Ministerie BuZa blundert: geeft namen islamitische strijdgroepen vrij

Screenshot_64

Karavaan vluchtelingen in Syrië.

Groepen waren zogenaamd ‘gematigd’ en werden door de Nederlandse regering gesteund

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft per abuis de namen van twee gematigde strijdgroepen in Syrië bekendgemaakt die hulp van Nederland hebben gekregen. Ze worden onthuld in circa 2000 pagina’s die zijn vrijgegeven op verzoek van Trouw en Nieuwsuur.

Post online

In de officiële documenten staan de namen van Jabhat al-Shamiya en de Hama Rebels Gathering. De eerste naam was al eerder door Trouw en Nieuwsuur onthuld. De tweede beweging is nieuw. Het kabinet heeft de namen van de 22 gesteunde rebellengroepen tot staatsgeheim verklaard uit veiligheidsoverwegingen.

Verder blijkt volgens beide media meer dan voorheen dat vrijwel alle hulp is gebruikt voor de strijd. Pickup-trucks werden gebruikt voor offensieve missies en laptops voor het kiezen van militaire doelen. Minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) meldde de Kamer eind september al dat “de geleverde goederen hebben bijgedragen aan de effectiviteit van de gematigde groepen in deze strijd”.

Trouw en Nieuwsuur onthulden twee maanden geleden dat de Nederlandse hulp (geen wapens) ook in handen kwam van jihadisten zoals Jabhat al-Shamiya die mensenrechtenschendingen pleegden. Aan de hulp is tussen 2015 en begin dit jaar 27,5 miljoen euro besteed. Blok heeft toegegeven dat de selectie van de groepen en het toezicht niet goed zijn gegaan.

Bron:
https://tpo.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

35 reacties op Ministerie BuZa blundert: geeft namen islamitische strijdgroepen vrij

 1. wauso zegt:

  Rutte en zijn Krapuul vrienden hebben vele Christenen de dood in geholpen. Nederlander Pater van der Lugt in Homs was een van hen: https://wordpress.com/post/examplewordpresscom33104.wordpress.com/154

  Geliked door 6 people

  • paulzwueste zegt:

   Als we geld hebben om dit soort moordenaarsbenden financieel van wapens etc. te voorzien, waarom hebben we dan geen geld voor het NL-leger…?
   Oh wacht even dat komt natuurlijk doordat we het defensiebudget gebruiken om islamitische moordenaarsbenden van wapens etc. te voorzien….

   Like

 2. Stef zegt:

  En graag ook de lijst van personen van de Ned.regering die hiervoor opdracht of toestemming hebben gegeven .

  Geliked door 1 persoon

 3. Marc zegt:

  Dat vrijgeven van die namen is natuurlijk geen blunder: er is gewoon een ambtenaar die vind dat het Nederlandse volk geïnformeerd moet worden over de feitelijke gang van zaken. Een klokkenluider dus. Waarvoor mijn grote dank. Want het maakt eens te meer duidelijk hoe het kabinet van Rutte dus functioneert: in dienst van de islam!

  Geliked door 7 people

  • Henk.V zegt:

   Die conclusie is juist, Marc, maar helaas geldt die beschermende drang richting islam zowel voor het binnen- als het buitenlands beleid. Daarbij moet in geval van Syrië worden opgemerkt dat het ergerlijke van dit pro islamitisch beleid in eerste instantie komt voor de persoon die geldstromen verplaatst richting het Midden Oosten: minister Kaag van Ontwikkelingshulp die eigenlijk een onderdeel uitmaakt van het buitenlands beleid.
   Kaag is getrouwd met een voormalige medewerker van Yasser Arafat, wat verklaart waarom zij Israël geen warm hart toedraagt. Bovendien is zij ook moslima geworden. Zij heeft de vrije hand gekregen van dit zwakke kabinet in het uitgeven van geld en waar dat dan hoofdzakelijk naartoe gaat kunnen wij wel raden.
   President Assad heet een wreed despoot te zijn, maar in zijn binnenlands beleid treedt deze (vrijzinnige) Alawiet soepel op tegen andere godsdiensten. Ook christenen hebben onder zijn bewind behoorlijk veel speelruimte!
   Ik zeg dit met reden, want deze man moge dan hard optreden tegen mensen die hem van zijn troon willen stoten: hij is bepaald gerespecteerd en gewaardeerd door een groot deel van de Syrische bevolking! Het land was behoorlijk stabiel onder zijn bestuur.:. De strijdgroepen die tegen hem optrekken noemen zichzelf gematigd, maar zij zijn alle behoorlijk traditioneel islamitisch en neigen naar het fundamentalisme!

   Ook ons ministerie van BuZa had dat kunnen weten.

   Eigenlijk gebeurde dit al eerder in het Midden Oosten: tamelijk sociaal denkende leiders worden te ”DICTATORIAAL” gevonden en moeten weg, om plaats te maken voor meer fundamentalistische moslims die heel erg van vrijheid (en democratie) houden.Ja, ja….

   En het Westen maar juichen..

   Geliked door 1 persoon

   • Marc zegt:

    Dat die Kaag daadwerkelijk tot het nazisme is toegetreden wist ik nog niet. Dat is nieuws voor mij.

    Al lang verbaas ik mij over de toon die tegenover Assad wordt aangeslagen. Wat dat betreft kan ik Trump ook niet zo goed volgen. Dat hij hard om zich heen slaat is zuivere overlevingsdrang: het zij of wij, de soennieten of de sjiieten. Zo eenvoudig is het. En Assad weet net zo goed als elke andere Arabier, moslim of Midden-Oostener, dat daar bij elk conflict het leven daadwerkelijk op het spel staat. Kijk maar eens hoe makkelijk een Saoedische koning een tegenstander aan mootjes laat hakken. Hier in het Westen gaan we romantisch doen over dit soort daden, wetende dat dergelijke praktijken hier in de verre Middeleeuwen plaats vonden. Maar daar zijn de Middeleeuwen gewoon nog gaande. Dus extreem misdadig optreden door wie dan ook is eerder regel dan uitzondering.

    Dus ja, voor zover ik kan oordelen, lijkt Assad mij de betere keuze, in ieder geval de minste van twee kwaden.

    Like

   • Harry zegt:

    Herinneren jullie je nog de uitspraak van Pechtold , dat Assad weg moest en “ dat we dan eens gaan kijken hoe we dat land in gaan richten “ ?
    De arrogantie ten top !
    Pechtold uit Nederland gaat meehelpen een heel ander land op poten te zetten !
    Waar ie uiteraard geen ene moer mee te maken heeft .

    Afijn, Assad zit er nog en Pechtold zit thuis te knarsetanden .
    Op wachtgeld , helaas .
    Slechts één vriendinnetje richtte hem al ten gronde .

    En wat ik al lang vermoedde , zij verklaarde ook nog dat ie drugs gebruikte .
    En niet eens één soort !
    Soms had ie van die priemoogjes met héél kleine pupillen en soms keek ie net zo lodderig , met grote uitgezakte ogen als een bloedhond .
    Dat zijn verschillen die zonder drugs niet voor komen .

    Laat dat stuk verdriet nooit meer in aanmerking komen voor een overheidsbaan !

    Like

   • Tineke zegt:

    Dat vriendinnetje moest buiten de drugs,viagra bestellen via internet,om de boel overeind te houden.
    Ik heb het altijd al een slappe lul gevonden.

    Like

 4. Republikein zegt:

  Incapabele nietsnutten.
  Ga es werken.

  Like

 5. kampersrene zegt:

  Nieuwe definite van Allah en zijn profeet Mohammed…….Allah is een sprookje en Mohamed is een sprookjesverteller

  Like

 6. F1802 zegt:

  Nederlandse overheid: een lachertje voor de gehele wereld. Een Nederlands “staatsgeheim” stelt ook al niets meer voor. Manman wat een zielige vertoning weer dit.

  Like

 7. Williaan zegt:

  Speelt het ministerie (of de ambtenaren) van Buitenlandse Zaken een dubbel spel.
  Of zijn de ambtenaren het geklooi de bewindspersonen zat?

  Like

 8. Republikein zegt:

  De pater ging versneld naar zijn vader.

  Like

 9. QENQ5 zegt:

  Verantwoording afleggen, mijnheer Blok!!!!

  Like

 10. QENQ5 zegt:

  Verwesterde vrouwen zouden niet teruggestuurd mogen worden, is de nieuwste onzin. Wat is dat dan: verwesterd?! We zijn toch zo divers?! Nou dan kun je ook terug: de cultuur daar verrijken en meer divers maken, want dat is toch het ideaal?

  Like

 11. Ruud zegt:

  Geweldig! De ambtenaren moeten veel vaker dit soort van onbedoelde fouten maken. Dan zien we hoe we dagelijks belazerd worden en ook dat is geoorloofd patriottisme!

  Like

 12. Bezorgde burger zegt:

  Wapens waren die gasten ook niet nodig. Die zijn voor een prikkie op iedere bazaar in het Midden Oosten te koop.
  https://www.forbes.com/sites/niallmccarthy/2017/03/30/the-cost-of-an-ak-47-on-the-black-market-across-the-world-infographic/
  En aan geld geen gebrek; door diefstal en beroving, drugshandel, kinderprostitutie en de sociale voorzieningen in West Europa zijn moskeeën rijkelijk voorzien van een constante geldstroom.
  Hetzelfde geldt voor strijders.

  Intel, goede vervoersmiddelen en communicatie-apparatuur is iets waar dit tuig veel meer aan heeft.
  In combinatie met de boycot tegen Syrië was het voor landen als Nederland een inkoppertje om het Assad regime te laten vallen zonder daar zelf de handen vuil te maken.

  Jammer alleen dat Rusland daar een stokje voor stak en dat alle vuile spelletjes van Westerse landen, waaronder ons fantastische Nederland, nu aan het licht komen.
  Maar ja, een zwarte Pietendiscussie en hard afstraffen van mensen die zich tegen de socialistische heilstaat verweren is nu eenmaal belangrijker dan luisteren naar het volk en verantwoording afleggen voor de gemaakte fouten.
  In een echte democratie was dit zooitje ongeregeld allang afgestraft met nieuwe verkiezingen en hadden de hoofdverantwoordelijken zich moeten verantwoorden voor een echte rechter.

  Volgens mij is het ondersteunen van een regime dat genocide uitvoert op christenen, Koerden en etnische minderheden (die onder Assad vreedzaam naast elkaar leefden) een oorlogsmisdaad….

  Like

 13. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Aan wiens kant staan die geitenbreiers in Den Haag eigenlijk?

  Like

 14. Aegolius cs zegt:

  Nederland snapt niets van het islamitisch wespennest maar alles over Abbas, Palestijnen versus Israël.

  Like

 15. Tineke zegt:

  Ze geven iets toe,draaien wat bij (naar goed naar hun spindoctors geluisterd te hebben),de kamer stemt in(is verplicht) en iedereen gaat weer over tot de orde van de dag.

  Like

  • QENQ5 zegt:

   De bereidheid om echt verantwoording te nemen, zware beslissingen te nemen, is er NIET. Velen denken dat de bui wel weer overwaait… maar… dat doet ie niet.
   De WIL om echt maatregelen te nemen, is er niet. Echter, grote dingen tot stand brengen, vraagt een prijs (pijn), en die willen “we” niet betalen. En dus… zal de pijn nog veel groter worden.
   Stef Blok blijft nog gewoon zitten ook: “sorry, had niet mogen gebeuren, goedendag”.

   Geliked door 1 persoon

 16. Leo 1 zegt:

  27.5 miljoen besteed.
  Had dat niet beter besteed kunnen worden aan de vele Nederlandse gezinnen die onder de armoedegrens moeten leven, waarvan de kinderen zonder ontbijt naar school gaan ??

  SCHANDE !!

  Like

 17. Marc zegt:

  Ik begrijp nog steeds niet dat in dit land geen gewapende opstand tegen de zittende regering is uitgebroken. Want Rutte is geen sul, maar een rasechte misdadiger!

  Like

 18. Pietersen zegt:

  Het hele kabinet is een stelletje leugenaars. Nu gaan ze 48 miljoen euro steken in bad, bed en brood opvang voor uitgeprocedeerde en illegale asielzoekers, daar is wel geld voor maar voor de behoeftige Nederlander niet ! Schande een grof schandaal ! En maar door blijven liegen over alles.

  Like

 19. Stef zegt:

  Met ons geld zijn christenen opgehangen , koerdische vrouwen levend de borsten afgesneden en vele anderen gewoon de keel afgesneden. Er moet een lijst komen van degenen die dit veroorzaakt hebben. Met lui van de VN, PVDA, G.L. S.P. Voorop. Met onderbouwing.
  Hoe gaan we dat doen?

  Like

 20. Stef zegt:

  En niet te vergeten de VVD

  Like

 21. Heniusz zegt:

  Wedden dat er opzettelijk is gelekt. BuZa doet er alles aan om een minister die ze niet wensen te wippen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s