Heeft Nederland een probleem?

Screenshot_231

(Door: Judith Bergman – Vertaling: “Wachteres”)

“De rechts-extremisten worden steeds zelfverzekerder en blijven zich richten op het protesteren tegen de vermeende islamisering van Nederland, de komst van asielzoekers en het vermeende verlies van de Nederlandse identiteit…” [cursivering toegevoegd] schreven Nederlandse autoriteiten in september in een dreigingsanalyse.
De islamisering in Nederland is echter niet alleen een “waarneming” van “rechts-extremisten”, maar een trend die in toenemende mate wordt vastgesteld. Uit de dreigingevaluatie door de nationale coördinator voor veiligheid en terrorismebestrijding van het land blijkt bijvoorbeeld dat het islamitisch terrorisme al enkele jaren groeit. “Ondanks de stagnerende groei is de omvang van de Nederlandse jihadistische beweging reden tot zorg”, schreef die. 

Gatestone Institute 

“Deze groep, die tussen 2013 en 2016 aanzienlijk groeide, kan de neiging hebben om een ‘wraakverhaal’ te omarmen dat het Westen de schuld geeft van de ineenstorting van het ‘kalifaat’… Jihadisten hebben nu geen dwingende reden meer om naar dat deel van de wereld te reizen en hun focus is verschoven naar da’wa [bekering tot de islam] of het verspreiden van de jihadistische boodschap. Dit kan leiden tot een stijging van het aantal Jihadisten in Nederland. Naast aanhangers van het jihadisme zijn er in Nederland ook enkele duizenden jihadistische sympathisanten en in het bijzonder ISIS-sympathisanten”.

Nederland is de afgelopen maanden het toneel geweest van verschillende pogingen tot jihadistische terroristische aanslagen. Eind september arresteerde de politie zeven verdachte jihadistische terroristen die daar een massale aanval hadden gepland, waaronder de aanslag op een groot evenement – de politie zei niet waar – door de plaats/het terrein aan te vallen met automatische geweren en een autobom. Eerder in september heeft een Afghaanse man, die volgens Nederlandse functionarissen een ‘terroristisch motief’ had, twee Amerikanen op een treinstation in Amsterdam neergestoken. “Uit zijn verklaringen blijkt dat hij gelooft dat in Nederland de profeet Mohammed, de koran, de islam en Allah herhaaldelijk worden beledigd,” aldus openbare aanklagers. In augustus werd een andere man in een supermarkt in de stad Naaldwijk neergeschoten en gearresteerd, waar hij met een mes naar mensen zwaaide, terwijl hij “Allahu Akbar” schreeuwde.

Het dreigingsniveau voor Nederland blijft “substantieel” (niveau 4 op een schaal van 1 tot 5), wat betekent dat het risico van een islamitische terreuraanslag in Nederland zeer reëel is, hoewel niet noodzakelijkerwijs onmiddellijk dreigend.

Er zijn, behalve het islamitisch terrorisme, verschillende andere factoren die wijzen op een toename van de islamisering van Nederland:

Eén daarvan is de groei van islamitische partijen. Bij de laatste parlementsverkiezingen ontving DENK, een moslimpartij die zes maanden voor de verkiezingen werd gevormd door twee Turken – voormalige leden van de sociaaldemocratische partij PvdA – een derde van de moslimstemmen en drie zetels in het parlement. De partij verbergt haar affiniteit met Turkije niet: Kritiek op Turkije is taboe, evenals de voorspelbare weigering om de Turkse massaslachting op de Armeniërs tijdens de Eerste Wereldoorlog een genocide te noemen. De DENK-partij had een programma dat tegen de integratie van immigranten in de Nederlandse samenleving was, (in plaats daarvan pleitte ze voor “wederzijdse acceptatie”, een eufemisme voor het creëren van parallelle moslimsamenlevingen); en voor de oprichting van een racismepolitie, die ‘daders’ zou registreren en hen zou uitsluiten van het uitoefenen van een openbaar ambt. In juli stuurde een voormalige politieke activist van DENK, Hussein Jamakovic, een e-mail naar de krant de Telegraaf, evenals naar drie andere nieuwsorganisaties. In de e-mail stond: “Mogen jullie kanker krijgen, jullie smerige, extreemrechtse kankerjoden”. De e-mail kwam nadat de nieuwsuitzendingen berichten doorgaven waarin werd beweerd dat Jamakovic sympathie voor ISIS had getoond. In juni werd een busje bewust de ingang van het gebouw van de Telegraaf binnengereden, waar het in vlammen opging.

Een ander aspect van de toenemende islamisering is de prediking van de jihad in moskeeën. Het directoraat godsdienstzaken van de Republiek Turkije (Diyanet) verspreidt haar officiële vrijdag-preken naar Turkse moskeeën over de hele wereld; de reguliere media in Nederland hebben in de moskee in de stad Hoorn ten minste één geval van zo’n gehouden preek gepubliceerd. Het is onduidelijk in hoeveel moskeeën deze preek werd gehouden, maar er wordt geschat dat 140 moskeeën in Nederland zijn aangesloten bij de Diyanet. De preek ging over jihad en martelaarschap:

“Onze soldaten laten de hele wereld zien dat we alles opofferen om ons geloof, onze vlag en ons land te beschermen. (…) Elke zoon van ons land die, in de kracht van zijn leven, de zoete nectar van het martelaarschap drinkt, roept naar ons (…) Degene die sterft op de weg van Allah, noem die nooit dood, maar noem die levend”.

Volgens de Diyanet-vertegenwoordiger in Den Haag schrijven Nederlands-Turkse imams hun eigen preken. Hij beweerde toen dat de oorlogspreek nergens in Nederland werd gehouden. Dat is gewoon niet geloofwaardig – waarom zou het Diyanet, omdat het alle gebieden wil beïnvloeden – een uitzondering maken voor Turkse moslims in Nederland?

De nieuwe burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema, zei in september dat ze moskeeën zou sluiten als imams haatboodschappen verspreiden, maar “alleen als laatste redmiddel”. Volgens DutchNews.nl zei Halsema dat het sluiten van moskeeën “een zeer rigoureuze [handeling] is en dat doe je alleen als een laatste redmiddel”. Je moet kunnen ingrijpen als “een imam walgelijke preken houdt, zoals zeggen dat vrouwen ondergeschikt moeten zijn of dat homoseksualiteit een misdaad is”. Volgens het nieuwsbericht zei ze ook dat ze, in tegenstelling tot haar voorganger Jozias van Aartsen, niet van plan was banden te smeden met fundamentalistische en salafistische organisaties. “Ik zal geen mensen op het stadskantoor uitnodigen die niet democratisch zijn en die de gelijkheid tussen mannen en vrouwen niet serieus nemen” zei ze.

Een ander aspect van de toenemende islamisering is dat vandalisme en geweld tegen Joden dramatisch zijn gestegen. In een rapport van het Nederlandse Openbaar Ministerie in april zijn in 2017 144 bevestigde misdrijven met betrekking tot haatdelicten vermeld, waaronder intimidatie, vandalisme, geweldpleging en aanzetten tot haat of geweld. Van die gevallen was 41 procent ‘gericht tegen Joden’, die slechts 0,2 procent van de Nederlandse bevolking uitmaken.

Uit een opiniepeiling onder 557 Nederlandse Joden, die in november werd gepubliceerd, bleek dat bijna de helft bang was om zichzelf als Jood te identificeren, waarbij 43% zei dat ze actieve stappen ondernamen om hun joodse identiteit te verbergen en 52% zei dat antisemitisme op straat vaker is voorgekomen. Bovendien zei 34% dat ze last hadden gehad van antisemitische opmerkingen en dat 11% slachtoffer was geweest van antisemitisch geweld.

In december 2017 gooide een Syrische asielzoeker, Saleh Ali, de ramen van een koosjer restaurant in Amsterdam in. Daarvoor ging hij slechts 52 dagen de gevangenis in, hoewel hij naar verluidt een agent had verteld dat de aanval “slechts de eerste stap” was. Toen hem gevraagd werd wat de volgende stap zou zijn, zei hij: “Dat zal ik u later vertellen, niemand hoeft het te weten”.

In mei heeft een Syrische asielzoeker, Malek F., drie mensen in Den Haag neergestoken, terwijl hij volgens het verslag van de gerechtelijke vervolging van de recente rechtszaak “christelijke en joodse “kuffars” letsel wilde toebrengen. Hij zei dat “kuffars” [ongelovigen] verwant waren aan “dieren of achterlijke mensen”. Twee dagen eerder had Malek F. een mes naar een kerk in Den Haag meegenomen, maar omdat niemand de deur opende toen hij aanklopte, vertrok hij weer.

Nog een ander verontrustend kenmerk van de islamisering is de ‘grooming’ en het verkrachten van minderjarige meisjes, zoals al meer dan een decennium in Groot-Brittannië wordt meegemaakt. Volgens recente rapporten “is het aantal Nederlandse slachtoffers van ‘grooming’ bendes in de afgelopen jaren sterk gestegen”. Geschat wordt dat ‘rape-groomers’ elk jaar ongeveer 1.400 minderjarige meisjes tot seksslavin maken. In Nederland staan ze bekend als “loverboys”, ze verleiden de meisjes met drugs, alcohol en geschenken en chanteren ze vervolgens tot seksslavernij. Onderzoek heeft aangetoond dat 89% van de ‘rape-groomers’ een migrantenachtergrond heeft en dat 60% moslim is. Sommige jonge meisjes hebben 20 “klanten” per dag. “Minderjarigen zullen in een ander land [België] gaan werken als een manier om te voorkomen dat ze wegrennen”, aldus rapporten. De mannen kunnen “tot € 800,- per dag verdienen aan één meisje”.

Heeft Nederland een probleem?

(Judith Bergman, columniste, juriste en politiek analiste, is een ‘Distinguished Senior Fellow’ bij het Gatestone Instituut) 

Bron:
www.gatestoneinstitute.org
Door: Judith Bergman

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Elite, establishment, Eurabië, gezond realisme, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Moslims, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, Rotzakken, Salafisten, Taqiyya, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

21 reacties op Heeft Nederland een probleem?

 1. King Arthur zegt:

  Tja, NL heeft zeker een probleem, 150 minus PVV+FVD satanistische zombies en tevens een zombie coalitie met vacuum gezogen vol idioten die alles faciliteren gezamelijk met de slinkse racistische hordes, dat is het grootste probleem waar we mee te maken hebben.

  Geliked door 1 persoon

 2. Thom zegt:

  Ik denk dat er één ding niet klopt namelijk het busje dat bij de Telegraaf naar binnenreed en in brand gestoken werd. Dat gebeurde niet door moslims maar door criminelen die lid waren van een motorgang. Ik denk van Caloh Wagoh. Spreek uit: kale wagen). Dat zijn geen moslims maar doen vuil werk voor de Marokkaanse drugs smokkelende moordmachine Redouan Taghi die Martin kok liet vermoorden en Telegraaf journalist John van den Heuvel bedreigt. Caloh Wagoh doet vuil werk voor degenen die het meeste betalen. Het is niet voor de iuslam dat ze die auto binnenreden bij de Telegraaf maar voor de poen. De Godfather van Caloh wagoh is Greg Remmers wiens zoon Jesse Remmers in Vught in de gevangenis zit en daar door de moordenaar van Theo Gogh in elkaar gebeukt werd.

  Like

 3. Peter zegt:

  Heeft Nederland een probleem?
  JA !

  Like

 4. amy grace zegt:

  De hele wereld is corrupt. Al heel lang
  En zelfs de mensen die de Waarheid spreken worden verguisd.Ik wist nooit de betekenis van het gezegde: Leven is Lijden. Nu wel.
  De wereld is leeg + eenzaam. Mijn hele leven heb ik geprobeerd mensen gelukkig te maken maar ben gestopt.
  Nu maak ik mezelf gelukkig + geniet eindelijk (63) van mijn eigen gezelschap.
  En kom nog steeds tijd tekort!
  ” the eyes cannot see what the mind does not know” Ik doe geen moeite meer.
  Leven en laten leven! Als ze mij maar met rust laten en mijn dierbare (mishandelde) kat.
  Het wordt de beste Kerstmis. Lang leve President Trump.

  Like

 5. ronjaspers zegt:

  Ik zou graag wat voorbeelden en bewijzen willen hebben van het zogenaamde rechts extremisme.Wel is er decennia lang links extremisme en genoeg bewijzen en voorbeelden.Extreem links schreewt al jaren lang “rechts extremisme” maar geen bewijs.De extreem linkse nazis gebruiken de tactiek van een van hun grote helden nazi minister van propaganda joseph goebels,als je een leugen lang genoeg blijft herhalen dan gaan de mensen er vanzelf in geloven.(nazis zijn overigens socialisten.)

  Like

 6. Inge zegt:

  “Veranderingen vinden alleen maar plaats wanneer men de verantwoordelijken uit hun functies verjaagt.”

  “Veranderingen vinden alleen maar plaats wanneer men de verantwoordelijken uit hun functies verjaagt.”

  “Veranderingen vinden alleen maar plaats wanneer men de verantwoordelijken uit hun functies verjaagt.”

  Like

 7. Inge zegt:

  “Onze soldaten laten de hele wereld zien dat we alles opofferen om ons geloof, onze vlag en ons land te beschermen. (…) Elke zoon van ons land die, in de kracht van zijn leven, de zoete nectar van het martelaarschap drinkt, roept naar ons (…) Degene die sterft op de weg van Allah, noem die nooit dood, maar noem die levend”.

  Kadaverdiscipline = blinde gehoorzaamheid. Ik heb het te doen met die kinderen.

  Like

  • Fleckie zegt:

   Hoe komt het dan dat diverse ‘HET ,martelaarsschap van ‘jongeren’ toejuichen,…: terwijl zijzelf ( buiten schot) meestal een (GEMIDDELDE LEEFTIJD, ( en meer) hebben bereikt.,,?!!

   Like

 8. Elisah zegt:

  Iets anders,
  https://www.ad.nl/binnenland/vermeende-insulinekiller-vervolgd-voor-in-totaal-twaalf-zaken~a1273021/

  Vermeende ‘insulinekiller’ vervolgd voor in totaal twaalf zaken
  De Rotterdamse verpleeghulp Rahiied A., die er lange tijd van werd verdacht drie bewoners van verpleeghuizen te hebben vermoord door hen insuline toe te dienen, wordt vervolgd voor in totaal twaalf zaken. Dat heeft justitie zojuist bekendgemaakt. Of het daarbij om allemaal overleden slachtoffers draait, is nog niet bekendgemaakt.

  Like

  • Inge zegt:

   Ik ken iemand van zeer nabij met een islamitische achtergrond die een spuitje (met morfine) mag zetten bij autochtone ouderen in een verpleeghuis ‘wanneer ze op zijn’, maar toch heb ik daar zo mijn bedenkingen bij.

   Like

   • Inge zegt:

    De gemiddelde tijdsduur van ouderen in een verpleegtehuis was een paar jaar geleden 1,5 jaar, inmiddels is dat teruggeschroefd naar gemiddeld 1 jaar. De opruiming is in volle gang.

    Like

 9. Elisah zegt:

  Iets anders,
  https://www.ad.nl/binnenland/jongeren-leven-in-angst-door-schuld-die-jaren-op-hun-schouders-drukt~a3dfe002/

  Jongeren leven in angst door schuld die jaren op hun schouders drukt

  De rente op studieleningen wordt toch tien jaar vastgelegd, in plaats van vijf jaar. Hierdoor wordt studeren nog duurder dan het al was. De basisbeurs is al afgeschaft, en de lening die jongeren nu moeten aangaan om te studeren, zal na hun afstuderen nog zwaarder op hun schouders drukken, ook omdat deze schuld meetelt bij het aanvragen van een hypotheek, ook al was hen eerder op het hart gedrukt dat dit niet het geval zou zijn.

  Like

  • Thomasson zegt:

   @Elisah. De mensen die nu in het kabinet zitten, zijn niet de snuggerste mensen van het land. Als je naar de tronies van ze kijkt, zie je twee soorten koppen: a) gezichten waar de domheid er van af straalt (vooral bij de vrouwen) of b) valse gezichten waar oneerlijkheid en eigen belang er vanaf druipen. De generale idee achter het nieuwe leenstelsel voor studenten is: ontmoedigen van zo veel mogelijke potentiele studenten uit arme huishoudingen van verder studeren. Zo kunnen zij betere toekomstperspectieven creeeren voor hen eigen kinderen; die misschien veel minder getalenteerd zijn. Aan de andere kant spreken deze arrogante lui over Nederland als Kenniseconomie. Zij zijn echter te dom om na te denken; waar zal de kennis vandaan komen, als er zo veel jonge potentiele wetenschappers, ingenieurs, chemici, artsen en programmeurs niet verder kunnen studeren? Of ze zijn genoodzaakt voor een zo kort mogelijke studie kiezen, omdat ze de studie niet kunnen betalen? Vooral zijn deze vragen belangrijk voor studenten medicijnen of andere studies waar er geen tijd is om bij te klussen.

   Like

 10. Thomasson zegt:

  @ronjaspers. Rechts extremisten zoals leden en sympathisanten van PVV en FvD worden verguisd omdat zij durven EINDELIJK een tegenwoord te spreken tegen de jarenlange linkse en liberale verraad die zonder schroom alles doet om Nederland te islamiseren. Iedereen die durft te spreken tegen het verjagen van autochtonen uit islamitische enclaves ,tegen het fysiek geweld die dagelijks plaats vindt tegen niet-moslims, wordt beticht voor racisme. Nederland heeft een immens probleem met streeds groter wordende islamisatie die in rap tempo voltrekt. De grootste ramp vindt op dit moment in Marrakesh plaats. De moderne Heydrich’s zijn daar in de moderne “Wannsee conferentie” aanwezig, om een pact te ondertekenen waarin legale toestemming wordt gegeven Nederland te verzuipen door zwermen van miljoenen van ISIS-achtige moordenaars die de boel hier zouden verdelgen.

  Like

 11. Wachteres zegt:

  https://www.jihadwatch.org/2018/12/sweden-christmas-called-winter-celebration-to-avoid-offending-muslims-security-high-to-head-off-jihad-massacres

  Sweden: Christmas called “Winter Celebration” to avoid offending Muslims, security high to head off jihad massacres

  Zweden: Kerstfeest, “Winterviering” genoemd, om te voorkomen dat moslims worden beledigd, veiligheid hoog om de massamoord van de jihad af te wenden

  9 december 2018 16:10 Door Robert Spencer 64 Reacties

  Dec 9, 2018 4:10 pm By Robert Spencer 64 Comments

  “’How to avoid attacks from Muslims: 1) Call Christmas “winter celebration” in order not to upset Muslims 2) If they still want to kill us: Add concrete blocks and other “Islam décor” to the square. How the hell did we get here?’ Micke69 asked.”

  ‘Hoe kunnen we aanvallen van moslims vermijden:

  1) Noem Kerst “winterviering” om moslims niet te ergeren.

  2) Als ze ons nog steeds willen vermoorden: zet dan betonblokken en andere “islamdecor” op het plein. Hoe zijn we verdomme zo ver gekomen? ‘Vroeg Micke69.’

  Well, it all started when you began electing Leftist governments.

  “Nou, het begon allemaal toen jullie linkse regeringen gingen kiezen

  Zweden heeft zeker heel veel problemen

  Like

  • Wachteres zegt:

   Winterviering met winterkadootjes die liggen onder de winterboom.

   Merkwaardig dat moslims hun feesten wel bij de naam mogen blijven noemen.

   Jullie nemen toch ook elk jaar deel aan een iftarmaalijd?

   Zijn wij minder gauw gekwetst of zijn we geneigd ons onddergeschikt aan de islam te maken?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s