Bankroet van de “energietransitie”: EnBW bouwt oliekrachtcentrale in Marbach

Screenshot_253

In het energie- en technologiepark Marbach dient een “netwerkstabiliteit krachtcentrale” te ontstaan. 

(Door: “Kewil” – Vertaling: E.J. Bron)

De EnBW, een van de voormalige energiereuzen, moet voor noodgevallen vier nieuwe krachtcentrales in het zuiden bouwen, die olie en gas zullen verbranden, omdat in 2022 de laatste atoomcentrale Neckarwestheim II, nog geen 30 jaar oud, op bevel van de DDR-natuurkundige Merkel stilgelegd moet worden. Het concern, grotendeels eigendom van de door de Groenen en de CDU geregeerde deelstaat Baden-Württemberg, is daarom bang dat de stroomvoorziening vanwege de “energietransitie” in elkaar zou kunnen storten.

PI News (2)

De eerste van deze op olie draaiende nieuwe krachtcentrales voor noodgevallen met een vermogen van 300 megawatt zal voor een geschatte € 100 miljoen komen te staan in de Schiller-stad Marbach aan de Neckar, 20 kilometer verwijderd van Neckarwestheim. De krachtcentrale Neckarwestheim II levert op dit moment probleemloos 24 uur per dag 1300 megawatt stroom CO2 vrij en is al lang afbetaald.

De EnBW exploiteert sinds kort windinstallaties in de Noord- en Oostzee, maar kan de stroom wegens het gebrek aan leidingen niet naar Stuttgart krijgen. Het concern heeft sinds de “energietransitie” miljarden verlies geleden en personeel ontslagen!

De ware reden van al deze Groene waanzin is het feit dat we geregeerd worden door politici, die niet weten dat bij bewolking en ´s nachts de zon niet schijnt en het af en toe van Flensburg tot het Bodenmeer windstil is.

Bron:
www.pi-news.net
Door: “Kewil”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Duitsland, Hypocrisie, klimaat, Krankzinnigheid, Milieu. Bookmark de permalink .

8 reacties op Bankroet van de “energietransitie”: EnBW bouwt oliekrachtcentrale in Marbach

 1. Ijzer67 zegt:

  Ja dat heb je nu eenmaal met wind en bij wind uit het oosten is het meestal rustig maar koud weer zonder wind . Ben ik ook nog benieuwd of bij noordwesten wind met veel ijzel die wieken wel gaan draaien . Of hoe groot de schade zal zijn. En wie gaat de zonnepanelen sneeuw vrij houden .wij zijn niet eens in staat om 1 dag sneeuw val fatsoenlijk op te lossen

  Like

  • paulzwueste zegt:

   En dan hebben we het nog niet gehad over die “windmolen-parken” in de Noordzee.
   Ik wacht met vreugde in m’n hart op de eerste reuzetanker die ’n aantal van die parken finaal wegschaart als hij motorpech krijgt.
   Je reinste waanzin…!

   Windmolenparken in de Noordzee…

   Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Uiteindelijk gaat het dus ook niet om CO2 terug dringen maar om de ideologie te dienen. Een ideologie die zegt dat kernenergie vervuilend is. Die zegt dat CO2 vervuilend is en die zegt dat olie en steenkool vervuilend is. Totdat plotseling het probleem opduikt dat windmolens en zonnepanelen aleen geld kosten en geen dekkende energie leveren. Geen nood zeggen de groene ideologen dan gaan we toch gewoon bruinkool en masse afbouwen (Hambach) en als dat nog niet genoeg is dan gaan we olie en gas verstoken. Maar kernenergie nee want dan vergaat de wereld. Had iemand nog een opmerking over CO2 uitstoot. Niemand? Dan gaan we gewoon verder met het verbranden van miljarden aan belasting geld en het pompen van honderdduizenden kilotonnen CO2 in de atmosfeer. Gelukkig zal Duitsland vanaf nu nog groener worden door dit gemors met CO2 en de hoax.

  Like

 3. Ruud zegt:

  Dit wordt DE kans voor Nederland om relatief goedkoop en snel over kerncentrales te kunnen gaan beschikken (kopen dus van Duitsland), daarmee een wezenlijke invulling gevend aan de gestelde milieunormen.
  Alle andere opties zijn onhaalbaar en daarmee fake waarmee kernenergie als schone brandstof en overbruggende luchtkwaliteitsverbeteraar over blijft.

  Like

 4. A.Ruygrok zegt:

  Het is wel zonneklaar dat we van Noord tot Zuid en van Oost tot West geregeerd worden door volkomen hersenloze zombies op een paar uitzonderingen na … echt op elk vlak neemt men volmaakt krankzinnige besluiten en beslissingen en zo is alles gedoemd te mislukken….ondanks alle geleerdheid en kennis is er op een eveneens een paar uitzonderingen na.., nergens ook maar een greintje wijsheid te bekennen .., wat hier de uitkomst van zal zijn.. kan een kind ons voorrekenen..
  A.Ruygrok, Monster.

  Geliked door 2 people

 5. koddebeier zegt:

  Groen + Links = Debiel !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s