Als Halsema gewetensbezwaren heeft, moet ze gewoon opstappen

Screenshot_114

(Door: Ton F. van Dijk)

De Amsterdamse burgemeester Halsema weigert moslimvrouwen met een boerka ‘uit de tram te trekken’ om het wettelijk verbod op dit kledingstuk te handhaven. Halsema slaat daarmee een democratisch tot stand gekomen verbod in de wind. Kan dat zomaar? Past een burgemeester met ‘gewetensbezwaren’ wel bij onze democratie? Het is immers geen Febowaar je zélf bepaalt wat je uit de muur haalt en wat niet. Dat geldt voor burgers, maar ook voor burgemeesters.

Moslimvrouwen met een boerka plaatsen ons tolerante Nederlanders voor een dilemma. Aan de ene kant kan dit alles verhullende kledingstuk vanuit onze westerse waarden niet anders gezien worden dan als een inktzwart symbool van onderdrukking. In dit geval van orthodoxe moslimvrouwen door hun aartsconservatieve mannen.

Lees verder>>>
HP De Tijd
(h/t “Elisah”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme. Bookmark de permalink .

23 reacties op Als Halsema gewetensbezwaren heeft, moet ze gewoon opstappen

 1. Republikein zegt:

  Doe maar souvereine staat dan.

  Like

 2. QENQ5 zegt:

  Halsema gaat natuurlijk niet opstappen, maar claimen dat haar geweten overeenkomt met het algemene geweten van fatsoenlijke mensen. Want zij weet het allemaal.

  Like

 3. neilven zegt:

  Helemaal akkoord, wij moeten ons allemaal aan de wet houden, dus dat wijf ook. Boerka verbod moet overal in Nederland nageleefd worden, het is al van de gekke dat dit überhaupt bestaat een boerka, weg er mee met deze vodden.

  Geliked door 1 persoon

 4. Steven zegt:

  Dat die wijven onderdrukt worden zal mij een worst zijn. Dan moeten ze maar weglopen als ze daar geen zin in hebben…maar dat de wezenlijke bevolking met dit ongedierte wordt opgescheept met alle ellende die ze veroorzaken en het met de jaar steeds meer worden erger ik mij groen en geel aan.

  Geliked door 1 persoon

 5. Jean zegt:

  De hoofdreden waarom die zwarte tenten verboden moeten worden is “veiligheid” want onder die vodden kan van alles verstoken zitten zoals venten met wapens.
  Ik het dat kutwijf daar niet mee eens dan ze asap buiten flikkeren, het is al op zichzelf een schande dat dergelijk groen links kutwijf op die stoel mag zitten.

  Geliked door 1 persoon

 6. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Het gender Femke Halsema snapt niets van democratie en staatsrecht. Het heeft ook helemaal geen gevoel voor wat er in de maatschappij leeft. Normen en waarden komen in de agenda van de gender niet voor. Het gender is een kreng met idiote ideeën. Als het dender de wet niet wil uitvoeren is dat een goede reden het gender te ontslaan.

  Geliked door 1 persoon

  • Steven zegt:

   Liever gisteren dan morgen.
   Maar dit wicht stuurt wel haar eigen kids naar witte scholen had ik ooit ergens gelezen… zo erg zijn ze nou voor die multiculti SHIT!
   Jouw kids moeten maar gedwongen als één van de weinige blanken nog in de klas tussen het multiculti shit dat hun eigen cultuur aanhangt zitten.

   Geliked door 1 persoon

 7. Hovawart zegt:

  Als burgervader of burgermoeder van Damsko zijn alle ingezetenen van groot-Mokum eigenlijk de kinderen van Eberhard en Femke, en zoals het een moderne socialiste betaamt geeft ook zij haar kinderen een ‘vrije’ opvoeding, zijn regeltjes en wetten onderdanig aan het zich mogen/willen uitten als een vrij individu,een levend dingetje, beetje hosselen, werken aan je bekendheid, zolang men maar geen toekomst opbouwt of werkervaring opdoet Gewoon elke maand een doezoe opstrijken,(allemaal ‘je hand ophouden’ en een rug per maand zakgeld) en leven alsof There’s No Tomorrow…….. ‘And The Party Goes On and on’ it gives an unflinching look at the masquerade that takes place in Amsterdammistan ……..op kosten van de lijpe kaasies.
  ( en Femmie is toch zó tevreden met haar riante burgemeesters-salaris, dat nog steeds word aangevuld op Binnenhof-niveau….)

  Like

 8. ronjaspers zegt:

  kwekje kwalsema is een extreem linkse bitch.Ik ben geboren in 1966,in de jaren 80 (toen het nog goed was in nederland) riep extreem links al jullie wetten en regels zijn de onze niet,kinderen hoef je niet op te voeden dat kunnen ze zelf wel,je mag je kinderen geen opvoedkundige tik geven.Dit in combinatie met de extreem linkse indoctrinatie levert ons nu een hoop ellende op.

  Like

 9. Petra DeBoer zegt:

  De kenau Halsema past precies bij de stad Amsterdam die wel vaker landelijke wetten niet nakomen zoals het niet handhaven van de wet op kraken.

  Like

 10. Marijke zegt:

  De wet geldt voor iedereen; niemand mag gezichtsbedekkende kleding dragen in openbare gelegenheden. Het is heel vreemd dat dit voor boerka’s nog niet gold, aangezien wij in artikel 1 van de grondwet hebben staan dat eenieder, ongeacht geloof o.i.d., gelijk behandeld moet worden. Daarnaast hebben we scheiding van kerk(moskee) en staat. Wat Halalsema doet is positieve discriminatie.

  Like

 11. Ruud zegt:

  Een eindeloze islamitische gang-bang haram-beurt zou haar goed doen…………..

  Like

 12. jack black zegt:

  Nu is het alleen maar een vraag van de tijd,
  wanneer een boerkadraagster zich als boerkadrager
  ontpopt en met een bomgordel zich en veel onschuldige
  mensen in de lucht jaagt !
  Onmogelijk ? Dan wacht maar af en drink maar thee !

  Like

 13. QENQ5 zegt:

  P.S.
  Wiegel schreef gisteren in De Telegraaf over de toekomst van het Nederlandse politiek landschap. Niets over:
  – PVV en FvD
  – SGP
  – islam
  – migratie
  – pact van Marrakesh.
  – multi-culturele samenleving
  Beetje vreemd, meneer Wiegel.

  Geliked door 1 persoon

 14. Joannes den Hollander zegt:

  De juiste Volksgeest ontbreekt bij deze linksmens. Het is al verbazingwekkend dat men dit soort creaturen als burgemeester benoemt. Ondermijning van het gezag om daarmee de vijand te steunen is maar een antwoord op. Ontslag op staande voet. En nooit geen overheidsfuncties meer, zelfs niet als koffiedame of afwashulp. Klaar, nu de rest nog.
  In de huidige benarde positie waarin ons land zich bevindt heeft men mensen met ruggengraat nodig die in de belangen des lands onzes denken. Voor linkse hufters is absoluut geen plaats. Hun aanwezigheid binnen de overheid betekent onze ondergang.

  Like

 15. IkBenHet zegt:

  Zijn wij als Nederlandse burgers eigenlijk niet gerechtigd om in deze een zogenaamde “Burger Arrestatie” te plegen??

  Like

 16. Tineke zegt:

  Toen van der Laan nog boven aarde stond, wist Halsema al dat zij de nieuwe burgermeester van die augiasstal dat Amsterdam is,zou worden.
  De zogenaamde aanmeldingen en selectieprocedures waren voor de buhne.
  Zoals gewoonlijk,om de burger het idee te geven dat de democratie hoogtij viert.
  Alleen de wakkere onder ons (waarvan er veel te weinig zijn) weten dat we inmiddels in een democratische dictatuur zijn aanbeland.

  Like

 17. Elisah zegt:

  Nieuwe tactiek in amsterdam…
  https://www.ad.nl/binnenland/zakkenrollers-zetten-piemel-in~a8e0f17e/

  Zakkenrollers zetten piemel in
  Een grensverleggende truc. Zo noemt de Amsterdamse politie de poging van twee zakkenrollers die dit weekend bij twee mannen probeerden toe te slaan in Amsterdam en daarbij hun piemel in de strijd gooiden.

  Like

 18. David zegt:

  God gaf ons in zijn wijsheid een gezicht!
  Om onze emoties te tonen
  Een lach, een traan, een rimpel
  Nu hebben ze emoticons
  En niquabs,
  O het lijkt zo misterieus allemaal, en zo romantisch, die islam
  Tot je een mes in je rug hebt

  Like

 19. boorzalf zegt:

  En zo door Amsterdam lopen, reken maar dat je binnen een minuut opgepakt wordt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s