Bedreigd worden

Screenshot_117

(Door: Ebru Umar)

En dan nu: bedreigd worden (1)*

Geen Metro-lezer die weet wie Ad van Oosten is, maar ik kan het vertellen: het is de Nieuwsuurjournalist die de jaarlijkse oprisping van mijn posttraumatische-stressstoornis een boost heeft gegeven. Er was niet veel voor nodig, enkel de vraag: wat is jouw standpunt over bedreigde columnisten? Of een variant daarop.

Diep ademhalen Umar. Diep ademhalen.

Journalisten die doen alsof bedreiging van columnisten nieuw is, verdienen een Berufsverbot. Met ingehouden woede wees ik hem erop dat in 2004 al een columnist vermoord werd om zijn mening: Theo van Gogh. En dat bedreigd worden al minstens veertien jaar mainstream is – onder columnisten. Geen mainstream media-journalist die daar wakker van ligt. Maar nu wordt het tokenscribentje van Trouw, zo’n grietje met een kleurtje dat geen idee heeft wat een column schrijven inhoudt, maar die ruimte mag vervuilen omdat ze een grietje met een kleurtje is, ’bedreigd’ en is het ’oh oh oh wat erg dat columnisten bedreigd worden.’

Lees verder>>>
Metro

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Hypocrisie, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Rotzakken. Bookmark de permalink .

6 reacties op Bedreigd worden

 1. Johan zegt:

  Nou, daar kan die gezalfde doos van Trouw, de ´geschokte´ columniste, een puntje aan zuigen.

  Ik heb het helemaal gehad met dat wit zwarte diversiteits-debat in Nederland.

  Geliked door 1 persoon

 2. Hovawart zegt:

  Uit naam van een profeet mag men schijnbaar iedereen en zijn moeder bedreigen, en heeft men blijkbaar een geringere kans om aansprakelijk gesteld te worden, laat staan vervolgd te worden, of zoals een Turkse onderaannemer wel eens lachend zegt “van een kale ezel kunnen zij niks pikken, en als ze hem uitzetten is hij overmorgen weer terug als zijn broer of neef…
  Het is toch opmerkzaam dat men bij Motorclubs, hun clubhuis al jarenlang afluistert en vuistdikke dossiers aanlegt, en alle clubleden generaliseren tot criminelen als Eén lid zich misdraagt of ongelukkig uitspreekt, dat zouden ze eens moeten flikken bij een moskee of bijbelstudiegroepje.
  De Nederlandsche Rechtstaat is zo krom dat men uitsluitend linksaf kan kijken, maar rechtspreken al jaren niet meer.

  Geliked door 2 people

 3. paulzwueste zegt:

  Ebru is een fantastische meid.
  Als ik dat hier ’n tijd geleden schreef kreeg ik onmiddellijk te lezen dat zij, “Theresa dus” het daar niet helemaal mee eens was want… en dan kwam er weer ’n boel onzin.
  Gewoon pure jaloezie dus.
  Als er iemand gelijk heeft inzake persvrijheid is het Ebru wel.
  Alléén daarom verdient ze ’n dikke kus.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s