Vlak voor top stemt ook Chili niet in met pact van Marrakesh

Screenshot_258

Migratie is geen mensenrecht, zegt onderminister Ubilla (foto). Ook Chili zal niet instemmen met het VN-migratiepact. De onderminister van Binnenlandse Zaken heeft dat gezegd in een Chileense krant, aan de vooravond van de top in de Marokkaanse stad Marrakesh waar het verdrag zal worden goedgekeurd. “Ons standpunt is helder”, zegt onderminister Ubilla in de krant El Mercurio. “Migratie is geen mensenrecht. Landen moeten zelf hun toelatingseisen voor buitenlanders kunnen bepalen.”

NOS

Chili voegt zich met het besluit om niet in te stemmen met het verdrag bij meer dan tien andere landen, waaronder de Verenigde Staten, Hongarije en Oostenrijk. Hoewel het pact officieel geen bindende status heeft, vrezen deze landen dat migranten er toch rechten aan kunnen ontlenen.

Nederland en België

Het verdrag is het resultaat van jarenlange onderhandelingen tussen alle lidstaten van de Verenigde Naties en wordt vandaag en morgen besproken in Marrakesh. De tekst heeft in meer landen tot discussie geleid.

Nederland steunt het pact wel, maar zal tijdens de top een verklaring voorlezen die ongewenste juridische gevolgen moet voorkomen. In België leidde de kwestie afgelopen weekend tot een breuk in het kabinet.

Bron:
https://nos.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Vlak voor top stemt ook Chili niet in met pact van Marrakesh

 1. Roeland zegt:

  Verstandige landen zijn er gelukkig nog. Viva Chile!

  Helaas wat een teleurstelling… de zielige wanvertoning in onze streken.
  Rutte tekent met inlegvel op de thee.

  Hoogste tijd, (zeker voor oudere autochtonen zonder uitzicht) om naar betere oorden te vertrekken. Er wordt aan gewerkt! Wegwezen hier.

  Rutte , je moet je diep schamen om je land zo te verkwanselen! Zie hier het resultaat; het Volk gaat zich langzaam heel erg tegen je keren.

  Zet die AOW toch weer op 65 jaar! Jullie hebben twee en een half jaar AOW van me gestolen in 2012! Waarom geen referendum?

  “Lente accoord” noemden ze dat! Daarna het beetje tegensputteren van de vakbonden en de sp
  Die vreselijke “grefoos”, stemden ook voor dit gedrocht in 2012. Nou “bedankt hoor” gristelijk is het in ieder geval niet.

  Door die zogenaamde participatie wetgeving , zijn arme 60 plussers nu extra de klos en tot de armoe en voedselbank veroordeeld. Ik begrijp dit land en zijn jonge werkende bevolking niet. Makke schapen, die zich alles laten aanleunen. Ego- istische lamzakken. Slecht opgevoed , decadent , gelukkig bestaat dit land grotendeels uit zand en klei en ligt Rotterdam bijna 4 meter onder de zee…

  Wie de schoen past trekke hem aan. (Dus EJ Bron reageerders jullie vallen natuurlijk niet in de categorie, die ik benoem). Integendeel! Jullie geven me kracht en motivatie om nog iets creatiefs voor de toekomst te bedenken.

  Mijn moeder van 93 heeft vroeger altijd vvd gestemd (doet dat al jaren niet meer, dat heb ik gelukkig kunnen duidelijk maken) heeft daar nu heel erg veel spijt van.. ooit op die vvd gestemd te hebben !
  Ik zag het 30 jaar geleden al misgaan.

  Medestrijders, de tijd dringt. Laten we bidden of hopen, dat ons sociale stelsel voor die tijd niet instort. Stem PVV.
  Anders kunnen wij als ouderen helemaal de pijp aan Maarten geven. Geel hesje aanschaffen?

  Geliked door 2 people

  • Yvonne zegt:

   ik begrijp sowieso bijna niets van dat pact maar wat ik allemaal lees doet dit de mensheid niet veel goeds
   die 67 jaar met aow baal ik ook stevig van, je mocht in mijn regio met 65 jaar gratis met het OV en dat hebben ze nu ook naar 67 verhoogd
   nu gaan doktoren zeuren dat met een brommertje die tot 25 km kan je weer een helm op je hoofd zet, ik rij met dat ding als een slak, zelfs fietsers halen me in, en wie veroorzaken dit weer, jongelui die ze opvoeren en roekeloos rijden, laten ze een leeftijdgrens maken , nu kan ik weer zoals vroeger mijn brommertje verkopen

   Like

  • AEZ zegt:

   Vermoed dat ons sociaal stelsel al enige jaren op een ’n onzichtbare wijze gedwee aan het instorten is.
   Had zelf ooit een WAO-uitkering en in 2008 ineens huppekee kerngezond verklaart. Dit was het gevolg vn het WANbeleid vn Balkenende-4.
   Geen rechten, als autochtoon…Helaas wel veel plichten. Het vullen vn de staatskas, een fig. molensteen.

   Like

 2. Sreven zegt:

  Nederland steunt het pact wel, maar zal tijdens de top een verklaring voorlezen die ongewenste juridische gevolgen moet voorkomen.

  Tjaaaa….ongewenst..daar kan je natuurlijk van alles aan verbinden.
  Zolang je je eigen land om zeep wilt helpen zijn ze allemaal ‘gewenst’ en zal er verder niks gebeuren en zal Nederland gewoon netjes VOL lopen met Afrikanen waar de bevolking NIET voor heeft gekozen.

  Like

 3. Elisah zegt:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2018/12/inkt-handtekening-marrakeshpact-amper-droog-of-eerste-censuur-al-van-kracht-geen-marrakeshcoalitie-meer-zeggen/

  Inkt handtekening Marrakeshpact amper droog, of eerste censuur al van kracht: geen “Marrakeshcoalitie” meer zeggen!

  Het is gebeurd. Nederland heeft ingestemd met het Marrakeshpact en daarmee is het een feit geworden: vanaf nu zijn we gebonden aan de regels die dit pact ons zogenaamd “vrijblijvend” oplegt. Hoe vrijblijvend dat is, zien we meteen al in België. Ook dat land heeft ingestemd, en de eerste censuur ten gunste van migranten wordt al doorgevoerd door de politiek. Wie vanaf nu de term “Marrakeshcoalitie” gebruikt, die maakt zich schuldig aan “verspreiding van een subliminaal antimigrantendiscours”.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s