Het is afgelopen met het EU-centralisme à la Macron en Merkel!

Screenshot_180

Het is afgelopen met het EU-centralisme à la Macron en Merkel! Frankrijk wil leger tegen het eigen volk inzetten!

(Door: Dr. Alice Weidel – Vertaling: E.J. Bron)

Omdat de Franse regering morgen opnieuw burgerprotesten vreest, overweegt men openlijk om het leger tegen het eigen volk in te zetten.

President Macron is de controle over zijn land volledig kwijtgeraakt. Niet alleen in Parijs, maar in ontelbare andere steden in Frankrijk gaan de burgers de straat op. Wie de Franse media leest, komt ook al behoorlijk snel te weten dat de burgers niet alleen tegen de verhoging van benzineprijzen en milieubelastingen demonstreren, maar ook tegen het migratiepact, waartoe Frankrijk, net als Duitsland, per se wil toetreden.

Waar de zeer veel op de Franse politiek gelijkende politiek van de “grote coalitie” toe zal leiden, kan men op dit moment in Frankrijk zien. Door Duitsland verloopt net zo´n diepe scheur, waarvan te hopen blijft dat deze niet, zoals nu in Frankrijk het geval is, volledig openbarst.

Ik protesteer er zeer beslist tegen om militaire maatregelen tegen de eigen bevolking te nemen. In plaats daarvan zou Macron moeten toegeven aan de eisen van de burgers en moeten aftreden. Deze inzet van het leger mag bovendien geen blauwdruk voor Duitsland zijn, mocht het hier tot gelijksoortige taferelen komen.

Bron:
www.facebook.com
Door: Dr. Alice Weidel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Barbarisme, burgermoed, Duitsland, Frankrijk, gezond realisme, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

32 reacties op Het is afgelopen met het EU-centralisme à la Macron en Merkel!

 1. Henk zegt:

  Grote kans dat het leger ook een geel vest aantrekt die zijn het ook niet met de regering eens !

  Geliked door 2 people

 2. Mary zegt:

  Laten we hopen dat het Franse leger net zoals de politie en brandweer aldaar solidair zijn met het volk, de enige reden waarom de EU een Europees leger wenst om, dat zoals in dit geval, te kunnen inzetten want het risico is groot dat het leger niet tegen zijn eigen volk optreed.

  Geliked door 4 people

 3. Rapunzel zegt:

  Het leger tegen het eigen volk. Tja, dat loopt nogal eens fout omdat soldaten die tegenover ouders/broers/zussen/neven/buren/medelanders komen te staan nog weleens weigeren hun eigen mensen dood te slaan.
  Vandaar ook dat de EU dolgraag een eigen leger wil, dan trekken ze bijvoorbeeld een blik Oekraïners open om Fransen in de pan te hakken. Die verstaan elkaar niet en dat helpt ook.

  Wat een zootje mensen, voor de derde keer wordt Europa door Duitsland in het verderf gestort.
  Met dank aan Merkel.

  Geliked door 4 people

 4. Joannes den Hollander zegt:

  Hopelijk kiest het leger, net als de politie en de brandweer de kant van het Volk. Want ook zij zijn het Volk.

  Geliked door 1 persoon

 5. Qvic zegt:

  Als Frankrijk zijn leger tegen de eigen bevolking in gaat zetten, dan is de burgeroorlog een feit en zal het in heel Europa escaleren.

  Geliked door 2 people

 6. Ruud zegt:

  Misschien wordt het tijd alvast enkele guillotines in elkaar te flansen!

  Geliked door 3 people

  • Oeps zegt:

   @ Ruud (7 december 2018 om 21:23)

   Dames en Heren.

   Ze hoeven die dingen alleen maar uit het museum te halen.
   Het Louvre is morgen niet voor niet gesloten.

   Like

 7. droevige mof zegt:

  In Frankrijk zijn in een regio 95% van de snelheidscamera’s de afgelopen dagen vernietigd. Deze camera’s maken deel uit van het gigantische bewakingssysteem. Dat ze werden vernietigd verbaast mij niet.

  https://www.infowars.com/france-95-of-speed-cameras-in-one-region-destroyed-as-part-of-yellow-vest-protest/

  Geliked door 1 persoon

 8. Peter zegt:

  Macron is de speelpop van Merkel.Dit gaat heel fout aflopen ,ze gaan de haat er nog meer inslaan morgen.

  Geliked door 2 people

 9. Ik zag op Google fotos rellen gele woede Frankrijk, al een guillotine met gele linten op een plein staan!

  Geliked door 1 persoon

 10. Perfide Albion zegt:

  Ik heb het vaker gezegd. De EU is een levensgevaarlijke constructie die totaal vernietigd moet worden. Het beste beginnen we met haar grootste voorstanders zoals Macron maar ook DVVD66 en consorten. Die lieden hebben ons gesloopt nu is het tijd om de rollen om te draaien..

  Geliked door 2 people

 11. Marc zegt:

  Dat soort massaal protest zullen we in ons laffe Nederland niet tegenkomen.

  Like

 12. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  De Franse politie heeft eerder deze week een grote staking voor morgen aangekondigd.
  De demonstraties van de gele hesjes dreigen inmiddels te escaleren in een opstand. En dat zou zo maar opeens een echte revolutie kunnen worden.

  Macron heeft nu maar 2 opties.
  – Toegeven aan de gele hesjes en aftreden.
  – De opstand met het geweld van het leger onderdrukken.
  Het lijkt er thans op, dat hij voor de tweede optie heeft gekozen.

  De hamvraag is nu, wat het leger morgen gaat doen. Trekken ze ook een geel vestje aan, of voeren ze een slachting uit onder de eigen bevolking.

  Wat de uitkomst morgen of overmorgen ook is, Macron is nu al de grote verliezer. Zijn eer en aanzien en zijn gezag is hij helemaal kwijt. Hij is aangeschoten wild.

  In het ondermaanse is er niets nieuws onder de zon. De geschiedenis herhaalt zich keer op keer. Maar wel telkens net iets anders weer. De oorzaak en aanleiding voor de huidige politieke crisis in Frankrijk vertoont erg veel overeenkomsten met de Franse revolutie uit 1789. Ook toen kon het gepeupel de boterham en de huishuur niet meer betalen.

  Geliked door 1 persoon

 13. hans zegt:

  Marc: o, jawel, want als het morgen wat we eigenlijk heimelijk al jaren hopen echt gaat gebeuren, namelijk een heuse omwenteling, ZOMAAR, dan word NL daar gewoon in mee gesleurd!
  Alle revoluties c.q. oorlogen van de afgelopen 150 jaar was dit ook het geval. Er is nu een speciale situatie. Macron staat klem! De VS gaat niks doen, want Trump vind het best, Duitsland moet voor zichzelf vrezen, want 1 verkeerde hulppoging en die vette lelijke TUL in Berlijn gaat ook aan het gas.
  Daarbij gaat de NAVO ook niks doen, want Amerika weet je wel.
  Heleboel landen in Europa zijn al anti-NAVO, a, la Brussel en migrant geworden. Het net sluit zich nu lekker precies hoe het moet zijn. Die flikker in het Elysee is nu echt the only gay in the village.
  Hangen moeten ze en ik hoop dat het zich TOTAAL KEERT tegen al het derdewereld gespuis wat hier in Europa woont. Ze zijn de vijanden, dus wees alert!

  Geliked door 1 persoon

 14. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Laten we ons toch niet vergissen ! In Nederland zijn de “Gele Hesjes” gekaapt door GroenLinks en de aan haar gelieerde Antifa en AFA om een extreem-Links geluid te laten horen.
  (De gewapende tak van Links !)
  Punt één van hun agenda ? Een basisinkomen voor iedereen !
  In Frankrijk surfen nu minderheidsgroepen van niet-Fransen mee op het succes van de Gele Hesjes en maken van de gelegenheid gebruik (misbruik) om brandschattend en plunderend door het land te trekken.
  Hoezeer ik het ook eens ben met de Gele Hesjes wat mij betreft kan er niet hard genoeg opgetreden worden tegen (Noord) Afrikaanse plunderaars en brandstichters, die hebben niets maar dan ook niets te maken met het oorspronkelijke protest.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Uylenspiegel.
   Het is ook nooit goed!
   Hebben we ondertussen eindelijk alle ingrediënten voor een heuse revolte die over zal slaan naar Duitsland, vandaar naar heel Europa, gaan we het hebben over losse eindjes…
   Het bloed vergieten is nog niet begonnen of het anti-revolutionaire NL-blok wordt er al met opgeheven vingertje op gegooid.
   Trouwens ik dacht dat je ’n geheel eigen rubriek bij Fubar c.q Rommel et cetera had om daar met het vingertje te schudden…?

   Of vergis ik mij…?

   Like

 15. Pingback: Frankrijk wil leger tegen het eigen volk inzetten! | eunmask

 16. Republikein zegt:

  Eerst is het waterig wit, dat is het voorstadium, zodra het geel wordt zet de verkoudheid door en is er snel verbetering als de bacteriën verwijderd worden, goed snuiten en spoelen.

  Like

 17. Wachteres zegt:

  Emmanuel Macron uitgejouwd en beledigd tijdens een verrassingsbezoek aan Puy-en-Vela

  Demission: Vertrek of treed af.

  Geliked door 1 persoon

 18. Jan zegt:

  De gepantserde auto’s

  Live

  Like

 19. Elisah zegt:

  Ondertussen,

  Na ongecontroleerde immigratiegolf: personeelstekort Duitse geheime dienst
  Duizenden vacatures open, geen mensen te vinden die ‘vreemde talen spreken’

  Bij de geheime diensten in Duitsland zijn enkele duizenden functies niet bezet. Bronnen bij de federale rekenkamer zeiden tegen het blad Der Spiegel dat het heel lastig is geschikte medewerkers voor de binnenlandse geheime dienst BfV te vinden die vreemde talen spreken.

  Like

 20. Linda zegt:

  Hier waar wij wonen, in Noorwegen, zei de Noorse reporter dat de gele hesjes 75% steun van de bevolking dragen. Ik hoop alleen niet dat het weer net als de occupy beweging afloopt met niks.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s