Ondanks ontkenning toch overleg tussen OM en minister over strafzaak Wilders

Screenshot_41

De hoogste baas van het Openbaar Ministerie heeft de strafzaak rond het ‘minder-Marokkanen-proces’ tegen Wilders wel besproken met de toenmalige VVD-minister Opstelten van Justitie. Een en ander blijkt uit antwoorden die minister Grapperhaus vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Herman Bolhaar, de toenmalige voorzitter van het college van procureurs-generaal, besprak in elk geval de aangiftes tegen Wilders op 2 april 2014. ‘Wilders – procedure besproken – 1000 aangiftes’, zo staat in een document, waarvan het bestaan nu voor het eerst wordt bevestigd.

Grapperhaus ontkent echter dat er daarbij sprake is geweest van beïnvloeding. Het OM heeft volgens hem eigenstandig de beslissing gemaakt om tot vervolging over te gaan.

Lees verder>>>
Algemeen Dagblad

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in demoniseren, Geert Wilders, Hypocrisie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Marokkanen, Overheid, Rotzakken. Bookmark de permalink .

30 reacties op Ondanks ontkenning toch overleg tussen OM en minister over strafzaak Wilders

 1. guusvelraeds zegt:

  Ontkennen en toch overleg?!

  Ik voel nattigheid, jullie ook?

  Geliked door 1 persoon

 2. Rob van Marle zegt:

  Schoffies zijn het

  Like

 3. Petra DeBoer zegt:

  Veel succes Wilders en laat ze inderdaad maar onder ede verklaren.

  Like

 4. RWB51 zegt:

  Het OM is dus aangestuurd welke beslissing zij moest nemen….

  Like

 5. Ruud zegt:

  De grootste klootzakken hebben hier dus de hand in gehad. Wie is eigenlijk nog te vertrouwen? Justitie en onze rechters in elke geval al lang niet meer!

  Geliked door 2 people

 6. Hovawart zegt:

  De Eed van de initiatie van een studentencorps gaat boven alles, zelfs de Nederlandse Wet.

  Like

  • Perfide Albion zegt:

   Daar zit inderdaad een flink probleem. Als de maffia het doet is het crimineel. Minerva dat baantjes in het openbaar bestuur vergeeft aan haar leden? Is normaal 🙂

   Like

 7. Statler & Waldorf zegt:

  “Het OM heeft volgens hem eigenstandig de beslissing gemaakt om tot vervolging over te gaan.”

  Ja, en ik ben een vliegtuig.

  Like

 8. Jules Vismale zegt:

  Lees hier maar eens waarom Geert Wilders terecht woedend is over die schokprocessen:

  Wilders laaiend om politieke bemoeienis ‘Minder Marokkanen’-zaak: “Leugens en bedrog! Stinkt van alle kanten!”

  PVV-voorman Geert Wilders kookt terecht over van woede. Ondanks verwoede ontkenningen en afleidingsmanoeuvres (dat is altijd te verwachten van dat soort hypocrieten!) moest minister Grapperhaus vanmiddag tóch toegeven wat velen al vreesden: de rechtszaak tegen de PVV’er wegens zijn “Minder, minder, minder Marokkanen“-opmerking in 2014 was politiek gemotiveerd.

  Wilders windt er geen doekjes meer om: hij vindt zijn strafzaak vanwege zijn tekst “minder, minder, minder Marokkanen” een politiek proces. Nu heeft hij dat vaker gezegd, maar de PVV-voorman voert de retoriek op nu minister Grapperhaus een brief aan de Tweede Kamer heeft verzonden waaruit blijkt dat de toenmalige justitieminister Opstelten (Laat die maar van zijn stelten vallen!) persoonlijk overleg heeft gevoerd over de vervolging van het Kamerlid.

  RTL schrijft:

  “De hoogste baas van het Openbaar Ministerie heeft het ‘minder-Marokkanen-proces’ tegen Wilders besproken met de toenmalige VVD-minister Opstelten van Justitie. Dit blijkt uit antwoorden die minister Grapperhaus vanmiddag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
  Grapperhaus schrijft verder dat het regulier overleg tussen de minister en de voorzitter (men is allang bezig om schijnprocessen tegen andersdenkenden te houden) van het college van procureurs-generaal in de tijd dat het OM over de vervolging van Wilders moest beslissen gewoon doorging.”
  Wilders is daar allesbehalve blij mee, en beschuldigt het Openbaar Ministerie van “leugens en bedrog”. Richting het kabinet zegt de PVV’er dat hij de hele rechtszaak ziet als vooropgezet plan (het lijkt zo de DRR of de USSR wel!) om hem het zwijgen op te leggen. “Dit proces stinkt van alle kanten,” besluit Wilders.

  PVV-Kamerlid Gidi Markuszower is echter nog onverbiddelijker. Woedend twittert de fanatieke parlementariër: “Het Openbaar Ministerie is CORRUPT!!!”

  Jaja. Au! Dat gaan leuke vragen worden morgen bij Rutte’s wekelijkse persconferentie morgenmiddag… en hij snapt totaal niet dat het verloochenen en voor de gek houden van jezelf goed lijkt te werken maar dat je anderen niet constant voor de gek kunt blijven houden en tot zelfverloochening kunt dwingen!

  Like

 9. Peter zegt:

  Vrijspraak Vrijspraak Vrijspraak !

  Like

 10. Harry zegt:

  Smerige leugenaars zijn het !
  Als je in elkaar geslagen wordt , beroofd , aangerand , en dergelijke , moet je maar zien aangifte te doen .
  Druk , geen tijd , geen prioriteit , geen capaciteit , etc .
  Maar voor iemand die minder criminelen in ons land wil , daar komt de hele bende wél voor in touw !
  Met als opperoplichter en aartsleugenaar die Kalbfleisch , zo aan de naam te horen een mof en hij is ook nog moddervet .
  Waarom is die vent nooit aangepakt ?

  Het is nooit genoeg voor de Rutte-kliek .
  Een cordon sanitaire om Wilders opgetrokken , alsof dat al niet erg en smerig genoeg is en hem dan ook nog op leugenachtige juridische gronden proberen te kleineren en “aan te pakken” .
  Dat zegt toch wel wat over onze “democratie” .
  Het is godverdomme een corrupte smerige rotbende !
  En wij zijn haast monddood gemaakt !
  Hoog tijd voor een BINDEND referendum, met de mogelijkheid om dat soort smeerlappen weg te sturen .

  Like

 11. koosv8 zegt:

  Nou hebben ze overal mensen te kort, ook bij justitie, en er gaan 16000 zaken de prullenbak in, de criminelen lachen zich ziek. Maar WILDERS dat is iets waar de élites geen goed woord voor over hebben. Die moeten we zwart maken, en DEMONISEREN, want die zit ons in de weg. Maar u en ik die kunnen BARSTEN, wat hebben zij er voor last van in die pantser wagens dat u niet veilig over straat kan, dan moet jullie je maar aanpassen, en de politie……vergeet het maar die kunnen alleen nog PRIORITEITEN STELLEN, nou ja een bekeuring daar hebben ze nog wel tijd voor.

  Like

 12. scherpschutter1943 zegt:

  Blijkt dat zowel justitie als de rechterlijke macht de objectiviteit aan hun laars lappen en tegen wilders een politiek showproces voeren met de bedoeling om de PVV de wind uit de zeilen te nemen. Maar, de verantwoordelijken in deze clubs doen hun best om onder de radar te blijven zodat zij niet met naam en toenaam verantwoordelijk gesteld kunnen en zullen worden. Maar de tijd en de gewijzigde gevestigde orde zal hen inhalen en verantwoordelijk stellen.

  Like

 13. guusvelraeds zegt:

  Er is geen scheiding meer der machten in Nederland. Natuurlijk was het minder minder proces een politiek proces. Het druipte ervan af voor iedereen die het wilde zien. Maar dat is niet het enige. Deze tactiek van politieke schijnprocessen is al langer aan de gang en Geert Wilders is niet de enige. Wat dachten jullie van al die processen tegen Hans Janmaat. Maar het allerergste waar ik nu aan denk is dat de moord op Pim Fortuyn meerdere lagen heeft en het is niet onmogelijk dat deze moord uit hogere echelons werd aangestuurd. Hoe heeft men Volkert van de Graaf behandeld na zijn ontslag uit de gevangenis. Binnen 10 minuten na de moord werd Volkert gearesteerd door een voltallig arrestatie team dat al ter pleke was. In alles heeft hij zijn zin gekregen. Wat weet Volkert van de Graaf wat het Nederlandse volk niet mag weten. Nooit heeft hij gesproken.

  Geliked door 1 persoon

 14. wauso zegt:

  Rutte, Grapperhoer, O.M., Politie en ander Politiek gespuis zijn de Hoeren van Unilever. En Shell hoeft in Nederland geen belasting te betalen dankzij dit Krapuul en hun Trawant honden !

  Like

 15. wauso zegt:

  Rutte, Grapperhoer, O.M., Politie en ander Politiek gespuis zijn de Hoeren van Unilever. En Shell hoeft in Nederland geen belasting te betalen dankzij dit Krapuul en hun Trawant honden !

  Geliked door 1 persoon

 16. Wim Vreeswijk zegt:

  Opstelten gedraagt zich nogal obsessief, en dan druk ik me nog heel zachtjes uit, jegens Wilders omdat hij ooit een asielkind uit Verweggistan heeft geadopteerd en sindsdien van alles heeft geprobeerd om ‘extreem rechts’ te teisteren met zijn onderbuikgeluid met name jegens mij in de Utrechtse gemeenteraad. Ook was Ivo indertijd ook niet gecharmeerd van Henk Westbroek, de enige in de gemeenteraad die mij nog wel eens een (noodzakelijke) handtekening gunde voor een motie.

  Like

 17. sjuad zegt:

  Ga dan ook massaal stemmen, en durf bewust foutief te stemmen met de boodschap’ geen van jullie partijen zou bestuur mogen uitvoeren.
  Jullie macht is hiermee ontnomen.

  Like

 18. koddebeier zegt:

  Een regering van leugenaars !!!

  Like

 19. Wolf zegt:

  Achterbakse smerige linkse misbaksels. Schoon Schip in Kerk en Staat! Het hele ambtenaren apparaat moet letterlijk met stalen borstels en harde bezems totaal schoon geschrobd worden. Het stikt er van de linkse deugmensjes. Weg met die belasting geld slurpers.

  Like

 20. Aegolius cs zegt:

  Zo zie je maar weer: politiek Wilders ingeklemd tussen de Tweede Kamer als controlerend orgaan en van het kabinet tussen de minister (justitie, aansturing bevoegdheid) en de placebo van trias politica.

  Like

 21. Kristy zegt:

  Volgens een schoolboek van VWO5 moet het Wilders gevaar onder controle worden gehouden en laat dat nou precies zijn wat er hier wordt geprobeerd, nl het blokkeren van de groei en het demoniseren van de PVV en haar kiezers.
  Niet alleen anti PVV prietpraat in dat schoolboek, ook propaganda voor Rutte, letterlijk staat er:
  “Rutte onderhield een goede band met Merkel. Ook heeft hij het gevaar Wilders onder controle weten te houden. Hij heeft het als leider dus helemaal niet zo slecht gedaan.
  Wat een onzin in zo’n schoolboek, weten we ook weer wat onze kinderen tegenwoordig leren op school.

  Like

  • scherpschutter1943 zegt:

   Dat is geen les geven en leren maar geschiedvervalsing en indoctrinatie. Types voorbeeld van hoe het linkse gevaar zich nog steeds in alle krochten van de overheid bevindt en op slinkse wijze zijn vergif in de geesten van leerlingen implanteert. . Z’n lesboek wordt geschreven of bijgewerkt door een leraar en door een toelatingscommissie getoetst. Dat het boek op de boekenlijst van die school komt te staan bewijst mijn gelijk.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s