politie in Rotterdam of leden van de club betrokken zijn geweest bij de liquidatie van een Belg in Spijkenisse vorig jaar.

  Topcriminelen uit de ’Mocro-maffia’
  Leden van de club zouden nauwe banden hebben met de topcriminelen uit de ’Mocro-maffia’ en klusjes uitvoeren voor deze gangsters. Een van de leiders van de motorclub is ’Keylow’ uit Den Haag: een oud-leider van de bende The Crips, een imitatie van de echte, beruchte bende in de Verenigde Staten.

  Like

 4. Thomasson zegt:

  De schrijvers van dit stuk koos de beste naam voor zijn artikel: Maffiapraktijken .Helaas is de naam niet metaforisch, maar beschrijft nauwkeurig de realiteit. Dat Hans Hogervoorst afkomstig is van de VVD, is zo goed als vanzelfsprekend. De VVD is geen volkspartij en de mensen daar hebben NIETS met het volk te maken; mits er sprake is van een volk met minstens een € 500.000 op hen bankrekening (de armen onder hen) of zij zijn zelfstandigen met een bedrijf. Op zich is dat heel normaal. Rijke mensen of zelfstandigen hebben recht op een partij die hen belangen vertegenwoordigd. De vraag is: wat doen mensen die niet rijk zijn bij de VVD? Ook mensen met een goede baan, kunnen binnen 24 uur hun baan verliezen en na een WW-periode landen zij in de steun. Het lege snobisme van deze domme mensen laat een partij boven drijven die het leven riskeert van miljoenen Nederlanders die niet rijk zijn- en ook geen zelfstandige ondernemers. Het verdwijnen van het ziekenfonds is niet enkel de schuld van de VVD. ALLE TRADITIONELE PARTIJEN zijn er debet aan. Vooral: partijen die graag in een coalitie met de VVD willen zitten: PvdA, D66, CDA en CU. Men kan deze partijen in onze tijd – indirect – de “stille moordenaars” noemen. Zij maken een hoop kabaal om het niet roken beleid, verhogen de accijns op tabak en drank. Nu schreeuwen ze over de zgn. vet tax en ze ouwehoeren in alle mogelijke praatprogramma’s over gezond eten en gezond leven. Zij maken zich zorgen over onze gezondheid .. Voor ons bestwil!!!. Maar staan zij er bij stil hoeveel mensen durven nu niet een bezoek brengen aan een specialist in het ziekenhuis? Of zelfs een simpel bloedonderzoek te laten maken? Zij hebben niet genoeg geld om de eigen bijdrage te betalen. Het is een publiek geheim dat zij voor dezelfde reden ook niet naar de tandarts gaan. Miljoenen mensen die in armoede leven – of zelfs mensen die het niet breed hebben, gaan naar het ziekenhuis als het niet anders kan. Dat de pijnen al hevig zijn en de tumor heeft al uitzaaiingen. Mensen die voor 2006 makkelijk konden gered worden GAAN NU DOOD!.
  DEEL 2

  Geliked door 1 persoon

 5. Thomasson zegt:

  DEEL 2
  De kletspraatjes over “onze gezondheid” van de coalitie-maffiosi in de laatste 30 jaar, hebben NIETS met zorg voor onze gezondheid te maken; evenmin met het welzijn van het land. Zij zijn bedoeld als handige camouflagemanoeuvre voor de realiteit. Rutte is niet de eerste leugenaar van de VVD en zeker ook niet de laatste. Hij weet en wij weten dat wij zitten al vanaf de Millennium in een economische crisis, en het eind is nog niet in zicht; of überhaupt. De praatjes over de verbeterde economie zijn verhaaltjes van Baron van Munchhausen. Nederland is geen vrij- en soeverein land, maar een vazal van de EU bezetter. De EU is een private eigendom van Bilderberg en de NWO-maffia. Wij zijn proefkonijnen in hen Antropologische laboratorium..

  Geliked door 1 persoon

 6. BertG. zegt:

  Met een uitkering is de premie nog wel op te brengen vanwege de zorgtoeslag, je betaald maar een paar tientjes.
  Maar dat eigen risico blijft een struikelblok, waardoor mensen alsnog zorg gaan mijden.
  Je moet het maar even hebben liggen, 385euro.
  Want ze halen het gewoon van je rekening af.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s