Wat PEGIDA had kunnen zijn

Screenshot_122

Vandaag de dag weten we allemaal hoe we over Pegida horen te denken. U kunt kiezen uit de volgende opties:

– Pegida is een gevaarlijke xenofobe club met heimwee naar Hitler
– Pegida is een zielig stelletje dat je niet serieus moet nemen

Het begin van Pegida

Vreemd eigenlijk, als je bedenkt hoe het destijds begon op 20 oktober 2014 in de Oost-Duitse stad Dresden. 350 gewone Duitsers die de straat op gingen nadat een partijloze burger – Lutz Bachman – op Facebook een oproep had gedaan vanwege een demonstratie tien dagen daarvoor. Deze demonstratie – die allang vergeten zou zijn als zij niet zulke gevolgen had gehad – was een steunbetuiging aan de PKK, de Koerdische afscheidingsbeweging.

Was dat niet een beetje overdreven van de Dresdenaren? Waarom zou je met 350 mensen de straat opgaan vanwege een steunbetuiging aan de Koerden? Maar deze reactie wordt een stuk begrijpelijker als we kijken wat er in 2014 eerder al gebeurd was.

Lees verder>>>
(h/t “Klaas”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", burgermoed, Elite, establishment, Overheid, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

3 reacties op Wat PEGIDA had kunnen zijn

 1. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Ongetwijfeld zullen de Antifa’s en de AFA’s het op sterven na dood zijn van Pegida in Nederland claimen als hun overwinning en hoe verschrikkelijk het ook is; dat is het ook.
  Met behulp van de media, de politie en diverse burgemeesters dat wel maar dan nog….
  Media die het onophoudelijk hadden over een “extreem-rechtse groepering” zonder daar ook maar een moment een flintertje bewijs voor te leveren, burgemeesters door de demonstranten ernstig te beperken, de ene keer door ze te verbannen naar een winderig industrie terreintje, de andere keer door het niet toe te staan dat er een route gelopen zou gaan worden.
  En de politie, jazeker, ook de politie speelde haar rol in deze tragikomedie, toen in Utrecht de Antifa’s de goedgekeurde demonstratie bedreigden stonden de agenten met hun wapenstok en gezicht naar Pegida toe, toen in Amsterdam door burgemeester van der Laan een hinderlaag werd mogelijk gemaakt en Antifa daar dankbaar gebruik van maakten hetzelfde liedje, de politie deed alsof het geweld van Pegida kwam of te verwachten was terwijl zelfs een kind kon zien dat het tegenovergestelde het geval was. En uiteindelijk werd Pegida op de bus gezet, de ultieme overgave aan agressieve tegendemonstranten.

  Like

 2. Klaas zegt:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s