Met dank aan Juncker c.s. het grootste internationale pretpark van Europa

Screenshot_132

Luxemburg wil als eerste land in Europa wiet volledig legaliseren

De productie, verkoop en het gebruik van cannabis legaliseren, ook voor recreatief gebruik. Dat is een van de doelstellingen van de nieuwe regering in Luxemburg. Met die maatregel zou Luxemburg het eerste land in Europa zijn dat wiet volledig legaliseert. Het plan staat in het regeerakkoord, waar de coalitiepartijen vandaag hun handtekening onder hebben gezet. De nieuwe regering bestaat uit de liberale DP, de sociaaldemocratische LSAP en de groene partij Déi Gréng.

NOS

Zij willen met het plan drugscriminelen en dealers de wind uit de zeilen nemen. Een ander doel is de fysieke schade voor gebruikers minimaliseren, omdat de staat toezicht krijgt op de kwaliteit van de softdrugs, staat in het regeerakkoord.

Medicinale wiet al legaal

Er is nog een lange weg te gaan voordat het plan werkelijkheid kan worden. Zo moet er een wetsvoorstel worden ingediend, waar het parlement vervolgens akkoord mee moet gaan.

Het land met 600.000 inwoners legaliseerde in juni al het gebruik van cannabis voor medische doeleinden. Deze wiet wordt volgens de Luxembourg Times nu nog geïmporteerd uit Canada, waar de teelt, verkoop en het consumeren van cannabis sinds deze herfst officieel is toegestaan.

De coalitiepartijen willen de huidige wet uitbreiden. Het hoofddoel wordt cannabis decriminaliseren en onder een aantal voorwaarden legaliseren voor binnenlandse productie en recreatief gebruik. Die voorwaarden moeten nog worden vastgesteld. Wel is duidelijk dat de opbrengst van de verkoop zal worden geïnvesteerd in voorlichting en verslavingspreventie.

En in Nederland?

Uruguay was in 2013 het eerste land dat de softdrug volledig legaliseerde. In een aantal Amerikaanse staten is wiet inmiddels ook legaal verkrijgbaar. In Europa zijn er meerdere landen die het gebruik en bezit van kleine hoeveelheden drugs toestaan, waaronder Spanje, Portugal, Tsjechië en Nederland.

In Nederland werkt het kabinet aan een experiment om in een aantal gemeenten legale hennepteelt op te zetten. Steeds meer gemeenten willen er niet aan meedoen, omdat de opzet van de proef volgens hen te beperkt is, met juist meer straathandel tot gevolg.

Bron:
https://nos.nl
(h/t “Aegolius cs.”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

28 reacties op Met dank aan Juncker c.s. het grootste internationale pretpark van Europa

 1. Aegolius cs zegt:

  Zo pakt het christelijke Groothertogdom Luxemburg, omringd door landen met een drugsverbod (…), zijn problemen aan van burgers die het niet meer zien zitten nu kerk en Prozac niet langer tot het gewenste resultaat leiden.

  Eigendomswoningen onbetaalbaar en huurwoningen evenzo voor de autochtone bevolking. Maar voor wie dan wel? Zie hier of zoek verder: http://www.immo.lu/Scripts/sql.exe?SqlDB=immo&Sql=Immo.phs

  Gelukkig kent men ’n alcoholcontrole in het verkeer maar drugscontrole? Wil je daar nog wel rondtuffen in je auto/motor op een mooie zomerse dag?!

  Benzine is naar NL begrippen spotgoedkoop en rookproducten ook.

  Maar van benzine en roken kun je niet leven, begrijpt men inmiddels nu levensbehoeften de andere dreigen te overstijgen.

  Ik durf dit te schrijven omdat ik het land sinds de jaren ’80, jaarlijks (toentertijd 360.000 inwoners) veelvuldig heb bezocht. Ook meegemaakt dat tijdens de pauzes van 1 uur de winkelkledingrekken buiten konden blijven staan en nadien met kettingslootjes werden beveiligd. Later alles naar binnen. Uiteindelijk foto’s van vermiste kinderen bij de supermarkt.

  Met dank aan Juncker c.s. Het grootst internationale pretpark van Europa. Juncker kon dit alleen voor elkaar krijgen nadat een aantal landen in de eeuwen afhankelijk van het “jaargetij” over het Hertogdom liepen/bezetten.

  Wil ik er nog terugkomen na heden en genieten van dit prachtige landje? Langs alle routes staan hijskranen en de bouw is booming en boerenbedrijven geven hun grond op.

  Tja, ik wil mijn persoonlijke contacten niet missen. Dus……….

  Geliked door 1 persoon

  • Petra DeBoer zegt:

   @Aegolius cs,Triest verhaal om te lezen. Bedankt voor het delen.

   Het probleem van vermiste kinderen is ook in de U.S.A en Engeland bekend. Al begin jaren 80 verdwenen er kinderen in supermarkten maar ook gewoon onderweg als ze naar school liepen. Vele kinderen zijn in handen gevallen van de mensenhandel om ze te verkopen aan pedofielen en van die lui die de satan aanhangen. In de U.S.A. is Trump bezig om die kinderenhandel aan banden te leggen en ook daar gaat de muur op de grens met Mexico een rol in spelen.

   Like

 2. BertG. zegt:

  Ik ben het er helemaal mee eens, legaliseer dat nou een keer.
  Voor een weed dealer is het dan niet meer lucratief, dus dat sterft uit.

  Geliked door 1 persoon

 3. edwin vissers zegt:

  als ik een blow rook ,wil ik nazi’s kopstuk jucker en timmefrans in stukken hakken

  Like

  • BertG. zegt:

   Ik weet niet wat jij allemaal rookt, maar van weed heb ik nog nooit iemand agressief zien worden.
   Wel van teveel alcohol (kwade dronk) of rare drugs/ medicijnen (hallucinatie).
   Misschien wat minder van die chemische zooi roken want echt gezond kan dat niet zijn.
   Nou hou je misschien wel mensen over die denken dat je moorddadig kan worden van weed roken.

   Geliked door 1 persoon

 4. ruud beijer zegt:

  Verstandige regering daar. Het drugsverbod is onzinnig .Steeds meer landen zien dat in. Opmerkelijk is het dat veel rokers tegen wiet zijn. Dit terwijl het aantal doden door roken van tabak ongeveer 22.000 bedraagt. Van wiet is nog nooit iemand doodgegaan. Van wiet kun je wietolie maken. Dat helpt tegen de gevolgen van de medicijnen tegen Kanker.Soms geneest het Kanker. Het internet staat vol met mensen die hun leven aan wietolie te danken hebben

  Like

  • BertG. zegt:

   Wat ze wel een keer moeten veranderen is dat je je ID moet tonen om een koffieshop in te komen, waar ze dan ook nog eens een kopie van maken.
   Ik kom daar dus niet.
   Als ik een brood haal, hoef ik ook niet aan te tonen wie ik ben zodat de bakker het bij kan houden hoeveel broden ik per maand koop.

   Geliked door 1 persoon

 5. Steven zegt:

  Legalisatie geschiet alleen omdat de overheid hier ZELF geld aan wil verdienen.
  Overheden kelen iedere burger op iedere willekeurige manier om zelf met de winst te gaan strijken.
  Als je niet wilt dat burgers dit zelf kweken, dan een heel legertje helicopters de lucht in laat gaan met warmtesensoren om te kijken welke burger ongehoorzaam is.. dan moet je het als overheid daarna ook niet ZELF gaan verkopen om de staatskas te vullen.

  Like

 6. Steven zegt:

  Gewoon AFSCHAFFEN die troep.. kijk maar wat voor LABIELE jeugd we ervan krijgen.
  De meeste wietpaffers (merendeel allochtonen) hebben al een IQ van een stoeptegel, en dan ga je ze als overheid nog maffer maken. Die wietpaffers zijn een LAST voor de samenleving… dat moet je UITROEIEN!

  Like

 7. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Vanwaar die ommekeer bij zoveel landen? Eerst jaren de cel in voor het in bezit hebben van één joint en dan alles vrij? Stoned burgers zijn natuurlijk NOG gemakkelijker te manipuleren.

  Like

  • Henk der Niederlander zegt:

   @Marlies.
   Vanwaar die ommekeer.
   De regeringen hebben maar al te goed begrepen dat daar veel poen te halen is.
   Ook hier in Nederland is de overheid bezig om zelf plantages op te bouwen.
   Bijkomend zal het wel hier op neerkomen dat luitjes die van een uikering afhankelijk zijn verplichte wietknippers worden, want iedereen zal dit soort geestdodend werk niet vrijwillig willen doen.

   Like

 8. QENQ5 zegt:

  Brave New World: vrijdags een portie “soma”. Herkenbaar.

  Like

 9. edwin vissers zegt:

  Bier is heilig ,Benedictus ,toen was het water niet rein ,met alcohol gaat alles dood ,ben in vijf jaar niet verkouden geweest ,oude monnik .

  Like

 10. Hovawart zegt:

  Het Groot-Hertogdom kan nu wel weer de grensbewaking gaan formeren,…tegen het drugstoerisme, Geniale zet.

  Like

 11. Harry zegt:

  Ik heb diverse klanten die jonge gasten in dienst hebben , die die rotzooi roken .
  Het is onvoorstelbaar hoe erg dat die lui aantast .
  Ze kunnen gewoon niet normaal functioneren .
  Fouten zijn legio en één , dat ging om een monteur in een autogarage , maakte voor de derde keer binnen een paar weken een stomme fout , die een hele motor kostte .
  Die heeft de garagehouder uit eigen zak mogen betalen , 6750 euro .
  Plus 3 dagen werk voor 2 man uit- en inbouwen !

  Het is een regelrechte ramp !
  Die troep wordt ook nog vaak door moslims verbouwd en verhandeld , dus die steun je daar ook nog mee .

  Of zou de legalisatie zijn om onze ondergang te bespoedigen ?

  Geliked door 1 persoon

 12. Aegolius cs zegt:

  Omstreeks 1859, 20 jaar na de breuk met België als patriottisch lied, later als nationaal hymne opgenomen:
  Mir wëlle bleiwe wat mir sinn

  Kabouter Juncker en voorgaande kabinetten hebben er werk van gemaakt: van Luxemburg opklimmen tot Benelux en vandaar naar EEG en uiteindelijk de EUSSR. Echt bijzonder dit economisch/politieke verschijnsel waar te nemen.

  De Luxemburgse bevolking? Wie daar werk heeft en probeert te ontsnappen aan enorme woonkostendruk om bijvoorbeeld vlak over de grens (Duitsland) zich te vestigen maar kinderen dagelijks naar een Luxemburgse school (opvoeding) brengen, worden uitgesloten van woon en kindersubsidie alsook belast als Luxembuger buitenlands te wonen.

  Ik dank Bert Bron voor het plaatsen en uw reacties.

  Like

 13. Pingback: Met dank aan Juncker c.s. het grootste internationale pretpark van Europa - CBD Ervaring

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s