Berlijn installeert “unieke” terreurbescherming

Screenshot_57

(Vertaling: E.J. Bron)

Twee jaar geleden raasde de “islamist” Anis Amri met een vrachtwagen in de kerstmarkt op de Breitscheidplatz in Berlijn. Bij de aanslag werden 12 mensen gedood. Nu gaat de kerstmarkt opnieuw open – en wordt een zwaar beveiligde zone.

De Berlijnse kerstmarkt bij de Gedächtniskirche wordt twee jaar na de islamitische terreuraanslag, waarbij twaalf doden vielen, gebarricadeerd. Sinds maandag plaatsen arbeiders aan de lange zijden van de Breitscheidplatz meer dan honderd vierkante ijzeren kooien en schroeven ze in een lange rij aan elkaar. In de kooien worden met zand gevulde grote plastic tassen geplaatst. De lange zijden en de voetgangerszone werden al met extra paaltjes versperd.

Bovendien worden de Tauentzinstraße in richting Charlottenburg en de Budapester Straße richting Schöneberg eenrichtingsstraat. Alleen bussen, fietsers en bestelwagens mogen dan nog “tegen de stroom in” rijden.

Deze combinatie van verschillende barricades moet volgens de Berlijnse Senaat een in Duitsland tot nu toe “unieke bescherming” tegen terreuraanslagen met tot 40 ton zware vrachtwagens bieden. De Berlijnse “Kurier” schreef van een “Glühwein-vesting”. De barricades en hun op- en afbouw kosten de deelstaat Berlijn meer dan € 2,5 miljoen. De metalen paaltjes en betonblokken dienen in de toekomst opnieuw gebruikt te worden.

Screenshot_58

De gevolmachtigden veiligheidszaken van de stad hadden speciaal voor de Breitscheidplatz na de aanslag nieuwe beschermingsconcepten ontwikkeld. Andere Berlijnse kerstmarkten moeten zelf betalen voor de veiligheid van hun markten.

Op 19 december, exact twee jaar na de islamitische terreuraanslag met een vrachtwagen op de Breitscheidplatz, vindt er een herdenking met een kranslegging plaats. Bovendien wordt er een minuut stilte in acht genomen voor de 12 slachtoffers en meer dan 70 gewonden van de terreuraanslag. ´s Avonds zal er een eredienst plaatsvinden.

Bron:
www.n-tv.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, Berlijn, cultuurrelativisme, Eurabië, Hypocrisie, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Moslims, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

19 reacties op Berlijn installeert “unieke” terreurbescherming

 1. F1802 zegt:

  Alles wordt uit de kast gehaald om ons te kunnen beschermen tegen het achterlijke islamitisch geloof. Manman, wat zijn vele westerse landen slap bezig!

  Geliked door 3 people

 2. Steven zegt:

  Lijkt allemaal leuk.. dan lopen ze wel met grof geschut naar binnen en gaan dan uitgebreid schieten…

  Geliked door 2 people

 3. Corné zegt:

  Misschien is er een nog betere oplossing: volledige deïslamisering en repatriëring van zoveel mogelijk moslims naar de landen waar ze thuis horen en zich thuis voelen, waar ze hun hormonen en agressie de vrije loop kunnen laten: Syrië, Afghanistan, Jemen, Iran, Irak, enz. In het democratische westen horen ze in ieder geval niet.

  Geliked door 2 people

 4. Elisah zegt:

  Iets anders,
  https://tpo.nl/2018/11/21/ook-zwitserland-weigert-marrakesh-immigratiepact-te-tekenen/

  Ook Zwitserland weigert Marrakesh-immigratiepact te tekenen
  Net als Polen, Israël, Verenigde Staten, Oostenrijk, Hongarije, Tsjechië, Bulgarije en Estland

  Zwitserland heeft zich aangesloten bij het groeiende rijtje met landen die het VN-migratiepact niet zullen ondertekenen. De Zwitserse regering maakte woensdag bekend volgende maand niet naar Marokko te zullen afreizen waar het pact wordt gesloten. Mogelijk dat het land zich later wel aansluit als het parlement er over heeft gesproken.

  Geliked door 1 persoon

 5. Tistochwat zegt:

  Trap alle mohammedanen eruit en gebruik het geld voor die zinloze ‘beschermingsmaatregelen’ voor het welzijn van de eigen bevolking.

  Meer dan € 2,5 miljoen!!!

  Geliked door 3 people

 6. leefbarbaar zegt:

  Die Duitsers toch. De bezoekers krijgen een gele ster opgespeld en kunnen extra voordelig met goederenwagons reizen zeker?
  Waar kennen we dat toch van?
  In een land zonder grenzen staan er hekken rond alle plaatsen waar veel mensen zijn. Doe eens normaal; herstel de grenzen en laat de moslim er achter zijn ding doen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Jan zegt:

  Gezellig Merkelstan

  Like

 8. N.E. Derlander zegt:

  In Nederland zegt Rutte I, Rutte II en Rutte III, dat het hebben van grenzen geen zin heeft. Daar denken ze in Berlijn, zo toont dit artikel aan, wel heel anders over.

  De (politieke, artistieke en andere) elitairen, die grenzen maar onzin vinden, hebben om hun villa’s wel hoge hekken. Waarom toch, als hekken of grenzen toch geen zin hebben?

  Geliked door 2 people

 9. kampersrene zegt:

  Was Kerstmis niet het feest van de vrede …..en de mensen van goede wil …..die moet ge bij de islammers ver gaan zoeken

  Like

 10. Henk der Niederlander zegt:

  Ze lijken helemaal van de pot gerukt te zijn die idioten die de dienst uit maken.
  Want waar zijn ze nou mee bezig.
  Ze maken van een kerstmarkt zo ongeveer een bunker met alle beveiliging en controle die bedacht kan worden.
  Deze zooi moet niet bij een kerstmarkt staan maar aan de grenzen.
  Dit is wel de ultime manier om een stuk schijnveiligheid te creeren, want in de rest van Duitsland lopen dus geen terroristen rond schijnt de gedachtengang te zijn.

  Geliked door 1 persoon

 11. Heinrich, Deutschland zegt:

  Helpt alleen tegen die zware vrachtwagens. Met drones kun je veel meer. Geruchten gaan in Duitsland al rond. Ze willen het proberen met een giftig poeder over een kerstmarkt te strooien.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s