Wanneer daderbescherming belangrijker wordt dan de veiligheid van de slachtoffers

Screenshot_82

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

Steeds vaker grijpen gedupeerde privépersonen, om zichzelf en hun kinderen te beschermen, maar ook om anderen te waarschuwen, naar ongebruikelijke maatregelen. Waar de politie schijnbaar de bescherming van de daders boven de slachtofferbescherming stelt, ontstaat een noodlottige vicieuze cirkel.

philosophia perennis

Gisteren berichtten we over het snelle opsporingssucces van de politie in het geval van het misbruik van een 12-jarig meisje door een immigrant uit Ghana in de regionale trein van Freiburg naar Mülheim.

Dader kon door “opsporingsfoto” van de moeder snel gepakt worden

De vreugde over dit snelle succes wordt echter overschaduwd door een gedrag van de politie bij opsporingen, dat veel mensen niet begrijpen:

De politie was vooral ook daarom zo snel succesvol, omdat de moeder van het 12-jarige meisje een soort hulpkreet op Facebook met een foto van de verdachte had geplaatst, die zich ongelooflijk snel verbreidde. Hoewel Facebook de foto korte tijd later al had verwijderd onder het mom van “niet verenigbaar met de algemene richtlijnen”.

De politie van Freiburg, die de afgelopen tijd steeds opnieuw opviel door zeer bizarre acties, waarschuwde daarop in plaats van voor de dader voor zulke privéopsporingen:

“De publicatie van portretfoto´s zonder toestemming van de afgebeelde persoon zou een delict zijn en ook het delen van zulke inhoud zou problematisch zijn” – aldus eveneens de lokale pers.

Blijkbaar nog terwijl de dader op vrije voeten was, en zodoende een gevaar voor andere kinderen, liet de politie van Freiburg op Facebook weten: “Op Facebook gaat op dit moment een opsporingsoproep inclusief een foto van de gezochte persoon rond. Bij deze wijzen wij erop dat het publiceren van portretfoto´s zonder toestemming van de afgebeelde persoon een delict vormt en op strafvordering door de politie vervolgd wordt. De publieke opsporing op internet inclusief een foto van de gezochte persoon berust bij de politie en het Openbaar Ministerie en wordt na een beslissing van een rechtbank uitgevoerd. Ook het delen van de desbetreffende bijdrage kan al een publicatie vormen.”

De politie argumenteert hier juridisch vast en zeker correct, maar praktisch heeft dit tot gevolg dat het deels tot vertragingen van tot een jaar bij de opsporing met opsporingsfoto´s komt. Boze tongen beweren zelfs dat dit vooral bij bepaalde groepen daders het geval is. Wat zo´n dader binnen een jaar nog meer aan leed veroorzaakt, wordt niet vermeld.

Wanneer de slachtoffers tot delinquenten verklaard worden

Voor deze waarschuwende actie werd de foto van de moeder van het slachtoffer gebruikt, zodat deze ook in het openbaar door de politie werd berispt. Tegelijkertijd werd iedereen met het strafrecht gedreigd die door het delen van de oproep van de moeder bij de zoektocht naar de dader hielp en tegelijkertijd potentiële andere slachtoffers en hun ouders waarschuwde!

Dit is vast en zeker niet de bedoeling van de politie, psychologisch echter is het volledig duidelijk welke gevolgen zulke acties van de politie hebben: potentiële slachtoffers worden nog meer geïntimideerd, de groepen daders kunnen blij zijn zoveel bescherming te krijgen. Een strategie die op geen enkele wijze preventief werkt tegen nog meer misdaden!

In plaats van er over na te denken waarom de mensen in Duitsland steeds meer zelf het heft in handen nemen om zichzelf en hun kinderen te beschermen, maakt de politie van Freiburg zich dus vooral zorgen over de bescherming van de gegevens en de privésfeer van de (vermoedelijke) dader. Maar dat zou het snel verdwijnende vertrouwen in de politie en Justitie wel eens kunnen bespoedigen. Een catastrofe voor een rechtsstaat.

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Rapefugees", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Afrika, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, Criminaliteit, cultuurrelativisme, demoniseren, Derde Wereld, Duitsland, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, migrantengeweld, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, politie, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

5 reacties op Wanneer daderbescherming belangrijker wordt dan de veiligheid van de slachtoffers

 1. abouneenee zegt:

  In alle mogelijke gebieden worden slachtoffers overal in Europa minimaal secundair gevictimiseerd.
  Of dat nu is in de letselschadepraktijk of in het strafrecht: de daders komen weg met een lichte straf t.o.v. hun wandaad. Ook hier zien we dat degene die het kan betalen minder snel het onderspit hoeven te delven. Slachtoffers worden vaak overvallen door het gebrek aan compassie die de rechtspraak met hen heeft en de hoge mate van wettelijke bescherming van de daders. De wetgevende macht lijkt wel verdomd veel inlevingsvermogen te hebben met daders van zware misdrijven. Misschien wel omdat de boeven in de Tweede Kamer zich zo goed kunnen verplaatsen in die daarbuiten.

  Geliked door 1 persoon

 2. Steven zegt:

  Het vertrouwen in de rechtstaat en de politie is er toch al niet meer…en dat alles voor de ̶d̶i̶v̶e̶r̶s̶i̶t̶y̶ omvolking.

  Geliked door 1 persoon

 3. kampersrene zegt:

  Ik woon al een dertien jaartjes in een beschaafd land …Thailand… want welk beschaafd land beschermd zijn krapuul .?..Ik weet met vaste zekerheid dat Islam nooit ofte nimmer een vaste voet aan wal zal krijgen… nietemin zijn ze tolerant ,er zijn een paar moskeen en enkele Christelijke kerken…Niet alleen zijn ze erg gelovig in Bhoeda…het is ook een levenswijze .Het varkensvlees is hier erg populair De mensen hoeven geen angst te hebben voor terrorisme …Ik spreek spijtig genoeg de taal niet…. Op zichzelf is die taal eenvoudig maar de uitspraak is moeilijk leg je de klemtoon verkeerd dan verstaan ze het tegenovergestelde…De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam In die dertien jaar zag ik lang geleden een paar jonge meisjes met hoofddoek en slechts “een” soepjurk compleet met baard….Wat een verschil met …Europa waar wij bijna een bezienswaardigheid zijn geworden

  Like

 4. Judge zegt:

  Geen enkele medewerking verlenen aan een macht die tegen jou is. Neem het recht in eigen hand. Loop niet te slapen maar draag een wapen. Reken af in groepsverband, voor een schoner vaderland.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s