Minister, pak de echte potenrammers toch eens aan!

Screenshot_52

(Door: Arthur van Amerongen)

Ingrid van Engelshoven moest ik even googelen want ik had nog nooit van het goede mens gehoord. Ik heb meteen het hele Kabinet Rutte-III er bij gepakt en daarin wemelt het van de mij volslagen onbekende grijze muizen. De namen van de brave knagers lijken zo uit de Kameleon, Afkes Tiental, Bartje of een ander prot. chr. kinderboek uit een ver verleden te zijn geplukt:  Stientje van Veldhoven, Wopke Hoekstra, Cora van Nieuwenhuizen, Bruno Bruins, Mona Keijzer, Menno Snel. 

Arie Slob en Paul Blokhuis ken ik natuurlijk wel, en ook bij die namen moet ik denken aan King pepermunt, turf, achterdocht & jenever, hel en verdoemenis en vooral aan het harmonium, Jezus’ eigen traporgel dat in de volksmond ook wel psalmenpomp, Hallelujah-commode, cirkelzaag des geloofs en gereformeerde hometrainer wordt genoemd.

Lees verder>>>
(h/t “Klaas”)
HP De Tijd

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, cultuurrelativisme, D66, Dhimmitude, Elite, establishment, Eurabië, gezond realisme, homofobie, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse Kerk, Marokkanen, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

7 reacties op Minister, pak de echte potenrammers toch eens aan!

 1. Ruud zegt:

  De namen roepen inderdaad associaties met de STER-reclame op……………..

  Like

 2. Johan zegt:

  Verbazingwekkend !
  Heeft het suffe kabinet nou echt niks anders te doen ? Waarom gaat die grijze doos, Ingrid van Engelshoven, niet subiet het land besturen ?
  Daar komt ze wellicht beter tot haar recht dan dat ze haar stem verheft omtrent allerlei onbelangrijke prietpraatprogramma´s op TV of in de polder.

  Like

 3. Sabeltant zegt:

  Arthur van Amerongen de ongekroonde koning van het vrije woord.
  Geweldig man, wat geniet ik hiervan.
  Fantastische omschrijving van een kabinet van stromannen van de Europese Unie en een dikke honderd meelopers waar geen hond ooit van gehoord heeft.
  Als klap op de vuurpijl, Markus Gerardus Jozef Harbers, de Rutte-III meeloper die op 10 december het Marrakesh verdrag gaat tekenen waar hij vier weken geleden nog geen vraag over kon beantwoorden omdat hij er nog nooit van gehoord had..
  Over deze mensen heeft Arthur het.
  Domme grijze meelopers van het NEP-Kabinet Rutte-III.

  Like

 4. David zegt:

  Mooie boeken, inhoud niet bekend aan u, dat laat zich raden m.a.w. u kletst maar wat
  Mooie hollandse namen, niets mis mee
  Amerongen ligt volgens mij ook niet in marokko of zo
  Trouwens de Kameleon verhalen komen nu nog af en toe voorbij op tv
  Tijdloos leuke jongensverhalen

  Like

  • Taljaard zegt:

   @David
   ”Afke’s tiental” is geschreven door Nienke van Hichtum; de echtgenote van Pieter Jelles Troelstra. Dus verre van gereformeerd. Wel een mooi boek; een heel goed tijdsbeeld van hoe veel gewone Nederlandse mensen in de eerste decade van de XXe eeuw leefden.
   En een diep inzicht in de kinderziel.
   ”Ouwe Bram” van W.G. van der Hulst is nadrukkelijk wel een kinderboek met een protestant christelijke inslag. Voor mij als Noord Overijssels plattelandsjochie destijds nog erg herkenbaar. Zo vaak door mij gelezen dat ik er zelfs nu nog hele zinnen uit kan onthouden. Heeft als kind een diepe indruk op mij gemaakt, want Van der Hulst kon heel beeldend en indringend schrijven.
   ”Bartje” is niet zozeer een kinderboek.
   Kon er destijds daarom vrij moeilijk doorkomen, maar herkende de atmosfeer, de omgeving en de taal wel direct als de mijne. Want zoveel was er toen tussen 1927 en 1967/68 nog niet veranderd op het Drentse en Noord Overijsselse platteland.
   Bij ”Dik Trom” was dat een stuk minder.
   Want je wist al lezende dat dit duidelijk in het verleden speelde.
   En in een West Friese/Hollandse omgeving. Niettemin leuk om te lezen.
   Ook niet echt een christelijk boek, want de schrijver C.J. Kievit, een liberale onderwijzer, vermeed daarin nadrukkelijk kerkelijke en religieuze verwijzingen, omdat hij een zo breed mogelijk lezerspubliek wilde bereiken.

   Arthur van Amerongen kent deze boeken niet of nauwelijks, anders had hij er wel anders over geschreven.

   Like

 5. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Het is zó onvoorstelbaar knap dat van Amerongen zelfs als hij serieuze zaken aansnijd toch altijd weer komisch kan zijn, hij doet wat dat betreft terug denken aan de onvolprezen Pamela Hemelrijk.
  En ik kan het weten, ik heb het vaak genoeg geprobeerd en ben daar even zovele malen niet of onvoldoende in geslaagd.
  En wat heeft hij dit keer weer gelijk, het Kabinet Rutte III bestaat uit grijzen muizen, zelfs mensen die de politiek volgen kunnen de afzonderlijke ministers en staatssecretarissen nauwelijks van naam laat staan van daden. Veel verder dan Grapperhaus en Ollongren komt men niet.

  Like

 6. Taljaard zegt:

  D’66 raak getypeerd.
  Want inderdaad; de partij van kleurloze, kleinburgerlijke en visieloze grijze muizen, die met alle winden mee waaien. En die in hun geschiedenis als stopverf en bindmiddel hebben gefungeerd voor kabinetten waar niemand blij mee was, met een beleid waar niemand op zat te wachten.
  Het enige opvallende aan hen was (en is!) het leveren van bewindslieden die uitblonken qua verregaande incompetentie, gepaard aan een al even verregaande arrogantie en domheid.

  Bij ”psalmenpomp” moest ik toch even glimlachen en aan mijn moeder denken.
  Want zij bespeelde vroeger bij ons thuis het Esty traporgeltje met 10 registerknoppen en zong daarbij met een mooie sopraan de liederen van Johannes de Heer.
  En wanneer er een aantal buren bij ons kwamen kortavonden zong het hele gezelschap mee.
  Het ruiste op zulke avonden langs de wolken dat horen en zien je verging.
  En natuurlijk werd je daar als kind in bed door gewekt om dan mee te kunnen genieten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s