Jezus, wanneer kom je?

Screenshot_30

(Door: “bozeoudeman”)

In 1900 telde Nederland 5 miljoen inwoners. In 2000 was de bevolking gegroeid  tot 16 miljoen, ofwel meer dan verdrievoudigd. De prognoses voor 2100 zijn alarmerend, een groei van bijna 50% tot 24 of 25 miljoen. Dit cijfer stoelt op onder andere voorspellingen gebaseerd op ontwikkelingen uit het geografisch verleden.

Er is bij dit cijfer geen rekening gehouden met de krankzinnigheid van de VN, inzake de door de islam gedomineerde VN-dwang tot opname door Europa van de overschotbevolking die door de gestoorde VN in Afrika is gecreëerd met een veelheid aan hulp- en gezondheidsprogramma’s, zonder ooit iets aan de waanzinnige bevolkingsaanwas te hebben gedaan.

De tekentafelgekken van de VN hebben hiermee een demografische kernbom geschapen die zij nu, om  hun onkunde weg te poetsen, in Europa wensen te laten ontploffen. En de EU, en mede diverse volledig al door de EU overgenomen gedomineerde landen, tekenen op 10 december braaf bij het kruisje.

Dat kruisje betekent voor ons, als bevolking uit de EU, dat wij door onze overheid een schep in onze hand geduwd krijgen om ons eigen graf te gaan graven. Natuurlijk hebben onze socialistische en zich progressief wanende vrienden niets van dit alles in de gaten. Gewoon een stukje inschuiven, dat moet toch kunnen, is wat zij denken als totale debielen die zij zijn.

Jezus wanneer kom je, schreeuw ik in wanhoop als agnost, want wat anders heb ik nog?

Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

162 reacties op Jezus, wanneer kom je?

 1. Steven zegt:

  …Amen…

  Geliked door 1 persoon

  • AEZ zegt:

   Ja, AMEN !!! Máár het is blijkbaar Gods Tijd nog (net) niet !!! Bid me achterover, maar het LIJKT wel of de gebeden het ene oor inkomen en uit het andere oor wéér vertrekken. De samenlevingen ondervinden meer en meer (GEVAARLIJKE) ONRUSTEN, maar dit is blijkens nog niet genoeg grimmige ellende. De joods-chr. normen en waarden zijn radicaal overboord gekieperd (als zijnde ouderwets, niet meer vn deze tijd) en de oogst die nu vn ht land komt, is intens BEDORVEN…ROT.

   Geliked door 1 persoon

  • Aegolius cs zegt:

   Robert Long – Jezus Redt

   Geliked door 1 persoon

   • Aegolius cs zegt:

    Dat is geen flauwe “grap” waarover Robert Long zong. De ontkerkelijking was in volle gang, zonder of in geringe mate de opkomst van de “verborgen”Turkse” islam.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    En nu moeten we ons van de hogepriesters van de duivel, ook linkse kerk genoemd, ons schuldig voelen omdat we blank zijn. Moeten we een tiental soorten genders omarmen, zijn man en vrouw gelijk qua lichaam en geest, moeten we de islam omarmen, hebben we geen vrijheid van meningsuiting meer, zijn organen staatseigendom, worden er kinderen opgegeten, is pedofilie normaal en word al gepromoot in de USA, worden gezinnen verwoest, is er anarchie, rechtsongelijkheid en mogen we niet meer eten en drinken wat we zelf willen en als de duivel aanhangers van D’66 hun zin krijgen word ook “voltooid leven” ingevoerd en kunnen ze de mensen doden die tegen hun zijn. Als kroon op het werk van de duivel worden kinderen opgevoed door de staat en mogen de ouders dag en nacht werken om de hogepriesters van de duivel te dienen met het afdragen van veel belasting.

    De “kerk” van de duivel heeft zijn hoofdzetel in VN en in alle landen op deze wereld zijn bijkantoren.

    Robert Long brand vast al in de hel want daar zijn geen grenzen maar “open borders”. Om in de hemel te komen is er een muur en word er eerst gecheckt of je er in mag.

    Like

  • Harry zegt:

   Ja , dat schiet lekker op !

   Like

   • Asgard zegt:

    Petra,..alles wat christelijk is moet hoe dan ook van het toneel af, men doet er alles aan om het zo verdefelijk mogelijk te maken,…of het nou links of rechtsom moet het christelijke geloof zal tot de wortel uitgeroeid moeten worden, zodat de NWO samen met de mossels het tot 1 geloof doen samen komen,…de religie van de vrede is vredelievend en hoort bij Europa,…het bashen van het christelijke erfgoed komt hen zo goed uit (Elite/media), dat zelfs atheisten denken dan maar voor de Islam op de knieen te gaan.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Asgard, dat klopt en de islam word gebruikt om hun doel te behalen om de blanken en de christenen uit te roeien. De NWO heeft ook de atheïsten van de linkse kerk voor hun karretje gespannen middels indoctrinatie en het cultureel marxisme, ook al hebben deze atheïsten mede schuld omdat ze sowieso niks van het christendom moeten hebben.

    Het zal ze niet lukken want steeds meer mensen (miljoenen) bidden dagelijks voor Trump, zijn familie, het team en de bondgenoten die achter hem staan. Met God zijn hulp word de gehele bende van de deep state opgerold.

    G.W Bush senior is overleden en dat was ook iemand van de deep state. De wereld ziet er vandaag iets beter uit nu hij dood is.

    Like

 2. Tineke zegt:

  Het gezegde luidt niet voor niets ”In nood leert men bidden”

  Geliked door 3 people

  • BertG. zegt:

   Daar zullen ze mij nooit op kunnen betrappen.

   Geliked door 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   @ Tineke 29 november 2018 om 12:24

   De ‘christenen’ in Ruttes clubje voelen nog lang niet de noodzaak om te gaan bidden.
   Wél zijn ze bereid om op een kleedje in de moskee met hun reet omhoog te gaan liggen, wed ik.

   Geliked door 3 people

   • Oeps zegt:

    @ Tistochwat (29 november 2018 om 13:45)

    Dames en Heren.

    De “christenen” in het ruttige clubje Knudde 3 hebben eieren voor hun geld gekozen. Ze voelen zich door god verlaten. Ze gaan niet trekken aan een stervend paard. Ze hebben hun waarden en normen aan de wilgen gehangen. Ze vluchten naar voren. Ze zijn met satan scheep gegaan en moeten nu met hem over. En nu regeren de leugens. Dat ze godverdomme als een ketter mogen branden in de hel !!!

    En Mark lacht zich weer een ruttige schater. Ha, ha, ha, haaaa !!!!

    Geliked door 3 people

  • Harry zegt:

   Ach Tineke ,

   er zijn er ook die nog “mama” roepen in noodsituaties , terwijl het beste mens al veertig jaar aan de verkeerde kant van het gras ligt .
   Kennelijk is op zo’n moment alle realiteitsbesef weg .
   En dan was je moeder meestal nogal langdurig fysiek ECHT aanwezig .
   Dus daar zit nog enige logica in .

   Maar een illusie aanroepen ; dan moet je toch wel een stuk verder van het padje zijn .
   Dat soort lui , daar hoeven we in de toekomst niet op te rekenen .
   Als het echt spannend wordt , zijn ze nog gek genoeg om ons op te offeren .
   Hier in mijn woonplaats , een vreselijke refo-bende , is het vrome koor van de gemeenteraad ( haast allemaal SGP ) zelfs vóór een kinderpardon voor vooruitgeschoven asielparasieten .
   Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig !
   Dat is dan nog de club van Kees van de Staaij .
   Waarvan wij nog denken , dat ie niet zo ver van ons af staat .

   Verwacht maar niks van die lui !

   Geliked door 5 people

  • Bob Koster zegt:

   Marx zeie niet voor niets: godsdienst is opium voor het volk.

   Like

 3. koddebeier zegt:

  Kabinet komt met stemverklaring bij VN-migratiepact
  De coalitie heeft besloten het VN-migratiepact van Marrakesh te steunen, maar voegt daar wel een stemverklaring aan toe, waarin benadrukt wordt dat de afspraken niet juridisch bindend zijn.
  Breng dit kabinet met idioten en debielen ten val !!
  Zij luiden onze ondergang in !!

  Geliked door 6 people

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Niet zo gek, Rutte is al een keer eerder met het toevoegen van een inlegvelletje weggekomen en denkt het trucje nu te kunnen herhalen.

   Geliked door 1 persoon

   • Petra DeBoer zegt:

    @Tijl Uylenspiegel, dat inlegvelletje bij het associatie verdrag met de Oekraïne heeft hij gedaan omdat er gedreigd werd met vatenbommen. Ik weet niet of dat waar is maar de deep state kennende en hoe ze te werk gaan zou het me niks verbazen.

    Like

  • Oeps zegt:

   @ koddebeier (29 november 2018 om 12:24)

   Dames en Heren.

   Die Pinokkio toch met zijn ruttige inlegvelletjes. Geef hem maar een rolletje plakband mee, dat kan hij het vastplakken. Anders raken ze het nog kwijt.

   Aan inlegvelletjes hebben we niets, Dat pact mag niet getekend worden. Wij willen dat ruttige migratiepact niet. Ook niet met inlegvelletjes !!!

   Waar blijft Wilders ???
   Waarom wrijft Wilders Rutte zijn dictatoriale gedrag niet onder de neus ???
   Waaom gaat Wilders niet schaterlachen om het inlegvelletje ???
   Waarom maakt Wilders geen kabaal ???
   Waarom veegt Wilders zijn gat niet met dat inlegvelletje af ???
   Waarom laat Wilders Rutte geen peentjes zweten ???
   Waar blijft de grote stunt van Wilders ???
   Waarom trekt Wilders Rutte niet uit de kast ???
   Waarom maakt Wilders Rutte niet belachelijk ???
   Waarom opent Wilders de ruttige beerput niet ???
   Waar blijft het initiatief van Wilders ???
   Waarom is Wilders zo mak als een lammetje ???
   Waarom stroopt Wilders zijn mouwen niet op ???
   Waarom doet Wilders niets ???
   Waar is Wilders bang voor ???
   Waarom hebben we op Wilders gestemd ???

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Oeps 29 november 2018 om 16:47

    Zou jij standhouden tussen al die verraders in de Tweede Kamer die je elke dag dwarsbomen en demoniseren?
    Ga eens een dag in de schoenen van Wilders staan? Al was het maar denkbeeldig.

    Niet dat ik geen begrip heb voor je frustratie, hoor.

    Geliked door 3 people

   • Oeps zegt:

    @ Tistochwat (29 november 2018 om 18:31)

    Dames en Heren.

    Het politieke spel is hard en gemeen. Het wordt met list, leugen en bedrog gespeeld in het duister van de achterkamertjes en op media. Het debat in de Tweede kamer is slechts een formaliteit voor de bühne. Voor aanvang zijn de kaarten al geschud. Rutte weet hoe zijn tegenstanders te bespelen. Hij zet een pokerface op, speelt zijn troeven en haalt zijn slag binnen. Ondertussen leunt Wilders achterover en frunnikt wat aan zijn telefoontje. Als leider van een grote oppositiepartij heeft Wilders macht, heel veel macht. Maar hij zal het ijzer wel moeten smeden, als het heet is. In plaats van met vuurwerk te komen, laat Wilders helaas telkens weer het momentum schieten. Daardoor creëert hij zijn eigen problemen.

    Like

   • guusvelraeds zegt:

    Dus de volgende keer stemmen we gewoon D66. Maakt geen reet uit.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Oeps 29 november 2018 om 22:03

    Ondertussen leunt Wilders achterover en frunnikt wat aan zijn telefoontje.

    Degene die het meest aan z’n telefoontje frunnikt, is Rutte.
    En de rest van de plucheplakkers als Wilders aan het woord is.

    Geliked door 1 persoon

   • Oeps zegt:

    @ Tistochwat (29 november 2018 om 22:16)

    Dames en Heren.

    Inderdaad, dat doet Rutte. Hij imiteert Wilders, om te laten weten, dat het hem geen barst interesseert, wat Wilders te melden heeft. Waarom draait Wilders de rollen niet om en zet Rutte voor aap.
    Wilders zou het politieke spel bijvoorbeeld aldus kunnen spelen: “Voorzitter, ik stel voor, dat we even wachten, tot de minister president zijn spelletje klaar heeft en weer bij de les is. We praten momenteel namelijk over hele belangrijke zaken voor het Nederlandse volk” Dan in niet Wilders, maar Rutte de pias.

    Like

   • David zegt:

    Geert Wilders heeft zich wel uitgesproken Tegen! Het Marrakesch verdrag!
    Wel even lezen hoor!

    Geliked door 3 people

   • Oeps zegt:

    @ David (30 november 2018 om 01:01)

    Dames en Heren.

    Wilders heeft zich wel uitgesproken tegen het Marrakesh pact. Maar helaas, het was te weinig. Het was niet genoeg, om Rutte te stoppen. Zeker nu het erom spant, had Wilders veel, heel veel en nog veel meer uit zijn trukendoos moeten halen !!!

    Waar is De trukendoos van Wilders ???
    Waarom ging Wilders niet schaterlachen, toen Pinokkio het inlegvelletje tevoorschijn toverde ???
    Waarom trekt Wilders de beerput van Rutte niet open ???
    Waarom zet Wilders Rutte niet te kakken ???
    Waarom maakt Wilders geen groot kabaal ???

    De politieke arena is groter dan de Tweede Kamer. Waarom maakt Wilders daar zo weinig gebruik van ???

    Er is nog één week te gaan, dan tekent Rutte in Marrakesh het Nederlandse doodvonnis !!! Waarom haalt Wilders niet alles en alles en nog wat meer uit de de trukendoos, om Rutte te stoppen ???

    Geliked door 1 persoon

   • Maris van de Hof zegt:

    Martin Bosma heeft namens de PVV het woord gevoerd en dat deed hij meer dan uitstekend.

    Geliked door 4 people

   • Oeps zegt:

    @ Maris van de Hof (30 november 2018 om 02:30)

    Dames en Heren.

    Martin Bosma heeft het woord gevoerd. Maar Rutte sloeg zijn slag. Rutte heeft de wedstrijd gewonnen. De PVV heeft verloren. De spel van de PVV was niet goed genoeg !!!

    Ik ga u een oude anekdote vertellen.
    Inmiddels zo’n 80 jaar geleden ging papa Joe Kennedy met zijn zoons, Joe, John, Bobby en Ted naar een footballwedstrijd. Na afloop vroeg hij aan zijn kinderen, wat ze van de wedstrijd vonden. Ze antwoordden dat het wel leuk was geweest. Waarop papa de sneer gaf, dat de wedstrijd klote was geweest, omdat hun club had verloren. Een levensles, die de jongens nooit meer hebben vergeten.

    Martin Bosma heeft een woordje sproken. Het was zeker niet uitstekend. Het was zwaar onvoldoende. Rutte was de winnaar en de PVV was de zielige verliezer. De tactiek en het spel van Wilders en zijn PVV is klote !!!

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Oeps 29 november 2018 om 22:50

    Hij imiteert Wilders, om te laten weten, dat het hem geen barst interesseert, wat Wilders te melden heeft.

    Hoe weet jij dat nou? Heeft Rutte je dit verteld?

    Wilders zou het politieke spel bijvoorbeeld aldus kunnen spelen: “Voorzitter, ik stel voor, dat we even wachten, tot de minister president zijn spelletje klaar heeft en weer bij de les is.

    Geert Wilders heeft over dergelijk onbeschoft gedrag van Rutte wel dégelijk iets gezegd!
    Ik heb dat fragment helaas nog niet teruggevonden.

    Waarom solliciteer je niet naar de functie van persoonlijk assistent van Wilders?

    Geliked door 2 people

   • Oeps zegt:

    @ Tistochwat (30 november 2018 om 10:19)

    Dames en Heren.

    Ik ben geen tienermeisje, die met een natte slip hysterisch dagdroomt over haar idool.

    Zodra Wilders tot het inzicht komt, dat hij een adviseur nodig heeft, staat het hem vrij, om zich tot mij te wenden.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Oeps 30 november 2018 om 13:00

    Ik ben geen tienermeisje, die met een natte slip hysterisch dagdroomt over haar idool.

    Mocht je op mij doelen: ik ook niet, meneer Oeps!
    Ik houd er sowieso geen idolen op na!

    Zodra Wilders tot het inzicht komt, dat hij een adviseur nodig heeft, staat het hem vrij, om zich tot mij te wenden.

    O, Wilders kent je?
    Lijkt me stug.

    Geliked door 3 people

   • paulzwueste zegt:

    Oeps, ik stel voor dat jij in de politiek gaat en je eigen partijtje probeert op te richten.
    Dan vindt je alle antwoorden op je vragen.
    Het antwoord op je laatste vraag is, omdat we niemand anders hebben die zo goed het bedrog en de lafheid van de bovenonsgestelden aan de kaak stelt.
    Overigens maak je wel ’n hoop drukte kan ik je er werkelijk nooit op betrappen iets nieuws of bijzonders te vertellen.
    Het spijt me, het lukt je niet.
    Ook al niet in de tijd toen je het probeerde met allerlei complottheorieën.
    Maar toen kon ik nog om je lachen.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Tistochwat.
    Zo, nu begrijp je beter wat ik bedoel als ik die flauwe namaak-acteur “Oeps” probeer met z’n voeten op ’n natte dweil te zetten zodattie wakker schrikt.
    De slaapwandelaar heeft waarschijnlijk iets anders nodig.
    Als hij je de volgende keer weer vergelijkt met “’n tienermeisje met ’n natte slip” zal ik er 220 Volt op zetten.
    En eerst die natte dweil in z’n Unterhose schuiven natuurlijk….

    Like

 4. Bob Fleumer zegt:

  Jezus redt het niet, we zullen zelf de barricaden op moeten om het wanbeleid van onze regering te stoppen.

  Geliked door 6 people

 5. Yvonne zegt:

  je kan wel blijven schuiven met hele volken van Afrika naar Europa en wij in Europa weer naar andere wereld delen maar daar stopt de overbevolking niet door
  waren we nog maar met 5 miljoen, het is overal te druk o.a. op de wegen, huizen te kort hoe willen ze hier dan nog 8 miljoen bij duwen?

  Geliked door 5 people

 6. Peter zegt:

  In mijn ogen ( =subjectief) om de Here Jezus hierbij te betrekken.
  Wel eens met de visie van de schrijver.
  Ons land mag niet worden overspoeld met meer moslims.
  We zijn al overbevolkt .
  Kijk een op de onderstaande site en je schrikt je het lazarus:
  https://www.overpopulationawareness.org/nl/over-ons/doelstelling

  Like

  • Tineke zegt:

   Here Jezus mag niet,maar ”Lazares”’wel?/

   Geliked door 1 persoon

  • Jack Terrible zegt:

   Jezus Christus… dat is wel effe schrikken ja!!!

   Geliked door 1 persoon

  • Bob Koster zegt:

   Pete, ik ben al twintig jaar donateur van die club. Die heette toen de club van tien miljoen. Als ik erover praatte was ik een zwartkijker (mag dat nog?), een fascist, een xenofoob. Omdat ik statistieken kan lezen en interpreteren wist ik al heel lang dat overbevolking de Moeder van alle Problemen is. Niet de islam of milieuvervuiling, maar het onverantwoordelijke voortplantingsgedrag van mensen, gestimuleerd door het consumisme en vooral religie. Alleen China en Singapore hebben dat begrepen.

   Like

 7. BertG. zegt:

  In 1963 waren er nog maar zo’n 11.500.000 mensen in Nederland.
  Daarna is het pas echt hard gegaan.

  Like

 8. Meine zegt:

  Het is een gegeven dat intelligentie leidt tot suïcidaal gedrag….
  Helaas.

  Like

 9. kampersrene zegt:

  Na een gesprek met de Paus en Timmermans heeft Jezus het opgegeven .Hij is niet opgewassen tegen de Uno de Islam en zijn vertegenwoordiger op aarde .Hij stelde voor zich opnieuw te laten kruisigen maar dat maakte geen enkele indruk

  Geliked door 2 people

 10. mike zegt:

  “En we leven reeds in het laatste der dagen. Het is eindtijd geworden. De genadetijd van de
  Heilige Geest is bijna verstreken. De omstandigheden in de wereld worden zwaarder en
  zwaarder. De in de bijbel voorzegde weeën zijn begonnen over de aarde te gaan in de vorm
  van aardbevingen, tsunami’s, ziekten, oorlogen, crises, etc. Geboorteweeën hebben als
  kenmerk om elkaar steeds sneller op te volgen en steeds heviger te worden tót de climax
  zich voordoet: de geboorte van de baby! Heeft u bemerkt dat de problemen in de wereld zich
  steeds vaker voordoen en steeds zwaarder worden? De climax zal Jezus’ Komst zijn!
  De geestelijke druk zal ook voor Gods kinderen steeds zwaarder worden. Om hen heen stijgt
  de wetteloosheid ten top. De goorste zonden worden schaamteloos bedreven en mensen-
  levens lijken niets meer waard te zijn. De mensen leven uitsluitend nog voor lichamelijk
  genot en voor materiële zaken. Maar dit alles zet Gods kinderen er toe aan om te waken en
  te bidden en zich gereed te maken voor Jezus’ Wederkomst.”

  Like

 11. D.G.M.Holland zegt:

  Beste oude man,
  Als kind leerde ik, dat die Jezus de zoon van god zou zijn.
  Volgens de huidige paus zou de god van de christenen dezelfde god zijn als die van de moslims,
  Allah dus….
  Jezus is volgens de islam ook een moslim. Laat hem daarom maar lekker wegblijven.

  Geliked door 1 persoon

  • Petra DeBoer zegt:

   @D.M.G. Holland, de paus is een globalist en geen christen en zegt wel vaker onzin.

   Wat moslims zeggen is Takiyya want Allah is niks anders dan één van de vele maangoden.

   Like

   • Bob Koster zegt:

    Allah is beslist geen maangod, evenmin als Jehova. De maan staat symbool voor het vrouwelijke principe (Frya, Astarte enz). Jehova en zijn afgeleide Allah zijn zeer mannelijke goden, met als teken de zon. Omdat judaïsme en zijn klonen (christendom en islam) het vrouwelijk principe in de ban hebben gedaan is er een wrede, desastreuse tegennatuurlijke onevenwichtigheid ontstaan die de geesten van de gelovige verziekt en beledigend voor alle weldenkende mensen.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Bob Koster, doe even wat meer onderzoek en dan weet u waar de halve maan voor staat op moskeeën, in islamitische vlaggen en welke rol de maan speelt tijdens de ramadan enz… Verschillende wetenschappelijke archeologische onderzoeken hebben dat ook al bewezen dat het om een maangod gaat in de islam. In Mekka waren circa 320 maangoden en voor en na de valse profeet Mohammed werden en worden daar de maangod(en) aanbeden.

    Jehova? Bij Jehova moet ik aan die enge sekte van Jehova getuigen denken en dus is het voor mij Jezus Christus en hij is God zijn zoon en is tevens God zelf.

    Waar de maan bij andere afgoderij voor staat zal me worst zijn want het is en blijft een heidense afgoderij evenals de islam. Als u de bijbel leest en ook goed begrijpt dan weet u dat vrouwen voor God belangrijk zijn.

    Like

   • Bob Koster zegt:

    @Petra DeBoer, ik heb wat heuristisch onderzoek op de bijbel los gelaten: bronnen, achtergronden, plaatsen, data enz. Over mijn bevindingen zou ik een dik boek kunnen schrijven maar ik beperk me hier tot overeenkomsten tussen judaïsme en islam.
    Overspelige vrouwen stenigen, check. Slaven houden, check. Slaven doodranselen, check. Racisme, check. Neerkijken op/uitroeien van anders-gelovigen. Kruisigen, check. Geloof in Mozes, Aaron, Abraham en de hele reutemeteut, check. Uiterlijke overeenkomsten, check. Leugenachtigheid, check. Semitische oorsprong, check. Verbod op alcohol en varkensvlees, check. Adam en Eva, check.
    Maar ja, alles wat in de bijbel staat is waar. Omdat het in de bijbel staat. Een cirkelredenering heet dat, een wetenschappelijk valkuil waar oa Descartes ook in trapte.
    Momenteel verdiep ik me in de Noorse mythologie die een aanvang neemt toen de wereld nog met ijs bedekt was en de mensheid nog in onschuld leefde en Jahweh nog niet uitgevonden was. Heerlijk.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Bob Koster, u noemt allemaal zaken op uit het oude testament maar wilt u de bijbel begrijpen dan dient u het nieuwe testament ook te lezen (en te begrijpen) en niet lukraak wat zaken op te noemen die u uit de context haalt. Het oude testament is namelijk vooral de geschiedenis van het Joodse volk en is het oude verbond. Het nieuwe testament is het nieuwe verbond voor de christenen maar er staan natuurlijk wetten in het oude testament die ook vandaag de dag gelden.

    De Joden erkennen niet dat Jezus Christus de zoon van God is en erkennen dus ook niet het nieuwe testament. De Joden hebben de Thora en dat zijn maar 5 bijbelboeken en baseren zich dus bijvoorbeeld op de oude spijswetten e.d. waar de christenen zich niet op baseren.

    De islam is plak en knip werk vanuit de bijbel want Mohammed leefde tussen de Joden, maar de Koran is alleen maar het religieuze sausje van de islam en is maar 14% van de islam. De Hadith is 60 % van de islam en de Sira de overige 26%. De Hadith heeft niks met de bijbel van doen en de Sira ook niet.

    Met uw heuristisch onderzoek komt u er niet.

    Like

  • David zegt:

   De moslims zijn bang voor Jezus, de gouden poort in Jeruzalem hebben ze dichtgemetseld, ze zijn bang voor Jezus terugkomst, en heel bang voor het christelijke kruis

   Like

   • paulzwueste zegt:

    David.
    Nou zie ik voor me dat Jezus terugkomt en vraagt waar Allah is, om hem natuurlijk alle hoeken van het heelal te laten zien.
    Wat mij bij gelovigen opvalt is dat ze allemaal, zonder enige uitzondering, ’n interpretatie aan het doen en laten van hun God geven.
    Bijvoorbeeld, God is liefde, God is de god van de wraak, wij zijn het evenbeeld van God, wij zijn op aarde om God te dienen, en zo kan ik nog wel even doorgaan, maar u begrijpt.
    Hoe weten we dat allemaal?
    Dat staat namelijk in ’n handboek dat bij elk geloof wordt verstrekt.
    Zo hanteren wij de Bijbel, de Joden hun Talmoed en de ellendelingen van de islam de Koran.
    Nou weten we dat de islam geen geloof is, dus daar zijn we snel klaar mee.
    En wat de Joden betreft.
    We hebben dezelfde God maar de Joden zijn daar héél lastig in en willen niet mee spelen.
    Goed.
    Dus nou maar afwachten tot Jezus op aarde komt.
    Hij weet de weg want hij hier al ’n keer geweest.
    Dat is ’n groot succes geweest.
    Kijk maar wat hij in Rome voor elkaar heeft gekregen.
    Daar staat me heel wat onroerend goed waar elke makelaar z’n eigen God voor zou verloochenen.

    Like

 12. Pietersen zegt:

  Het is een grote volksverlakkerij om van een ‘migratie-pact’ te spreken, terwijl het in werkelijkheid om vluchtelingen, etnische profiteurs (Bolkestein) en asielzoekers gaat.
  Wat mij betreft heeft iedereen het recht om te ‘migreren’, zoiets als wat gnoes in Afrika doen, maar dat wil niet zeggen dat men zo maar een land mag binnendringen en daarvoor een status/rechten ontvangt als beloning.
  Immigratie alleen op uitnodiging van een land, mits men je daar kan gebruiken. Neem Australië als voorbeeld.

  Geliked door 2 people

 13. Klaas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 14. Bert zegt:

  Stemverklaring is ander woord voor ‘inlegvelletje’ (dat had Rutte al een keer gebruikt, dus deze keer maar niet)

  Geliked door 1 persoon

 15. dutchess zegt:

  Jezus gaat dit niet oplossen. Die laat zijn volgers al 2000 jaar in hun eigen vet gaar smoren.
  Gaat allah het oplossen? Mooi niet, is een imaginaire god. Jaweh dan? Ook niet, want die liet gewoon toe dat 6 miljoen van zijn eigen mensen wereldwijd werden vernietigd.
  Overbevolking in Afrika gaat pas stoppen als het westen niet alle ondervoede kindertjes in leven houdt, geen vaccinaties meer geeft en de natuur haar werk laat doen.

  Geliked door 2 people

  • Petra DeBoer zegt:

   @dutches er is maar één God en dat is de God van de christenen en de Joden. De Joden hebben geen andere God dan de christenen ook al noemen ze hem in het Hebreeuws Jaweh en wij in Nederland God en de Duitsers Gott.

   Allah is een afgod en volgens de bijbel is het verboden voor christenen om afgoden dienaren in hun gemeenschap te hebben. De Joden hebben maar 5 bijbelboeken en weet zo niet uit mijn hoofd of er in de eerste 5 bijbelboeken iets staat over afgoden dienaren.
   In elk geval geloven de Joden niet in de heilige drie eenheid en je komt volgens de bijbel alleen tot God via Jezus Christus.

   Jezus laat de mensen niet in hun vet gaar smoren want mensen hebben een eigen geweten meegekregen en maken hun eigen keuzes.

   Like

   • Harry zegt:

    Als allah een afgod is , is ie wel bijzonder succesvol .
    Zijn volgers zijn er 1000% zeker van dat zij het bij het rechte eind hebben .
    Ze winnen dan ook voortdurend .

    Het Christendom kalft steeds verder af en wie nog christelijk is ,
    heeft vaak (grote) twijfels .
    Een enkele hardnekkige volhouder daargelaten , die soms tot grote ergernis van zijn of haar omgeving die onzin onverdroten blijft pluggen .

    Eigenlijk is allah dan net zoiets als een uitblinker bij zijn vorige baas , die heel succesvol voor zichzelf begonnen is en zijn oude leermeester weg concurreert .

    Naast mijn huis staan zo’n zeven woningen waar allemaal refo’s in wonen .
    In een van die huizen woont een jong gezin die de kerk ineens afgezworen hebben .
    Voormalig refo .
    Je zou kunnen stellen dat bij die mensen het nuchter en gezond verstand is ingedaald .
    Ruzie met de HELE familie van weerskanten .
    Niemand komt er meer .
    Ook de buren doen nogal korzelig .
    Toen ik vroeg waarom ze er uit gestapt zijn , zeiden ze, dat die geloofsgenoten zo schijnheilig en stiekem waren en dat ze het éne zeiden , maar het ándere doen .
    Wát een enge kliek , nét een sekte , zei de vrouw .

    Geliked door 2 people

   • boorzalf zegt:

    Nou Harry, lekker buurt waar je woont allemaal zulke types zeker, die hebben niks met het christendom te maken.

    Geliked door 1 persoon

  • David zegt:

   @Harry de moslims zijn niet 1000,procent zeker, als ze twijfel uitspreken kan het ze hun leven kosten, daarom geloven ze allemaal
   In mijn kringen is iedereen welkom gelovig in God of niet of agnost
   En ik denk dat dat voor veel nederlanders geldt
   Dus om nu een groep christenen zwart te maken?
   Ik denk dat we daar in deze tijd van islamisering geen enkele baat bij hebben

   Like

 16. Tistochwat zegt:

  Jezus wanneer kom je, schreeuw ik in wanhoop als agnost, want wat anders heb ik nog?

  Niets. Je kunt hooguit jezelf gaan zitten kietelen.
  Ik verwacht van geen enkele zakkenvullende, machtswellusteling redding.
  Hoe zou dat dan moeten gebeuren?

  Leuk kerstcadeautje van Rutte & Co, hè? Die miljoenen mohammedaanse ‘goudstukken/kansenparels’ erbij.
  Merry Christmas, valse verraders!*

  * Hiermee bedoel ik NIET de reageerders hier.

  Geliked door 3 people

 17. ruud 2 zegt:

  Het gekke is dat de cabaret zogenaamde op vrolijke mensen met een roeping ondertussen de meest laffe bevolkingsgroep is. Vroeger vloekten en tierden ze dat het een lieve lust was op elk geloof, maar tegenwoordig zitten er in elke zaal wel een paar bontkraagjes (sharia politie) en houden zij hun bek maar. Doch in hun tv optreden moeten zij wel altijd benadrukken dat ieder vrij is om te geloven wat men wilt. Nou dat vind ik ook maar wel in je land waar het bij hoort, dus oprotten hier..

  Geliked door 1 persoon

 18. Republikein zegt:

  Jezus Jezus kom toch gauw,
  want ik hou zoveel van Jou!
  Ja, met hoofdletters, uit respect, ‘ k heb ook een moeder, 97 inmiddels.
  Niet als ezel terug komen ma, zieke geesten zijn van alle tijden.
  In Germanica is weer een ezel dood gemarteld, denk door kanspareltjes.

  Geliked door 1 persoon

 19. elena zegt:

  Yesuha komt inderdaad maar zijn wij er klaar voor om Hem te ontmoeten?
  het duurt niet lang meer en degene die in Hem gelooft zullen behouden worden.

  Like

  • Harry zegt:

   Dat wordt dan een slagveld van jewelste , Elena !
   Miljarden ongelovigen die allemaal zullen sterven .
   Er zal zóveel bloed vloeien dat eerst de dijken opgehoogd moeten worden .
   En de brave makke schaapjes die wél in god geloven die zullen de pijp uitgaan van de ondraaglijke stank en de ziektes die al die rottende lichamen verspreiden .
   God is een buitengewoon destructief figuur .
   Laat ie nog maar een poosje wegblijven .

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Elena.
   Jezus blijft maar komen.

   Like

 20. J. Vulkanoloog zegt:

  Er dringt zich nog een argument op, de afzetmarkt van (grote) bedrijven. Als de eigen bevolking (erg) krimpt, zal er een verlies (van consumenten) ontstaan. Dit moet dan opgevangen worden door grote groepen migranten die wel genoeg kinderen krijgen, die bij elkaar meer consumeren dan die non-productieve blanken.. We doen het uiteindelijk zelf, we krijgen zelf te weinig of geen kinderen (meer) en zijn vergeten wie we zijn en willen niet (meer) voort(leven). Kinderen zijn de enige manier om onze cultuur e.d. door te geven. De migrantengroep is te groot geworden om zich ooit aan te willen passen en cultuurgenoot te worden in/van onze cultuurgroep. Als je het mij vraagt, dan zeg ik dat het Nederlandse volk zichzelf heeft opgegeven (op een kleine groep na, zoals je altijd mensen hebt die niet met de meute (willen) meegaan). Wij willen onze manier van leven niet opdringen aan een ander/vreemdeling en we willen ‘nog zo veel doen’ ipv kinderen krijgen. Dan houdt het gewoon op lieve mensen…

  Geliked door 1 persoon

  • Harry zegt:

   Je zou ook kunnen stellen , vulkanoloog , dat de eigen mensen hier zo verstandig waren om geen overbevolking meer te veroorzaken .
   Tien tot twaalf miljoen mensen zou véél beter voor ons land zijn dan zeventien miljoen .
   Eén of twee kinderen per gezin is voldoende .
   Stel je voor , geen woningnood meer, geen parkeerproblemen, veel minder stress, geen voedselschaarste, grondstoffentekorten, minder milieuproblemen, voldoende ruimte voor het vee, etc, etc .
   We zitten in een debiele rat-race .
   Alles moet voortdurend meer en groter .
   We putten de boel uit !
   Een heilloze weg .

   Ik ben ook ondernemer , van mij hoeft het echt niet allemaal méér en groter .
   Béter wel .

   Geliked door 1 persoon

   • David zegt:

    Het stoppen van grote gezinnen was niet alleen verstand maar ook de pil
    Want als je van elkaar houdt, ja dan gebeurt er wel eens iets
    En sommige vrouwen zijn meteen zwanger, ja werkelijk hoor!

    Like

   • Bob Koster zegt:

    Meer mens met minder mensen.

    Like

   • Bob Koster zegt:

    @David, het gebruik van de pil getuigt van gezond verstand.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Bob Koster 30 november 2018 om 12:51

    Lekker hoor, die ‘pil’!
    Elke dag hormonen slikken omdat een vent ‘in de suikerpot wil roeren’.
    Ik heb die zooi vroeger ook geprobeerd, maar ik was er elke dag misselijk door.

    Laten de héren er maar een knoop in leggen. Zéker ‘onze getaande broeders’ in Afrika.
    Kwestie van *knip knip* en hup, ze kunnen zo weer op hun fiets springen.
    Of op hun ezel, kameel of geit.
    Vooropgesteld dat ze geen ‘nut bra’ nodig hebben.

    De meeste heren hier kennen dit handige hulpmiddel al, maar voor de zekerheid nog een keer:

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Dan moet je toch een flinke nut bra zien te vinden, 100 pond in gewicht.

    Like

 21. Aegolius cs zegt:

  **Jezus wanneer kom je, schreeuw ik in wanhoop als agnost, want wat anders heb ik nog?**
  Ieder jaar wel Sinterklaas, alhoewel hij ook niet bestaat……..
  Het zal nooit wennen wat dit kleine landje in het “grote geheel” nog te verstouwen krijgt:
  **En de EU, en mede diverse volledig al door de EU overgenomen gedomineerde landen, tekenen op 10 december braaf bij het kruisje. ** Overigens met het “inlegkruisje” van Rutte namens de regering van ons alle!

  Like

 22. BertG. zegt:

  Jezus red, jezus red, alle mensen opgelet.

  Like

 23. Harry zegt:

  Jezus gaat niet komen , dat beloof ik iedereen hier !
  Ook al is ie volgens sommigen zelfs al onderweg .
  Het is ook wel een heel eind wandelen op je sandalen .
  Het is een infantiel verzinsel dat iemand na ruim tweeduizend jaar weer terug zou komen om de boel te redden !
  De vorige keer heeft ie het ook niet gered , vier spijkers waren voldoende om hem te stoppen .
  Aldus het verhaal .
  Tegenwoordig hebben ze kogels .
  Soms is één al afdoende .
  En wat heeft ie er dan de vorige keer van terechtgebracht ?
  De godsdienstonregelmatigheden , of liever gezegd veldslagen of oorlogen , executies , zijn na zijn acties alleen maar gebleven , zo niet toegenomen .
  Je moet toch wel erg goedgelovig zijn of een kinderlijke geest bezitten om je nog aan een dergelijk verzinsel vast te klampen .

  WE ZULLEN HET ZELF MOETEN KLAREN !
  MAAR DE KLOK TIKT DOOR .

  Geliked door 3 people

 24. Petra DeBoer zegt:

  Met Gods hulp komen we uit deze ellende en word de deep state opgerold.

  Gisteren retweete Trump een tweet van The Trump Train (een burger die achter Trump staat) op zijn twitter account. Dat doet Trump niet zomaar en bovendien weet nu iedereen wat er staat te gebeuren, behalve dan de linkse kerk die in hun eigen bubbel blijven hangen want ze geloven CNN en de rest van de propaganda media.

  Op de afbeelding staat: Nu de Rusland connectie een bewezen leugen is, wanneer beginnen de processen voor verraad?

  De Q volgers weten dat er arrestaties aan zitten te komen en Trump heeft dat gisteren ook even aan de rest van de wereld duidelijk willen maken. Bovendien is het een steuntje in de rug aan iedereen die achter Trump staat en weten dat de Deep state opgerold word. We weten dat Gitmo word voorbereid voor mega tribunalen (Neurenberg 2.0) en welke kopstukken daar belanden.

  Bij deze ook Trump zijn twitter account zodat iedereen kan checken dat hij dit inderdaad heeft geretweet op 28 november.

  Like

 25. Jaan zegt:

  Jezus bestaat niet meer. De vroegere pastoor van de kerk in het centrum van Amsterdam dat was de laatste Jezus. Dat vertelde hij aan zijn parochianen op de preekstoel: “Ik ben Jezus”. Bewijs dat maar zeiden de gelovigen. Hierop trok de pastoor in processie naar de Wallen en belde bij een boordeel aan. Er ging boven een raam open en een vrouw riep: “Jezus daar heb je hem ook weer”.

  Geliked door 6 people

  • I.K. Bennurklaarmee zegt:

   “Jezus, wanneer kom je?”

   Dat vroeg mijn vrouw ook vannacht: “Jezus, wanneer kóm je nou eens een keer man! Moet morgen weer vroeg op!”

   Geliked door 4 people

   • E.J. Bron zegt:

    Mijn vrouw zegt altijd: “Jezus man, kom je nu alweer…?” 😆

    Geliked door 3 people

   • Tineke zegt:

    Waar haalt u de tijd vandaan heer bronwebmaster……..

    Geliked door 3 people

   • E.J. Bron zegt:

    Tja, soms moet je even prioriteiten stellen . . . 😉 Overigens, meestal gebeurt dat op momenten dat ik even niet met de site bezig ben! 😆

    Geliked door 2 people

   • Tineke zegt:

    Das maar goed ook,als u zo kon goochelen,kon u wel op de kermis gaan staan.

    Geliked door 2 people

   • I.K. Bennurklaarmee zegt:

    @ E.J. Bron 29 november 2018 om 20:29:

    En dat nog op úw leeftijd! 🙂

    Geliked door 2 people

   • E.J. Bron zegt:

    PROBLEEMLOOS!!! 😆

    Geliked door 3 people

   • Tistochwat zegt:

    @ E.J. Bron 29 november 2018 om 20:55

    Tja, soms moet je even prioriteiten stellen . . . Overigens, meestal gebeurt dat op momenten dat ik even niet met de site bezig ben!

    Ja, tijdens die welbekende ‘blogpauzes’. 😆

    Geliked door 2 people

   • E.J. Bron zegt:

    Die “blogpauzes” zijn zeldzaam! . . .

    Like

   • Harry zegt:

    Het duurt pas echt lang , als ze beginnen te piepen dat ie schraal wordt .
    Met het vorderen van de leeftijd wordt ook het smeermiddel schraler .
    (Hier komt de techneut weer ) .
    Op den duur is het niet meer dan een beetje scherp water .
    In dat geval kun je het beter morgen afmaken .

    Heb eens een vriend gehad die nogal druk bezig was met dát .
    Het duurde nogal en die meid begon een sjekkie te draaien achter zijn rug , met de vraag of het nog lang duurde ?
    Dat helpt natuurlijk ook niet .
    Kortom , als het te lang duurt , dan komt dat omdat de vrouw niet stimulerend genoeg is .

    Geliked door 2 people

   • delamontagne zegt:

    Als techneut zijnde is ’t altijd makkelijk om ’n oliespuitje in huis te hebben, in dat geval.
    Vooral als je benedenburen hebt.
    Ik heb meerdere van die spuitjes in huis, maar geen benedenburen…………….

    Geliked door 4 people

   • Tineke zegt:

    Nou Harry,
    Heb ik net een afspraak geplanned met Tistochwat voor een gezellige avond,lees ik dit.
    Hoop wel dat je komt,dan zul je eens mee maken waar een vrouw nog allemaal toe in staat is……
    Je wilt toch niet beweren dat die kerels tegenwoordig nog volle zalen trekken…….
    Niks gepresteerd……..Toch geëerd 🙂

    Geliked door 3 people

   • delamontagne zegt:

    Oppassen bij ’t “vreemdgaan” dat ze niet een politie-agente blijkt te zijn………!

    Geliked door 3 people

   • Tistochwat zegt:

    @ E.J. Bron 29 november 2018 om 22:08

    Die “blogpauzes” zijn zeldzaam! . . .

    Jawel, maar ik wed dat het hele huis dan staat te schudden!

    Geliked door 3 people

   • Wachteres zegt:

    Wat Harry betreft krijgen wij vrouwen overal de schuld van, vooral/zelfs als ‘het’ niet lukt.

    Behalve als het een keertje wel lukt natuurlijk, dan ligt het aan zijn geweldige viriliteit.

    😛

    Geliked door 5 people

   • Tistochwat zegt:

    @ Wachteres 29 november 2018 om 23:48

    Wat Harry betreft krijgen wij vrouwen overal de schuld van, vooral/zelfs als ‘het’ niet lukt.

    Behalve als het een keertje wel lukt natuurlijk, dan ligt het aan zijn geweldige viriliteit.

    Niet verder vertellen, hoor, Wachteres, want het moet een verrassing blijven voor Harry.
    Ik heb een kerstcadeautje voor hem gekocht n.a.v. zijn ongemak dat hij me tijdens een van onze dagelijkse telefoongesprekjes heeft toevertrouwd. Handig dingetje, hè?

    Geliked door 2 people

   • Tistochwat zegt:

    @ Tineke 29 november 2018 om 23:21

    Nou Harry, (…)
    Je wilt toch niet beweren dat die kerels tegenwoordig nog volle zalen trekken…….

    De heren denken dat ze op hun ouwe dag nog een ‘Chippendale’ zijn. 😆

    Geliked door 2 people

   • Wachteres zegt:

    De nut-bra is voor van alles en nog wat te gebruiken. Het kleurtje past ook bij Harry:

    Lekker opzichtig. 😉

    Geliked door 2 people

 26. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Ik zal een geheimpje verklappen. Jezus komt niet. Hij is er al een keer geweest, om zijn volk te redden. Toen hadden ze er ook een puinhoop van gemaakt, net als nu. En in plaats van dankbaar te zijn, hebben ze hem toen aan het kruis getimmerd. En dat is hij nog steeds niet vergeten. En zelfs een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen. Dus zegt hij, dat we onze problemen zelf maar moeten oplossen.

  Like

  • BertG. zegt:

   Had ik niet verwacht van jou, dit.
   Ik dacht dat jij er ook op wachten.

   Geliked door 1 persoon

  • Petra DeBoer zegt:

   @Oeps, dan hebt u de bijbel niet goed gelezen.

   Like

   • Oeps zegt:

    @ Petra DeBoer (29 november 2018 om 17:30)

    Dames en Heren.

    De bijbel lezen is een ding. De bijbel begrijpen is iets anders. Daartoe zijn slechts weinigen in staat.

    Ook in de bijbel is niet alles wat het lijkt, dat het is.
    Er staat vaak heel iets anders, dan men denkt.
    Tussen de regels is heel veel te lezen.
    Ook uwe Heere sprak vaak in verkapte termen.
    Hij verstond de kunst, met woorden te spelen.
    Hebt u ook gelezen, wat u niet hebt gelezen ?
    Zalig zijn zij, die de bijbel lezen en verstaan.
    Zalig zijn zij, die weten en begrijpen.
    Zielig zijn de goedgelovigen.
    Zij geloven, maar weten niet,
    waar Abraham de mosterd haalt

    Geliked door 2 people

   • Petra DeBoer zegt:

    @Oeps, begrepen hebt u de bijbel ook niet.

    Geliked door 1 persoon

   • Oeps zegt:

    @ Petra DeBoer (29 november 2018 om 23:02)

    Dames en Heren.

    De bijbel begrijpen is geen eenvoudige zaak. Veel van de teksten zijn geschreven in meerdere lagen. De woorden lezen is een ding. De woorden begrijpen is iets anders.

    De bijbel is een verzameling boeken en geschriften, die zijn verdeeld in 2 delen, het Oude en het Nieuwe Testament. De canon van de bijbel werd anno 325 door bisschoppen vastgesteld tijdens het concilie van Nicea.

    Het concilie van Nicea was een politieke zaak. Keizer Constantijn had behoefte aan een sterke bondgenoot en dacht dat met een erkenning van het christendom te bereiken. Hij kwam er echter ras achter, dat de christenen ruziënde bisschoppen waren. Daarom verordonneerde hij het Concilie van Nicea met de opdracht eenheid in het geloof te brengen. De erkenning hing daar vanaf. De bisschoppen en kerkvaders begrepen maar al te goed, dat ze Constantijn moesten aaien en paaien. De scherpe kanten van de Romeinen met betrekking tot Jezus werden weggeveild. En de vrouw van Constantijn had de broek aan en bleek nogal wat noten op zang te hebben, waaraan moest worden voldaan.

    Voor de canon van het Oude Testament werd gekozen voor oude Joodse geschriften, de Pentateuch, de vijf boeken van Mozes en de andere boeken uit de Tenach. Later werden enkele andere geschriften de zogenaamde deutero canonieke boeken toegevoegd, om een historisch gat te overbruggen.

    Voor het Nieuwe Testament werd een beperkte keuze gemaakt uit het grote aantal beschikbare geschriften. Alle geschriften met een gnostische inslag werden geweerd.

    De boeken, die tot de canon van de bijbel werden toegelaten, kregen het predicaat “goddelijke inspiratie” mee. De boeken, die de canon van de bijbel niet haalden, werden apocrief verklaard. Boekverbrandingen zorgden er wel voor, dat ze in het ongerede geraakten.

    Eeuwenlang, eigenlijk tot de boekdrukkunst zijn intrede deed, werd er aan de bijbel gesleuteld en gecensureerd. Er werden stukken weggelaten. Er werden teksten gewijzigd. En hier en daar werd er zelfs wat aan toegevoegd.

    De oorspronkelijke geschriften van de bijbel zijn helaas verloren gegaan. Wat thans de grondteksten wordt genoemd, is een verzameling kopieën van boeken en geschriften uit de 4e eeuw of jonger, veelal incompleet en onderling niet helemaal consistent en vertaald in het grieks of latijn. Deze grondteksten bevinden zich in de bibliotheek van het Vaticaan.

    Pas in de 15e en 16e eeuw werd er begonnen de bijbel in de volktaal te vertalen. Martin Luther was een van de eersten, die dit deed. Vertalen is echter niet zo simpel als het lijkt. Zelfs bij een correcte vertaling kunnen woorden uit de ene taal in een andere taal een hele andere strekking hebben. Ook wil de betekeninis van woorden in de loop der tijd nogal eens wijzigen. De eerste vertalers hanteerden een nogal hoogdravend taalgebruik. Dominees uit de 15e en 16e eeuw waren wereldhervormers. Ze probeerden een preutse moraal in te voeren en waren niet wars van een truttige betutteling. Dit bepaalde mede de woordkeuze in de vertaling of de lading die deze worden later kregen. Deze problematiek vinden we helaas ook in hedendaagse vertaling nog deels terug. Levendige verhalen werden doodse teksten

    De afgelopen 70 jaar zijn belangrijke vondsten gedaan, waardoor een aantal verloren gewaande geschriften weer beschikbaar zijn. Denk bijvoorbeeld maar aan de Nag Hammadi bibliotheek en de Dode Zee rollen. Het heeft lang geduurd eer ze werden gepubliceerd. Maar ze zijn nu ook in Nederlandse vertaling verkrijgbaar. Ze werpen een heel ander licht op de bijbelteksten, zeker de Nieuw Testamentische. Kleine ogenschijnlijk onbelangrijke details uit de bijbel krijgen opeens een betekenis en openen de ogen.

    Ik adviseer om te lezen:
    – het evangelie van Thomas
    – het evangelie van Judas
    – het evangelie van Philippus
    – het evangelie van Andreas
    – het evangelie van Barnabas
    – de orderol (Essenen Nazareners)
    – het evangelie van Maria (Magdalena)

    In hun boek “Het Heilige Bloed en de Heilige Graal” produceren Henri Lincoln, Maigel Baigent en Richard Leigh een stuk tekst dat uit het evangelie van Marcus is geschrapt, maar nog niet zo heel erg lang geleden in Griekenland is teruggevonden met een toelichtend schrijven van kerkvader Clementius. Het moet na Marcus 10.32 worden toegevoeegd.

    Ik adviseer ook, om boeken te lezen over geschiedenis, boeken over mythologie, en boeken over volkerenkunde.

    Al doende vergaart men langzaam kennis , die in staat stelt de bijbel enigszins te begrijpen.

    Geliked door 2 people

   • Petra DeBoer zegt:

    @Oeps, allemaal leuk, lief en aardig maar waar staat dat Jezus niet komt? Dat beweerd u namelijk!

    Ter info, ik ben protestants en heb niks met de katholieke leer. Met Luther heb ik ook niks want ik ben van Calvijn. De bijbel is voor mij de statenbijbel die rechtstreeks uit het Hebreeuws, Grieks en Aramees is vertaald en de kanttekeningen in deze bijbel geven de bedoeling van woorden aan, hoe ze geïnterpreteerd dienen te worden en andere kanttekeningen om Gods woord te begrijpen.

    Like

  • BertG. zegt:

   Hier kijk, Oeps je wordt meteen gecorrigeerd door een gelovigen.
   Je mag geen eigen mening hebben, dan heb je de bijbel verkeerd begrepen.

   Like

   • Harry zegt:

    Petra heeft nooit gehoord van voortschrijdend inzicht in de bijbel .
    Ze hebben er van af gezien om te komen .
    Want hoe ga je miljarden gekken corrigeren ?
    Personeelstekort ……….
    Je ziet het , beloven en niks doen .
    Jezus heeft een Rutte-complex .

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Als iets niet bestaat moet je er wel in geloven.
    Dat zegt genoeg.
    De gelovigen creëren altijd hun eigen geloof want iedereen die iets anders beter weet gelooft niet op de juiste manier.
    Dat wil zeggen geloven in iets wat niet bestaat.
    Zo nou is de cirkel helemaal rond…!

    Wie wil er nog in debat…?

    Like

 27. bigljohn zegt:

  In het jaar 2100 zou de bevolking gegroeid zijn tot 25 miljoen. Degene die met deze prognose kwam zit er volgens mij flink naast. Als we er van uit gaan dat er jaarlijks (en zeker na Marrakesj) 100.000 Afrikanen Nederland binnen gaan komen, en deze aantallen ook nog eens met een veelvoud genomen moeten worden door gezinshereniging, zullen er als het zo door blijft gaan in het jaar 2100 geen 25 miljoen inwoners hier zijn, maar eerder 50 miljoen, als het al niet veel meer is. Want de Afrikanen jongen als de konijnen. Ons land propvol gebouwd met hoge torenflats om iedereen te kunnen herbergen, terwijl ieder stukje natuur verdwenen zal zijn. En als de autochtone bevolking maar gestaag blijft afnemen, tellen we in 2100 slechts 3 miljoen autochtone Nederlanders en 47 miljoen Afrikanen. Een Kongo aan de Noordzee waar iedereen onder de Sharia knoet zit….

  Geliked door 1 persoon

 28. Johan zegt:

  “De prognoses voor 2100 zijn alarmerend, een groei van bijna 50% tot 24 of 25 miljoen. ”

  Die prognoses kloppen niet. Die getallen liggen veel te hoog.

  Realistischer is het volgende :
  De Nederlands autochtone bevolking krimpt rond 2060 naar 15 miljoen inwoners. (Door vergrijzing). Daar komt een immigratie-surplus bovenop van 15 miljoen negers uit subsaharisch Afrika.

  Het eindresultaat : Nederland telt waarschijnlijk rond de 20 miljoen inwoners in 2060.
  Dit is uitermate alarmerend. Het betekent namelijk dat elke vierde in Nederland wonende persoon een Afrikaanse neger is.Ieder vierde huis in uw straat zal dus worden bewoond door inboorlingen uit Afrika.
  Reken er maar niet op, dat deze lieden van plan zijn om zich aan te gaan passen aan onze normen en waarden. Laat staan dat ze hier hun handen uit de mouwen komen steken. Daar komt nog eens bij dat het merendeel van hen moslim is.
  Denk hier maar eens over na.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Liever niet want dan haal ik 2060 niet.
   Overigens beste Johan.
   Je zou moeten weten dat dit klinklare onzin is.
   Denk je nou ècht dat wij in Europa met de handen in onze zakken gaan zitten wachten op al dat zwart ongedierte, zodat we anno 2060 hoofdschuddend kunnen zeggen dat het toch knap is dat “ze” dit al in 2018 wisten te voorspellen….?

   Hahahahahahahaha!
   Wat ’n bullshit…

   Like

 29. Johan zegt:

  Daar komt een immigratie-surplus bovenop van 15 miljoen negers uit subsaharisch Afrika.
  Dat moet zijn :
  Daar komt een immigratie-surplus bovenop van 5 miljoen negers uit subsaharisch Afrika.

  Like

 30. milaK9 zegt:

  Als agnosten al verlangen naar de Christus, is er iets goed fout.
  Een grotere massamoordenaar dan de Christus gaat deze wereld niet kennen.

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @milaK9, o ja welke personen heeft Jezus Christus vermoord dan? Het christendom heeft tot nu toe de minste mensen vermoord en dat kunnen we van de atheïsten niet zeggen met hun minstens 100 miljoen doden.

   Like

   • Jules Vismale zegt:

    @Petra DeBoer, precies, want de allergrootste atheïstische massamoordenaar was Jozef Stalin (1879-1953) die vrijwel elk geloof in Rusland, orthodoxie, katholicisme, christendom, islam etc., tot op het laatste wou uitroeien om er het gehate communisme voor in de plaats te krijgen!

    Like

   • Bob Koster zegt:

    Jezus noch Stalin of Mao waren massamoordenaars, het waren hun volgelingen.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Bob Koster, Jezus was zeker geen massa moordenaar maar Stalin, Mao, Lenin, Hitler e.v.a. atheïsten wel want die gaven opdracht.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Bob Koster, Jezus heeft trouwens niemand ooit een haar gekrenkt, laat staan iemand vermoord.

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Jezus is geen massamoordenaar…
    Maar hij laat ons allemaal dood gaan….
    Boem!!!

    Als hij nou toch echt ’n lieve man zou zijn zou ons toch al direct het eeuwige leven geven…
    Ik weet het, ik weet het.
    We moeten dat eeuwige leven verdienen.
    Met kans op de hel, hier of in het hiernamaals.
    Kiezen maar.
    Nou is het natuurlijk wel zo dat die refo’s proberen allebei voor elkaar te krijgen…
    Daar heeft Harry het steeds over.
    Allemaal zogenaamde Christenen.

    En Jezus maar lachen…
    .

    Like

 31. gladjanus zegt:

  ik kom SPOEDIG zei jezus tegen zijn dicipeltjes toen hij op een wolk ten hemel voer nu bijna 2020 jaar geleden, was dus een leugen, en die arme dicipeltjes maar denken dat ie nog in hun tijd zou terugkeren.

  Like

 32. Jules Vismale zegt:

  Professor Bob Smalhout (1927-2015) was een groot en vasthoudende kenner van de Bijbel en heeft daar verschillende boeken over geschreven zoals ‘Bijbelse tijdgenoten” waarin talloze gelovigen en atheïsten zich afvroegen of God of Jezus wel iets wilden doen voor de wereld. Smalhout schreef toen, naar aanleiding van mensen die het vreselijk vonden als zieke of ondervoede kinderen verhongerden en God dat kon toestaan, dat de Eeuwige GEEN politieagent is die het leven op Aarde overal kan regelen en ook dat Jezus absoluut GEEN boterzacht figuur was die alles van de arrogante machtshebbers pikten!
  Zo was er zelfs ooit een jonge betweter die in gesprek ging met een oudere en gelovige vrouw die haar kinderen met normen en waarden had opgevoed en zich aan de oude bijbelse spreuk hield: “Wie de roede spaart haat zijn/haar kind maar wie het tuchtigt heeft het kind lief!” Dei snotaap vind dat echter vreselijk en hij dacht dat die vrouw haar kinderen mishandelde, hij wist zelfs niet eens wie koning Salomo van Israël was (de schepper van deze spreuk en die later eveneens zijn rijk bijna naar de bliksem hielp met het toelaten van vreemde godsdiensten en afgoderij!) en kon er met zijn pet niet bij dat die desbetreffende spreuk ongeveer 2000 jaar oud was!
  Daarbij reden de vier ruiters van de Apocalyps; Oorlog, Honger, Pest en Dood, allang uit in het Oude Testament nog voor zij in het Nieuwe Testament symbolisch verschenen en zij zullen weedom uitrijden om de mensheid te kwellen die zichzelf altijd blijft kwellen!

  Geliked door 1 persoon

 33. Roeland zegt:

  Wat veel reacties! Nummer 86 ben ik ? Jezus leeft dus! Kijk maar naar het Katholieke Polen.
  Tegen de satanische EU . Polen wat is dat voor een vreemd land? Het is eigenlijk half Duits grondgebied. Heeft de meest verschrikkelijke vernietigingskampen op zijn huidige (!) grondgebied gebied gehad. Sommige Joden uit Israel zouden ondanks dat, terug naar Polen willen , omdat ze het als hun Joodse vaderland beschouwen. Iets om over na te denken! Nog dit ; was de leuze hier in de Nederlandse lage landen ooit niet , “Liever Turks dan Paaps” ??? Waar komen die tulpen vandaan? Toen de Joden en Katholieken onderdrukt werden in Nederland zochten ze elkaar op. Schuilkerken enz. In het Katholieke Belgie zijn in de oorlog veel Joden gered.
  Het (echte) Katholieke-Orthodoxe geloof is wellicht toch zo slecht nog niet. Ik ben liever Paaps dan Turks!

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Roelandus.
   Ja, als we zo gaan beginnen ben ik liever Joods dan moslim.
   De Papen zijn trouwens allang dood
   En de rekkelingen en die anderen die tegen het elastiekje waren ook…
   Hou rekening met de mensen die al moeite hebben met het acht uur journaal.
   We zijn hier nu eenmaal niet zo bijdehand.
   En dan dat gedoe met die schuilkerken.
   Tegenwoordig heet dat “Mee Too”!
   Oh nee wacht even “We Gaan niet meer Weg…!” maar dan op z’n Engels.
   Nou, daar zitten we mooi mee.
   Nee, als je met schuilkerken begint waar de Joden en de Katholieken elkaar bevredigden
   haak ik af.
   Trouwens wij hebben toendertijd heel veel vluchtelingen uit Frankrijk en de Zuidelijke Nederlanden ontvangen.
   Maar dat waren dan weer de gereformeerden die dat deden.
   Niet de joden en de Katholieken die zaten in de schuilkerken op zolder.
   Dus ook toen al hadden we niks van die Katholieken en die Joden te verwachten.

   Je moet je voorstellen dat die gereformeerden allemaal negers waren die wit waren geschminkt en die Joden en Katholieken van “We do’nt Go…!”

   Like

 34. Jeanette K zegt:

  Slecht nieuws voor alle jezus-freaks: hij komt echt niet!
  Kijk maar…


  Het is niet een kwestie van of maar van wanneer deze wereld letterlijk verdampt.
  Hoe dan ook: goed weekend, lekker slapen en morgen gezond weer op…

  Geliked door 1 persoon

 35. BertG. zegt:

  Reformatorisch Dagblad: Jan Smit en Marco Borsato is muziek van de Satan.
  https://www.rd.nl/vandaag/binnenland/de-satan-heeft-altijd-de-beste-liedjes-1.1531247

  Zo erg is het al met al die gasten.
  Niet dat ik er fan van ben, maar om het nou muziek van de duivel te noemen.

  Like

 36. Tistochwat zegt:

  @ Jeanette K 30 november 2018 om 10:27

  Voor mijn part.

  Ook een leuke:

  Ik kán niet wachten; blaas de boel maar lekker Op:

  En voor degenen die de Bijbel ‘anders’ willen ‘begrijpen’, probeer het eens:

  Geliked door 1 persoon

 37. Judge zegt:

  Ik geloof ook! In deeltijd en uitsluitend in alles wat zichtbaar is. Zo zie ik in mijn dorp (in Z.Afrika) vijf christelijke kerken in één straat. Mooie goed onderhouden gebouwen (waarschijnlijk betaald door de melkdoppen die we destijds moesten inzamelen). Vijf soorten van geloof uit één bijbel. Als ik er op zou gaan letten vindt ik in de zijstraten er waarschijnlijk nog meer. Maar het intrigeert mij hoeveel interpretaties het lezen van die bijbel kennelijk teweeg brengt. Elke zondag zitten ze vol. Allemaal blanken uit mijn omgeving. Die volkomen normaal met elkaar omgaan en dezelfde humor hebben. Normale hardwerkende en diepgelovige mensen. Maar op zondag verdwijnen ze allemaal in hun eigen kerken. Sommigen komen van heinde en verre, terwijl ze dicht bij huis ook een christelijke kerk kunnen vinden. Het gaat toch om één God? En om één bijbel?

  Geliked door 1 persoon

 38. Harry zegt:

  Gut gut , hadden we een serieus onderwerp , verdwalen we weer met z’n allen .
  Ik moet Wachteres hier toch weer eens terecht wijzen .
  IK was hier heel serieus bezig , hoor !

  Dacht ik in mijn onschuld nog dat die man een bh’tje voor een stel heerlijke kleine tietjes zat te showen , is het volgens Wachteres iets, waarvan ik van het bestaan niet af wist !

  Van opzichtige kleurtjes hou ik ook niet , ik ben zeer bescheiden in deze , eigenlijk meer een onopvallende grijze muis , zelfs mijn autootje heeft die kleur .

  En dan die kleur rood , ik vind rood verschrikkelijk !
  En ik krijg ook steeds meer bedenkingen tegen het rode koor .
  En in navolging daarvan ook met lieden die die kleur voorheen aanhingen …………………….
  Denk toch , dat ik Henk maar weer eens moet aanspreken hier over .

  Dan is mijn goede vriendin Tistochwat toch maar een onschuldig meisje , ondanks alles .

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Harry 1 december 2018 om 09:56

   Dan is mijn goede vriendin Tistochwat toch maar een onschuldig meisje , ondanks alles .

   ‘Ondanks alles’? Ik ben ik elk geval nog nooit rood geweest.
   Behalve vroeger, toen ik met mijn roomblanke huid zo graag bruin wilde worden (sukkel die ik ben) en dan steeds verbrandde in de zon.

   Maar Harry, lieve vriend, ben je dan niet blij met die nuttige ‘nut bra’ die ik voor je heb gekocht?
   Ik dacht je daar een groot plezier mee te doen, gezien je blauwe ballen.
   Spring dan toch ook niet elke keer zo wild op je fiets! Hoe vaak moet ik dat nu nog zeggen?

   Nou ja, met de ‘nut bra’ kun je dat gewoon blijven doen.

   Geliked door 1 persoon

 39. Judge zegt:

  Ik denk dat we wat de politieke reacties betreft een verzadigingspunt hebben bereikt. Wat er nu binnenkomt noopt mij de site maar te verlaten.

  Like

 40. Pingback: Creatief klooien met groen | E.J. Bron

 41. paulzwueste zegt:

  Na mij de Zondvloed….!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s