Socialistische partijen in heel Europa op hun retour

Screenshot_13

(Vertaling: E.J. Bron)

Naar aanleiding van de verkiezingen in Zweden, die een duidelijke nederlaag waren voor links, werden de resultaten van de socialistische en sociaaldemocratische partijen in heel Europa met elkaar vergeleken. Ze laten allemaal een neerwaartse trend zien.

Die Freie Welt

Het onderzoek van het “Pew Research Center” presenteert een indrukwekkende grafiek: niet alleen voor de Zweedse sociaaldemocraten waren de laatste verkiezingen een debacle – het slechtste resultaat sinds meer dan honderd jaar –, ook de vergelijkbare partijen in Nederland, Frankrijk en Duitsland leden historische nederlagen.

Met 21% is het met de SPD in Duitsland nog redelijk gesteld – in vergelijking met bijvoorbeeld Frankrijk –, maar de neerwaartse trend houdt aan en de voormalige arbeiderspartij zou op dit moment met 21% de beide handen mogen dichtknijpen. Waar ligt dat aan?

Sciencefiles” heeft een uitgebreide samenstelling gemaakt, die moet aantonen dat de daling van de SPD in een bewijsbare relatie tot haar vrouwenpolitiek staat. “De SPD is ooit begonnen als een arbeiderspartij”, zegt men, “dat vertelt ons in ieder geval de partijfolklore en inderdaad werd er daar arbeiders vaak op de SPD gestemd, vaak zelfs door een meerderheid van de arbeiders, terwijl ambtenaren steeds belangrijker voor de SPD zijn geworden als kiezers.”

Zo was het ooit. Echter: “Tegelijkertijd vertegenwoordigt de SPD ideologische inhouden die voor arbeiders en ambtenaren niet interessant zijn”, zegt men verder. “De meerderheid van de arbeiders en ambtenaren is er niet in geïnteresseerd of er vrouwen uit de middenklasse volgens quota in besturen worden gekozen of dat de SPD zich opwerpt als strijder tegen haat-comments, ook niet of de SPD lobbyist speelt voor niet-heteroseksuele mensen, en ook niet dat de SPD een hart voor vluchtelingen heeft ontdekt.”

Het aantal vrouwen is toegenomen, het aantal stemmen dat de SPD bij de parlementsverkiezingen kon behalen, is daarentegen gedaald, duidelijk gedaald zelfs. Het aantal vrouwen onder de leden van de SPD is van 15,4% in het jaar 1946 (dus lang voor de quota) naar 31,8% in het jaar 2014 gestegen. Tegelijkertijd is de SPD is de SPD vooral sinds 1998 steeds minder aantrekkelijk geworden voor kiezers, waarbij het dieptepunt nog niet in zicht is.

Hoe weinig gevoel de SPD voor deze problematiek heeft, bleek uit de jongste uitlatingen van Andrea Nahles, die het heil van de SPD er nog steeds in ziet om voor nog meer vrouwen in topfuncties te zorgen.

Op “Sciencefiles” wordt kort en kernachtig gezegd: “We zien gewoon geen enkele reden waarom een werknemer tegenwoordig nog op de SPD zou moeten stemmen.”

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Elisah”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Europa, Hypocrisie, sociaaldemocraten, Socialisten. Bookmark de permalink .

44 reacties op Socialistische partijen in heel Europa op hun retour

 1. Johan van Vught zegt:

  En SP en Groen Links dan? Da’s minstens net zo erg…

  Geliked door 3 people

 2. Weg met de SPD, nu alleen er nog zorgen dat de CDU/CSU roemloos ten onder gaan. Die Linken en de Grünen zullen van zelf verdwijnen als zij hun ware aard tonen.

  Geliked door 1 persoon

  • Harry willemse zegt:

   Er zullen ongetwijfeld mensen zijn geweest die dat ook van ene AH te B hadden gedacht.
   Dat is ook uiteindelijk gelukt alleen ten koste van wat. Punt is dat het grootste gevaar zit in het niet herkennen van de communistische doctrine door veel naïeve mensen. Eenmaal aan de macht laat zal het monster zich niet licht laten verjagen.

   Geliked door 2 people

   • fleckie zegt:

    Diezelfde A.H. Te B. had wel zijn WEHRMACHT bevolen : tot het ‘einde’. door te vechten, en zich NIET over te geven: ‘ BEFEHL. IST. BEFEHL’…….nietwaar!……..en……later……..”ICH HABE MICH VERRECHNET”

    Like

 3. Tistochwat zegt:

  Nu nog de resultaten zien van die op hun retour zijnde ‘socialistische’, zakkenvullende dictators.

  Geliked door 2 people

 4. Inge zegt:

  Maandagavond is een 18-jarige hardloopster neergestoken na eerst aangereden te zijn door een donkerkleurige auto. Door iemand die vind dat vrouwen s’avonds niet meer op straat mogen zijn?

  https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnenland/hardloopster-in-borst-gestoken/ar-BBQ9pLi?li=BBoPOOe

  Like

  • paulzwueste zegt:

   ’s Avonds als het donker is te gaan joggen is vragen om te worden verkracht of vermoord.
   Dat is de realiteit.
   En als we die niet willen zien zijn we net zo erg aan het wegkijken als onze linkse vijanden!!!

   Geliked door 2 people

   • Inge zegt:

    Ik zou het risico ook niet nemen, maar we kunnen toch wel stellen dat de tijden zijn veranderd.

    Geliked door 1 persoon

   • Judge zegt:

    Ik hoop dat er een tijd gaat komen waarop onze indringers niet meer de straat op durven.

    Geliked door 1 persoon

   • scherpschutter1943 zegt:

    Een ieder heeft het recht en de vrijheid om op straat te zijn wanneer hij/zij dat maar wil. Dat dat niet kan vanwege de veiligheid is een feit. Een feit is ook dat de overheid die deze vrijheid dient te beschermen, hierin volledig faalt. Die zelfde overheid(of wat daarvoor doorgaat), vindt het volkomen normaal dat ze die bescherming niet meer willen bieden, vanwege de kosten. De politiek ziet dus nederland als een bedrijf dat gerund moet worden. O.k. deze gedachte volgend, ben ik van mening dat de top van het bedrijf zodanig is vervuild met klaplopers, onbenullen, uitvreters, nietsnutten, kwaadwillige ambtenaren en kamerleden, besturen van provincie en gemeenten, dat grondige ruiming van deze categorieën, meer dan noodzakelijk is om de B .V. Nederland weer financieel gezond te maken. Om tot dat doel te komen dient er een aandeelhoudersvergadering te komen( wij dus, de echte Nederlanders/aandeelhouders) waarin een nieuwe directie wordt benoemd en een raad van bestuur. Ook dienen de doelstellingen van het bedrijf en de productie te worden bijgesteld om winstgevendheid te bewerkstelligen. Ook dienen de overheadkosten voortdurend te worden gemonitord en bijgestuurd. Als datgene wat ik hiervoor heb genoemd, werkelijkheid zou worden, dan wordt het gros van de politici en ambtenaren weggevaagd, zonder wachtgeld, zonder bijstandsuitkering en lagen ze in de goot peuken te zoeken. Niemand van deze categorieën is in staat om buiten de politiek en de ambtenarij een inkomen te verwerven, aangezien ze al vanaf de schoolbanken, uit de staatsruif hebben gevreten op andermans kosten.

    Geliked door 2 people

 5. Henk der Niederlánder zegt:

  Maar er zijn genoeg redenen om er pertinent niet op te stemmen.

  Geliked door 1 persoon

  • Judge zegt:

   Omdat onze rasvervuilende landverraders in uiterlijk niet herkenbaar zijn, moeten we zoveel mogelijk gegevens over hen verzamelen. Er gaat een tijd komen waarin ze vluchteling zullen zijn!

   Geliked door 1 persoon

 6. koddebeier zegt:

  Mooi zo, ze lang genoeg de boel verziekt !

  Geliked door 1 persoon

 7. koddebeier zegt:

  Maar laten we niet vergeten dat hier liberaal en christelijk ook links zijn en ook mede schuldig !

  Geliked door 2 people

 8. Jean zegt:

  Die groen linkse troep is de grootste rotzooi, doe de tank vol en geef gas zodat we heeeeel snel van die linkse groene rotzooi verlost geraken, doen we dat niet dan zullen we een toekomst beleven ” zonder toekomst ” want dan worden we geteroriseerd door islamsmeerlapperij.

  Geliked door 1 persoon

 9. Eric zegt:

  Ook in Vlaanderen stort de socialistische partij in elkaar. Maar moeten we daar hoop uit putten? Ik weet het niet. Veel socialistische stemmen worden overgedragen aan de groene en communistische partijen, zoals in Vlaanderen en Duitsland – of naar cryptosocialisten zoals Macron in Frankrijk, of naar islamisten zoals DENK en NIDA in Nederland. De socialistische partijen zijn inderdaad uit elkaar gespat, maar volgens mij lopen er zeker nog evenveel linkse gekken dan vroeger in Europa rond. Want niet alle linksen slagen erin na lang beraad hun verstand te gebruiken en op te komen voor het eigen volk: dat is enkel het geval in Denemarken en in Italië (Vijfsterrenbeweging). In alle andere landen blijven de linksen de grote volksverraders van voorheen !

  Geliked door 2 people

  • Tineke zegt:

   Het is allemaal prachtig,dat die socialisten op hun retour zijn,maar de vraag die ik me steeds stel is……Hoelang hebben we nog??

   Hier en daar een verschuivinkje in de peilen zet geen zoden aan de dijk,daar is het al te laat voor!

   Geliked door 3 people

 10. Hans Jacobs zegt:

  Hebben we niks aan.
  Lees net dat de Zweedse Rutte vandaag voor 300000 moslims heeft bijgetekend.
  Ze hebben daar niet eens een regering maar de ondergraving gaat gewoon door.
  Het duurt hier nog generaties voordat alle Pvda burgermeesters en D66 rechters weg zijn. En dan is het echt te laat.

  Geliked door 2 people

 11. Peter zegt:

  De parasieten moeten straks aan het werk ,en dat werd tijd .

  Geliked door 1 persoon

 12. droevige mof zegt:

  De SPD is meer dan alleen een partij, zij is een onderneming dat het medialandschap domineert.
  De verliezen van de SPD in de afgelopen decennia hebben haar financiële kracht en invloed op de publieke opinie niet veranderd. Hier is een opmerkelijk lange lijst van bedrijven en uitgeverijen waar de SPD aandelen heeft. Natuurlijk staan deze kranten steevast op de Merkel Soros-lijn. Omdat Merkel de echte leidster van de SPD is.

  https://antilobby.wordpress.com/unsozial/manipulation/medienbeteiligungen-der-spd/

  Like

 13. flo zegt:

  Maar waarom het stupide kloten volk,ook hier, er toch steeds op heeft gestemd? Zeg het maar….

  Geliked door 1 persoon

 14. Hovawart zegt:

  Het socialistische collectief van orthodox-marxisme, dat het EU-scepter zwaait in Brussel en de hoogste beslissingsbevoegdheid binnen Europa nastreeft, het volledige zeggenschap wil over de verdeling van westerse macht, goederen, banken en strijdkrachten, en de gesubsidieerde vluchtelingenstroom enkel nodig heeft om Europa in chaos te storten, om de EU sneller te kunnen hervormen naar hun waanidee van een communistische EU-republiek, naar voorbeeld van De Grote Sprong Voorwaarts van de Volksrepubliek China. De Grote Sprong Voorwaarts leidde in China tot een hongersnood met tientallen miljoenen dodelijke slachtoffers. (dat zij daarbij een geheel continent hebben laten verhongeren en sterven van armoede heet in socialistische kringen Nivelleren)………..(weet u nog welke PvdA’er dat in de mond nam na zijn uitnodiging en bezoekje aan een Bilderbergoverleg?)…..
  De versnelde islamisering van de Westerse Wereld zal de europese samenleving verdelen in zogenaamde Volkscommunes naar het idee van Mao.
  Socialisme is de opmaak tot het Communisme, met hun ideologie van “Gratis eten” en “IJverig werken” heeft de staatsmedia en het huidige beleid al aardig de communistische smaak te pakken, en zijn er al legio voorbeelden te vinden van de richting die wij op gaan, alleen is het Gratis eten voor de klaplopers en het IJverig werken voor de loonslaven van de EU……
  Op iedere socialistische illusie volgde een deceptie, en dat zal zo blijven totdat men inziet dat de Linksche Looneys slechts uit zijn op het mangelen van het volk, en dat de burger ongezond veel voor de kiezen gaat krijgen, denk aan hongersnood, werkeloosheid, woningschaarste, onveiligheid en geweldsincidenten, sociale verdeeldheid, armoede, achteruithollende zorg, experimenten met kinderopvang, duizenden jihadisten in AZC kampen en tussendoor een voortdurend groeiend gebrek aan alles….vooral geld.

  Geliked door 1 persoon

 15. Bert zegt:

  De inhoud van het artikel klopt. Maar het grootste deel van de stemmen die voorheen naar socialistische partijen gingen , gaan tegenwoordig naar groene socialisten (Groen Links), christen-socialisten (CU), of democraat-socialisten (D66). In Spanje gingen de stemmen deels naar een nieuwe communistische partij PODEMOS en in Italie naar de DEmocraten, die feitelijk een socialistisch programma hadden. In Duitsland zijn de opgetelde stemmen voor SPD + Groenen al jaren ongeveer gelijk, alleen groeien de GROENEN ten koste van de SPD. Dus alleen het openlijke, rode socialisme is aan het verdwijnen, om plaats te maken voor eco-socialisme. Dit is geheel volgens de opvattingen van Gramsci, namelijk dat voor het omvormen van de ideologie van een land of volk niet voldoende is om de proletarische revolutie uit te voeren. Daarom werd in de jaren 1970 het cultureel marxisme ontwikkeld: langs culturele weg (waaronder ook valt onderwijs en natuurbeheer) de ideologie in marxistische richting nastreven, met hetzelfde einddoel voor ogen als wat Marx en Lenin probeerden te bereiken met revolutie.

  Like

  • droevige mof zegt:

   In de naoorlogse periode ontdekten de sociaal-democratische partijen hun affiniteit met de islam door de Arabische bevrijdingsbewegingen te ondersteunen. De tegenstrijdigheid tussen een geëmancipeerde samenleving en een patriarchale autoritaire religie werd opzettelijk genegeerd.
   Ze wilden een nieuwe groep kiezers bij de islamitische immigranten winnen. Het plan is slechts gedeeltelijk succesvol omdat de moslims hun eigen islamitische partijen hebben gevonden.
   De plaats van de sociaal-democraten ligt nu tussen twee vuren.

   Like

 16. Petra DeBoer zegt:

  Socialisme zou verboden moeten worden.

  Geliked door 1 persoon

  • AEZ zegt:

   Het (socialisme) is al een eind op weg naar de ONDERGANG !!! Persoonlijk kijk ‘k uit naar de komende verkiezingen, in mrt 2019.

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @AEZ, ik kijk daar ook naar uit maar vooral ook naar de EU verkiezingen in mei 2019. Desondanks hoop ik dat de EU daarvoor al gevallen is.

    Like

 17. Republikein zegt:

  Met verwardt socialisme met sociaal, denk ik toch.

  Like

  • AEZ zegt:

   Inderdaad, men meent dat het socialisme een woordsynoniem is voor het sociaal gedrag van de mens. Máár nee, het tegendeel is realiteit !!! Rooie parasieten…OP ROTTEN en wel héél snel !!!

   Like

 18. Steven zegt:

  Dat is waarschijnlijk dan ook de reden waarom ze haast hebben met het binnenhalen van asieltuig en alles naar de kloten te helpen.

  Like

 19. Elisah zegt:

  Dein Land, deine Zukunft…..
  De duitsers zijn een campagne gestart om immigranten te bewegen vrijwillig terug te keren, natuurlijk wél met een zak geld. Misschien is dat geld een stimulans om te komen graaien in duitsland?
  https://www.rt.com/news/445026-germany-refugees-voluntary-return/

  Your land, your future’! Germany offers migrants cash to go home in controversial ad campaign

  As Germany still struggles to balance its migration policy, the Interior Ministry has apparently decided to take one of the issues into its own hands and, through an ad campaign, boost the numbers of voluntary repatriations.
  The ministry, led by Chancellor Angela Merkel’s Bavarian ally Horst Seehofer, decided to lure potential repatriates with a supposedly bright future awaiting them in their countries of origin – as well as a sort of a complimentary gift should they agree to go home voluntarily.

  Like

  • Steven zegt:

   Ohh ja.. eerst het verdrag van meer of minder marokkanen teken.. en daarna een zak geld voorhouden om te kijken of ze vrijwillig willen terugkeren.

   Ben ik dement aan het worden of ligt het ergens anders aan?

   Geliked door 1 persoon

 20. fleckie zegt:

  Het verhaal betr.Merkel’s. ‘afkomst’, is net zoiets als het verhaal ‘the boys from Brazil?!(KLONEN?)

  Like

 21. AEZ zegt:

  Hun graf staat fig. gesprkn nu WIJD OPEN… Vaarwel; ellendelingen. Rooie parasieten !!!

  Like

 22. Freddy(Vlaming, en fier om dit te zijn) zegt:

  Wie kan er nu tegen maatregelen zijn om zorgvuldiger om te springen met Moeder Aarde ?
  Onder dit voorwendsel trachten de groenen de jongeren te overhalen om voor Groen te stemmen, zonder dat ze beseffen dat ze eigenlijk voor een communistische samenleving kiezen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s