Duitsland verrot

Screenshot_211

(Door: Michael Klonovsky – Vertaling: E.J. Bron)

Berlijn: Daklozen op straat, bedelaars op ieder station, voor iedere bank of spaarbank. In de helft van de sneltrams duiken muzikanten op, die hun levensonderhoud bij elkaar spelen. Overal vuil. Grofvuil in de straten, hondenstront sowieso, kots op de trappen van de stations. Duivenpoep. Altijd uitkijken waar je loopt. Niks aanraken. Veel armoedig geklede mensen, veel migranten. Zelden iemand die een stropdas draagt. In plaats daarvan zie je steeds vaker ratten op straat, die niet veel haast hebben, zich dus thuis voelen (ik houd me overigens bijna alleen in Berlin-Mitte op). Berlijn zou “een beetje zoiets als Afrika zijn”, schrijft de correspondent van de “Neue Zürcher Zeitung”.

journalistenwatch

(Geweldig daarover Bernd Zeller: “Klimaatopwarming – de laatste hoop voor Berlijn. De stijging van de zeespiegel zou meerdere grote steden onder water zetten, voor Berlijn betekent dit de enige kans om goed doorgespoeld te worden. ´Berlijn ligt niet direct aan de over, maar aan twee rivieren´, verklaart burgemeester Müller.´Die stromen in zee. We hebben een onderzoek aangevraagd in welke zee. In ieder geval kunnen die ook buiten hun oevers treden en straten en pleinen schoonmaken, zonder dat het tot ruzies tussen reinigingskrachten en buurtbewoners zou komen´, aldus de hoop van Müller. Omdat het autoverkeer volledig tot stilstand zou komen, zouden er minder auto´s in brand gestoken en minder uitlaatgassen uitgestoten worden.”)

Maar het is niet alleen Berlijn. De verzamelaars van lege flessen, de oude mensen die in het vuilnis wroeten, de daklozen, je treft ze overal aan. (de verpaupering van de autochtone onderklasse is het grote taboe van de welkomstjunta). Het valt me steeds vaker op dat roltrappen het niet doen, openbare liften volledig vervuild zijn en naar urine stinken. Vertragingen van treinen zijn heel normaal. Onlangs werd gemeld dat slechts één op de vijf ICE-treinen “volledig goed zou functioneren”, wat ik kan bevestigen. De melding dat er “slechts een gereduceerd aanbod van spijzen en dranken” ter beschikking zou staan, hoor ik regelmatig (ik reis veel met de trein). Af en toe valt de verwarming uit of ontbreken “treinonderdelen” (wagons). En dan hebben we het niet eens over de gaten in het internet en het mobiele telefoonnet, zelfs bij een telefoontje van de Rijksdag naar de Potsdamer Platz valt de verbinding uit.

Dat het vliegtuig van de regering wegens een mysterieus defect een noodlanding moet maken en de bondskanselier moet overstappen in een lijnvlucht om bij de G20-top te komen, kwam noch bij de Führer noch in de DDR voor, en de toestanden in het Duitse leger of op de grote Berlijnse luchthaven duiden aan dat er een soort van structuur achter zou kunnen zitten. Daarbij nog de berichten van de daling van het onderwijsniveau op de scholen, van dagelijkse mes-aanvallen en massale vechtpartijen in de steden, van vrij rondlopende criminelen.

Misschien gaat het om een overdreven interpretatie, maar het komt op mij over alsof ik de sluipende Bananenrepublikanisering van een natie met een voormalige hoge technologische standaard meemaak. Het zou mij niet verbazen wanneer vroeger of later het eerste Duitse vliegtuig wegens onderhoudsgebrek uit de lucht valt…

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Michael Klonovsky

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “droevige mof”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Berlijn, Duitsland, gezond realisme, Rotzakken, sarcasme, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op Duitsland verrot

 1. Petra DeBoer zegt:

  Te triest voor woorden dat Duitsland in zo korte tijd kapot gemaakt word. En natuurlijk zit er een plan achter want het is hetzelfde plan wat ook in Amerika gebezigd is door de voorgangers van Trump. En daar hadden ze voor Trump geen keuze want alle presidenten waren van de deep state behalve Reagan en Kennedy.

  Like

  • Statler & Waldorf zegt:

   @Petra DeBoer

   Duitsland is al ruim honderd jaar bezig Europe te vernietigen.
   Geniaal versus stupiditeit.

   Dus zoals het spreekwoord:
   Genialiteit grenst aan de waanzin.

   Liked by 1 persoon

   • droevige mof zegt:

    Bedankt voor het compliment. Maar genialiteit heb ik de laatste 55 jaar van mijn aanwezigheid in dit land niet kunnen ontdekken. Sinds 1933 is ’t afgelopen. De interessante vraag waarom dit is gebeurd, is meerdere keren beantwoord. Er zijn toegestane en verboden antwoorden, wat al een antwoord is.
    Wat in Duitsland bleef, noemde bondskanselier Helmut Schmidt ooit de secundaire deugden: ijver, nauwkeurigheid, stiptheid, reinheid. En hij zei dat je met deze deugden ook perfect een concentratiekamp kon bouwen en runnen.
    Op dit moment kunnen onze secundaire deugden niet langer goed werken omdat het land door de overheid werd vernietigd met de goedkeuring van de meeste burgers.
    Hoe zeggen jullie Nederlanders zo mooi: Eigen schult dikke bult.

    Like

  • Blaffertje zegt:

   Lees eens over de Bohemian Grove.
   http://usa365.nl/bohemian-grove/
   Je kan maar tot een conclusie komen dat ze allemaal één pot nat zijn.

   Like

 2. koosv8 zegt:

  Als de grote massa van het Duitse volk het niet wil inzien dan is het afgelopen uit.
  Ook in de rest van west europa.

  Like

 3. Henk der Niederlánder zegt:

  Ook een copie van een reactie op een andere site.

  Het feit dat het overheidsvliegtuig een noodlanding moest maken vanwege een mysterieus defect en de bondskanselier moest overstappen op een lijnvlucht om de G20-top te bereiken, was iets wat niet bij de Führer of in de DDR bestond, en de omstandigheden in de Bundeswehr, of op de grote luchthaven van Berlijn wijzen erop dat er misschien een soort structuur achter zit

  Het is niet direct een structuur die erachter zit maar eerder naar mijn bescheiden mening een tekort aan geld.
  Het is iedereen al duidelijk geworden dat we steeds meer geld in moeten leveren om de maatschappij draaiende te houden.
  Niet dat regeringen zich iets aantrekken van een goed draaiende maatschappij maar als het goed draait kan er nog steeds geld van gestolen worden om de elite nog meer hun zakken te laten vullen.
  Het duidelijkste voorbeeld is op dit moment wel Frankrijk en nu komt dus ook naar buiten dat het al lange tijd niet goed gaat in Duitsland.
  In Nederland is het al niet veel beter gesteld maar dat kan nog enigzins buiten het zicht gehouden worden.
  Feitelijk is het failliet van Europa al duidelijk zichtbaar voor diegenen die het willen zien en niet de ogen sluiten voor de waarheid.
  Ik denk dat de ineenstorting dichterbij is dan menigeen vermoed.

  Like

 4. bigljohn zegt:

  Duitsland is de culturele en economische motor van Europa. Valt die eenmaal stil, dan valt alles in Europa stil. Eerst werden twee wereldoorlogen ontketend, en nu vind de Duitse politiek het heerlijk om Afrikanen en moslims de baas te laten spelen. We weten nu zo onderhand wel waar dit alles op uit gaat draaien, en waar wij met zijn allen op af gaan stevenen….

  Like

 5. Piet Karbiet zegt:

  Ik kan dit beamen. Wat een hoop smerigheid langs de Duitse snelwegen, uitpuilende prullenbanken, zwervers en zelfs ratten. Mijn kinderen schrokken ervan. Talloze busjes propvol met jurken en hoofddoeken. Het gaat hard.

  Like

 6. Jan zegt:

  Duitsland gereed gemaakt om aan moslims te overhandigen, Ralph Brinkhaus kan zich makkelijk een moslim als kanselier voorstellen in 2030.

  Unions-Fraktionschef Brinkhaus kann sich Muslim als Kanzler vorstellen

  “Kann ein Muslim Kanzler werden?” Ralph Brinkhaus sagt: “Warum nicht?”. Entscheidend sei nicht, welche Religion ein Mensch habe, sondern welche Werte.
  ..
  Er sieht schon heute in der CDU Karrieremöglichkeiten für Nicht-Christen. “In manchen Regionen gehört nur noch ein Bruchteil der Bevölkerung einer Kirche an”, sagte er. „Deshalb sind auch Muslime, die unsere Werte teilen – die Würde des Menschen, Eigenverantwortung, Solidarität – und zum Grundgesetz stehen, herzlich eingeladen, in der CDU mitzumachen.”

  https://www.tagesspiegel.de/politik/unions-fraktionschef-brinkhaus-kann-sich-muslim-als-kanzler-vorstellen/24073142.html

  Naar mijn weten heet dit landverraad

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s