Precies voor de Europese verkiezingen 2019: € 5 miljoen voor EU-propaganda

Screenshot_202

(Vertaling: E.J. Bron)

Voorafgaande aan de Europese verkiezingen 2019 begint het propagandawerk van de EU vorm te krijgen. Nu liet een van de vicevoorzitters van de Europese Commissie, Ansip, doorschemeren dat de Commissie alleen al in 2019 € 5 miljoen aan de strijd tegen zogenaamd “Fake News” wil uitgeven. Dit zou vooral noodzakelijk zijn ter bescherming van de democratie, zei Ansip. Vooral uit Rusland zouden er rechtstreekse pogingen tot desinformatie en inmenging in de verkiezingen komen. Dit dient in de toekomst d.m.v. een beter netwerk en informatie voorkomen te worden.

Duits - Zuerst

Letterlijk zei de vicevoorzitter van de Europese Commissie: “We moeten onze krachten verenigen om onze democratieën tegen desinformatie te beschermen. We hebben pogingen gezien om in te grijpen in verkiezingen en referenda, en er zijn sterke aanwijzingen dat Rusland de belangrijkste bron van deze campagnes is.” Dergelijke propaganda zou niet nieuw zijn, maar de snelheid, de agressiviteit en het gemak van de verbreiding zou veranderd zijn.

Het plan van de Europese Commissie bestaat erin: het budget van de buitenlandse dienst van de EU voor de analyse van “desinformatiecampagnes” wordt in 2019 meer dan verdubbeld tot € 5 miljoen. EU-staten dienen hun informatie onder elkaar beter uit te wisselen. Online-platforms dienen voor transparantie over “bots” te zorgen, en de EU-burgers dienen d.m.v. campagnes beter over “desinformatie” – of wat de EU-bureaucratie daar onder verstaat – geïnformeerd te worden.

Screenshot_203

“Vijf miljoen is niet genoeg”, gaf Ansip tegelijkertijd toe. € 50 miljoen of meer zou volgens hem nog beter zijn. De EU zou echter geen propaganda willen verbreiden, bevestigde de vicevoorzitter van de Europese Commissie. “We zullen geen propagandamachinerie in de EU creëren.” Het Europees Parlement nam echter in de afgelopen maanden tegelijk meerdere omvangrijke projecten aan, die voorzien in de strijd tegen impopulaire meningen en vermeende “haatmisdaden” en daarvoor zwaardere straffen in de lidstaten eisen.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, betutteling, Brussel, Censuur, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, Desinformatie, Elite, EU-critici, Europa, Europees Parlement, Europese Commissie, EUSSR, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse christenen, Linkse Kerk, Linkse media, machtswellust, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op Precies voor de Europese verkiezingen 2019: € 5 miljoen voor EU-propaganda

 1. Ruud zegt:

  Kennelijk is hij uit het oog verloren wat de inwoners van de voorheen soevereine natiestaten onder “democratie” verstonden. Leugenachtige onnozelheid ten top van deze EU-slurper.

  Like

 2. Mary zegt:

  We moeten inderdaad onze democratieën verdedigen en ons verenigen tegen de EU voordat we iedere vrijheid kwijt zijn!!!!.

  Like

  • Steven zegt:

   Vandaar ook liever € 50 Miljoen om de democratie-handhavers monddood te maken..en om de EU laten bepalen wat FAKE nieuws is…
   Ze zijn er nu al mee bezig als ik wel eens lees dat er agentjes op de stoep staan om je de mond proberen te snoeren..en dat zal vast wel met dreigtaal wezen…

   Like

 3. Hovawart zegt:

  Slechts vijf miljoen euro om meer dan 500 miljoen inwoners in de EU ‘in het pak te naaien/nemen/steken,’ waarvan de figuurlijke betekenis namelijk ‘iemand als een hulpeloze baby behandelen’ onze jeugdigen zeker zal aanspreken, meer dan de letterlijke betekenis, oftewel ‘iemand benadelen/bedriegen’……..en dat voor een schijntje van 5 miljoen.

  Like

 4. Republikein zegt:

  Vieze voorzitter.

  Like

 5. Elisah zegt:

  https://tpo.nl/2018/12/08/frans-timmermans-officieel-topkandidaat-namens-europese-pvdaers/

  Frans Timmermans officieel topkandidaat namens Europese PvdA’ers
  Het spijt hem dat hij geen vrouw is

  De Europese sociaaldemocraten hebben Frans Timmermans zaterdag officieel gekozen als hun kandidaat voor het voorzitterschap van de Europese Commissie. De ruim duizend gedelegeerden bevestigden de kandidatuur van de voormalige minister van Buitenlandse Zaken tijdens een partijdag van de Europese sociaaldemocraten in Lissabon.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Elisah 8 december 2018 om 18:09

   Frans Timmermans officieel topkandidaat namens Europese PvdA’ers
   Het spijt hem dat hij geen vrouw is

   De jankerd kan zich toch op onze kosten laten ombouwen?

   Like

 6. kees zegt:

  Welke democratie beschermen
  De eu is een grote gevangenis Auschwitz

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s