De uitroeiing van de christelijke minderheid in Irak

Screenshot_133

(Door: Raymond Ibrahim – Vertaling: E.J. Bron)

“Nog een golf van vervolging zal het einde van het christendom in Irak na 2000 jaar betekenen”, zei een Irakese christelijke leider onlangs. In een interview in begin november 2018 discussieerde de Chaldeese aartsbisschop Habib Nafali van Basra erover hoe meer dan een decennium van gewelddadige vervolging de christelijke minderheid van Irak praktisch vernietigd heeft. Sinds de door de VS aangevoerde invasie in het jaar 2003 is de christelijke bevolking van 1,5 miljoen tot ongeveer 250.000 afgenomen – een daling van 85%. In deze 15 jaar werden christenen ontvoerd, tot slaaf gemaakt, verkracht en afgeslacht, vaak door middel van kruisiging; ongeveer eenmaal in de 40 dagen werd een kerk of een klooster verwoest, zei de aartsbisschop.

Gatestone Institute

Terwijl er vaak van wordt uitgegaan dat de Islamitische Staat (ISIS) de bron van de vervolging was, is de situatie voor christenen sinds de terugtocht van deze terreurgroep uit Irak nauwelijks verbeterd. Zoals de aartsbisschop zei, lijden de christenen nog steeds onder “systematisch geweld”, dat erop gericht is “hun taal te vernietigen, hun families van elkaar te scheiden en hen ertoe te brengen Irak te verlaten”.

Volgens het bericht “World Watch List 2018” ervaren christenen in Irak – de op zeven na ergste natie ter wereld voor christenen – “extreme vervolging”, en wel niet alleen door “extremisten”.

Hoewel “gewelddadige religiegemeenschappen” (zoals de Islamitische Staat) hiervoor “zeer sterk”  verantwoordelijk zijn, zijn twee andere maatschappelijke standen, die zelden met de vervolging van christenen in Irak in verband gebracht worden, eveneens “zeer sterk” verantwoordelijk, aldus het bericht: 1) “Regeringsambtenaren op elk niveau, van lokaal tot nationaal”, en 2) “Niet christelijke religieuze leiders op elk niveau, van lokaal tot nationaal”. Ook drie andere maatschappelijke groeperingen – 1) “Leiders van etnische groepen”, 2) “Normale burgers (mensen uit het publieke leven), inclusief meutes” en 3) “Politieke partijen op alle niveaus, van lokaal tot nationaal” – zijn allemaal “sterk” voor de vervolging van christenen in Irak verantwoordelijk. Met andere woorden, bijna iedereen neemt er aan deel.

Het bericht zegt verder:

“Gewelddadige religieuze groepen zoals ISIS en andere radicale strijders staan er om bekend dat zij christenen en andere religieuze minderheden door middel van ontvoering en moord aanvallen. Een andere bron van vervolging zijn islamitische leiders op alle niveaus, meestal in de vorm van haattoespraken in moskeeën. Men zegt dat regeringsambtenaren op alle niveaus christenen bedreigen en hen “aanmoedigen” om te emigreren. Ook normale burgers in het noorden hebben volgens berichten opmerkingen in het openbaar gemaakt en zich afgevraagd waarom er nog altijd christenen in Irak zijn.”

Meerdere regionale christelijke leiders bevestigen deze resultaten. Volgens de Syrisch-orthodoxe bisschop George Saliba:

“Wat er in Irak plaatsvindt, is een merkwaardige zaak, maar het is normaal voor moslims, omdat zij christenen nooit goed behandeld hebben, en ze hebben altijd een offensieve en zwart makende houding tegen christenen ingenomen… Wij leefden en leefden vroeger samen met moslims, maar toen lieten ze hun tanden zien… Ze hebben niet het recht om huizen te bestormen, te stelen en de eer van de christenen aan te vallen. De meeste moslims doen dit, de Ottomanen hebben ons gedood en daarna hebben de heersende nationale staten weliswaar de omstandigheden begrepen, echter altijd voordelen aan de moslims gegeven. De islam is nooit veranderd.”

Screenshot_134

Pater Douglas al-Bazi – een Irakese katholieke priester uit Erbil, die nog steeds de littekens van de folteringen draagt waaraan hij negen jaar geleden blootstond – doet dezelfde waarneming:

“Ik ben er trots op Irakees te zijn, ik houd van mijn land. Maar mijn land is er niet trots op dat ik deel van hem uitmaak. Wat er met mijn volk (christenen) gebeurt, is niets anders dan volkerenmoord. Ik smeek je: noem het geen conflict. Het is volkerenmoord… Als de islam onder jullie leeft, zou de situatie acceptabel kunnen lijken. Maar als je als minderheid midden tussen de moslims leeft, wordt alles onmogelijk… Word wakker! De kanker staat voor je deur. Ze zullen je vernietigen. Wij, de christenen in het Midden-Oosten, zijn de enige groep die de tronie van het Kwaad heeft gezien: de islam.”

De Irakese regering is medeschuldig aan de vervolging, als zij er zelf al niet actief aan deelneemt. Zoals een christen op de vraag waarom christenen in Irak zich niet tot regeringsautoriteiten wenden om bescherming te krijgen, verklaarde:

“Bij het contact met de autoriteiten worden we gedwongen ons als christenen te identificeren, en we weten niet zeker of enkele van de mensen die ons bedreigen, niet exact dezelfde mensen in de regeringskantoren zijn die ons moeten beschermen.”

Wanneer christenen het risico aangaan zich tot de plaatselijke autoriteiten te wenden, berispt de politie ze vaak met commentaren zoals: “Zij zouden niet in Irak moeten zijn, omdat het islamitisch gebied is”.

De Irakese regering heeft er alleen maar toe bijgedragen zulke antichristelijke gevoelens te bevorderen. Zo heeft ze eind 2015 een wet aangenomen die christelijke en alle andere niet-islamitische kinderen er wettelijk toe verplicht om moslim te worden wanneer hun vaders zich tot de islam bekeren of wanneer hun christelijke moeders met een moslim trouwen.

Door de regering gestimuleerde leerplannen presenteren autochtone christenen als ongewenste “buitenlanders”, hoewel Irak eeuwenlang christelijk was, voordat het in de 7e eeuw door moslims werd veroverd. Zoals een christelijk politicus in het Irakese ministerie van Onderwijs verklaarde:

“Er staat bijna niets over ons (christenen) in onze geschiedenisboeken, en wat er in staat, is helemaal fout. Niets over het feit dat wij hier al voor de islam waren. De enige christenen die genoemd worden, komen uit het Westen. Veel Irakezen geloven dat wij hier naartoe getrokken zijn. Uit het Westen. Dat wij gasten in dit land zijn.“

“Als kinderen op school zeggen dat zij in Jezus geloven”, schrijft een bericht, “dan krijgen ze slaag van hun leraren en worden ze door hen veracht.”

De beste informatie is het feit dat de Irakese regering radicale imams, wier leren bijna identiek zijn aan die van de Islamitische Staat, benoemt en hen platforms biedt. Grootayatollah Ahmad al-Baghdadi bijvoorbeeld, een van de vooraanstaande sjiitische geestelijken van de natie, legde in een op de tv uitgezonden interview de positie van niet-moslims uit die onder islamitische heerschappij leven:

“Als zij mensen van het Boek (Joden en christenen) zijn, eisen wij van hen de Jizya (een belasting voor niet-moslims) – en als zij dit weigeren, dan vechten we tegen ze. Dat betekent, dat wanneer iemand christen is, hij drie mogelijkheden heeft: of hij bekeert zich tot de islam, of, als hij dit weigert en christen wil blijven, hij betaalt de Jizya. En als ze dat ook weigeren, dan bestrijden we ze, en we ontvoeren hun vrouwen en vernietigen hun kerken – dat is de islam… Dat is het woord van Allah!”

Gezien het feit dat moslims in Irak vanaf hun vroegste jeugd met zulke antichristelijke retoriek geïndoctrineerd worden – beginnend in de schoolklassen tot in de moskeeën aan toe – zou het echt geen verrassing moeten zijn dat veel moslims zich tegen naburige christenen keren als de gelegenheid zich voordoet.

In een video vertelt bijvoorbeeld een getraumatiseerde christelijke familie uit Irak hoe haar kleine kinderen vermoord werden – levend verbrand, “alleen maar omdat ze het kruis droegen”. De moeder legde uit hoe de “ISIS”, die hun kinderen aanviel en vermoordde, hun eigen islamitische buren waren, waar ze mee aten, lachten en aan wie ze zelfs pedagogische en geneeskundige hulp geboden hadden – die zich echter tegen hen keerden.

Op de vraag wie precies de christenen bedreigd en uit Mosul verdreven zou hebben, zei een andere christelijke vluchteling:

“Wij verlieten Mosul, omdat ISIS de stad binnenkwam. Het [soennitisch islamitische] volk van Mosul omarmde ISIS en verdreef de christenen uit de stad. Toen ISIS in Mosul aankwam, werd ze door de mensen verwelkomd en verdreven ze de christenen… De mensen, die ISIS geaccepteerd hebben, zijn de mensen die daar met ons geleefd hebben… Ja, mijn buren. Onze buren en andere mensen hebben ons bedreigd. Ze zeiden: ´Ga weg, voordat ISIS je te pakken krijgt.´ Hoe bedoel je? Waar moeten we naartoe?… Christenen hebben in Irak geen ondersteuning. Wie beweert de christenen te beschermen, is een leugenaar! Een leugenaar!”

De christenen in Irak staan op het punt van uitsterven, minder vanwege ISIS, maar meer, omdat praktisch elk niveau van de Irakese samenleving op hen inhakte en dit nog steeds doet.

“Als dat geen volkerenmoord is”, zei de Chaldeese aartsbisschop Habib Nafali aan het eind van een kort interview, “wat is het dan?”

Bron:
https://de.gatestoneinstitute.org
Vertaling: Daniel Heiniger

Bron oorspronkelijk artikel:
www.gatestoneinstitute.org
Door: Raymond Ibrahim

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Christendom, christenhaat, Christenvervolging, demoniseren, dictatuur, Genocide, Geschiedvervalsing, Historie, Hypocrisie, Irak, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, machtswellust, Moslims, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Westen, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

18 reacties op De uitroeiing van de christelijke minderheid in Irak

 1. QENQ5 zegt:

  Laat de regering zich hier eens druk om maken!!!!!

  Like

 2. QENQ5 zegt:

  P.S.

  D66 en CU vinden dat SGP het Marrakesh Pact slecht heeft gelezen. Jazeker, SGP is kritisch, en altijd oerdegelijk. Dus niet goed hebben gelezen, gaat er bij mij niet in.

  Het Pact zal wel aangenomen worden door de Tweede Kamer, maar voor mij is dat ONVERGEELIJK!!!!!!!!!

  Like

 3. edwin vissers zegt:

  God is almachtig ,je haren op je hoofd zijn geteld .de christelijke martelaren worden gehaat ,terwijl ze gee’rd zouden moeten worden schande op het blanke Nederlands volk .

  Geliked door 1 persoon

 4. guusvelraeds zegt:

  Kortom laat de moslim populatie flink groeien in Nederland.

  Zijn we in 2050 klimaat neutraal en Joods-Christelijk neutraal.

  Met dank aan alle rode en liberale progressieven.

  Geliked door 1 persoon

 5. christ Kanters zegt:

  Het zelfde al hier ook gaan gebeuren , Amsterdam voor op , de anti grist zetelde daar al in de gemeente raad en die er nog overblijven gaan de komende jaren vervangen worden , de regering , het politie apparaat , het leger , en al de posten zullen systematisch vervangen worden , het gaat geruisloos om dat er toch niet of nauwelijks op geregeerd word , men word pas wakker als het te laat is .

  Geliked door 2 people

 6. Petra DeBoer zegt:

  Te triest voor woorden dat christenen in Irak het zo moeilijk hebben. Ze zouden naar Syrië kunnen gaan waar Assad de christenen beschermd.

  Geliked door 1 persoon

  • guusvelraeds zegt:

   Sadam Hoessein deed dat overigens ook. Het waren secularisten (Assad is ook een secularist) die met hun Baath partijen een bepaalde vorm van socialisme wilden doen vorm geven. Het probleem is echter dat je in Midden Oosten landen altijd moet opboksen tegen de stam aanspraken en de aanspraken die de islam doet. De islam is de koepel die boven de gehele samenleving hangt en die het gedrag bepaald van moslim en niet moslim. De islam kent geen scheiding der machten en de religieus leider moet in een islamitische staat ook politiek leider zijn. Is dat niet op de voorgrond dan toch zeker op de achtergrond. In een dergelijke samenleving kun je alleen standhouden als je dictatoriale eigenschappen hebt. Heb je deze niet dan zul je ze moeten ontwikkelen en anders is het snel uit met de pret. Helaas is dit iets dat westerse landen maar niet willen begrijpen en hebben het vergezicht dat in islamitische landen democratie de toekomst heeft. Erdogan heeft opnieuw staat en religie met elkaar versmolten na 80 jaar secularisatie door Atta Turk en zijn volgelingen. Vergeet het maar dat democratie levensvatbaar is waar de islam de trom roert. Nederland komt daar achter als partijen als DENK meer politieke macht naar zich toe kunnen trekken..Ook in Europa beginnen zich van lieverlede al de eerste verschijnselen van dictatuur te ontwikkelen onder invloed van de gestage islamisering. Je moet het alleen willen zien en erkennen.

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @guusvelraeds, eens, alleen hadden Irak en Syrië van doen met “Regime change” door de deep state en andere landen. Assad zijn vader had al eens daadkrachtig opgetreden tegen het moslim broederschap die aan de macht wilden en in 2011 waren het ook weer leden van het moslim broederschap vanuit het buitenland die de zogenaamde protesten begonnen.

    De christenen en andere minderheden zoals de alawieten, waar Assad zelf toe behoort, de Druzen, Jezidi’s en andere minderheden waren allemaal veilig bij Assad en nu de vrede in Syrië grotendeels hersteld is zijn ze er wederom veilig. Assad moet gewoon niks van het moslim broederschap hebben en van het salafisme al helemaal niet.

    Like

 7. Lot zegt:

  Dat van de buren die zich tegen je keren, hoor je vaker. Niet alleen in Irak maar ook van alle verhalen uit Syrië. Het geeft te denken. Dat je in Nederland maar beter deze mensen ver van je kunt houden.

  Like

 8. ronjaspers zegt:

  Volgens open doors worden er jaarlijks tussen de 100 en 150.000 christenen vermoord,hoofdzakelijk door moslims.

  Like

  • BertG. zegt:

   Hoofdzakelijk door mossels betekend dus dat ze er heel veel vermoorden, maar dus niet als enige oorzaak, maar dat er ook nog andere zijn die dit doen.
   En wie zouden dit dan wel moeten wezen in Irak,
   Atheïsten soms? Atheïsten die in Irak wonen?
   Want ergens suggereer je iets met jou reactie.
   Ga jij al net zo stom lullen hier als Petra.

   Like

 9. Elisah zegt:

  https://www.nationalreview.com/2018/09/united-nations-must-recognize-christian-genocide-iraq-syria/

  U.N. Is Called to Recognize Christian Genocide

  This week, the United Nations Human Rights Council began its third (and last) regular session of the year, where a major ally of persecuted Middle Eastern Christians will again implore the U.N. to recognize the genocide of Syrian and Iraqi Christians.

  According to a study by Aid to the Church in Need, the treatment of Christians has worsened substantially in the past two years compared with the two years prior and is more violent now than at any other period in modern time.

  Like

 10. Elisah zegt:

  https://www.sott.net/article/379629-Report-Christian-persecution-and-genocide-worse-now-than-at-any-time-in-history

  De vervolging en genocide van Christenen in de wereld is vandaag de dag erger dan ooit in de geschiedenis, en Westerse regeringen falen in het stoppen hiervan.

  The persecution and genocide of Christians across the world is worse today “than at any time in history,” and Western governments are failing to stop it, a report from a Catholic organization said.

  The study by Aid to the Church in Need said the treatment of Christians has worsened substantially in the past two years compared with the two years prior, and has grown more violent than any other period in modern times. “Not only are Christians more persecuted than any other faith group, but ever-increasing numbers are experiencing the very worst forms of persecution,” the report said.

  Like

 11. M. zegt:

  De vader van de leugen accepteert geen waarheid en geen mensen die de waarheid kennen.
  Of dacht u dat men zoveel drukte maakt om uw kindertjes op school verplicht te laten buigen voor een valse god omdat de echte niet zou bestaan?
  Dream on.

  Weigeren mogen alleen de mensen die de vader van de leugen al in zijn zak heeft.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s