Frankrijk: Het volk is geel

Screenshot_100

(Door: Dirk Klostermann – Vertaling: E.J. Bron)

Het gaat niet alleen om benzineprijzen of tegen Emmanuel Macron, die door veel Fransen wordt gezien als autoritaire Zonnekoning. Het gaat om iets principieels, om een uit z´n oevers tredende welvaartsstaat. De belastingbetalers betalen de tol en daar willen de gelen nu een einde aan maken. Een live-bericht van Dirk Klostermann.

Sinds een week slaat er een gele golf over Frankrijk. Het volk gaat de straat op. Vorige week zaterdag waren het volgens schattingen van het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken 288.000 mensen. Op meer dan 2000 plaatsen in Frankrijk trokken burgers spontaan hun gele hesjes aan om uitdrukking te verlenen aan hun protest.

De aanleiding zou het plan van Macron zijn om vanaf januari de belasting op benzine en diesel te verhogen, berichten persagentschappen. Maar de protesten gaan verder. Bijna onopgemerkt door de Duitse massamedia. Bij een demonstrant zou springstof gevonden zijn. Deze melding bracht de demonstratie weer in het centrum van de berichtgeving.

Vandaag wordt er ook op de Champs-Elysées gedemonstreerd. Het is het doel van de demonstranten om Parijs lam te leggen. Geen aanbeveling voor een weekendje shoppen, aldus een correspondente van de SWR vanuit haar warme kantoor in Parijs. Nee, zij zou de straat niet op durven, schreef de onzekere publiekrechtelijke collega verder en maakte linkse en rechtse extremisten voor de onveilige situatie verantwoordelijk.

Parijs is ver weg

… zeggen de Fransen in de provincie. Maar hoe ziet het eruit in de rest van het land? Klopt het door de media doorgegeven beeld?

Tussen Basel en Karlsruhe is de Rijn de grens naar ons buurland Frankrijk. Afgemeten aan het verkeer zijn er weinig grensovergangen. De overgang aan de sluis Iffezheim bij Rastatt is er eentje van. Een hotspot van verkeer voor forenzen en voor het Europese oost-west goederentransport.

Sinds een week hebben de gele hesjes hier een stakingspost geïnstalleerd. De provisorische bescherming tegen regen en kou bestaat uit pallets, dak-latten, een paar dekzeilen en twee “verzorgingstenten”.

Hier zijn constant 60-80 stakers in gele hesjes aanwezig in wisselende diensten, ondanks de deels lage temperaturen. Houtvuren in een half dozijn oude metalen vaten beschermen tegen de kou. Een paar oude bankstellen, een lege kabel-haspel, een olievat als verwarming – en klaar is de open lucht woonkamer. Het moet ook gezellig zijn als de zon tevoorschijn komt. Men weet hier te improviseren.

Screenshot_101

Jean-Luc is een doorgewinterde inwoner van de Elzas. Groot, breed, volle baard en een vriendelijke glimlach. Op zijn hesje staat de tekst “Security”. Veiligheid is hier niet het probleem, want het gaat er vreedzaam aan toe op de rotonde direct naast de Factory Outlet aan de grens met Duitsland.

Protest kan ook ontspannen zijn. “Slagers en bakkers uit de nabijgelegen dorpen voorzien ons van worst en brood. Forenzen, die hier de hele week langskomen, brengen in het weekend taart, water en melk. Dat is solidariteit.” Jean-Luc is blij met zoveel ondersteuning. Vandaag wordt er Merguez van de grill met Baguette gegeten. Een stukje Franse gelatenheid ondanks de ergernis over president Macron in het verre Parijs.

Iedereen is het met elkaar eens

Wie zijn de gelen, die hier hun mannetje en vrouwtje staan? Michel (28) is ook eentje van hen. Hij is technicus in de montage. Zijn vriendin werkt daar ook. Naast hem staat een ongeveer 50-jarige man, “uit de logistiek”, zoals hij zegt.

Een andere demonstrant verklaart dat hier mensen uit alle maatschappelijke standen meedoen. De protesten zouden niet politiek zijn, en niet georganiseerd door een partij of een vakbond. Het is een soort flashmob, spontaan en zonder officiële aankondiging. Solidariteit verbindt iedereen. Democratie op z´n Frans.

“De nieuwe belastingverhoging op benzine en diesel is alleen de druppel die ervoor gezorgd heeft dat de emmer overliep. Hier protesteren mensen, die met hun werk, met belastingen en heffingen de staat draaiende houden. Dat is teveel. We verdienen netto steeds minder. De belastingen vreten ons loon op”, zeggen zelfs gemiddelde verdieners onder de demonstranten.

Screenshot_102

Wij werken, betalen belastingen en anderen worden door de staat volledig verzorgd

Een gevoel van onrechtvaardigheid drijft de mensen de straat op. Frankrijk is een welvaartsstaat met omvangrijke uitkeringen voor iedereen, ook zonder regelmatig beroep. Dat leidt tot misbruik van het systeem. Terwijl veel arbeiders problemen hebben om rond te komen, laten niet weinigen het zich ook goed gaan zonder naar het werk te gaan.

Afhankelijk van het inkomen garandeert de staat gratis sociale woningen, verwarming, stroom en water. Het zwembad in de tuin is voor veel werkelozen en gering verdieners een statussymbool. Het zwembad wordt gratis met water gevuld door de staat.

De Franse sociale uitkeringen, Revenu de solidarité active (RSA), zijn naar verhouding royaal, president Macron wil de regels aanscherpen. Maar dat geloven veel mensen niet. Net als overal gelden ook in Frankrijk economische principes. Weldaden moeten verdiend worden, want werkenden financieren de milde gaven door de staat, wie anders?

Het gaat niet alleen om benzineprijzen of tegen Emmanuel Macron, die door veel Fransen wordt gezien als autoritaire Zonnekoning. Het gaat om iets principieels, om een uit z´n oevers tredende welvaartsstaat. De belastingbetalers betalen de tol en daar willen de gelen nu een einde aan maken.

President Macron is niet voor rede vatbaar. Hij heeft echter slechte kaarten. Als hij toegeeft, geldt hij politiek als beschadigd. Als hij hard blijft, kan hem dat zijn presidentschap kosten. Provocaties door de staat kunnen snel uitmonden in gewelddadigheden en een algemene staking.

Het protest gaat verder

Hoelang wordt er gestaakt? De gele hesjes halen hun schouders op. “We weten het niet. Maar we zijn goed voorbereid.” Het is hun strategie om op vreedzame wijze de aandacht te vestigen op hun bedoeling. Blokkades zijn niet toegestaan, zegt een demonstrant. Daarover waken een half dozijn agenten van de gendarmerie.

Ze grijpen pas in wanneer het grensverkeer ernstig belemmerd wordt. De solidariteit met de stakers is subtiel. Een geel hesje goed zichtbaar achter de autoruit, even enkele minuten stoppen. Vrolijk zwaaien – de gele hesjes zijn blij en zwaaien terug.

Screenshot_103

Een Tsjechische vrachtwagenchauffeur toetert met zijn meerstemmige claxon. Een Pool en zijn bijrijder zwaaien in het voorbijrijden met hun waarschuwingsvesten uit het raam. Een vrouw uit het zuiden van de Pfalz blijft gewoon staan. Het verkeer staat stil. Als een van de politieagenten haar een signaal geeft, rijdt ze door, viermaal over de rotonde – uit solidariteit. Zo gaat dat in Europa.

Ook andere landen hebben problemen met uit hun oevers tredende sociale stelsels. Hoe meer mensen er verzorgd moeten worden die niets betalen, des temeer worden diegenen die de prestaties leveren, belast. In Frankrijk lijkt de pijngrens bereikt te zijn. Met de aangekondigde belastingverhoging op benzine en diesel is het vat overgelopen. Hoelang duurt het nog in Duitsland?

Bron:
www.epochtimes.de
Door: Dirk Klostermann

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in burgermoed, Frankrijk, Graaien, Overheid, Rotzakken, Verzet, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

38 reacties op Frankrijk: Het volk is geel

 1. scherpschutter1943 zegt:

  In nederland zal dat nooit gebeuren, die solidariteit. Daar zorgt de politieke elite die nu aan de macht is, wel voor. Ze zijn als de dood van het volk.

  Geliked door 1 persoon

  • Drs.E.N.Schilder zegt:

   Maak u geen zorgen. Ook hier gaat het gebeuren. De politici (Juncker, Macron, Merkel, Rutte, Klaver, Halsema en Ollongren) die een andere (Bilderberg?) agenda hanteren en uw vrijheid verkopen aan de Islam (Islamsterdam) en dit landelijk en in Europa allemaal laten gebeuren staan bovenaan een bepaalde lijst. Daar wordt eerdaags keihard door het volk mee afgerekent. Neem dat van mij aan. Er wordt her en der al intrnationaal aan de voorbereidingen gewerkt. Daar ben ik zeker van. Mijn steun hebben ze.

   Geliked door 2 people

   • paulzwueste zegt:

    Niet voor het een of ander….maar ik heb op “HITLER” patent gevraagd.
    Zie je het voor je…?
    Zal ik me daar even hemeltje schatrijk worden….

    En links staat nu helemaal machteloos!!!

    Like

  • Helena zegt:

   Sorry scherpschutter1943 24 nov 23:04 het zal hier nooit gebeuren omdat het volk als de dood is voor de elite, als dat niet zo was had het hier in ons land al gewemeld van de gele hesjes! Het verzet wordt hier met alle macht de kop in gedrukt, zelfs ludieke geweldloze acties in Rotterdam – waar een paar Zwarte Pietjes opdoken in de Sinterklaas optocht – worden door de pvda en aboutaleb (in het bijzonder) aangemerkt als ‘infiltratie van rechts-extremisten’ terwijl de kinderen dolblij waren met de Zwarte Pietjes en de mensen op de straat hun duimen opstaken en met de Pieten op de foto wilden om te laten zien dat er toch nog mensen zijn die voor hun cultuur opkomen. De hardwerkende Fransozen pikken het niet meer, omdat ze het overduidelijk voelen in de knip, en daarentegen kanslozen door de eu opgedrongen profiteurs met alle egards worden omringd! De gele hesjes hebben een belangrijke voortrekkersrol : Vive la France en nederigland zal wel een keer aanhaken als de rest van Europa dat al gedaan heeft.

   Geliked door 2 people

   • Reindert zegt:

    Sorry Helena hier wordt niets de kop ingedrukt. Wij Nederlanders zijn geen volk van opstand! Kijk eens door de geschiedenis van Nederland en zijn buurlanden. Daar waar in onze buurlanden met regelmaat het volk in opstand komt schijnt de Nederlander daarvoor de spirit niet te hebben.
    Engeland 1688 Jacobus II wordt afgezet en er komt een Oranje op de troon en men hoort niets meer ervan. Nederland slaapt verder
    Franse revolutie 1789 – 1799. Nederland slaapt verder.
    1848 In vele europese vorstenhuizen worden de vorsten aan de kant geschoven ondanks dat de revolutie gedoemd was te mislukken sliep Nederland verder.
    De Nederlandse vorst bang om zijn pluche liet snel de grondwet herschrijven. Nederland slaapt verder

    Nee jan de Hollander is een stom stuk vreten en te beroerd om achter zijn warme kachel van daan te komen!

    Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Atijd dat doemdenken.
   Laat dat Scherpschutter.
   Je maakt niet alleen je zelf ongelukkig, maar ook de mensen die je onheilsboodschap lezen.
   Die bovendien klinkklare onzin is.
   Hou er mee op!

   Als je er nu al bij gaat liggen ben je het staan niet waard!!!

   Like

   • Beste Paulzwueste, ik hou me alleen aan de feiten.

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    De Feiten…
    De feiten liggen altijd in de verleden tijd.
    Datgene wat we willen veranderen, dáár gaat het om.
    Datgene wat het NL-volk zo gemakkelijk voor en aan “lafheid’ wordt versleten is intelligentie, verstand en verantwoordelijkheidsgevoel.
    Nederland komt echt wel over de brug.

    Ze kiezen hun eigen weg.
    Die Fransen en Duitsers zullen het op hun eigen wijze doen.
    Net als wij.

    Like

 2. Petra DeBoer zegt:

  Offtopic, Julian Assage word komende dinsdag gehoord door de USA rechtbank!!!
  Hij is afgelopen week dus vanuit Londen uit de ambassade van Ecuador overgebracht naar de USA en volgens Q volgers naar Gitmo. Spannend!!!

  Like

 3. Roeland zegt:

  De Vlaamse Leeuw is zwart op geel veld! Laat de gele revolutie uit Frankrijk ook in Nederland en Vlaanderen navolging vinden! Steun ze!

  Geliked door 2 people

 4. guusvelraeds zegt:

  Wij werken, betalen belastingen en anderen worden door de staat volledig verzorgd

  Ik denk niet dat ze hiermee de Chinezen bedoelen.

  Like

 5. delamontagne zegt:

  Als ik dit zo lees dan vraag ik me af,………..wanneer komen de Nederlanders in opstand. ? ?
  Het gaat hier niet alleen om de benzine/diesel prijzen, die hier dus toch nog goedkoper schijnen te zijn dan in bepaalde andere EU-landen
  Ik heb toch zo ’t idee dat de belastingen over algemeen genomen hier lager zijn dan in NL.De BTW op levensmiddelen 5.5 % in NL 6% Op luxe artikelen 21% NL, hier 20%.
  Inkomstenbelasting ?
  Wij hebben hier zo’n beetje wat in NL modaal is en betalen nauwelijks belasting erover.
  Ik verbaas me elk jaar weer daarover, maar ik vul alles eerlijk in.
  Wij vragen ons weleens af, Hoe komt de Franse Staat aan haar inkomsten ?
  Wegenbelasting GEEN, wel elk jaar “Controle Technique” de autokeuring bij aparte keurings-instellingen, niet bij garages.
  Dan de medische Zorg.
  In NL ging ik nauwelijks naar de dokter, want ik was jong[er].
  Hier komen we vrijwel elke mnd, of 1-1/2 maand bij de huisarts.( controle etc. )
  Als je iets chronisch hebt ben je voor 100% verzekerd en hoef je de aparte (particuliere Verzekering ) niet te gebruiken.
  Eigen Risico NIL, bijbetaling voor medicijnen NIL
  Als we van de apotheek terugkomen, tasje vol medicijnen, geen enkele bijdrage, of het moet de luttele Euro 0.50 of Euro 1 zijn per medicijn. DAT HEET HIER DAN EIGEN BIJDRAGE.
  Wel is de AoW hier lager dan in NL, hoeveel weet ik niet precies. Maar wat we van oudere Fransen hier begrijpen ligt het toch hoger dan b.v. in Dts-land, waar hier weleens over geschreven wordt.
  Waar de Fransen ook kwaad over zijn, DE VERTROETELING VAN DE z.g.n. Vluchtelingen.
  Maar als ik dan lees dat b.v. in Dts-land [ en NL ] er nieuwe huizen voor hen worden gebouwd, iets wat ik hier niet lees in Fr.
  Ze worden in verouderde, soms verwaarloosde Hotels etc ondergebracht.
  Krijgen ook uitkering, maar ik heb niet ’t idee dat die erg royaal is.
  In ieder geval niet meer dan in NL of andere Noordelijke landen.
  Verder krijg ik via de reacties van de reageerders hier steeds ,t idee dat vrijwel iedereen in NL met, “vluchtelingen, moslims, import en ander gespuis te maken heeft.
  Iets wat hier in Fr toch niet het geval is, maar Fr is dan ook 15 x groter dan NL.
  Op ’t “platteland”, de campagne zul je ze waarschijnlijk veel minder, of nooit, zien.
  Die zwarte spoken, die ik vanavond op ’t NOS-journaal zag bij ’t item van Famke Hallalsema, zie je hier nooit, is verboden.
  Maar dat alles neemt niet weg dat er hier hele wijken, zeg maar stadsdelen ( Paris ) zijn die eerder op Marakesh lijken dan op een Franse wijk.
  Ik wil hier dus niet de situatie bagatelliseren, maar heb toch idee dat je er in NL eerder mee wordt geconfronteerd.
  Al met AL, lijkt mij dat de Fransen minder te klagen hebben dan NL-ers, dus………………….
  WANNEER KOMEN DE NEDERLANDERS EENS IN OPSTAND ? ?
  ( P.S. Uit een artikel hier ergens op een Fr Site, las ik dat 4 van de 5 Fransen van Macron af-willen.
  Willen de NL-ers ook van Rutte af, die heeft nog véél meer de boel belogen ))

  Geliked door 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   Ik vergat nog te vermelden dat de Fransen, die nadenken tenminste, dat, GEZEUR over milieu, CO2, elektrieke auto’s en meer van dat Ecolo-gedoe, beu zijn.
   Mevr. Christine Tasin, de beheerster van een grote Fr. anti-moslim site heeft Macron vergeleken met Marie-Antoinette.
   Die wist in de 18e Eeuw ook niet wat er buiten haar wereldje speelde.

   Mevr. Christine Tasin:”Macron me fait de plus en plus penser à Marie-Antoinette…”
   Toen de burgers klaagden dat ze geen brood meer hadden of konden kopen, schijnt ze [ volgens de legende ] gezegd te hebben
   “dan eten ze toch cake ! “.
   Macron:”Als ze geen auto kunnen betalen, kopen ze toch een elektrische”…………..?
   * *
   Deed me denken aan Samson in NL:Als de NL-ers die dure apparatuur van 20.- à 30.000 Euro moeten gaan kopen omdat die IDIOTEN NL van het gas af willen.
   Samson:” Dan lenen ze toch 20.000 Euro”.
   ZO DENKEN DE bovengestelden OVER DE GEWONE MAN / VROUW……….

   https://ripostelaique.com/macron-me-fait-de-plus-en-plus-penser-a-marie-antoinette.html

   Geliked door 1 persoon

   • Steven zegt:

    Ze hebben nog iets gevonden om mensen hun zaken leeg te halen… de asbest daken voor woningbezitters. Dat speelt al een paar jaar.. maar collectief ging dat gimiddeld ook 20.000 Euro kosten zag ik op het nieuws.
    Nu willen ze (waarschijnlijk) rekeningrijden gaan invoeren omdat er straks iets van 8 Miljard aan inkomsten misgelopen gaat worden uit accijnzen op benzine.
    En laat me raden.. uiteindelijk gaat dat rekening rijden je NOG MEER kosten dan als je nu rondrijdt.
    Het wordt al maar maffer hier…
    Ohh ja.. de gele hesjes heeft Macron ‘RECHTS POPULISTEN’ genoemd.. maar daar zullen ze het hier vast wel mee eens zijn…want iedereen die in opstand komt heet per direct ‘rechts populist’

    Geliked door 3 people

   • paulzwueste zegt:

    Delamontagne.
    Leuk en aardig dat je je afvraagt wanneer de Nederlanders nu eindelijk in opstand komen…maar jij woont toch zo lekker beschut op het platteland in Frankrijk?
    Onbereikbaar voor de wrede onmenselijke werkelijkheid…

    Vandaar dus mijn mededeling, nou niet direct doordraaien want volgens jouw dagboeken ’n half jaar geleden… zou er bij jou in de buurt nooit iets gebeuren.
    Wel raar dat je nu ineens vindt dat heel NL de straat op moet… terwijl jij daar tussen de geurige kruiden van het Franse platteland uitrust, ’n pijpje rookt en ’n praatje maakt met de postbode.

    Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @delamontagne, het grote verschil tussen Nederland en Frankrijk is dat Frankrijk socialistisch is en Nederland niet. Nederland is kapitalistisch. Frankrijk heeft daardoor ook een hele hoge staatsschuld en door de socialistische mindset van de Fransen gaan ze ook gelijk de straat op om te demonstreren als er een verhoging van bepaalde kosten of iets dergelijks is. Dat zit in de aard van de Fransen en onder leiding van de vakbonden worden de burgers ook nog eens extra opgejut. Deze “gele hesjes” demonstratie is niet onder leiding van de vakbonden maar demonstreren zit de Fransen gewoon veel meer in het bloed dan de Nederlanders of de Duitsers.

   Er moet in Frankrijk hervormd worden om aan de EU voorwaarden te voldoen maar dat willen de meeste Fransen niet want dat betekent bezuinigen en omdat ze door het socialisme al op weg zijn naar totale armoede word dat ook heel moeilijk zonder boze burgers. Macron is gekozen om het land te hervormen maar daar komen de burgers nu al tegen in het geweer want de extra belasting op benzine willen ze niet en dan krijg je ook geen financiële begroting die in balans is.

   Rutte word terecht door velen verguisd vanwege het vele liegen van hem, maar hoe je het ook wend of keert, hij is een kapitalist en zorgt er wel voor dat er genoeg geld binnen komt bij de overheid middels o.a. handelsreizen om alle kosten te kunnen betalen maar vooral ook om te zorgen dat de staatsschuld daalt zodat de deep state geen macht over Nederland heeft met alle gevolgen van dien, en we daarnaast de staatsschuld niet achterlaten voor de volgende generatie. Het is en was een prioriteit voor de VVD en Rutte om de staatsschuld naar beneden te krijgen en dat is in Rutte II gelukt en ook nu in Rutte III is er afgelost op de staatsschuld en kan de deep state ons niet of nauwelijks chanteren want zoals bekend zit de familie Rothschild met hun tentakels in vrijwel alle banken op deze wereld.

   Macron is een vazal van de deep state en wil een federale EU met EU leger e.d. en omdat Merkel ook een vazal van de deep state is, werken ze natuurlijk samen om een federale EU voor elkaar te krijgen, maar de as Duitsland/Frankrijk en een federale EU zien Rutte en vele anderen in de NL politiek niet zitten want dan gaan we geheid ten onder.

   Femke Halsema word vast wel op de vingers getikt door Rutte want hij heeft al gezegd dat hij ‘er van alles van vind’ wat zij zei over de wet die over boerka’s gaat.
   Samson die het over lenen van geld had past precies in het straatje van de deep state. Hoe meer landen en mensen lenen hoe meer invloed de deep state uit kunnen oefenen en zitten ze in de schulden dan zijn ze in de macht van de deep state. Samson is van de PvdA en deze partij is een handlanger van de deep state evenals D’66.

   Nog een groot verschil tussen Frankrijk en Nederland is dat Frankrijk een republiek is en Nederland een monarchie. Een republiek kan veel gemakkelijker zijn soevereiniteit uit handen geven dan een monarchie. De minister van financiën Wopke Hoekstra werkt samen met nog een aantal landen waaronder monarchieën om samen sterk te zijn tegen de as Frankrijk en Duitsland.

   Dat er van alles fout gaat in Nederland is een gegeven maar in vergelijking met Frankrijk of Duitsland valt het nog mee. We leven nu in een omslag moment in de geschiedenis en het zijn bizarre tijden maar de EU heeft zijn langste tijd gehad en de deep state ook als het Trump lukt om die bende op te rollen en daar ga ik wel van uit. Komende dinsdag staat Julian Assange voor een USA rechtbank en het gaat er om of hij wel of niet vervolgd moet worden. Volgens de deep state natuurlijk wel omdat Julian allemaal mails van Hillary Clinton geopenbaard heeft. Op 5 december is er een hoorzitting onder ede over de Clinton Foundation en dat beloofd ook vuurwerk.

   Ik ben benieuwd hoe het in Frankrijk af gaat lopen met Macron.

   Geliked door 3 people

   • paulzwueste zegt:

    Petra.
    Typisch weer dat niemand reageert op jouw perfecte reactie…
    Ze mogen je dan proberen helemaal stuk te maken als je het over jouw geloofsovertuiging hebt, maar je bent ’n kanjer en je laat je door niks of niemand indoctrineren.
    Goed zo.
    De realiteit in NL perfect weergegeven.

    Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Sommigen laten zich niet stuk maken, maar je hoeft [ of kunt ] toch niet op elke reactie te reageren.
    Houdt voor mij niet in dat ik haar reactie niet waardeerde, wel dus.

    Like

   • Harry zegt:

    Pas maar op Paul ,
    Straks springt ze weer op je nek als ze door heeft dat je niet protestant bent .
    Dan kun je ineens geen goed meer doen .
    Je hebt geen fatsoen , geen manieren geleerd en geen benul van schuldgevoel en geweten omdat je niet protestant bent opgevoed en dergelijke .
    Je bent dan een hitler aanhanger en zo !
    Alle bewustzijn en emoties zijn je dan vreemd .
    Het is onvoorstelbaar wat sommigen daarover al over zich heen gekregen hebben .
    Waaronder ondergetekende en die arme Bert G .
    Je kunt wel proberen veren ergens in te steken , maar dat is dan ook het enige .
    Ook al is er vast geen vent in haar nabijheid .

    Ik heb geen kennis van psychische aandoeningen , ( omdat er in mijn familie gelukkig geen verknipten voor komen ) , maar ik ben bang dat een deskundige hier wel enige kanttekeningen zou plaatsen , bij madame .
    Ook al zijn haar non-religieuze postings niet zo ver mis .
    Maar dat zien we wel eens vaker , bij anderen ook .
    Komt het geloof in het spel , dan gaat ineens de knop om !

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @paulzwueste, bedankt voor de complimenten en indoctrineren laat ik me zeker niet 😉

    Reageren is natuurlijk geen verplichting en ik denk dat vele mensen het grotere plaatje van Nederland niet kennen en ook helemaal nog niet door hebben waar de deep state mee bezig was en is, en dat de deep state ook invloed in Nederland heeft en deze lui niet terug schrikken voor moord en doodslag. Dat neem ik de mensen ook niet kwalijk want een aantal jaar geleden wist ik het zelf ook nog niet dat er een deep state is.

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Het gaat óók om de manier waarop je kritiek geeft…
    Want voor je het weet zijn we met z’n allen opnieuw Bonifatius bij Dokkum aan het vermoorden…..

    Goh is dat nou toch even toevallig…!!!

    Like

 6. Nederviking zegt:

  Wacht in NL maar totdat de gaskraan helemaal dicht gaat. Daarboven op nieuwe milieu belastingen. En vervolgens ladingen nieuwe kansloze immigranten, en de bekende bestaande groepen, die samen tientallen jaren miljarden euro’s aan uitkeringen zullen trekken.

  Like

 7. droevige mof zegt:

  De hesjes komen dichterbij. Nu zijn ze al in België.
  http://www.standaard.be/cnt/dmf20181124_03983460

  Geliked door 2 people

  • delamontagne zegt:

   Meanwhile, French residents are not happy with the refugee camps and large migrant settlements which have appeared throughout the country, resulting in no-go zones and clashes between cultures.
   * *
   Als een 15x groter land dan NL de mensen al die z.g.n. vluchtelingen niet willen en die worden in “vluchtelingen”-kampen en ouwe hotels ondergebracht !, WAAROM komen er dan b.v. in Dts-land en NL de mensen niet in opstand als die z.g.n. vluchtelingen dqqr nieuwe huizen krijgen en ook nog eens geld om ’t in-te-richten.
   Ik las ergens van een Syriër die een traptrede, ÉÉN TRAPTREDE meer moest afleggen dan goed voor hem is, en die dit huis WEIGERDE.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Kom,kom Delamontagne, probeer kalm te worden.
    Bij jou gebeurt echt niks.
    Daarbij je geniet diplomatieke onschendbaarheid want je bent lid van de bende van NL.
    Zo dus, ga lekker naar de kroeg en drink daar wat.

    Like

 8. J zegt:

  Volgens het Nos-jourmaal gisteren gaat het om rechts-extremisten aangemoedigd door Le Pen. Mag niet overslaan hè

  Like

 9. delamontagne zegt:

  « Gilets jaunes » : « Les élites parlent de fin du monde, quand nous, on parle de fin du mois »
  “Gele Hesjes”: Terwijl de elite het heeft over ’t einde van de wereld, hebben wij ’t over het einde van de maand.
  https://www.lemonde.fr/politique/article/2018/11/24/gilets-jaunes-les-elites-parlent-de-fin-du-monde-quand-nous-on-parle-de-fin-du-mois_5387968_823448.html

  Geliked door 2 people

  • Petra DeBoer zegt:

   @delamontagne, tekenend voor de elite om te praten over het einde van de wereld. Hun wereld bedoelen ze want er komt een eind aan hun macht omdat het deep state aanhangers zijn.

   Geliked door 2 people

 10. Patriot zegt:

  Gele hesjes kopen.
  Eén achter de voorruit en een om aan te doen.
  Ook nog een voor m’n hondje.

  Geliked door 2 people

 11. Roeland zegt:

  Op (in) de digitale Televaag van vandaag, worden de “gele hesjes demonstranten” rechts-extremisten genoemd!
  Zo diep zijn we al gezonken in dit land.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s