Franse minister-president zegt wegens onlusten reis naar klimaattop af

Screenshot_73

(Vertaling: E.J. Bron)

De Franse minister-president Edouard Philippe zegde wegens de onlusten in Parijs zijn reis naar de klimaattop in Polen af. In zijn plaats zou minister van Milieu François de Rugy de Franse delegatie leiden.

epoch times

Vanwege de gewelddadige onlusten bij de regering-kritische “gele hesjes”-protesten heeft de Franse minister-president Edouard Philippe zijn reis naar de klimaattop in Polen afgezegd. Philippe zou in Frankrijk blijven en niet zoals gepland zondag en maandag aan het topoverleg in Katowice deelnemen, deelde zijn kantoor zaterdagavond in Parijs mee. In zijn plaats zou minister van Milieu François de Rugy de Franse delegatie leiden.

De Franse president Emmanuel Macron had scherpe kritiek op de gewelddadige deelnemers aan de manifestatie. “Ik zal nooit geweld accepteren”, zei hij tijdens een bezoek in Buenos Aires. “Geen enkele bedoeling rechtvaardigt de aanval op vertegenwoordigers van de staat, de plundering van winkels, de bedreiging van voorbijgangers en journalisten en de bezoedeling van de Arc de Triomf”, zei hij.

Minister van binnenlandse Zaken Castaner zei dat de situatie in de hoofdstad in de avond gekalmeerd zou zijn. Deze zou echter nog “niet compleet veilig” zijn”, zei hij voor de zender TF1. De onlusten zouden door “professionele onruststokers” gepland en uitgevoerd zijn, zei hij.

De protesten van de “gele hesjes”-beweging tegen de politie van president Macron waren zaterdag in geweld omgeslagen. In de straten van Parijs kwam het tot chaotische taferelen toen relschoppers barricades opwierpen, auto´s in brand staken en winkelruiten ingooiden. De Arc de Triomf werd met graffiti besmeurd.

Na gewelddadige onlusten pakte de politie in de hoofdstad meer dan 200 mensen op. Er raakten ongeveer 65 mensen gewond, onder hen elf politieagenten.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Parijs, Verzet, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

26 reacties op Franse minister-president zegt wegens onlusten reis naar klimaattop af

 1. Sobieski zegt:

  Het valt te vermoeden dat het bij die rellen niet om de kritische en bezorgde burgers gaat, door wie de beweging gestart is, maar om links-radikale raddraaiers, die door de elite betaald worden en de opdracht krijgen de beweging op die manier in diskrediet te brengen bij dat grote deel van het
  publiek, dat nog niet zo ver is om mede de straat op te gaan. Enkele cultuur-verrijkers, die alle mogelijkheden gebruiken om de Westerse maatschappij om zeep te helpen en te plunderen, verdenk ik er ook van hieraan mee te doen.

  Like

  • Asgard zegt:

   Weet welk persoon Macron is en je ziet dat niet de stakers maar zijn eigen betaalde mensen de chaos veroorzaken d.m.v brandstichtingen en geweld, dit is een tactiek om de gele vestjes minder populair te laten zijn onder het Franse volk, om zo de stakingen tot niets meer te laten zijn, deze actie’s worden tactisch voor 100% opgezet door Macron’s politieke spel,… begrijp de kunst van het oorlogvoeren, die kunst is Macron als Jezuit hem met de paplepel ingegoten,…probeer te denken zoals de adel over het volk denk en je ziet alles voor je openbaar worden. Geldt idem dito ook voor hier in Nederland!

   Geliked door 3 people

  • Bert zegt:

   Niet door de ellite maar door mensen van LREM die belang hebben bij het behoud van de macht door Macron en organisaties als Force Ouvrier en milieu activisten. Macron wil de energietransitie gebruiken voor meer sociale gelijkheid, m.a.w. hij zit helemaal in de Groen Links hoek.

   Like

 2. Roeland zegt:

  Ik heb via Ruptly (Youtube) de hele middag de demonstratie in Parijs gevolgd.
  Wat ik positief vond , was dat de franse politie in tegenstelling tot de nederlandse (!!) geen dieren (honden of paarden) inzet tegen demonstranten. Dieren horen niet ingezet te worden!

  Dat was het positieve gedeelte van mijn verhaal.

  De (vreedzame) demonstranten werden op een verschrikkelijke wijze behandeld. Een vrouw met bloed stromend uit haar ogen (traangas?) werd meedogenloos door een waterkanon de politie van de straat ” gespoeld”. Het was ongeveer 14.00 uur.

  Toch bleven de demonstranten roepen; “Police, avec nous” = Politie sluit je bij ons aan.
  Dat deed de politie niet. , toen begon de veldslag. Barricaden werden opgeworpen en de demonstranten zongen het volkslied (meerdere malen) Hielden nationale vlaggen vast , maar deze werden door de Macron knechten (politie) “vakkundig” weggespoeld. De politie gebruikte veelvuldig traangas uit pistolen of met traangas spuitbussen.
  De zaak escaleerde verder , er werd door de demonstranten met vuurwerk gegooid, auto s in de fik gestoken.
  Vond ik geen goede actie. Immers het zal je auto maar zijn…

  Toch kan ik mij voorstellen, dat de demonstranten woest zijn geworden door het brute geweld van de Macron = EU politie.

  Kortom de strijd is begonnen!

  Geliked door 2 people

 3. Perfide Albion zegt:

  De Fransen ondernemen tenminste actie tegen de schoften. Wij laten ons nep-parlement voor onze ogen hoogverraad plegen.

  Aux armes citoyen!

  Geliked door 3 people

 4. Jan man zegt:

  Zonder de arbeiders stond de Arc de Triomf er niet , en als de zonne koning zijn droom niet kan koppelen aan “de waarheid ” en zijn ambtenaar zijn droom toch tot wet maakt , en de uitvoerden macht tot een tollenaar maakt , komt zijn handen in opspraak , en ze zijn met velen om zijn schilderij van ezel af te halen

  Like

 5. scherpschutter1943 zegt:

  Het gaat goed zo in frankrijk.

  Geliked door 1 persoon

 6. Petra DeBoer zegt:

  En ondertussen krijgt Macron een ei op zijn hoofd.

  Geliked door 1 persoon

  • Asgard zegt:

   Prachtig en zo hoort het ook, buiten het feit dat Macron een bankier is, heeft ie nog een titel waar ie echt niet trots op hoeft te zijn, namelijk Jezuit, dat zijn de grootste ratten onder de mensheid, smerig, vals, liegend, verradend, huichelend, dat zijn de kenmerken van deze doorgefokte rat,….ook opmerkelijk in deze video is dat zijn lijfwachten mossels zijn,..dus de appel valt niet ver van de boom.

   Geliked door 2 people

 7. Peter zegt:

  Jenny kreeg 240 uur taakstraf: ‘Ik had niets met die blokkade te maken’
  Aan Marga Waanders die nu ergens anders burgemeester is geworden !!
  Zeer geachte burgemeester,

  Schokkend om het volgende te lezen:

  Na de blokkade had ik een gesprek met burgemeester Waanders, maar daar kreeg ik niet veel informatie van. Dus zocht ik, met een WOB-verzoek, uit hoe de voorbereiding van de gemeente was geweest. Bleek dat Kick Out Zwarte Piet een gigantisch podium zou krijgen van de burgemeester! Ze mochten meer dan de helft van de route van de Sint lopen met een megafoon, met een eigen ordedienst en onder politiebegeleiding. Dus letterlijk tussen de nietsvermoedende kinderen en hun ouders door.

  Bent u van plan om ook in uw nieuwe gemeente het sinterklaasfeest met Zwarte Piet te gaan vergallen ?
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2864928/jenny-kreeg-240-uur-taakstraf-ik-had-niets-met-die-blokkade-te-maken?utm_source=email&utm_medium=referral&utm_campaign=mailto

  Like

 8. guusvelraeds zegt:

  Kan goed zijn dat in opdracht van de regering provocateurs zich mengen tussen de demonstranten en dat complete pelotons stillen vernielingen aanrichten en andere wandaden begaan om uiteindelijk al dit geweld in de schoenen te schuiven van gele vesten. Alles in de hoop dat de rest van het land de sympathie verliest voor deze gele gras root verzetsbeweging.

  Geliked door 1 persoon

 9. RWB51 zegt:

  Hij is tegen de bezoedeling van de Arc de Triomf. Waarom gaat hij er dan naar toe???

  Like

 10. leefbarbaar zegt:

  Stomme Fransen kozen voor Macron. Ze hadden ook le Pen kunnen kiezen, dan het het grote puinruimen kunnen beginnen. Het is tijd dat de media het roer om gooien en ook de zijde van le Pen kiezen, want er gaan doden vallen.

  Geliked door 2 people

 11. Henk der Niederlánder zegt:

  @ Leefbarbaar.
  De kans dat de media het roer omgooien is echt heel miniem, want vanuit de regeringen vloeit veel geld naar de media door advertenties en betaalde artikelen in de media te plaatsen.
  Duidelijk dat de media die inkomsten niet willen missen.

  Like

 12. Asgard zegt:

  Daar is het nu nog ge vroeg voor dat de media zich aan de goeie kant hun licht zullen laten schijnen,…de media werkt als volgt, door eerst een kant te kiezen die door de elite word bepaald (Reuters), dan een zo emotioneel mogelijk beeld te scheppen waarin de media zich voelt voor ingenomen, om zo tegen de ander kant waarin de media zich gekant voelt het zwijgen op te brengen,..( denkt aan de inval van Irak in Koeweit met het vermoorden van couveuse baby´s,..zo bracht men ook de Amerikanen in de 1e WWO in de oorlog waarbij de Duitsers uieindelijk vielen, zie de Balflour Declaration idem zelfde tactiek van de media, dan het aangespoelde Turkse jongetje aan het Grieke strand wat in scene gezet is om de burger op zn emotie te pakken, de mens is een sociaal wezen dus weten de media dat wij als mens het beste zijn te pakken op onze emotie, daar spelen zij dan handig op in,…en de burger snapt er dan niets mee van,..dus verwacht niets van de media want die zijn in handen van,…denk gewoon goed zelf na, laat je niet voor de gek houden, er hangt een levensgrote sluier over de waarheid heen om die niet aan het licht te laten komen, de media doet er alles aan de waarheid te verdoezelen,..gewoon zelf goed onderzoeken en zeker gewoon goed zelf nadenken.

  Like

 13. delamontagne zegt:

  Er waren 250.000 betogers (65.000 volgens de politie en het ministerie van Binnenlandse Zaken en de media die dit braaf doorgaven!,) die gisteren in heel Frankrijk aanwezig waren.

  Dit is deel III van de Gele-Hesjes” en de populaire woede – aangewakkerd door de traagheid van Macron en de zeer brede ondersteuning onder de bevolking (75 tot 85% volgens de peilingen)
  houdt maar niet op.
  Waar extreem links echter met de Gele Vesten samen zijn – zoals op de Champs Elysees in Parijs of in het centrum van Nantes, zijn er veel botsingen geweest. De situatie zou vandaag zondag gespannen in de hoofdstad moeten blijven.

  Veel blokkades en incidenten vonden in het hele land plaats, terwijl Emmanuel Macron in Argentinië zit en de minister van Binnenlandse Zaken, zonder zich iets aan te trekken van de populaire eisen, het geweld krachtig veroordeelde.
  En dit doet zonder oplossingen voor te stellen.

  Er zijn 250 arrestaties, tientallen gewonden en overal mobiliseren de gele vesten zich om terug te komen, de beweging te verlengen en door te gaan…………..

  Frankrijk heeft nog nooit een dergelijke situatie van blokkades en opstand meegemaakt. In het buitenland spreken sommige media zelfs over een pre-revolutionaire situatie.

  Like

 14. delamontagne zegt:

  Volgens een woordvoerder van de Franse Politie-bond staat een meerderheid van de politieagenten achter de ‘GELE-HESJES”.
  In een interview voor de Franse TV “RT-France”, heeft
  Alexandre Langlois, secrétaire général de VIGI, verklaard dat de meerderheid van de agenten en het administratieve personeel in grote meerderheid de beweging van de “Gilets-Jaunes” ondersteunen en solidaire zijn.

  “We veroordelen alle geweld tegen deze beweging die we steunen en waar we samen ook voor staan. ‘

  Alexandre Langlois adviseerde ook om niet de confrontatie aan te gaan”. Volgens hem is ” politiebureaux aanvallen niet de juiste oplossing”, omdat hij gelooft dat degenen “in ’t veld” geen manoeuvreerruimte hebben.

  “Ze zijn verplicht de bevelen uit te voeren van degenen die op het politiebureau zitten”, zei hij en voegde eraan toe dat “degenen die de bevelen geven niet de aanval op straat hoeven aan te gaan en het zou goed zijn om de rollen eens om-te-draaien……………

  Like

 15. delamontagne zegt:

  Macron terug in Parijs………….

  video/1

  Like

 16. Elisah zegt:

  Dag tolpoortje….

  Like

 17. Aegolius cs zegt:

  Dat is heel slim nu het bestuurlijk klimaat in Frankrijk versneld verandert:

  Frankrijk overweegt noodtoestand, Macron naar gehavende Arc de Triomphe

  https://nos.nl/nieuws/

  Ergens gelezen dat Macron het leger wil inzetten

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Leger inschakelen…
   Kunnen ze natuurlijk maar een keer doen.
   Als de politie voor de gele vestjes kiest is de revolutie ’n feit en zal Macron moeten rennen voor z’n leven…

   Like

 18. Qvic zegt:

  Die gele hesjes demonstraties juich ik alleen maar toe en dat er daarmee een totale chaos ontstaat omdat er altijd wel linkse raddraaiers bij zitten die het laten escaleren. Juich ik ook alleen maar toe. Want zouden we/zij niets doen, dan worden er miljoenen Afrikanen uitgenodigd door de regering die onze steden en dorpen in chaos laten veranderen (wat al behoorlijk lukt door die uitnodigingen van de regering). Dus waarom mogen wij autochtonen niets van ons zelf opgebouwde welvaart en economie in puin slaan, maar dat moeten wij dit uitbesteden aan de Afrikanen, die tevens ons ook nog eens willen uitmoorden in opdracht van de regering/EU en de VN. De politie is allang geen vriend van de bevolking meer, maar zijn altijd al een werktuig geweest van de regeringen. Bij de politie (maar ook bij de defensie) werken mensen die zijn afgetrainde om willoos en hersenloos de elites te dienen. Zij voeren enkel bevelen uit en lappen daarbij elk menselijk mede levensgevoel aan hun laars. Zij schuwen geen enkel geweld om de menigte onder controle te krijgen, alles is veroorloofd met hun beschikbare gestelde middelen om hun opdracht uit te voeren. Dat dit een regelrechte oorlogsverklaring is richting hun eigen bevolking en dat zien zij niet. Daar zijn die mensen gewoon te dom voor en/of niet bereid om dit te uiten c.q. te beseffen, omdat daarmee hun functioneren voor hun opdrachtgever niet meer interessant zijn. Want dat betekent dat zij hun baan verliezen. Want zodra iemand bij de overheid gaat werken, dient deze nog enkel de overheid en deze overheid staat NIET ten dienste van de bevolking. (dat heeft een overheid nog nooit gedaan in zijn bestaan, door de eeuwen heen) Wat wel zo gesuggereerd wordt in de volksmond. Dit is een regel rechte leugen, want overheden dienen enkel de regeringen, die om hun beurt weer moeten dienen aan hun hogere machthebbers, zoals een koning. Dit is een machtspiramide waar de meeste mensen van de gewone bevolking geen weet van af weten. De bevolkingen zijn al eeuwen lang met leugens, bedrog en afpersing in de vorm van belastingen in bedwang gehouden indirect door de elites, die zich zelf in de watten laten leggen door die zelfde bevolking. Zonder dat die bevolking daar weet van hebben. Een koning is niets anders dan een onderdrukker van het volk en zolang het volk daar niet massaal tegen in gaat, zal de koning of een andere vorm van machthebber over het volk heersen en zal de bevolking naar de grille en de beslissingen van de koning moeten gehoorzamen. Zo niet, dat dan iedere tegenstribbelende persoon opgepakt zal worden en berecht. Maar als het te veel worden die tegenstribbelen kiezen de machthebbers bijna altijd het hazenpad, zodat zij niet aan het zelfde lot van gewelddadigheden op het volk hen het zelfde overkomt. Dus gewoon uit eigen belang, om hun vege lijf te redden en al het achterover gedrukte rijkdommen van het volk mee willen nemen naar een rustig oord voor hen naar eigen keuze.

  Like

 19. Claude du Ferme zegt:

  over de gele hesjes is het laatste woord nog lang niet gezegd,wel stuitend is de oproep van Macron om in het kader van de recente aanslag in Strassburg,deze zaterdag niet te gaan demonstreren(en het liefst nooit meer)
  terwijl hij net het VN wurg contrakt van Marrakesh heeft ondertekend
  Met andere woorden dat hij medeschuldig is aan alle aanslagen en moorden die door het tekenen van dit verdrag mogelijk worden gemaakt

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s