Een reactie van Christine Tasin, voorzitster van “Resistance Republicaine”, op de rede van president Macron gisteravond op tv

 

(Door: Christine Tasin – Vertaling: “delamontagne”)

Teleurgesteld hoefden we niet te zijn over hetgeen hij te zeggen had, we hadden het verwacht. Ten eerste, een nummer van deze leugenachtige verleider, die plotseling het persoonlijk voornaamwoord “WIJ” durfde te gebruiken. Het bezittelijk “ONS Land “, onze toekomst. Hij nam zelfs een groots woord in de mond, de natie. En zelfs een liefdesverklaring aan de Fransen. Deze vuilak, die tegelijkertijd het Pact van Marrakesh liet tekenen, durft te zeggen: ”Ik hou van jullie, ik had jullie pijn kunnen doen”. Mijn enige zorg zijn jullie, onze enige strijd is voor Frankrijk.

ZIJN Frankrijk, land van de ranzige Fransen? Frankrijk, land van de koloniseerder zonder eigen cultuur dat vergeving moet vragen dat het bestaat? Wij vergeten niet, niets, NOOIT. Zijn leugens dienen tot niets, hij houdt noch van Frankrijk noch van de Fransen. ZIJN Frankrijk? Terwijl hij onze soevereiniteit wil afnemen ten voordele van een Europese soevereiniteit?De leugenaar! De schoft!

En deze valse interesse voor “moedige vrouwen”, deze bescheiden gepensioneerden, deze fragiele mensen. En dat, terwijl hij hen zo vaak als analfabeten heeft afgeschilderd die beter de straat kunnen oversteken om een baantje te zoeken. Hij heeft duidelijk geen schaamte, hij is gewend alles uit berekening te doen, alles zo te organiseren door te liegen. Hij had ’t moeten aanhoren dat hij niet geliefd was, dat hij minachting had voor de gewone man…en deed zijn MEA CULPA. Alsof je zo’n dictator kunt vertrouwen.

En dat vooral omdat hij niets heeft veranderd en niets wil veranderen. Hij blijft doorgaan met zichzelf als “Redder” te presenteren die een chaotische situatie uit het verleden heeft geërfd , zoals die al 40 jaar bestaat. Een onbehagelijke toestand en durft zelfs te roepen: “levensstijlen die barrières oproepen”. Op de dag waarop hij het Verdrag van Marrakesh laat ratificeren en… hij van plan is de Wet op de laïcité te wijzigen om een gunstige en duurzame islam in Frankrijk te vestigen.

Wat een leugenaar, wat een manipulator, wat een dromer… Die “dromen”? € 100,- erbij per maand voor de minimumloners. Wat zij wel verdienen uiteraard, maar het betekent wel dat er nog meer belastingen zullen komen om alles te betalen.

Alles bij elkaar, hij gooit een bot om een deel van de Fransen, de minimumlijders, tevreden te stellen. En de kleine gepensioneerden dan, die met de mond open creperen? Maar in wezen, wat eigenlijk leidde tot de opstand van de “Gele Hesjes” war de belastingverhogingen om de energietransitie te kunnen bekostigen. Maar daar verandert hij niets aan, hij verandert NIETS. Hij laat eigenlijk de rest van de bevolking stikken en gooit enkele “kruimels” naar de minimumloners om de boel te sussen. Maar Wij moeten en zullen andere (elektrische!) auto’s kopen, onze verwarming veranderen.

En de openbare veiligheid dan? De aanvallen? De misdaad? Niets. En wat betreft de kosten van de “immigratie”? Niets wordt erover gezegd, terwijl er miljarden bespaard zouden kunnen worden. Hij blijft volhouden alsof hij Jezus Christus is die ’t land moet redden. Een vergaand project voor ons land, voor de EU, de energietransitie.

En kijk, daar ligt ’t hele probleem. WIJ WILLEN DIE ENERGIETRANSITIE HELEMAAL NIET. Noch de EU of die immigratie, we willen precies het tegenovergestelde.

Wat een verneukerij. Kunnen wij een waardig leven leiden van ons nettoloon? Leugenaar, bedrieger! De kosten zullen in de hand worden gehouden? En dat met schulden die boven ons hoofd hangen? Ik haat Macron. En met mij zijn er tientallen miljoenen Fransen die ’t zelfde denken. Die vent is een vieze leugenaar, een bedrieger, manipulator die een warm briesje over ons en zijn smerige projecten blaast om ons tevreden te houden en zijn smerige projecten voor ons land door te kunnen voeren.

Bron:
http://resistancerepublicaine.eu
Door: Christine Tasin

Vertaald uit het Frans door:
“delamontagne”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk. Bookmark de permalink .

45 reacties op Een reactie van Christine Tasin, voorzitster van “Resistance Republicaine”, op de rede van president Macron gisteravond op tv

 1. Jan zegt:

  Antifa (antikapitalista!) plundert er intussen op los

  Like

 2. Jan zegt:

  Leider van de gele vestjes

  Geliked door 1 persoon

 3. kampersrene zegt:

  Macron ce que vous avez fait….dat allemaal voor een paar mooie sexy negers die alles voor je doen voor een handje bananen…Je hebt uw land in de afgrond gestort !

  Geliked door 1 persoon

 4. Jan zegt:

  Daar gaat je bezit


  Als ik de politie was op dit moment liquideerde ik al dat uitschot. Zij hadden de kand Le Pen te kiezen, ze kozen de charlatan.

  Like

 5. koosv8 zegt:

  Dat is klare taal, en dat is tevens wat ik hier en in andere landen te weinig hoor.
  Want wat deze globalisten willen is inderdaad alles op zijn kop zetten. En dat kan alleen maar fout gaan, en die voortekenen zijn al in zicht.

  Like

 6. droevige mof zegt:

  Het jachtseizoen is geopend. De conservatief-burgerlijke krant Die Welt spreekt in haar commentaar alleen over de “gelbe Mob” (gele gepeupel) die iets utopisch eist, iets dat via de EU uiteindelijk de Duitsers moet betalen.
  Een beroep op een soort negatief patriottisme met een bepaalde traditie in het Reich.
  https://www.welt.de/wirtschaft/article185319912/Macrons-Ansprache-Der-Praesident-macht-Frankreich-zum-neuen-Italien.html

  Geliked door 1 persoon

 7. F1802 zegt:

  Socialisten zijn meestal allemaal leugenaars die een denkwijze hebben als in een sprookje.

  Like

 8. J. Vulkanoloog zegt:

  Maar goed, ook Frankrijk had anders kunnen kiezen maar het koos voor deze Macron. Want Le Pen, oei oei oei, dat moeten we niet willen. En dus koos Frankrijk voor Macron.
  Eenzelfde geldt voor NL, het koos wederom Herr Rutte omdat Wilders te ‘extreem’ is. Het is maar wat je extreem vindt. Het hele Marrakeshpact, dát is pas extreem. Maar toch zal NL bij de volgende verkiezingen braaf tegen zichzelf (zoals de EU dat graag ziet) stemmen. NL is met de ondertekening van dat pact opgeheven. Ik stel dan ook voor om de tactiek van de verschroeide aarde in te gaan zetten. In het Nederlandse geval is dat dan niet verschroeide aarde maar eerder onder water gezette aarde. M.a.w. wie doet er mee een partijtje dijkje-steken?

  Geliked door 2 people

  • King Arthur zegt:

   @Vulkaanmeneer:
   Opfrissertje: het gaat er niet om op wie men stemt maar om wie de stemmen telt.
   Franse verkiezingen waren een hoax, heel veel mensen kregen vervalste stembiljetten thuisgestuurd met scheuren in die van Le pen, dus ongeldig. Hoe komt de vvd aan precies 33 zetels een freemasongetal???????

   Geliked door 1 persoon

   • Bob Koster zegt:

    Het was nog een hele klus voor de vrijmetselaars om die zelels op precies 33 te laten uitkomen😛

    Geliked door 1 persoon

   • Oeps zegt:

    @ King Arthur (11 december 2018 om 12:38)

    Dames en Heren.

    Weet u het nog ???
    Rutte kwam zijn overwinning met 33 zetels al vieren, voordat de stemmen geteld waren.

    Like

   • J. Vulkanoloog zegt:

    @King Arthur: u heeft gelijk, had daar even niet aan gedacht. Het gaat er idd om wie de stemmen telt, en dat zijn altijd dezelfden, die, naar ik ook denk, zo een stapeltje PVV-stemmen door laat gaan voor D66- en/of GL-stemmen. Het stembureau-opperhoofd zegt daar heus dan ook niets van want die is van dezelfde club.
    Evenwel zie ik toch ook veel mensen om me heen (ik bevind me waarschijnlijk ook in een minder representief milieu, nl. Groningen, werkzaam op de universiteit als niet-wetenschappelijk personeel) die de communisten hier in het zadel hebben geholpen met de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen. Totaal gehersenspoeld en trouw iedere dag het NOS-journaal kijken en de NRC (o.i.d.) lezen, en ze willen maar niet zien. Deze groep is naar mijn idee wel groot en wellicht groter. Zij zijn bang en kiezen liever voor hetzelfde dan voor een krachtig weerwoord en dito optreden tegen EU, mohammedanisering, klimaathysterie etc. etc.

    Geliked door 1 persoon

 9. Ruud zegt:

  Wie Marrakesh heeft ondertekent heeft zichzelf een bewijs van onvermogen gegeven en het door hem of haar vertegenwoordigde land met een risico opgezadeld wat zijn weerga in de geschiedenis niet kent. De grote volksverhuizing valt daarbij in het niet!

  Geliked door 1 persoon

 10. Harry zegt:

  Prima gefileerd , dat serpent !
  Wat me ook zo ergerde was , dat hij het minimum loon wel optrok – alleen hij laat het een ander betalen , de bedrijven .
  En hij wil iedereen een eindjaar bonus geven , maar dat mag de ondernemer ook ophoesten .
  Twee keer deelt ie een sigaar uit , uit andermans’ doos !

  De ware oorzaak van de verarming , de zwarte sprinkhanenplaag, de islam en de hoge belastingen , blijven

  Wat een enge gladde leugenachtige smeerlap , een soort Franse Pechtold .

  Geliked door 1 persoon

 11. hans zegt:

  Nou geen woord Frans bij!

  Geliked door 2 people

 12. Elisah zegt:

  Ondertussen,
  https://www.breitbart.com/europe/2018/12/07/physical-sexual-violence-soared-france-2017/

  Enorme toename van seksueel en geweldscriminaliteit in Frankrijk
  Physical and Sexual Violence Soared in France in 2017

  A report released by the French National Observatory of Delinquency and Criminal Responses (ONDRP) has said that in 2017, France saw a huge increase in both sexual and violent crime

  According to the annual report, the number of people across the country who experienced violence outside of their household rose from 173,000 cases in 2016 to 265,000 in 2017, a 53 per cent increase, Valeurs Actuelles reports.

  https://t.co/J5tnh97Kim

  Geliked door 2 people

 13. Tistochwat zegt:

  Och, elke land wordt toch ‘geregeerd’ door een vieze leugenaar, bedrieger en manipulator?
  Een ‘zelfverrijker’ die geen genoegen neemt met een simpele villa en een goedkoop servies, en die smijt met belastinggeld om zijn eigen luizenleventje te financieren.

  Geliked door 3 people

 14. Elisah zegt:

  Ondertussen,
  https://www.journalistenwatch.com/2018/12/11/niederlaendischer-finanzminister-nein/

  Niederländischer Finanzminister sagt Nein zu Macrons Eurozonen-Budget
  Nederlandse minister van financiën zegt nee tegen macrons Eurozone-Budget

  Die Niederlande lehnen ein gemeinsames Budget für die Eurozone ab. Das bekräftigte Finanzminister Wopke Hoekstra. Sein Land sei für eine europäische Zusammenarbeit, sehe aber mit Sorge, dass sich die EU übernehme. Daher werde man zukünftig bestimmter auftreten.

  Like

 15. ruud 2 zegt:

  Tja dat zijn nu eenmaal de klootzakken die ons regeren en negeren, alles plukken wat er te plukken valt en dan wegwezen naar een dik betaalde baan, en wij krijgen de volgende imbeciel die het roer overneemt.Hoe lang nog?

  Geliked door 2 people

 16. jack black zegt:

  Rutte moet zijn broer zijn !
  De appel valt niet ver van de stam !

  Geliked door 2 people

 17. Hovawart zegt:

  Gelukkig draaien de Franse belastingbetalers niet zelf op voor de presentjes die Macron hen heeft beloofd, het zijn anderen die het gelag zullen moeten ophoesten, dus zal Rutte ons in zijn kerstrede of nieuwjaarsboodschap wel tweeduizend euro beloven……..en vervolgens aan de Fransen afdragen omdat de Hollanders niet klagen over hun besteedbaar inkomen, dat er echter steeds meer winkelpanden leeg staan in de Pays-Bah heeft er vast niets mee te maken, en bij betogingen kunnen deze niet leeggeplunderd worden dus is dat ook weer een voordeeltje voor de mensen……je hoort het hem zeggen.

  Geliked door 2 people

 18. Elisah zegt:

  Live stream,
  Studentenprotest in Parijs

  Geliked door 1 persoon

 19. Taljaard zegt:

  Macron’s valse schittering is na minder dan 2 jaar uitgedoofd en hij is voor het merendeel der Fransen als een leugenaar en een politieke charlatan aan de dag gekomen. Mogelijk zit hij de 5 jarige rit als president nog wel uit, maar hij zal daarin binnenlands net zo onpopulair en vleugellam zijn als zijn voorganger Hollande. Want ruimte om te manoeuvreren heeft ”Manu” niet meer.
  En zijn positie is buitengewoon wankel geworden.

  Like

 20. Floris zegt:

  Dit is helemaal juist wat hier gezegd wordt. Zo gaat het in heel Europa ook in Nederland, België, Duitsland etc. Maar wij moeten ons daardoor niet bang laten maken, want dat is hetgeen ze op uit zijn. We gaan door met de opstand al zal het het laatste zijn dat ik in mijn leven heb. Dan sluit ik mijn leven toch noch nuttig af‼️‼️

  Like

 21. Marja zegt:

  Dit komt in grote lijnen overeen met onze “rat” die zich premier noemt. Ze zijn allemaal hetzelfde. Waar hebben we dit toch aan verdiend?

  Geliked door 2 people

 22. bigljohn zegt:

  Die Macron is het type die de Fransen eerst een flinke trap tegen de schenen verkoopt, en vlak daarna zegt; O, dat ging per ongeluk, dat was zo helemaal niet bedoeld ! Maar zulke zaken blijven natuurlijk niet mooi staan. Hij moet zo maar goed door gaan. Eens breekt de dag aan dat de Fransen dit keer niet de Bastille bestormen, maar het Elysée, op zoek naar Macron. Macron en zijn vrouw zou wel eens hetzelfde lot kunnen ondergaan gelijk de Roemeense dictator Nicolae Ceaușescu.

  Geliked door 1 persoon

 23. Cleo zegt:

  En dan wordt in de collaborerende Nederlandse media haastig gespind dat de gele hesjes na Macron’s toespraak minder draagvlak zouden hebben; de achterbakse Nederlandse politiek-bestuurlijke elite krijgt het blijkbaar ook steeds benauwder… en volkomen terecht: het zal tijd worden!!!

  Geliked door 1 persoon

 24. Bedankt delamontagne voor dit artikel

  Volgens mij zijn de protesten tegen de verhoging van de brandstoffenprijzen een katalysator, denk dat het leeuwendeel van de Gilet Jaunes en verontruste Franse burgers de krankzinnige migratie influx is die hen enorm veel zorgen baart. Iedere realistische (Franse)burger voelt op zijn klompen aan dat er iets unheimiliches over hen zal komen, wanneer er geen duidelijke afspraken worden gemaakt over de stroom van Afrikaanse jonge knapen die meestal zonder gezin of kinderen op hun lauweren kunnen gaan rusten wanneer zij er eenmaal in geslaagd zijn om voet te zetten op Europese bodem, enfin voor Nederland geldt; uw stem is geteld en gewogen en door de elite in de prullenbak gegooid.

  Geliked door 1 persoon

  • Elisah zegt:

   Inderdaad, ik las tijdens de live stream de reacties aan de zijkant, daar ging het overwegend over NWO, migranten, mozzlimms, afrika, macron afzetten etc, en niet over de brandstofprijzen…

   Like

 25. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Wat een oerdomme actie van oedipus Macron. Zijn hele toespraak tot het Franse was zo zuur als een citroen. Hij getuigt ervan, dat hij er niets van heeft begrepen, wat er onder het volk leeft en wat het volk beweegt. Zowel psychologisch als sociologisch slaat hij de plank volkomen mis. Hij heeft de volkswoede niet getemperd, maar aangewakkerd. Hij meent het vuur te kunnen blussen, door er olie op te gooien. Hoe dom, hoe dom, hoe oerdom !!! Hij maakt precies dezelfde fouten, als destijds Louis XVI. En iedereen weet, hoe dat is afgelopen. Hij heeft oogkleppen op en lijdt aan kokervisie. Hij gaat tekeer als een bezetene. Hij zit totaal verkrampt in zijn geprogrammeerde satanische obsessies. Hij functioneert vanuit zijn onderbewustzijn. Hij kan het probleem zelfs niet eens vanuit zijn rationele bewustzijn benaderen. En het ontbreekt hem aan de typisch menselijke eigenschappen, als gevoelens en emoties uit het bovenbewustzijn. Hij is als een farizeeër, die alleen maar oog heeft voor wetten, regeltjes en voorschriften, maar helemaal niets heeft begrepen van rechtvaardigheid, laat staan van de naastenliefde. Hij heeft zijn ziel en zaligheid aan satan verkocht. En zie, wat voor een zielig wezen satan van hem gemaakt heeft. Hij behoort geen president van Frankrijk te zijn, maar opgesloten te worden in een psychiatrische inrichting.

  Like

 26. Jules Vismale zegt:

  De voorgangers van Emmanuel Macron; François Mitterrand, Jacques Chirac, Nicolas Sarkozy, François Hollande e.a., hebben al ver voor die eikel Frankrijk naar de knoppen geholpen met massa-immigratie, de islam vertroetelen, belastingen te verhogen, Frankrijk aan de EU uitgeleverd en wat thans voor een soortgelijke tijdbom onder de Fransen heeft gezorgd zoals het voor de Franse Revolutie ging!

  Like

 27. Ik zei het toch gisteren nog bij een ander artikel. Als je Macron hoort beloven…….dan hoor je meteen Rutte beloven…….!
  He Rutte, waar blijft dat 1.3 miljard dat overbleef bij de belasting? Dijselbloem zei nog, nee niet uitdelen want je weet niet wat er in de toekomst gaat gebeuren en het is makkelijk om het achter de hand te houden, weet je nog Rutte?
  En die andere 4 miljard die overbleven uit de begroting van 2016-2017? Die zijn er ook niet meer, naar de migranten gegaan he Rutte!
  En die 2 miljard dividentenrotzooi? die is ook zoek.
  Krijg daar allemaal de klere.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s