Franse burgers mobiliseren tegen Macron

Screenshot_85

(Vertaling: E.J. Bron)

“Gele hesjes” zijn van plan het land plat te leggen

De Fransen zijn Macron en zijn foute politieke beslissingen zat. Ze gaan met duizenden de straat op en leggen het land plat. Het symbool van hun gezamenlijke protest: gele hesjes.

Die Freie Welt

In het Franse stadsbeeld heeft een nieuw accessoire zijn intocht gedaan: het gele waarschuwingsvest. Vrouwen, mannen, kinderen, oude mensen – met honderden en duizenden zijn de Fransen aldus gekleed in de straten van de steden te zien. Automobilisten leggen het gele hesje goed zichtbaar achter een autoruit; vrachtwagenchauffeurs stoppen midden in het drukke verkeer hun vrachtwagens en houden met elkaar op straat een protestactie – vanzelfsprekend dragen zij een geel hesje.

Zonder afspraak, zonder gemeenschappelijke oproep, zonder politieke leiding is in Frankrijk de woede van de mensen tegen de compleet mislukte politiek van Macron ontbrand. De tovenaarsleerling is uit getoverd, zijn holle frasen kunnen de mensen niet langer te pakken krijgen of paaien. Het is einde oefening voor Macron. Als uit het niets heeft het dragen van de gele hesjes zich als symbool van protest over Frankrijk verspreid. Bijna iedereen bezit het en kan het onmiddellijk gebruiken. Het is niet verdacht, licht, neemt geen ruimte in beslag en is goed te herkennen.

Duitse mainstream media berichten niet over de ontwikkelingen in Frankrijk. Medialieveling Macron dient vermoedelijk nog beschermd te worden. In Frankrijk waait hem echter een ijskoude wind in het gezicht. De roep om zijn aftreden wordt luider en luider. De protesten zijn begonnen naar aanleiding van de steeds maar stijgende benzine- en dieselprijzen, maar er staan al lang ook andere aspecten van de politiek van Macron in het middelpunt van de kritiek. Macron zou in hogere sferen verkeren en elitair zijn en Frankrijk in de vorm van een absolutistische heerser leiden, die een kleine kring van profiteurs om zich heen heeft verzameld. Maar daarvoor zou men hem niet hebben gekozen. Een gevolg: de populariteit van Macron is inmiddels op een erbarmelijk dieptepunt van 25% aangeland.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in burgermoed, Elite, establishment, Frankrijk, gezond realisme, Verzet, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

31 reacties op Franse burgers mobiliseren tegen Macron

 1. GT zegt:

  Het ergste moet nog komen, en dat geld voor vele politieke kopstukken. Plotseling beseffen de leiders dat ze in hun eigen huis niet meer veilig waren. Als het zo ver komt vrees ik het ergste maar komen gaat het, door geheel Europa ze worden uit hun bastions gesleurd, en daar blijft het niet bij.
  Vul maar in.

  Geliked door 7 people

 2. delamontagne zegt:

  Vandaag een heel grote demonstratie in Parijs.
  Het grootste gedeelte van de “M.E” uit alle delen van Fr is opgeroepen om……………Macron te komen beschermen ( zeggen de anti-Macron demonstranten )

  Geliked door 6 people

 3. Wachteres zegt:

  VIVE LA FRANCE!

  Geliked door 5 people

 4. Antivenin zegt:

  Hoe eerder er met die hele “elite” in Europa wordt afgerekend, hoe beter het is voor de gewone bevolking! Van mij mogen ze ze tegen de muur zetten, ze hebben het dik verdiend!

  Geliked door 5 people

 5. Republikein zegt:

  Jezus, rijden ze allemaal in het geel, de balonnen zijn veel mooier, geef er ook een snok aan, allez les blues, Ryan Babel heeft een nodern kapsel.

  Geliked door 1 persoon

 6. Steven zegt:

  Dit geeft alleen maar aan dat de Elite moet opschieten met Europa afbreken.
  Na 10 december zetten ze gewoon de grenzen wagenwijd open en laten iedereen naar binnen.
  (ik hoop niet dat dit uitkomt, maar dat vermoeden heb ik wel)

  Geliked door 4 people

 7. alwine kerkhof zegt:

  Nu nog iemand vinden, die iedereen achter de computer weg krijgt.

  Geliked door 3 people

 8. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Geen strijdkreet klinkt momenteel zoeter
  dan “weg met dat dom geroeptoeter ! ”
  dus pak hesjes en spaden,
  beman barricaden
  want we zijn ‘m spuugzat die computer…!
  .
  Jasterke
  .

  Geliked door 2 people

 9. mahoog zegt:

  ”Mét of zónder Hesje”linkse Elite krijg allemaal een pestje!

  Geliked door 1 persoon

 10. droevige mof zegt:

  Voor het NOS-nieuws om 18 uur was dat geen melding waard. In het Duitse nieuws hoorde ik dat rechts-radicalen onrust veroorzaakten.

  Geliked door 1 persoon

 11. Floris zegt:

  Een goed begin voor Nederland: iedereen die het niet eens is met het huidige kabinetsbeleid, draag allemaal in reactie en op steun voor de Fransen, ook een geel hesje‼️ Eens zien hoeveel Nederlanders dit er zullen zijn‼️‼️

  Geliked door 1 persoon

 12. Thom zegt:

  Allemaal gelul. Ze hebben eerst de waardeloze Hollande gekozen en toen vervangen door zwetsneus Macron. Ze hadden de kans om Marine le Pen te kiezen maar hadden liever een showpik.Bij de volgende verkiezingen wordt er weer een nieuw waardeloos figuur naar voren geschoven. De Fransen doen het zichzelf aan.

  Geliked door 1 persoon

 13. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Hoe vaak hebben we al niet gezien dat machtswellustelingen en heersers het bloed onder de nagels van het volk vandaan proberen te halen. Maar een kruik gaat te water tot die barst. In Frankrijk is de kruik kennelijk aan het barsten.

  Het is dus weer eens zover gekomen, dat de Fransen de straat op gaan, om hun ongenoegen kenbaar te maken. De Fransen kennen als geen ander de macht van de “mobilisatie van de massa”. Kennelijk gooit het volk nu weer eens de kont tegen de krib en wordt het land weer eens een keer platgelegd. Ze hebben dus blijkbaar genoeg van de truttige betutteling van oedipus Macron.

  Als de massa wordt gemobiliseerd en het volk het land stillegt, loopt er niets meer. Dan valt de economie stil. Dan zijn de politieke heersers machteloos. Als het volk stand weet te houden, zal het volk de grote winnaar zijn en kunnen de politieke heersers voor hun hachie vrezen. Inzet van politie en leger hebben meestal een averechts effect.

  De Fransen zijn een heet gebakend volk. Dat is hun volksaard. Dat zit bij hen in de genen. En als de Fransen de straat op gaan, wordt het meestal grimmig. We herinneren ons nog de opstanden en rellen van 1968, waarbij aan regiem van generaal Charles de Gaulle een einde werd gemaakt. De Franse revolutie van 1789 bracht Louis XVI ten val. Hij mocht het schavot beklimmen om een kopje kleiner te worden gemaakt. Met de julirevolutie van 1848 werd de tweede Franse republiek gevestigd.

  Ja, de macht van het volk is groot. In 1989 ging in Roemenië het volk de straat op. Nicolae Ceauşescu en zijn wijf werden opgepakt en in een tribunaal veroordeeld en meteen geëxecuteerd.

  Er is veel onvree in heel Europa. De Fransen zijn weer eens de eersten, die de straat op gaan. Het kon wel eens heel erg grimmig gaan worden in Frankrijk. En het zou zo maar kunnen, dat dit overslaat naar andere landen. In veel Europese landen zou het volk het Franse voorbeeld wel eens kunnen gaan volgen.

  De lange koude winter staat voor de deur. Maar die koude winter zou wel eens een hele hete kunnen worden. Als het volk de landen stil legt, zou het wel eens zo heet kunnen worden, dat heel Europa op zijn grondvesten staat te schudden.

  De grote vraag voor ons is, hoe het keurige brave volk uit het polderland aan de Noordzee zal reageren. Is er beweging in te krijgen, of blijven ze ruttig geloven in de dwaze fabeltjes van Pinokkio ??? Grijpt Geert het momentum aan, om zijn slag te slaan ??? Laat hij nog wat van zich horen, of zwijgt hij stil ??? We zullen zien.

  Like

 14. James zegt:

  Laat het Nederlandse Volk zien dat ze Solidair zijn aan de Franssen door als teken uit Solidariteit gele Balonnen op te laten. Laat zien dat je het ook niet eens bent wat hier in Nederland gebeurt door de politiek die niet naar het volk luistert. Ze hebben lang genoeg gesolt met ons Nederlanders Wij Nederlanders worden door de politiek op alle mogelijke manieren gekleineerd en vernederd. Rechten worden ons ontnomen en gebruikt voor anderen te bevoordelen .Een Burgemeester die de wet aan haar laars veegt. Politici die zaken doen die het daglicht niet verdragen en ga zo maar door. Hoelang nemen wij dat nog. Wordt het niet tijd om ook de gele of oranje hesjes uit de kast te halen ?????

  Like

 15. hoeperdepoep zegt:

  een nieuwe revolutie….. een nieuwe marie antoinette en louis!????Het volk pikt het niet meer alleen in nederland want die zijn gelatener en hebben het nog te goed!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s