Hoofddoekverbod: Oostenrijkse regering is nu van plan het zonder hulp van de oppositie in te voeren

Screenshot_53

(Door: J.D.)

De FPÖ wil hoofddoeken op basisscholen verbannen, “met of zonder oppositie”. Het debat over de geplande wetswijziging is dinsdag volledig uit de hand gelopen. Dus heeft de christendemocratische ÖVP aan de SPÖ duidelijk gemaakt dat ze niet zal onderhandelen over een integratiepakket, mede vanwege de meerderheidssteun van de FPÖ. “We zijn geen handhaving-democratie”, voerde de SPÖ als tegenargument aan. Eén ding staat vast: als in de toekomst het hoofddoekverbod wordt geschonden, dreigt een boete van maximaal € 440,-

Het hoofddoekverbod wordt dus doorgevoerd, met of zonder de steun van de oppositiepartij. Om de sociaaldemocraten en NEOS alsnog van de maatregel te overtuigen heeft FPÖ-voorzitter Walter Rosenkranz de oppositie op dinsdag inzage gegeven in het initiatiefverdrag van de FPÖ en ÖVP betreffende het verbod op hoofddoekjes zoals die wordt ingevoerd op openbare scholen. “Ik bied de SPÖ aan om het voorstel in alle rust te analyseren om met haar akkoord voor een constitutionele meerderheid te zorgen”, aldus Rosenkranz.

Geen onderhandelingen over integratiepakket

Volgens de FPÖ zal het initiatiefvoorstel donderdag in de plenaire vergadering worden ingediend, zodat de oppositie voldoende tijd heeft om het te bestuderen. Rosenkranz sluit echter  onderhandelingen over het integratiepakket, die door de SPÖ werden geëist, uit. “Dit gaat zeer duidelijke over een maatregelen om kinderen te beschermen en we zullen het implementeren – met of zonder de oppositie”.  De voorgestelde wijziging van de onderwijswet vereist een twee derde meerderheid en daarmee de toestemming van de kant van de SPÖ of de NEOS.

“Doe niet mee aan ruilhandel”

Regeringscoördinator en minister van Verkeer Norbert Hofer (FPÖ) bevestigden ook dat ze zich niet zouden bezighouden met “ruilhandel”. De oppositie werd echter uitgenodigd om akkoord te gaan met de huidige tekst, aldus Hofer.

Minister van Onderwijs Heinz Fassmann (ÖVP) benadrukte maandag dat hij “een brede juridische dekking” van het verbod wil. Mocht een constitutionele meerderheid niet mogelijk zijn, dan is een vereenvoudigde wetswijziging mogelijk. “Maar ik zou deze weg alleen bewandelen indien het strikt noodzakelijk is”, zei Fassmann.

€ 440,- boete of gevangenisstraf

Schendt iemand het voorgestelde verbod op hoofddoeken, dan worden de ouders in de toekomst binnen vier schooldagen opgeroepen voor een  gesprek en worden ze geïnformeerd over hun verantwoordelijkheid. Deelname is verplicht. Voor verdere en aanhoudende schendingen van het verbod kan justitie een boete opleggen van maximaal € 440,-  (aan de ouder of voogd).

Als de boete niet wordt betaald, wordt een vervangende gevangenisstraf opgelegd tot maximaal twee weken, aldus het wetsvoorstel van de regering. De bepaling is gebaseerd op een zorgvuldige afweging van de grondrechten, waarbij de rechten van het kind op de voorgrond staan en daarmee rechtvaardigen de ÖVP en FPÖ hun initiatief.

(www.krone.at)

Door:
J.D.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", christendemocraten, FPÖ, gezond realisme, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Linkse Kerk, Moslims, Oostenrijk, Rotzakken, sociaaldemocraten, tolerantie/intolerantie. Bookmark de permalink .

12 reacties op Hoofddoekverbod: Oostenrijkse regering is nu van plan het zonder hulp van de oppositie in te voeren

 1. Ruud zegt:

  En zo hoort het! Verdere discussie onnodig!

  Geliked door 1 persoon

 2. Pingback: Oostenrijkse regering wil Hoofddoekverbod! | eunmask

 3. F1802 zegt:

  Eindelijk een westers land die het snapt.

  Like

 4. kampersrene zegt:

  Geen hoofddoek ……een eerste stap naar de beschaving van een achterlijk volk

  Like

 5. Judge zegt:

  Hoofddoek alleen toestaan op de executieplaats!

  Geliked door 1 persoon

 6. Jeanette K zegt:

  Het is een VLAG. Het is de nieuwe swastika van de 21e eeuw(Sören Krarup, Deense dominee)
  https://fubar.mobi/2015/01/28/de-islamhoeren-van-de-npo-nu-ook-met-hoofddoekje-van-uw-belastinggeld/
  Die VLAG dient tevens om de zichtbaarheid van islam in het Westen op te schroeven.
  Dat is van toepassing op alles binnen die veroveringsideologie.

  Like

 7. Corné zegt:

  Prima, NL moet dit voorbeeld volgen en uitbreiden. Ook in het voorgezet en hoger onderwijs. Want zo’n hoofddoek is alleen bedoeld om te provoceren, de groeiende macht van de islam te demonstreren.

  Like

  • BertG. zegt:

   Zo iets had ik ook een keer bij de Lidl met een beveiliger die mij er uit wilde gooien.
   Terwijl ik een open pothelm op had.
   De beveiliger werd alleen maar bozer en droop af uiteindelijk, omdat mijn gezicht wel zichtbaar was.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s