“Mr. Brexit” Nigel Farage gooit de handdoek in de ring vanwege Tommy Robinson

Screenshot_193

V.l.n.r.: Nigel Farage, Gerard Batten, Tommy Robinson.

(Vertaling: E.J. Bron)

“Mr. Brexit” Nigel Farage heeft na 25 jaar lidmaatschap nu zijn uittreden uit de partij UKIP verkondigd. Hem stoort blijkbaar de richting die de partij met haar ondersteuning van Tommy Robinson is ingeslagen.

journalistenwatch

Al maandenlang maken de huidige partijvoorzitter Gerard Batten en Nigel Farage openlijk ruzie met elkaar over de zaak Tommy Robinson. Gerard Batten had de activist en islamcriticus als adviseur in zake “islamitische verkrachting-bendes” aangenomen. Farage reageerde met openlijke belasteringen in de zaak Robinson en eiste het aftreden van de partijvoorzitter.

Maar die wil met zijn partij aan een door Tommy Robinson aangekondigde Brexit-demonstratie op 9 december – twee dagen voor de beslissende Brexit-stemming – deelnemen. Om samen met de “rechts-extreme” Robinson door de straten van Londen te marcheren, zal de partij vernietigen, waarschuwt Farage.

In een interview met de “Daily Mail” geeft hij uiting aan zijn ergernis over de “vechtersbaas” Robinson. “Ik heb er altijd op gelet dat er geen rechts-extremen in de partij mogen komen. Ik ben voorstander van harde argumenten als het om zaken als illegale immigratie of hetgeen er gebeurt in de Middellandse Zee gaat – maar altijd zonder racisme of “islamofobie.

Ik kan niet geloven dat de huidige partijvoorzitter de medeoprichter van de English Defence League wil verwelkomen. Het ergste is: de twee plannen een manifestatie op 9 december en willen daar samen spreken. Ik weet wat er zal gebeuren – de manifestatie zal vol zitten met skinheads en mensen die tot de wenkbrauwen toe getatoeëerd zijn. Ze zullen allemaal dronken zijn nog voordat ze zijn aangekomen, met elkaar op de vuist gaan en wie weet wat nog meer. En daarna komt de Brexit-stemming. En die zal met een meute rechts-extreme voetbal-hooligans in verband gebracht worden”, zegt een woedende Farage. Hij zou 25 jaar van zijn leven naar deze stemming hebben toegewerkt en nu moeten toekijken hoe de partij slecht, racistisch en extremistisch zou worden. Dat zou zijn hart breken, aldus de 54-jarige politicus die de UKIP leidde van 2006 tot 2009.

In zijn LBC-show, waarin hij regelmatig met luisteraars praat, doet hij er een schepje bovenop: “Tommy heeft een langjarige criminele historie. Hij zat meerdere keren in de gevangenis. Hij mag dan voor velen een held zijn, omdat hij dingen uitspreekt die niemand anders durft aan te spreken, maar men kan iemand zoals hij, met die achtergrond, niet in een politieke partij opnemen”, verklaarde Farage zijn standpunt.

Tommy Robinson reageerde onmiddellijk. Nog tijdens de uitzending pakte hij zijn mobieltje en belde Farage op om zich te kunnen verdedigen. Toen duidelijk werd wie hoogstpersoonlijk met

Nigel wilde spreken, werd de verbinding direct verbroken. “Wat is dat voor een man, die zijn eigen show ervoor gebruikt om leugens over mij te verbreiden en iedereen die mij ondersteunt aanvalt en het me dan niet toestaat om er met hem zelf over te praten?”, vraagt Tommy Robinson. Farage zou niets anders dan een lafaard zijn, aldus de conclusie van Tommy Robinson.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Elisah”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in demoniseren, Nigel Farage, UKIP. Bookmark de permalink .

15 reacties op “Mr. Brexit” Nigel Farage gooit de handdoek in de ring vanwege Tommy Robinson

 1. ruud beijer zegt:

  Dat valt mij vies tegen van die Farage.

  Geliked door 1 persoon

 2. koosv8 zegt:

  Men kan iemand met zijn achtergrond niet in een partij opnemen. Dan moet hij toch eens heel goed om zichzelf heenkijken. Er staan zoveel laaghartige,,politicie,, om hem heen dat hij het zelf niet meer goed ziet. Maar dat zijn de mensen waar de gewone man geen behoefte aan heeft.

  Geliked door 4 people

 3. Perfide Albion zegt:

  Mooi! Opgerot staat netjes! Jaren geleden was Farage kritisch over de islam. Nu is Farage zo kritiekloos richting islam dat het niet anders kan of hij staat op de loonlijst van de Saoediërs,.

  Geliked door 4 people

 4. Eric zegt:

  Mooi, dan kan Tommy Farages plaats innemen. Tommy spreekt de echte taal van het volk, hij is geen intellectueel zachtgekookt ei, hij ziet waar de islam voor staat en hij is megapopulair in de U.K., populairder dan die Europese zakkenvuller van een Farage (die het natuurlijk wel goed kon uitleggen en niet onverdienstelijk was, maar die toch aan één oog stekeblind bleef…)

  Geliked door 3 people

 5. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Dit is de tweede keer dat Farages zijn ware aard laat zien.

  De eerste keer was na het BREXIT referendum. Hij had het BREXIT aangezwengeld, maar gaf “niet thuis” na het referendum. Hij wilde er zelf geen leiding aan de uitvoering geven. Theresa May, die tegen Brexit was, moest het maar uitvoeren.

  Nu zet hij zich af tegen Tommy, om een ruzie met de voorzitter van zijn eigen partij te beslechten.

  Het aapje van Farages is uit de mouw gekomen. Het is nu wel heel erg duidelijk geworden, dat Farages een profiteur is, die achter een poker-face meerdere agenda’s verbergt.

  De komiek is van zijn voetstuk gevallen !!!

  Geliked door 4 people

 6. Theodoor zegt:

  Ik steun Tommy.
  Tommy weet uit ervaring wat voor ellende de islam met zich meebrengt, Nigel beweegt zich alleen maar binnen het stropdassenniveau. Wel een prima kerel hoor maar het botst.
  Vrienden daar beklagen zich er over dat niemend meer goed Engels praat maar ze blijven wel op dezelfde partij stemmen, voor de totale ondergang denk ik dan.

  Geliked door 1 persoon

 7. Dat is helemaal het toppunt van inzichtloosheid. Farrage zegt o.a.: ” “Tommy heeft een langjarige criminele historie. Hij zat meerdere keren in de gevangenis. Hij mag dan voor velen een held zijn, omdat hij dingen uitspreekt die niemand anders durft aan te spreken, maar men kan iemand zoals hij, met die achtergrond, niet in een politieke partij opnemen”, verklaarde Farage zijn standpunt.” EINDE CITAAT.
  Is Farrage echt zo dom niet te weten dat de laffe politiek die verschrikkingen verzwegen, ervoor gezorgd hadden dat Tommy, die hen de waarheid en werkelijkheid gaf, in de gevangenis belandde en als een beest behandeld werd!
  Neen Farrage, wake the fuck up!!

  Geliked door 1 persoon

 8. Elisah zegt:

  https://voiceofeurope.com/2018/12/tommy-robinson-and-ukip-to-organise-brexit-means-exit-dump-the-deal-march-this-sunday/

  Tommy Robinson en UKIP organiseren ” Brexit is Exit – Dump the Deal” mars deze zondag.

  Tommy Robinson and UKIP to organise “Brexit Means Exit – Dump the Deal” march this Sunday

  In Tommy’s latest video on Facebook, he explains that “the possibility could be” there will be “extreme provocation” and has asked that those coming out for the march to keep that in mind and that their behaviour needs to be “impeccable”.

  Like

 9. Tistochwat zegt:

  Ik heb nooit begrepen waarom Farage niet fel van leer trok tegen de islamisering.
  En nu keert hij zich tegen Tommy Robinson?
  Tommy Robinson, die door Geert Wilders wordt geprezen vanwege zijn moed…

  Like

 10. BertG. zegt:

  De man had een carrière moeten opzoeken in het theater, of wat dan ook.
  Cabaret , toneel, of ander vermaak.
  Daar had ie goud geld mee kunnen verdienen.

  Like

 11. Jan zegt:

  Leden (die nooit iets deden) lopen weg uit UKIP vanwege Tommy Robinson, maar meer komen er bij

  Ruimt mooi op

  Like

 12. Jan zegt:

  Farage heeft zijn houdbaarheidsdatum overschreden

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s