SINTERKLAAS HEEFT ER SCHOON GENOEG VAN…

Screenshot_55

Sinterklaas in de jaren-30.

(Door: “Driek”)

Vroeger, lang geleden, toen de intocht van Sint Nicolaas nog geen kinderen tot schreien bracht door het door den Goed Heiligman omringende tuig, doch een zonnestraal achterliet in den vreugdevolle harten der kinderen, bestonden er nog geen negroïde lieden als Sylvana Simons en ander links geteisem. Het was een tijd toen kinderen zich nog verkneukelden van angstige doch ook verheugende spanning. Hun opgewonden kindergezichten vol verwachting straalden. Ook daar, waar nijpende armoe heerschte, waar het steuncomité den bittere nood der armen moest lenigen en verlichten, heerste een gansch opgewonden stemming.

Bij den schoorsteen, waarop een pendule, portretten en allerlei sierlijkheden het vertrek moesten verfleuren, werd door den jongste kinderen een schoen met een wortel voor het paard neder gezet. Uitgelaten, in toch ook angstige spanning en verwachting, repten kindervoeten zich des ‘s ochtends vroeg naar het woonvertrek om te aanschouwen of den wortel voor het paard door dien zwarte Piet was mede genomen. Doch het allerbelangrijkste waren toch wel den cadeautjes.

Edoch, lezer, Sint Nicolaas heeft onlangs, in één onzer Socialistische Couranten, laten weten er geen zin meer in te hebben. Zijn knecht Piet, toch altoos blij van gemoed, zei tegen één der verbaasd schijnheilige journalisten, die een zeer sterke gelijkenis vertoonde met Jesse Klaver: ‘Die Hollanders kunnen me reet likken, ik stop ermee. Mijn lol is er af. Wij vertrekken naar Zuid- Amerika en komen nooit meer terug. Jullie bekijken het maar’.

Ziedaar, lezer, het jammerlijke resultaat van lieden als Sylvana Simons en haar asociale kornuiten. Jammer, het Sint Nicolaas feest, een sieraad der Nederlandsche folklore, dat onbeschrijflijk mooie en leuke kinderfeest, is gesneuveld door donker getint achterbuurt-schorem dat amper met mes en vork kan eten. Pogingen om den Sint te overreden terug te komen op zijn besluit, wuifde hij weg. Op onze vleierij en verschrikte blik, reageerde de Sint door te zeggen: ‘Ik sluit de deur voorgoed achter mij’.

Screenshot_56
Intocht van Sinterklaas (2018).

En verder zei hij nog: ‘In dit land, met zijn onbeschrijflijk schone wolkenluchten, vertoef ik bijzonder graag, doch zijn bewoners….´ Hij knipte zijn vingers waarin de grote Sinterklaas-ring flonkerde. Achter zijn baard drukte zijn edel, nauwelijks zichtbare, gelaat diepe minachting uit. Zijn knecht Piet voegde daar nog aan toe: ´Ja, wie de schoen past, trekke hem aan.´

Lezers van “E.J. Bron”, mijn walging over dat zegevierend donker getinte rapalje is niet in woorden uit te drukken. Ik laat het hier maar bij.

Ik wens U allen toch nog een gezegend Sint Nicolaas feest.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Weg met ons!", Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, demoniseren, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, political correctness, provoceren, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

14 reacties op SINTERKLAAS HEEFT ER SCHOON GENOEG VAN…

 1. Tistochwat zegt:

  Nou, laat die laatste zin maar weg.
  Ik koop nog niet één pepernootje meer.
  Laat die hypocriete winkeliers maar barsten met hun Zwarte-Pietloze sinterklaasartikelen.

  Geliked door 6 people

 2. Pingback: SINTERKLAAS HEEFT ER SCHOON GENOEG VAN… | eunmask

 3. Frauke zegt:

  Heb je al gekeken bij diverse tweedehands winkeltjes ? Ze gooien je dood met zwarte pieten in allerlei vormen en maten. Regelrechte cultuur-verlijking !

  Geliked door 1 persoon

 4. Ruud zegt:

  Als Rutte zich van een politieke minderheid evenveel zou aantrekken als van deze on-Nederlandse minderheid aan cultuurverraders dan zag Nederland er heel wat aangenamer uit. Welke geheime agenda zou hier achter zitten?

  Geliked door 3 people

 5. F1802 zegt:

  De nep donkere Nederlandse medemensen samen met de uitkerings debiele linkse goedmenschen alsmede diverse infantiele en slappe burgemeesters hebben dit erfgoed kapot gemaakt.

  Geliked door 4 people

 6. QENQ5 zegt:

  Wat laten die stomme Nederlanders nog meer kapot maken, potverdikkeme???!!!

  Geliked door 4 people

 7. ed zegt:

  Als dank voor het mogen wonen in u mooie je landje,als je een aap leert klimmen gooit hij/zij het op een dag je de kokosnoten op je kop.

  Geliked door 5 people

 8. ruud beijer zegt:

  De vernietiging van onze cultuur is in volle gang. Het overgrote deel van de Nederlandse bevolking stemt op partijen die onze cultuur willen afschaffen.

  Geliked door 3 people

 9. Elisah zegt:

  https://www.ad.nl/utrecht/twee-utrechtse-winkels-gesommeerd-om-pieten-uit-etalage-te-halen~adc67158/

  Twee Utrechtse winkels ‘gesommeerd’ om pieten uit etalage te halen
  De Utrechtse winkels Betsies Kookwinkel aan de Vismarkt en G.A.J. Van den Heiligenberg aan de Lijnmarkt zijn door Majority Perspective gesommeerd de afbeeldingen van zwarte pieten uit hun etalages te verwijderen. De winkels zouden daarmee bijdragen aan de ‘dehumanisering van niet witte mensen’. Nico Toes, eigenaar van Betsies Kookwinkel, is niet onder de indruk.

  Geliked door 3 people

 10. Zie mijn twitters! “Links stemmend en blijkens zelfs ook Christelijk en “liberaal”?? Ned. steunt de WEER LINKSE “EU-bedoeling” tot “vernietiging van alle Europese identiteiten” om met HUN (“Bilderberg-geïnspireerde”) “GENOCIDE-OP-ALLE-EUROPESE-NATIONALITEITEN” EU-BELEID te komen tot ONS OPGEDRONGEN massale IMMIGRATIE van M.O.-(moslim-)overbevolking + nog grotere aantallen (N)-Afrikanen, die zich (*KORAN-GEWETTIGT!) op Alle Europese meisjes (*kinderhuwelijk!) en alle vrouwen mogen storten (KORAN:”VERKRACHTEN IS TOEGESTAAN!) OM BINNEN EEN JAAR HUN NIEUWE EU-PROLETARIAAT te laten creëren!
  Daarin heeft stom naïef en (nog steeds) “wegkijkend Europa” (NET ALS IN 1933-1940!) zich met hun ZELF gekozen egocentrische- maar vooral opportunistische (LEES: “EU-NSB-er” lafheid!) in laten lopen! GEVOLG TOT NU! Nederland is al jaren door EU-heulend Den Haag via hun stiekem opheffen van de TRIAS POLITICA en het (partij)politiek zelf gaan plaatsen van “vriendjes” (110% LOYALITIET=VEREIST!) op elke “Topfunctie” verworden tot een ordinaire “3de Wereld” DICTATUUR! Een schandalig voorbeeld: OM DIE “OMVOLKING van ONS” nog aantrekkelijker te maken voor BUITENLANDERS kunnen ze NA EEN DAG HIER “WERKEN” direct DOOR ONS (STEEDS HOGERE BELASTING) BETAALT(!), een WW-UITKERING (op NED. NIVEAU!) ontvangen! EN “WIJ” NEDERLANDERS? N I E T ! (pure STAATS discriminatie jegens eigen volk!) NB: Betalen al met ONZE (Belasting)MIJARDEN aan “EU-Kremlin-Brussel” en ALLE Z.G. VLUCHTELINGEN met 26.000 Euro/jr PP! “ZIJ” alles GRATIS en U en ik MOETEN ONZE MOND HOUDEN en alleen BETALEN!
  Mijn enige hoop is nu de as verkiezingen. (Als daaruit geen overtuigende WINST VOOR PVV uitkomt DAN IS NEDERLAND OPNIEUW “BEZET DOOR DE EU-VIJAND”, waarin de dan MET OPZET snel gegroeide ISLAM-TERRORISTEN hun kans aangrijpen om autochtone bevolking te verplichten DE JODENSTER TE GAAN DRAGEN! (Koran Soera 4:89, 5:51 en 98:6 “Joden en Christenen zijn slechte mensen, die GEEN GENADE verdienen”!)
  Alleen domme Nederlanders WILLEN DIT NIET GELOVEN! Net als in de periode 1933-1940 de zelfde uitgesproken ambitie van Hitler en zijn Nazi-volgelingen NIET SERIEUS WERDEN GENOMEN!)

  Tegen die tijd zullen de “Ruttes & CS” WEL (en weer idem 1940!) TIJDIG ons land hebben verlaten!
  ( De rest van mijn verhaal kunt U in het “ANNE FRANKHUIS” kunnen gaan bekijken!)

  Like

 11. Helaas is mijn (reeds geschreven) lange kritische en waarschuwende betoog “verloren gegaan” en zal ik dus hierbij alleen nog verwijzen naar mijn twitters frank de vries @vriesfvm1331De

  Like

 12. Wachteres zegt:

  https://joop.bnnvara.nl/nieuws/historisch-onderzoek-zwarte-piet-is-racistische-blackface-traditie

  Historisch onderzoek: Zwarte Piet is racistische blackface-traditie

  Het uiterlijk van Zwarte Piet is wel degelijk gebaseerd op de racistische blackface minstrels die in de 19de eeuw populair waren in met name het zuiden van de Verenigde Staten. Dat schrijft historica Elisabeth Koning na uitgebreid onderzoek. Haar artikel ‘Zwarte Piet, een blackfacepersonage‘ is gepubliceerd in Tijdschrift voor Geschiedenis (TvG).

  EUREKA! Joop heeft het gevonden! Zwarte Piet is toch racistisch.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s