VIDEO: Dr. Nicolaus Fest over Merz, Kramp-Karrenbauer, Spahn (+ Nederlandse vertaling!)

 

(Vertaling: E.J. Bron)

Goedendag! Duitse kranten in een Merz-Spahn-Kramp-Karrenbauer roes. Elke dag grote berichten, elke dag nieuwe verrassingen. Zo zegt Friedrich Merz: Men zou erover moeten discussiëren of het asielrecht als individuele rechtsaanspraak zinvol zou zijn. Dat is het niet. Asiel zou een begenadiging moeten zijn, geen rechtsaanspraak. Zo zien alle landen dat. Alleen Duitsland doet het weer eens anders. Hier heeft iedereen die alleen maar het woord “asiel” kan stamelen een opeisbare aanspraak. Daarom moeten we ook moordenaars, verkrachters of terroristen opnemen en jarenlang verzorgen, wanneer er voor hen onheil dreigt in hun thuisland. Zoals de lijfwacht van Osama bin Laden.

Nu de prijsvraag: Wie eiste het eerst de hervorming van het asielrecht naar een begenadiging? Goed geraden, de AfD! Natuurlijk, gisteren was haar standpunt volgens de CDU nog totaal nazi. Nu maakt de heer Merz een ommezwaai, ook al is het maar tijdelijk. Toen de Groenen schreeuwden van verontwaardiging, krabbelde hij onmiddellijk weer terug. Want met hen wil hij een coalitie vormen. Zijn voorstel over het asielrecht was alleen maar een snoepje voor de gefrustreerde CDU´ers onder het motto: kijk maar, ik ben een keiharde! Ook al was het maar voor een halve dag. Daarna was hij weer de kleine poedel, die al eerder voor Merkel zijn staart introk.

Volgende kandidaat: Jens Spahn. Hij wil dat de CDU opnieuw “debatteert” over het “Global Compact on Migration”. Dat betekent in feite niets anders dan: blijf met je vingers van dit verdrag af! Kijk eens aan. Gisteren waren waarschuwingen tegen het “Global Compact” nog een zaak van “samenzweringstheoretici” van de AfD, en volgens de CDU had men ook geen debat nodig. Nu vertegenwoordigt Jens Spahn opeens het tegenovergestelde standpunt. Eerst wekenlang niks zeggen, nu een ommezwaai van 180 graden. Wat het vooruitzicht op het partijvoorzitterschap niet allemaal mogelijk maakt…

Tenslotte Annegret Kramp-Karrenbauer. Zij wil het dubbele staatsburgerschap afschaffen. Net zomin men tegelijkertijd christen en moslim kan zijn, kan men tegelijkertijd loyaal zijn aan twee landen. Dat is echt een baanbrekend inzicht! Dat heeft bij de CDU en Kramp-Karrenbauer echter enige tijd geduurd. Tot gisteren hadden ze nog een andere mening. Alleen de AfD pleitte, vanzelfsprekend, voor de afschaffing van het dubbele staatsburgerschap. Omdat loyaliteit niet gedeeld kan worden. Nu kopieert Kramp-Karrenbauer het standpunt van de AfD…

Dubbel staatsburgerschap, “Global Compact”, asielrecht. Dat zijn de drie belangrijkste thema´s van de drie kandidaten voor het partijvoorzitterschap van de CDU. Dus allemaal thema´s rondom asiel en migratie. Herinnert u het zich nog? In de verkiezingscampagne in Beieren en Hessen zei men nog dat woningnood, digitalisering, kinderbijslag belangrijk zouden zijn. Asiel en migratie zouden stomme AfD-dingen zijn. Nu praten de drie CDU-kandidaten er bijna alleen nog maar over. In Halle overigens 140 van de 180 minuten, dus 2 uur en 20 minuten van de in totaal 3 uur. En dat, hoewel Merkel in oktober nog zei dat het nu eens afgelopen moest zijn met dat thema. Zoveel over de macht van de bondskanselier…

De CDU heeft politiek fundamenteel gefaald. De beslissende thema´s “asiel & migratie” heeft ze niet herkend, haar antwoorden kopieert ze – niet alleen wat dit betreft – van de AfD. Zodoende is de CDU een Me-Too-partij. Een partij van plagiaat en geroddel achteraf. Laten we dus dankbaar zijn voor de verkiezing van de kandidaten. Want deze verkiezing maakt duidelijk: Wat de CDU verkoopt als nieuw begin, is alleen maar een zwakke kopie. Het origineel is en blijft de AfD.

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), christendemocraten, Duitsland, gezond realisme, Hypocrisie. Bookmark de permalink .

6 reacties op VIDEO: Dr. Nicolaus Fest over Merz, Kramp-Karrenbauer, Spahn (+ Nederlandse vertaling!)

 1. Frans Brassens zegt:

  Een grenzen-loos goed verhaal, want in Nederland zien we navenante verschijnselen.
  De vraag blijft: Wat gebeurt er ná de komende en daarop volgende verkiezingen.
  Weet U het?
  Ik, als ervaringsdeskundige eigenlijk wel.
  Maar zijn wij, Bronnisten, dat niet allen hier?

  Geliked door 5 people

 2. droevige mof zegt:

  Annegret Kramp-Karrenbauer (een naam die bij haar uiterlijk past) is politiek een 100% Merkel-kloon. AKK (haar code) is door Merkel gepland als opvolger, en ook dat zal Merkel afdwingen.
  Hier in de link kun je een mooie foto van haar? zien en lezen dat de migratiebeslissing uit 2015 de juiste was.
  http://www.faz.net/aktuell/politik/inland/kramp-karrenbauer-steht-zu-merkels-entscheidung-von-2015-15907185.html

  Like

 3. Henk.V zegt:

  Kristalhelder geformuleerd, Dr. Fest ! Je zult als politieke partij maar over zulke goede kopstukken beschikken. Wanneer ik Duits staatsburger zou zijn zou ik wel weten welke partij mijn stem zou krijgen.
  Dat weet men in onze straat inmiddels ook..
  En iedereen was geschokt.:-)

  Geliked door 1 persoon

 4. Bert zegt:

  AKK kan het dubbele staatsburgerschap wel willen afschaffen maar dat zal haar niet lukken want ze wil in een coalitie met de Groenen. En die willen niets liever dan zoveel migranten importeren om de samenleving van de toekomst mogelijk te maken. Dus is het dubbele staatsburgerschap niets meer dan politiek wisselgeld tijdens de onderhandelingen.

  Like

 5. Wachteres zegt:

  https://fenixx.org/2018/11/25/experts-het-vn-migratiepact-moedigt-islamitische-migratie-aan-en-zal-leiden-tot-de-vernietiging-van-de-westerse-cultuur/

  Experts: Het VN-migratiepact moedigt islamitische migratie aan en zal leiden tot de vernietiging van de westerse cultuur

  Dit VN-migratiepact is een poging om van Hijra (islamitische migratie) een mensenrecht te maken en tegelijkertijd de soevereiniteit van een land te ondermijnen.

  Alle westerse landen moeten zich terugtrekken, tenzij hun doel is om de sharia te vestigen.

  LEES EN HUIVER!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s