CENTRAAL PLAN BUREAU MAAKT FANTASIERAPPORT: arbeiders moeten harder werken om meer loon te krijgen

Screenshot_1

(Door: “Weethetwel”)

Onder de veelbelovende titel: “Vertraagde loonontwikkeling in Nederland ontrafeld” brengt het Centraal Plan Bureau een rapport uit waarin het een flinke duit doet in het zakje van de politieke correctheid.  Van het dik gesubsidieerde CPB zou je anders mogen verwachten, maar helaas zie je daar ook het wetenschappelijk verval aan het licht komen. Sprankelende wetenschap wordt vervangen door dof links politiek wensdenken. Om niet uit de toon te vallen worden onwelgevallige conclusies buiten beeld gehouden. Ze hebben het lef als conclusie van een wetenschappelijk rapport te vermelden dat ze geen idee hebben waarom de lonen in Nederland niet stijgen. Met als uitsmijter de dooddoener dat je voor meer loon maar harder moet werken en dan komt het vanzelf goed.

Harder werken? Sinds de negentiger jaren is er al 40% harder gewerkt

De belangrijkste conclusie die in het rapport ontbreekt en buiten beeld wordt gehouden, is dat iedere productiviteitsverbetering door de overheid wordt ingepikt. De arbeidsproductiviteit is sinds de jaren negentig met meer dan 40% gestegen. Populair gezegd: de gemiddelde arbeider in Nederland werkt in 2018 40% harder dan in 1990. Wie denkt dat die arbeider daar ook maar één cent aan heeft overgehouden, heeft het mis, want alles wat hij extra produceerde is linea recta naar de gulzige overheid gegaan. De reële koopkracht is sinds die tijd niet gestegen, maar de productiviteit zeker wel.

Explosieve conclusie

Om zo’n explosieve conclusie in een rapport te zetten waarvoor men vet betaald wordt door die zelfde overheid doe je natuurlijk niet, want dat heeft vandaag direct gevolgen voor de carrière in de baantjes-carrousel. Dus wordt het gewoon verzwegen. Dat verzwijgen heeft nog een andere reden, want de overheid is absoluut niet van plan ook maar iets van de stijgende arbeidsproductiviteit aan de arbeiders te laten. De geplande BTW-verhoging voor komend jaar zal een vernietigende invloed hebben op de koopkracht van de mensen en het schept maar onrust als je daar iets over zegt.

Globalisering

Een tweede factor die buiten beeld wordt gehouden is de globalisering. Over globalisering wordt domweg gesteld dat het allemaal niet te meten valt, maar dat het wél invloed zou kunnen hebben. Globalisering hoort bij het linkse wensdenken dus daar kan het CPB maar beter ook niet kritisch over zijn. Daarom doen we dat bij “E.J. Bron”.

Globalisering is het monsterverbond tussen links en het bedrijfsleven. Het betekent het verdwijnen van grenzen en volkeren.

Voor links past globalisering in het straatje van iedereen hetzelfde en “eerlijk delen” en dan voor alle mensen op de hele wereld. Waarom gewone mensen en harde werkers dat ook vinden en zich er totaal niet tegen verzetten, is een compleet raadsel. Het heeft namelijk alleen maar nadelen voor de arbeiders, niet alleen hier, maar op de hele wereld. Dat ze het accepteren, zal zeker te maken hebben met de niet aflatende stroom linkse propaganda altijd en overal.

Voor het bedrijfsleven heeft globalisering de meeste voordelen

Het bedrijfsleven is gebaat bij een éénheidsconsument die overal op de wereld hetzelfde handelt en zich hetzelfde gedraagt. De bedrijven die wereldwijd opereren, zijn daar natuurlijk de grootste voorstanders van. Het is niet voor niets dat met name Facebook, Google, Twitter, Apple en Microsoft ijverig meedoen “afwijkende” (dus “rechtse”) standpunten uit de sociale media te verwijderen. Dat doen ze niet bij linkse standpunten: alles en iedereen hetzelfde is namelijk enorm voordelig voor deze bedrijven en daar verdienen ze miljarden extra mee. Aan deze bedrijven heeft onze linkse regering een trouwe bondgenoot in de “strijd” tegen rechts.

Maar ook op het terrein van de productie zijn er niets dan voordelen voor het bedrijfsleven. Wat is er mooier dan arbeiders die overal op de wereld ongeveer hetzelfde zijn. Die kun je fantastisch tegen elkaar uitspelen. Te veel eisen? Gaan we toch morgen naar een ander land. De conclusie die het CPB volgens eigen zeggen helaas niet kan zien, meten of vermoeden is toch wel erg duidelijk. De bedrijven gaan niet naar een ander land om daar méér loon te betalen. Globalisering leidt op termijn tot een daling van de lonen in de hele wereld. Voorstanders van globalisering zijn tegenstanders van de arbeiders, dus vaak tegenstanders van zichzelf. Het is bizar te zien dat veel mensen op die manier meewerken aan hun eigen ondergang.

Loonsverhoging in geld heeft in Nederland geen enkele zin

Een ander aspect wat het CPB buiten beeld laat, is dat het in Nederland geen enkele zin heeft een hoger loon te betalen, omdat er netto bijna niets overblijft. Gesteld een werkgever is zo tevreden over een medewerker dat hij besluit dat deze voor hem in totaal € 1000,- in de maand méér waard is.  Wat gebeurt er? € 300,- gaan meteen naar de belasting als werkgeversaandeel en de werknemer krijgt € 700,- bruto extra. Na aftrek van belasting en (pensioen)premies blijft er netto minder dan € 300,- over.  70%  gaat rechtstreeks naar de staat. In de praktijk leidt dit tot irritaties bij de werknemer door onbegrip en ongeloof. Zeker als de werkgever dagelijks door de vakbeweging voor geldwolf wordt uitgemaakt. En dat terwijl het bedoeld was als een erkenning van kwaliteiten en een gebaar van waardering voor de werknemer. De werkgever op zijn beurt baalt enorm dat hij een goede werknemer extra wil belonen, maar het geld niet bij de werknemer terecht komt, maar naar de staat gaat. Terwijl hij een prestatie wil belonen, wordt hij verplicht bijna al het geld in een bodemloze put te storten. Conclusie is dat het geen zin heeft lonen te verhogen, want degene voor wie het bedoeld is krijgt er zelf bijna niks van.

Geen hoger loon maar een lease-bak

De schertsvertoning van het CPB wordt compleet als blijkt dat ze ook totaal geen oog hebben voor andere ontwikkelingen die zich in het kader van arbeidsbeloning voordoen. Ze kijken alleen naar het uurloon. Bewust of dom? Vooral politiek correct? Ze zouden kunnen weten dat mensen zich altijd zullen onttrekken aan de macht van een dictatuur. Bij de linkse overheersing in Oost-Duitsland achter het IJzeren Gordijn was een complete parallelle economie draaiend die zich onttrok aan de officiële waarneming.

Nederlandse bedrijven geven een werknemer geen € 1000,- loonsverhoging, maar doen een leaseauto van € 1000,- in de maand cadeau. De medewerker heeft dan plezier van de volle  € 1000,- in plaats van de schamele € 300,- netto volgens het officiële systeem. Maar rekenen we even verder: het bedrijf kan de BTW terugvorderen en de auto als kosten opvoeren. Daardoor betalen ze minder belasting in plaats van meer. In totaal is dat ongeveer 40%, dus de auto kost ze nog maar € 600,- netto in de maand. Dat maakt het plaatje helemaal anders, want door € 600,- te betalen rijdt de medewerker in een auto van € 1000,- . Dat is nog eens andere koek dan € 1000,- te betalen waar hij maar € 300,- van over houdt. Zelfs als de lease bak ook volledig privé wordt gebruikt, is het voordeel groot, want dan wordt er een bedrag bij het inkomen van de werknemer geteld waarover hij belasting betaalt, maar de werkgeverspremies van 30% hoeven dan niet betaald te worden.

Ter completering van het verhaal: zou een werknemer particulier een auto kopen die hem € 1000,- in de maand kost, dan zou hij alleen al om die auto te kunnen betalen een bedrag van € 2500,- bruto in die maand moeten verdienen, los van wat hij nog nodig heeft voor de overige kosten van huisvesting en levensonderhoud. Van die € 2500,- houdt hij dan € 1000,- netto over en die gaan dan naar de auto.

Onze linkse hypocriete overheid vindt dat allemaal niet zo erg.

Natuurlijk, met de mond worden wel allerlei mooie linkse doelstellingen beleden zoals milieu en openbaar vervoer, maar het hemd is weer nader dan de rok. Er is eigenlijk maar één doelstelling, en dat is zoveel mogelijk geld uit de mensen te persen. Of je nu roker bent of drinker of automobilist. Dat er zoveel auto’s rondrijden is niet erg, zolang het maar geld in het laatje brengt. De stelling lijkt gerechtvaardigd dat er beduidend minder auto’s zouden rondrijden als dit niet het systeem bij uitstek zou zijn om mensen daadwerkelijk te kunnen belonen zonder dat 70% van de beloning aan de strijkstok blijft hangen. Edoch, voor de overheid is het prima, want alles brengt altijd extra geld in het laatje. Ook de autokosten bestaan voor de helft uit belastingen… Het probleem kan natuurlijk op de Haagse manier opgelost worden. Verhoog de belastingen op leaseauto’s.

Ook andere beloningsvormen komen er aan

Andere beloningsvormen zijn onderweg. Een voorbeeld daarvan is het ondersteunen van werknemers bij het vinden en financieren van woonruimte. Dat kan gaan van bemiddelen tot het compleet exploiteren van woonruimtes. Ook grote bedragen kunnen belastingvrij geschonken worden voor de financiering van woonruimte. Er zijn al bedrijven die garanties stellen of hun werknemers leningen verstrekken voor de financiering van hun huis. Dat kan volledig legaal via een “marktconforme” rente die afhankelijk van de omstandigheden kan variëren van min 1% tot plus 5 %. Door op die manier een lening te verstrekken, kunnen op een bedrag van een paar ton ook al snel duizenden euro’s per jaar voordeel doorgegeven worden door een procentje lagere rente. Volledig legaal en belastingvrij. Ook ruilhandel zit er weer aan te komen en zal opbloeien als nooit te voren, zeker nu de overheid het cash-geld af wil schaffen om alles nóg beter te controleren.

Wiens brood men eet diens woord men spreekt

Het CPB is met dit rapport volledig door de mand gevallen. Wanneer het weigert maatschappelijke oorzaken te onderkennen en vervolgens rapporten maakt die alleen maar als conclusie hebben dat ze het allemaal niet kunnen meten en weten, zijn ze overbodig geworden. Ze ontpoppen zich als slippendragers van de regering. De arbeiders worden al meer dan dertig jaar volledig uitgemolken door de overheid. Het CPB ziet dat over het hoofd en concludeert doodleuk dat ze harder moeten werken om meer te verdienen. En dat aan de vooravond van een BTW-verhoging, waarvan ze gemakkelijk uit kunnen rekenen dat vooruitgang in koopkracht daarmee voor jaren van de baan is. Misschien kunnen ze de naam beter veranderen in Centraal Propaganda Bureau. Samen met de kranten en het NOS-journaal kan dan de goedgelovige bevolking getrakteerd worden op subtiele verdraaiingen en  insinuaties, maar vooral op het verzwijgen van wat er werkelijk aan de hand is.

Door:
“Weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Graaien, Hypocrisie, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Nederland, Overheid, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

69 reacties op CENTRAAL PLAN BUREAU MAAKT FANTASIERAPPORT: arbeiders moeten harder werken om meer loon te krijgen

 1. Ruud zegt:

  De beste reactie is het rapport linea recta in de prullenmand te flikkeren. Uiteraard schrijf je uit lijfsbehoud wat je bazen willen want ja, de hypotheek en bijkomende verplichtingen hebben geen boodschap aan de waarheid. Laat er zich de (nog) vrije pers maar eens mee bemoeien. Gewoon negeren en in de oud-papierbak is misschien nog het meest doeltreffende.

  Like

 2. King Arthur zegt:

  Helemaal gelijk met dit artikel, het wordt ook in NL tijd voor gele hesjes en het schavot. Bij bakmetellende gingen de brandstof prijzen ieder jaar een paar cent omhoog dus het ligt niet alleen aan het huidige lulhannessen cabinet. Vanaf dat we genaaid zijn met de pleuro gaat het fout, salarissen delen door 2,2, booschappen en andere zaken binnen no-time weer op gulden-pleuro prijzen. Zalmrat heeft ons allemaal genaaid, weet u wel die man van de vvd-ratten-club.

  Like

 3. jack black zegt:

  Het komt de dag , dan valt het hele soziaalsystem
  wie een kaartenhuis, tezamen !

  Like

 4. Sabeltant zegt:

  Centraal planbureau.
  Een door de staat gefinancierd bedrijf dat de door Europa opgelegde eisen ten aanzien van burgers namens de Nederlandse regering aan het volk meedeelt.
  Zolang dit bureau weg blijft kijken van de zaken waar de burger zich het meest zorgen over maakt -islam, Immigratie, identiteit- is het niet meer dan een propagandakanaal van de overheid.
  U vraagt, wij draaien.

  Like

 5. Williaan zegt:

  Dat stomme rapport van het Centraal Plan Bureau toont aan dat ze niks beters te doen hebben of kunnen.

  Like

 6. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Meer loon voor harder werken. Wat een ruttige propagandaleugen van knudde-3 !!!.
  Welke leugen stond er ook alweer boven de toeganfspoort van Auschwitz ??? Juist ja,”Arbeit macht frei”

  Trap er niet in. Het is pure propaganda. En Rutte kan niet anders, dan liegen. Hij lacht zich telkens een schater, als het politiek correcte klootjesvolk er weer intrapt.

  Zo lang wij de landverrader Rutte en zijn linkse vriendjes hun gang laten gaasn, rest ons niets anders dan armoe en ellende. Her zal met de dag erger worden.

  Like

  • Sabeltant zegt:

   Elk jaar importeert leugenaar Rutte 250.000 analfabete islamitische Afrikanen die de rest van hun leven met hun hele gezin op onze zak teren.
   Dacht leugenaar Rutte nou werkelijk dat WIJ daar harder voor gaan werken?
   Schop het tuig wat hier niet hoort Nederland uit en er is ruim 12 miljard over, genoeg voor de sociale lasten, de zorg, defensie, de politie en niet te vergeten de douane om het tuig buiten de deur te houden.

   Like

 7. Henk der Niederlánder zegt:

  En het zal nog wel een stuk erger worden dan het nu al een aantal decennia is.
  Momenteel staan miljoenen Afrikanen en ander soort uitvreters te trappelen om naar Europa te komen en Ruttekut heeft de pen al in zijn hand om dat gedrocht te tekenen, zonder ook maar enige gedachte te besteden aan de burgers die dit allemaal weer mogen gaan betalen.
  Soms denk Ik dat Rutte met zijn vliegreizen altijd wel in het verkeerde vliegtuig stapt, namelijk dat vliegtuig dat per sé niet naar beneden wil flikkeren.
  Het zou goed nieuws zijn als zo’n vliegtuig naar beneden zou pleuren met het grootste deel van de Haagse maffia erin.

  Like

 8. Tistochwat zegt:

  Het is de eigen schuld van het overgrote deel van de bevolking: het zogenaamde klootjesvolk, het klapvee voor de ‘oranjes’ en voor de linkse ‘leiders’, die het toch o-zo-goed doen.

  Het vreemde is dat het linkse ‘deugvolk’ om me heen blijkbaar geen last ondervindt van de kleptomane ‘overheid’. Grijnzend loopt men elk evenement en festival af en men gaat nog steeds elke weekend uit eten in een restaurant. Ook zuigt men graag ‘cultuur’ op in musea e.d.

  CULTUUR! De cultuur die vernietigd zal worden zodra de mohammedaan aan de macht is.

  Geliked door 1 persoon

 9. Thom zegt:

  Dat er tegenwoordig harder gewerkt wordt dan vroeger is absoluut niet waar. Er wordt tegenwoordig met dezelfde arbeid meer geproduceerd, maar dat komt niet doordat er harder gewerkt wordt, maar omdat het productie-proces verbeterd is.

  Als ik naga hoe er bijvoorbeeld door boeren vroeger gewerkt werd, dan was dat vergeleken met nu bijna onmenselijk. De aardappels werden door een machine of door paarden boven de grond gehaald en dan opgeraapt en in manden naar een wagen gebracht.

  https://www.zeelandnet.nl/foto/bekijk/foto/id/122843/Aardappelen_rooien_zoals_vroeger.html

  In de jaren vijftig is het Nederlandse leger eens een week ingezet om de aardappels handmatig met de riek te rooien omdat door de regen de oogst dreigde te mislukken. Tegenwoordig rijdt er een rooimachine over het veld en via een band komen de aardappels in een daarnaast rijdende wagen aan een tractor.

  Geliked door 1 persoon

  • Weethetwel zegt:

   Dank u voor de economie-les. Arbeidsproductiviteit is wat een arbeider produceert. Als dat slimmer of efficiënter gaat produceert hij meer. Daar kan ik niets aan veranderen. Arbeiders produceren nu 40% meer dan 30 jaar geleden. Dat is juist de basis waarom welvaart in een land toe kan nemen. Helaas hebben ze er in Nederland geen cent van gezien want alles is afgepakt door de linkse politici (die ze ook nog zelf hebben gekozen)😁
   Weethetwel

   Geliked door 1 persoon

  • weethetwel zegt:

   Dank u voor de economie-les. Arbeidsproductiviteit is wat een arbeider produceert. Als dat slimmer of efficiënter gaat of met betere machines produceert hij meer. Dat is juist de basis waarom de welvaart in een land kan toenemen. Arbeiders produceren nu 40% meer dan 30 jaar geleden maar dat leidde tot geen enkele toename van de welvaart want de linkse politici (die ze overigens zelf kiezen) hebben alles ingepikt.
   Weethetwel

   Like

  • Harry zegt:

   Thom heeft hier groot gelijk !
   Er wordt beslist niet harder gewerkt , het overgrote deel zijn watjes tegenwoordig !
   Vaklui moet je met aan lantaarntje zoeken .
   Maar door betere werkomstandigheden , betere tooling en een efficiëntere werkomgeving is de productie nog wat gestegen .
   De arbeidsmentaliteit is er beslist niet beter op geworden , integendeel .
   Het minste geringste blijven ze thuis ; “ ik moet steeds zo hoesten “ , “pappa dagen” ,
   “ ik ben een beetje misselijk “ en dat soort waanzin helpen daar beslist niet bij .
   Zoals ik al zei : WATJES !
   Er zijn tegenwoordig lui , die nog maar zo af en toe komen werken .
   Als ze nog wiet roken is het helemaal k*t !
   Ze zien werken als een noodzakelijk kwaad , anders krijg je helemaal geen salaris meer .
   Zie er maar eens van af te komen .
   Een collega van mij is er haast door failliet gegaan na vijfentwintig jaar hard buffelen !

   Hopeloos , met dank aan de linkse partijen en de vakbonden .

   Geliked door 2 people

  • fleckie zegt:

   In die ‘naast- rijdende tractor, met aanhangwagen , zat meestal. de boerin, hetzelfde bij. het graan dorsen,…en dat was nogal precisie. ‘rijkunst’!!! …….<~<~<~<~<~<~<

   Like

 10. Harrie Vaes zegt:

  Momenteel is het nog zo dat de meerderheid van de Nederlandse bevolking open staat voor hesenspoeling. Dat is aan het veranderen….nl. de zogenaamde rechtsen….door links ….facsisten….racisten ….genoemd…..staan niet meer open voor hersenspoeling en hebben het lef om de waarheid onder ogen te zien. Deze groep…..waarheid zieners wordt steeds groter en groter en de tijd zal komen dat zij zelfs de meerderheid gaan vormen in onze nu nog …..bananenrepubliek.
  De verandering zal zichtbaar duidelijk worden bij de aanstaande. verkiezingen….waar uit de overigens overbodige eerste kamer gekozen zal gaan worden.

  Geliked door 1 persoon

 11. BigLJohn zegt:

  En waar gaat het naar toe na Marrakesj ? Heel Europa zal met miljoenen crimigranten overspoelt gaan worden die er niet meer uitgezet mogen worden. Alsof dat laatste al niet de dagelijkse praktijk is. Ze krijgen een luilekkerland leventje waar wij met zijn allen voor moeten opdraaien. Het begrip loonsverhoging kan voortaan afgeschaft worden. En dat zal de teneur worden; Wij met zijn allen op weg naar de armoede-status, en de crimigrant die onze plaats in de maatschappij gaat innemen.

  Geliked door 2 people

 12. AEZ zegt:

  Het verderfelijke LINKSE politieke beleid werpt meer en meer rotte vruchten af!!! “De linker rijbaan is hier niet veilig. Wij rijden RECHTS”!!!
  Laten we dit ook gaan en blijven doen, op de fig.gesprkn politieke snelwegen De tijd is RIJP.

  Like

 13. AEZ zegt:

  Moderne slavernij, noem ik dit…Vele werknemers wrdn nog steeds ONDER BE TAALD. Specifiek de laagstbetaalden en de modalen zijn ook de klos!!! Men kan dit ook betitellen met: SCHEEF-GROEI.

  Like

 14. AEZ zegt:

  De gewone getrouwe arbeiders wrdn zo al TIJDEN gehersenspoeld en BEWUST dom gehouden. NOGMAALS, dit heet: moderne slavernij !!!

  Geliked door 1 persoon

 15. Aart zegt:

  Dat globalisatie voor iedereen voordeel zou bieden is een veel gehoorde leugen in de main stream media. Globalisatie is ook nadelig voor de middenklasse in westerse landen. Door de globalistische agenda van het partijkartel te steunen graven de arbeiders en middenklasse in de westerse landen hun eigen graf.

  Geliked door 1 persoon

 16. Hovawart zegt:

  Het Marxisme heeft in de EU een brede basis voor het moderne socialisme en communisme.
  Rest ons de vraag waar en wie de Europese versie van de Goelag gaat worden, (het “Hoofddirectoraat voor opvoedings- en werkkampen”),…..en gezien de laatste en opmerkelijke rapportage van het Nederlandse CPB, maakt de Groene Trojka in de Pays-Bah een goede kans.
  Door de “dekoelakisatie” en gedwongen collectivisatie veranderden de Lage Landen vanzelf in het Siberië van Europa, waar Grote Zuiveringen en VN-wetsartikelen de heilstaat tegen staatvijandige activiteiten zullen behoeden, het VN-akkoord zal net als het beruchte Russische Artikel 58, het mogelijk maken om letterlijk iedereen op te sluiten en uit te sluiten, onder de noemer Vijanden van het Brusselse Volk, en de Elite.

  Like

 17. Heniusz zegt:

  Kostelijk verzonnen: CPB, het Centraal propaganda Bureau. Naast de Nationale Propaganda Omroep, de bron van alle linkse leuterpraat.

  Geliked door 1 persoon

 18. Marc zegt:

  Tja, Rutte is nu eenmaal hun werkgever!

  Geliked door 2 people

 19. Sobieski zegt:

  En dan hebben we het nog niet eens gehad over de geldverslindende EU, banken en kansenparels die hier de boel komen verzieken.

  Like

 20. Alle neuzen één kant op krijgen. De slavenmaatschappij is al 100 jaar bezig zich te vormen naar de wens van de elite.
  De burgers worden misleid. De hoog afgestudeerde wetenschappers en zelfs universiteiten zijn allemaal in dienst van de grote ondernemers want zij krijgen miljarden uitbetaald voor opgedragen onderzoeken, de multinationals die weer samenwerken met de linkse Groene regeringen. Ik denk zelfs dat aankomende promovendi een toegewezen hoogleraar krijgen die al op de hand van multinationals en politiek gekleurde beïnvloeders zijn. Zij maken de komende afgestudeerden klaar voor de komende maatschappij, die van de slaven en gecontroleerde massa. De laboratoria geven valse info in rapporten zoals het dieselschandaal, de grote wereldwijde fraude met implantaten, de voedsel industrie die schermt met stofjes die beter en gezonder zijn en waarbij hele produktie lijnen worden aangepast om de consument te verleiden, de grote invloed van Monsanto op zaden, de chemi reuzen en hun invloed op de pharma industrie, de pharma industrie en hun invloed op de afname van medicijnen en controles hierop.
  Daarnaast de beheersing en controle op de financiële markten door de wereldbankiers.
  We zitten middenin een grote misleiding en leugenmaatschappij ten gunste van deze duivelse elite.

  Geliked door 2 people

 21. leefbarbaar zegt:

  Heel goed artikel.

  Geliked door 1 persoon

 22. Alphons Mantel zegt:

  lidmaatschap van de EU kost jaarlijks 7 miljard euro voor alle belastingbetalers en jaarlijks 3 miljard euro asielkosten; dus weg is de koopkrachtstijging

  Like

 23. Pingback: Tateretáá, de VVD introduceert nieuwe vorm van geld inpikken: de sociale indirecte belastingverhoging | E.J. Bron

 24. Pingback: Tateretáá, de VVD introduceert nieuwe vorm van geld inpikken: de sociale indirecte belastingverhoging! | eunmask

 25. Pingback: De economie kan nog enorm groeien als de overheid stopt met graaien | E.J. Bron

 26. wauso zegt:

  Met die lease auto sla je toch de plank mis ! Dat kost de werkgever ‘ klauwen’ met geld.
  Hij moet ieder jaar 2,7% aan BTW (over de nieuwwaarde incl. BTW) betalen. Auto Euro 40.000,–. Betalen: 2,7% over 40.000 (de 1e 5 jaar daarna 1,5%).
  De werknemer krijgt een bijtelling van 22% p.j. over de nieuwwaarde incl. BTW.
  Dus 22% x 40.000 = 8.800,–. Stel 40% belasting – 40% x 8.800 = 3.700 (=300 p.mnd.).
  Maar bedenk bij het laatste wel dat de werkgever alle kosten moet betalen.
  Het enige voordeel dat werknemer hieraan heeft is dat hij die 40.000 niet op tafel hoeft te leggen of te leasen (velen zitten tot aan hun nek in de schulden).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s