Midden-Amerikaanse “migranten”karavaan bestaat hoofdzakelijk uit jonge mannen die geen kans hebben op asiel

Screenshot_57

(Door: Zachary Stieber – Vertaling: E.J. Bron)

“De leden van de karavaan zijn overwegend mannelijk”, zegt de minister voor Homeland Security met het oog op de migranten aan de Amerikaanse grens. Een overweldigend percentage van hen heeft geen recht op asiel.

epoch times

“De leden van de karavaan zijn overwegend mannelijk”, zei de minister voor Homeland Security, Kirstjen Nielsen, in een verklaring.

“In enkele gevallen lijkt het net alsof de weinige vrouwen en kinderen in de karavaan door de organisatoren als ´menselijke schilden´ gebruikt worden wanneer zij geconfronteerd worden met de hoeders van de wet.”

Daarvoor zeiden ambtenaren uit Guatemala, toen de karavaan zich met geweld een weg naar Mexico baande, dat de karavaan baby´s, vrouwen en oudere mensen als menselijke schilden gebruikte.

Tyler Houlton, een woordvoerder van het ministerie, deelde een videoclip van een correspondent van MSNBC, die berichtte over een karavaankamp in Tijuana. De verslaggever zei dat de meeste migranten die hij gezien heeft mannelijk zijn en niet in aanmerking komen voor asiel.

Beambten hebben gezegd dat minstens 75% van de karavaan jonge mannen in de strijdbare leeftijd zijn, terwijl enkele berichten erop duidden dat veel van de migranten, die het asielaanbod van Mexico hebben aangenomen, vrouwen met kinderen waren.

Ze hebben geen recht op asiel

Nielsen merkte ook op dat de meeste leden van de karavaan geen recht op asiel zouden hebben.

“De overwegende meerderheid van deze personen heeft volgens onze wetten geen recht op asiel in de Verenigde Staten. Historisch gezien zal minder dan 10% van de personen uit Guatemala, Honduras en El Savador, die asiel aanvragen, door een federale rechter worden beoordeeld als recht hebben op asiel. 90% dus niet”, voegde Nielsen er aan toe.

“De meeste van deze migranten zijn op zoek naar werk of willen naar familieleden toe die zich al in de VS bevinden. Ze hebben allemaal meerdere mogelijkheden afgewezen om in Mexico of bij de VN bescherming te zoeken. De zoektocht naar werk of familiehereniging zijn volgens onze wetten en internationale verplichtingen geen reden voor asiel”, zei ze verder.

Slechts ongeveer 5% van de mensen uit Honduras die in het jaar 2016 asiel hebben aangevraagd, werden geaccepteerd, berichtte “Epoch Times”.

Tot 90% van diegenen die aan de grens aangeven bang te zijn om terug te keren naar hun thuisland, komt door een eerste test naar “geloofwaardige angst”. Van diegenen die daarna nog voor de rechtbank verschijnen, hebben dan echter slechts 13% recht op asiel. (velen duiken echter gewoon onder en verschijnen niet voor de asielrechtbank).

Veel migranten die met persbureaus hebben gesproken, hebben gezegd dat ze vanwege werk of vanwege de vlucht voor bendegeweld naar de VS willen, maar dat alles valt niet onder de asielbepalingen.

In de karavanen bevinden zich 600 veroordeelde criminelen

Als een van de vooraanstaande kabinetsleden van president Donald Trump stelde Nielsen eveneens vast dat haar ministerie bevestigd heeft dat er meer dan 600 (deels al een keer uit de VS uitgewezen) veroordeelde criminelen zijn, die meetrekken met een van de karavanen. Onder hen bevinden zich mensen, die voor verkrachting, drugsmisdaden en kindermisbruik bekend staan. Op dit moment bevinden zich 8500 karavaanleden in Tijuana in Mexico, er zijn er nog meer onderweg.

De uitspraak werd gedaan na botsingen tussen migranten en grensbewakers aan de grens ten noorden van Tijuana op 25 november. Aan de onlusten aan de grens gingen enkele dagen van planning van de grens-bestorming door de aanvoerders van de karavanen vooraf.

Bij de botsingen bekogelden migranten de grensbewakers met stenen en andere projectielen, voordat de agenten traangas gebruikten en de aanstormende menigte uit elkaar dreven.

Nielsen verdedigde zich tegen kritiek dat de grensbewakers geen traangas zouden hebben mogen gebruiken om zich tegen de aanvallen te verdedigen.

“Ik weiger te geloven dat iemand eerlijk beweert dat het acceptabel is om de hoeders van de wet met stenen en projectielen aan te vallen. Het is schokkend dat ik dit moet verklaren, maar de agenten kunnen bij zulke aanvallen zwaar of dodelijk gewond raken. Zelfverdediging is voor de meeste Amerikanen, die zich aan de wet houden, niet omstreden”, zei ze.

Bron:
www.epochtimes.de
Door: Zachary Stieber

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Illegalen, Immigratie, Mexico, VS. Bookmark de permalink .

29 reacties op Midden-Amerikaanse “migranten”karavaan bestaat hoofdzakelijk uit jonge mannen die geen kans hebben op asiel

 1. Blaffertje zegt:

  Ze zouden dat addergebroed met gelijke munt moeten betalen, dus ook vlammenwerpers er op zetten en met stenen en stront gooien.
  Misschien dat ze dan een inzien dat wij ze niet willen.
  Ik zou het liefst met scherp schieten, maar ja dat mag weer niet van onze linkse knuffelaars, maar als dat tuig het kon deed dat het zeker.

  Like

  • delamontagne zegt:

   Het verschil is dat het geen MOSLIMS zijn.
   Men weer daar niet eens wat dat zijn………………..

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Delamontagne.
    Zuid-Amerikaanse misdadigers dompelen het land dus niet in een vervloekte bloederige nagemaakte godsdienst, die moet verhullen dat het een dóór en dóór tyranieke politieke beweging is, gegrondvest op ’n totaal onderontwikkelde basis.
    Om onze westerse menselijke beschaving en ontwikkeling te beschermen zullen we nog zo ver komen dat we alles wat maar met die vervloekte islam verbonden is zullen vernietigen.
    Dat zal o.a. inhouden dat de vrouwen gesteriliseerd en kinderen gedood worden.
    De islam is namelijk door haar religieus-totalistische oorsprong, welke inhoudt dat elke andersdenkende gedood moet worden, ’n véle malen grotere bedreiging dan elke andere willekeurige, op macht beluste ideologie.

    De fanatieke Japanners hadden bijvoorbeeld ook ’n religie maar die was niet de bron van geweld tegen andersdenkenden.

    Like

   • delamontagne zegt:

    Ik weet bij Godt, sorry Allaha, jij je zin ! Niet waar je ’t over hebt.
    Zoals ik in “delamontagne zegt:
    1 december 2018 om 10:06 ”
    schreef zitten er waarschijnlijk ook criminals tussen, MAAR het merendeel van die mensen zijn gewone Miden-Z-Amerikanen die een beter leven willen, zoals iedereen.
    Het kunnen dan allemaal jonge M-Amerikaanse kerels zijn, maar ze zullen niet te BEROERD zijn om de handen uit de mouwen te steken mochten ze worden toegelaten worden tot de U.S.

    WEL EEN VERSCHIL MET DIE ERITREÉRS EN SOMALIÉRS IN NEDERLAND…………..!

    Bovendien, US is 250 maal groter dan NL, plek genoeg.
    En er zullen geen MOSLIM-INFILTRANTEN-JIHADISTEN -TUIG tussen zitten die de boel willen overnemen zoals in Europa.
    Vroeger was de Amerikaanse wet zo dat mensen die in ‘Westelijk Halfrond” waren geboren eerder recht hadden [ volgens een quotem ], dan b.v. Europeanen om naar U.S te emigreren.
    Maar Wetten veranderen.
    Ik herinner me nog de tijd in b.v. NL dat als je ongeoorloofd de grens overkwam je in ’t cachot belandde.
    Maar die Am.-invasie heeft NIETS met islam van doen…

    Like

 2. delamontagne zegt:

  Niet om dit goed te praten, die invasie van Midden-Amerikanen naar U.S.
  Maar als je die vergelijkt met wat er in Europa aan de hand is, vind ik wat er hier bij ons in EU gebeurt erger dan aan de overkant van de Oceaan.
  Daar kunnen dan ongetwijfeld criminals tussen zitten, maar het merendeel van de mensen is op zoek naar veiligheid en meer welvaart.
  En als ze in de US. zouden worden toegelaten zullen ze niet zo worden vertroeteld zoals in veel landen in EU [ huis, inkomen, allerlei toeslagen etc, het lijkt luilekkerland wel ).
  Daarginder zijn ze dan overgeleverd aan particuliere organisaties die hen helpen.
  En ik denk dat dat kariger is dan in Europa.
  Het meest vreemde vind ik nog dat het vroeger in U.S zo was dat volgens hun wetten een ieder die in de “Western Hemisphere” geboren was, VOORRANG hadden op immigratie.
  Dus voorrang op iedereen die in andere Werelddelen waren geboren. Maar dat was vroeger…………………….

  Like

 3. fleckie zegt:

  Tja,: voor hoeveel kapitaal zouden de AMERIKANEN in deze landen …’GEINVESTEERD’! hebben,?! …….( met…’dankbare’…beloning’!!).

  Like

  • fleckie zegt:

   Hoe is het met de ‘geboortebeperking’? in die staten’, mag DAT ook NIET van DE KERK
   EN. hoe groot. is. DE. …’INVLOED’./. ‘ VERTEGENWOORDIGING. van….OPUS. DEI??!! aldaar?!………………..( men denke aan LEONARDO BOFF,, ERNESTO CARDENAL etc. ,………CHE CHEVARRA, ………allemaal. PRIESTERS van de R.k.kerk, maar die wel gedemoniseerd werden/ worden, vanwege??!!……….de ‘bevrijdingstheologie??!!)wat hield die eigenlijk in??!!~*~*~*~*~*~*~*~

   Like

   • Nemesis zegt:

    Nou Che Chevara was nu beslist géén priester. Dat was een extreem linkse actvistische arts, opgeleid in Cuba (ideologie) en dan later met een grote groep volgelingen, moordend en plunderend door heel Zuid Amerika trok. Die zogenaamde idealen waren allang vervlogen bij hem. Maar hij wordt als een afgod door de linkse kerk, vooral steeds weer de jongeren vereerd.

    Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Hij kwam uit Argentinië uit een burgerlijk, niet arm gezin en was onder de indruk van de armoe in veel Z-Amerikaanse landen waar hij toen op reis, door heen trok.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Van idealist naar extreem extremist.

    Like

   • fleckie zegt:

    aanvulling: MINDER ‘belicht!! worden de. ‘DOODSESKADERS’, die zich ..OOK moordend door Latyns- Amerikaanse landen ‘begaven’, ( hielden zich. zodoende in evenwicht wat zogenaamde misdaden betrof(‘WIE DU MIR, SO ICH
    DIR!) …….misschien kan er VERTELD WORDEN hoe of wat de democratische president ALLENDE is vergaan/overkomen, van het land van de KOPERMIJNEN , en WIE daar o.a. weer de
    SCHULDIGEN van zijn vermoording waren! Etc. ( er zijn ALTIJD. 2 kanten aan een verhaal, maar meestal wordt het NOOIT. van de andere kant, ( resultaat) verteld!!)

    Like

  • delamontagne zegt:

   O.a in Nicaragua United Fruit met bananenplantages waar de campesinos voor een “’dankbare’…beloning’!!…… “mogen werken.

   Like

 4. Midden-Amerikaanse “migranten”karavaan bestaat hoofdzakelijk uit jonge mannen die geen kans hebben op asiel, tja zie de parallellen met het krankzinnige asiel en immigratiebeleid dat ons in Europa door de strot wordt gedrukt. Las ergens alweer een poosje geleden, dat Nederland een constante instroom van 700 asielparasieten per week te verstouwen krijgt, hoofdzakelijk jonge asieleisers, die laag of helemaal niet opgeleid zijn, meestal luie Afrikaanse takke negers waar geen goed garen mee te spinnen valt, iedereen met een klein beetje boerenverstand ziet dat dit een beoogd beleid van de EU commissionarisen is en op nationaal niveau werken de democratisch gekozen regeringen er driftig aan mee.

  Geliked door 3 people

 5. Onafhankelijk EU-parlementslid waarschuwt: VN-migratiepact zal Europa met 59 miljoen migranten overspoelen.

  Like

 6. Elisah zegt:

  https://www.rt.com/news/445316-tijuana-mayor-threatens-migrants-criminal-charges/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=RSS

  Burgemeester Tijuana dreigt organisatoren vd caravaan aan te klagen omdat ze crimineel zijn.

  ‘They are criminals!’ Tijuana mayor threatens to sue migrant caravan organizers
  Published

  Leaders of Central American caravans should face criminal charges and be held accountable for the damage caused to Tijuana as thousands of migrants continue to plague the city, waiting to learn their fate on the US-Mexico border.

  Like

  • delamontagne zegt:

   Tijuana is de tweelingstad van San Diego. Liggen eigenlijk pal tegen elkaar aan. Alleen dat hek en die grote, grootste van U.S, grensovergang ligt er tussen.
   Vanuit U.S. naar Mexico was er nauwelijks controle, andersom Mexico richting U.S wel controle.
   ( die was er nauwelijks als je er Europees/Westers uitzag ! ) over diskremenazie gesproken ?
   Mexicaanse vrouwen die op punt stonden te bevallen drongen door de douane-poortjes en mocht ’t kind op Am-deel geboren worden, kreeg gelijk Am-nationaliteit en de moeder mocht ook blijven.

   Like

 7. Steven zegt:

  Deze westerse invasie is aangewakkerd door Soros, VN en andere LINKSE tering clubjes.
  En als ze stenen gaan gooien naar grensbewakers met de bedoeling deze te verwonden…dan mogen ze van mij hun AK47 leeg schieten..

  Geliked door 1 persoon

 8. Jan zegt:

  De karavaan bestaat alleen uit parasieten: “Laat ons binnen of geeft ons ieder $50.000 en wij gaan weer naar huis (tot het geld op is, dan komen wij weer terug om te chanteren)

  Migrants near San Diego border: Let us in or give us $50,000 each to go home

  A group of migrants demanded that President Trump either let them into the country or pay them $50,000 each to go back to Central America.

  About 100 Central American migrants made the demand at the U.S. Consulate in Tijuana on Tuesday, also asking they be processed through the asylum system more quickly and in greater numbers, as well as for deportations be halted, according to the San Diego Union-Tribune.

  https://www.washingtonexaminer.com/news/migrants-near-san-diego-border-let-us-in-or-give-us-50-000-each-to-go-home

  Like

 9. Jan zegt:

  Trump: Geen geld meer voor Honduras, Guatemala en El Salvador.

  Trump hinted at the cuts on Friday, as a Mexican minister claimed that the ‘mother of all caravans’ with more than 20,000 people was being organized by Honduras.
  ABC reported Trump as saying: ‘I’ve ended payments to Guatemala, to Honduras, and to El Salvador. No money goes there anymore…

  …Trump claimed those financial aid programs would end saying: ‘We’re not paying them anymore because they haven’t done a thing for us.’

  https://www.thegatewaypundit.com/2019/03/they-havent-done-a-thing-for-us-president-trump-ends-payments-to-guatemala-el-salvador-and-nicaragua/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s