Na één dag werken recht op Nederlandse WW

Screenshot_52

Een commissie in de EU stelt voor het arbeidsverleden in een ander land mee te laten tellen voor je WW-uitkering.

(Door: Ruud Mikkers)

BRUSSEL – Werknemers uit andere EU-lidstaten moeten al na één dag werken in Nederland recht hebben op een werkloosheidsuitkering op basis van hun in een ander EU-land opgebouwd arbeidsverleden.

Dat wil althans de commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid van het Europees Parlement.

Deze commissie stemde dinsdag over een rapport voor de coördinatie van sociale zekerheidssystemen. Hierin worden de regels aangepast voor burgers op het gebied van grensoverschrijdende sociale zekerheid.

Lees verder>>>
(h/t “Klaas”)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Allochtonen, Barbarisme, Europees Parlement, EUSSR, Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

22 reacties op Na één dag werken recht op Nederlandse WW

 1. elena zegt:

  ja echt luilekkerland hoor

  Like

 2. Wachteres zegt:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/category/europese-unie/

  Geert Wilders gaat tekeer tegen gratis WW-uitkeringen voor EU-migranten: “KNETTERGEK!”

  Like

 3. Petra DeBoer zegt:

  Het is wel weer duidelijk wat Brussel wil, de Nederlanders laten werken voor de arbeidsmigranten.
  In één woord schandalig!

  Like

 4. ruud beijer zegt:

  Kom maar binnen met je knecht De Nederlanders betalen heel graag voor de islam en de asielparasieten.

  Like

 5. Ruud zegt:

  Dit wordt door EP-leden geopperd die hun eerste echte baan nog moeten gaan vervullen.
  Als een politieke partij dit idee zou lanceren dan zou ze voor knettergek worden afgeserveerd.
  Wat voor mongolen zitten daar eigenlijk en hebben ze geen serieuzer werk om handen of zijn ze misschien een volksopstand aan het uitlokken. Kunnen ze krijgen hoor!

  Geliked door 2 people

 6. BertG. zegt:

  Werknemers uit andere EU-lidstaten, dus als Nederlander gaat je dit niet lukken deze truc.
  Zie zien je aankomen bij het UWV, dat je het n 1 dag wel weer mooi vond geweest.

  Geliked door 1 persoon

 7. jack black zegt:

  Zelfs hun eigene apen willen ze niet meer zien !

  Like

 8. circe zegt:

  Dat was in België ooit al het geval voor Turkse werknemers. Was heel lucratief voor een aantal minibedrijfjes die tegen betaling voor eendagswerk zorgden. Ik ga daar ook eens mee beginnen.

  Like

 9. Henk der Niederlander zegt:

  Nou dan zit binnen de kortste tijd het halve ex oostblok hier.
  Daar hoef je nou niet echt een visionair voor te zijn.
  Dus wat de sukkels in Brussel betreft zullen de westeuropesche landen versneld tot hun fundamenten afgebroken moeten worden.
  Iets anders kan Ik hier niet van maken.

  Like

 10. Henk.V zegt:

  Het Nederlandse sociale stelsel is aanmerkelijk beter georganiseerd dan in de (meeste) EU landen. In het Telegraaf artikel wordt gesteld dat zo’n onbekookte EU voorstel om al na één dag werken WW uitkeringen te verstrekken in Nederland hoogstwaarschijnlijk een ”sterk aanzuigend effect op de arbeidsmigratie richting Nederland zou kunnen hebben”.
  ALLICHT! wie wil er niet eten uit een goed voorziene financiële ruif?

  Eigenlijk gebeurt hier iets wat de verantwoordelijke initiatief nemers aan de top van de EU maar wat graag zouden willen: dat iedere burger in de EU aanspraak kan gaan maken op wat er aan sociaal financieel vermogen in ons land ,gedurende vele jaren door het volk is opgebouwd. Door het NEDERLANDSE volk wel te verstaan.
  Dat is nog een typisch links gedacht: ROYAAL OMSPRINGEN MET ANDERMANS GELD”
  Nee, dus! Opdonderen, Brussel!.
  Deze EU die zich beroemt op het zogenaamd bevorderen van vrede en welvaart in de EU, onder de vlag van de democratie ,legt voor de uitvoering van dit Sinterklaas-achtig plan de last volledig op de schouders van de paar landen die hard, gedisciplineerd en vakkundig hun eigen welvaart hebben kunnen opbouwen.
  Een voorbeeld dat elk EU land had moeten volgen….

  Deze mallotig wordende EU doet er alles aan om welvarende landen volledig naar de bliksem te helpen.
  Allereerst door vast te houden aan het irreële concept van diversiteit, oftewel multiculturaliteit, waar geen cohesie uit voort kwam maar teloorgang van onze cultuur en identiteit en ontbinding van samenlevingen , waarin diverse bevolkingsgroepen in eigen parallelle werelden zijn beland, die meer en meer onrust in een land teweegbrengen.
  Vervolgens kwam de krankzinnige instroom van miljoenen migranten uit niet -westerse delen van de wereld die voor een verdere versnippering in onze ooit zo prachtige samenleving zorgden en nu komen de EU aasgieren op het idee om de sociale uitkeringskassen te gaan plunderen.
  Van deze EU heb ik mijn buik vol.
  Er moet onder onze bevolking een breedgedragen intentie ontstaan om deze EU tot staan te brengen en tot een totale koerswijziging te dwingen.
  Wij moeten beslist toe naar een Europa waarin alle landen samenwerken, waarbij elk land zelfstandig blijft en haar eigen toekomst mag bepalen..
  Wat mij betreft gaat deze EU volledig te gronde.

  Geliked door 2 people

 11. Steven zegt:

  Waarom niet gewoon IEDEREEN een uitkering zonder iets te vragen? Iedereen uit oostblok landen direct een oetkiering geven zonder opgaaf van reden. Nederland financiert dat heus wel. Eigen burgers moeten gedwongen aan het werk…maar buiten Nederland hoeft dat niet..

  Like

 12. Elisah zegt:

  https://fenixx.org/2018/11/21/oud-premier-cultuurmarxisten-gebruiken-immigratie-om-onze-naties-te-vernietigen/

  Oud-premier: “Cultuurmarxisten gebruiken immigratie om onze naties te vernietigen”

  Cultuurmarxisten strijden voor immigratie uit de derde wereld om het oude communistische doel van het vernietigen van de natiestaat en het gezin te bereiken. Dit is wat de voormalige minister-president van Slovenië, Janez Janša, zegt over de VN-migratieovereenkomst, meldt Demokracija.

  Like

 13. Thom zegt:

  Dit is pure discriminatie, want degenen die wegens zwaar wegende omstandigheden geen arbeidsverleden in hun thuisland hebben opgebouwd krijgen dan bijna niks. Ook invaliden die niet kunnen werken vallen buiten de boot. Het plan zou dus zodanig veranderd moeten worden dat de wil om één dag te werken genoeg is en dat als arbeidsverleden een verblijf in de gevangenis of inrichting ook mee zou moeten tellen.Verder dienen bejaarden die één dag werken meteen daarna als vervolf een AOW-uitkering moeten krijgen. Geld moet tenslotte rollen.

  Like

 14. kampersrene zegt:

  Het is een stimulans om ze toch….. al was het maar een dag aan het werk te krijgen….succes beste politiekers ….Volgende vraag…. na hoeveel jaren… leven van een WW uitkering heeft men recht op een pensioen Dat is enkel van toepassing voor de getaande broeders en jungle negers , want voor de Nederlanders wordt de leeftijd voor pensioengerechtigde misschien verhoogd ….iemand moet toch werken !! want verse pampers kosten veel geld , woning, medische verzorging ,moskeen enz….

  Like

 15. Judge zegt:

  Het zal toch Godverd. niet wáár zijn? Dit kán toch niet? En dit staan wij zomaar toe? Dan is dit toch wel het laatste ingrediënt om een revolutie op smaak te brengen. We zullen ze levend aan de trekhaak door de straten van Brussel slepen……. De onderste steen (van het parlement) zal boven komen!

  Like

 16. S stuiver zegt:

  Niet normaal wie zegt dat ze gewerkt hebben ze doen het hier ook niet doe dan maar eerst eigen volk die de eigen kapot gewerkt hebben en niks krijgen en zulke krijgen alles gratis belachelijk

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s