Oostenrijks hoofddoekverbod: 80% beschouwt regeringskoers als juist

Screenshot_7

Zo misbruiken “islamisten” debat rondom het hoofddoekverbod: # NIET zonder mijn hoofddoek.

(Vertaling: E.J. Bron)

Vier op de vijf Oostenrijkers, namelijk 80%, vindt het door de Oostenrijkse regering nagestreefde hoofddoekverbod voor meisjes op de kleuterschool en de lagere school juist. Zoals blijkt uit een peiling door het opinieonderzoeksinstituut “Unique” in opdracht van het linkse tijdschrift “Profil”, beschouwt 55% van de Oostenrijkers deze maatregel als “zeer juist”, nog eens 24% als “eerder juist”. Slechts 16% vindt een hoofddoekverbod fout.

Duits - Zuerst

Zodoende is de instemming met het hoofddoekverbod in de afgelopen zeven maanden nog eens duidelijk toegenomen. In april 2018 was slechts 45% van mening dat een hoofddoekverbod “zeer juist” zou zijn, nog eens 23% beschouwde het als “eerder juist”. Het kamp van de tegenstanders was destijds met 28% nog bijna tweemaal zo groot. Bij iedere peiling werden 500 mensen geënquêteerd.

Ondertussen zorgt het hoofddoekverbod niet alleen bij moslims voor misnoegen. Volgens “Profil” heerst er ook in de Oostenrijkse gemeenschap van de Sikhs opwinding, waarin door jonge mannen een tulband, de patka, wordt gedragen. “Dat is een teken van onze identiteit. Een verbod zou een catastrofe zijn”, zei Gursharan Singh Mangat, woordvoerder van de uit Noord-India afkomstige Oostenrijkse Sikh-gemeenschap.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Islamisering, Oostenrijk. Bookmark de permalink .

16 reacties op Oostenrijks hoofddoekverbod: 80% beschouwt regeringskoers als juist

 1. Henk der Niederlander zegt:

  Daar heb je weer zo iets.
  De Sikhs lopen te janken dat hun tulbant een teken van hun identiteit zou zijn.
  Maar diezelfde Sikhs hebben er totaal geen moeite mee dat de Oosterijkse identiteit te grabbel gegooid hoort te worden ter ere van hun tulbant.
  Pas je godverdomme aan of kanker op naar je eigen shitjole.

  Geliked door 2 people

 2. Ruud zegt:

  Ik had niet anders verwacht; die 20% zal wel import zijn en groen links. Vertrek als het je in het gastland niet aan staat.

  Like

 3. jungleelephant zegt:

  Nu de Sikhs weer die op hun strepen gaan staan,wie volgt?Rotsteenstraal toch allemaal op naar je eigen land als het je hier niet bevalt!In jullie herkomstlanden hebben wij ook geen eisen te stellen en ons aan te passen,dus:wij verwachten hier van jullie hetzelfde!Dat eenrichtingsverkeer moet maar eens afgelopen zijn!

  Like

 4. BertG. zegt:

  Scholieren die iedere dag van Leersum naar Doorn fietsen, worden regelmatig lastig gevallen door jonge mannen uit het asielzoekerscentrum. Met name jonge meisjes worden geïntimideerd, bedreigd en uitgescholden. Het gebeurt vaak bij het bushokje langs de provinciale weg vlakbij de weg naar het AZC.
  https://www.ad.nl/utrecht/schoolmeisjes-bedreigd-bespot-en-geintimideerd-door-mannen-uit-azc-leersum~a39d9d83/

  Geliked door 1 persoon

 5. ed zegt:

  sprookjesboekenvolgers zorgen alleen maar voor ellende,tijd om die onzin uit het strafrecht te halen.Er is 0,0 nada geen enkel bewijs voor wat voor god dan ook,het is een machtsmiddel voor de massa.Veel voor weinige weinig voor veel.Zo ook de linkse onzin Orwell ziet het prima in zijn boek 1984 ,het bewust binnen laten van zoveel mafkezen is onderdeel er van.Al 60jaar van de zielige ezeltjes tot de mamma,s worden we misleid te storten in een bodemloze put.klimaat onzin nieuwste fabeltje.

  Geliked door 1 persoon

 6. Willem Sterk zegt:

  Van Leersum naar Doorn fietsende meiden lastig gevallen? Als het mijn dochter zou zijn dan ga ik bij die halte staan met een honkbal knuppel en elke asiel zoekende moslim die denk het recht te hebben om zich als een aso te gedragen in het land dat hem onderdak ,geld en eten geeft kan een niet mis te verstaan tegen argument verwachten.

  Like

 7. Jean zegt:

  Ik stel voor “zwarte hesjes met rood kruis” als protest tegen islam in ons land.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s