TV-pulp

Screenshot_265

(Door: “bozeoudeman”)

Door een brokje pulp tv moest ik denken aan iets van lang geleden. Ik ken een geval waar bij een forse burenruzie tussen twee blanke partijen de politie liet weten “niet te komen, omdat”, zoals de agent stelde: “zolang er geen doden op de trap liggen, is er wat ons betreft niets aan de hand, wendt u morgen maar tot de wijkagent!”

Op zich is dit geval niet echt de moeite waard om te vermelden, dit soort dingen gebeuren nu eenmaal. Maar na een ‘documentaire’ op tv moest ik eraan terug denken vanwege het verschil in beleving bij allochtoon en autochtoon bij zoiets als dit, en hoe snel de discriminatiekaart door sommigen wordt getrokken.

Nadat iemand even later de botte opmerking van de politieagent liet weten aan een collega van Marokkaanse afkomst reageerde die meteen verbouwereerd. “Dat zei de politie tegen blanke Nederlanders? Als de politie dat tegen ons zou zeggen zouden wij dit direct als discriminatie ervaren.”

Hieraan terugdenkend, leek mij hierin een terechte boodschap te liggen voor omroepen, die het nodig vinden om ongecontroleerd ‘documentaires’ als deze, over een soort Lange Tenen Brigade, op het Nederlandse volk als bijna propagandistisch te kwalificeren pulp los te laten. Maar oké, ik kan misschien niet helemaal over de inhoud oordelen, want ik heb de pulp voortijdig uitgezet, dat geef ik volmondig toe.

Na een paar getinte/donkerder gekleurde personen te hebben aangehoord, haakte ik af. Ik kan, ondanks dat ik haar niet heb uitgekeken, deze ‘documentaire’ niet anders af doen dan met een, naar mijn smaak, beter passende titel “Bericht van de lange tenen brigade”.

Niemand vindt het leuk te worden aangehouden, te worden gefouilleerd of als verdachte te worden aangesproken en behandeld, terwijl je zelf weet dat dit nergens op slaat. Dit kan zwart, maar ook blank overkomen. Is het waar dat dit getinte/zwarte mensen vaker overkomt? Of denken die, zoals ik boven beschreef, meteen per definitie dat zij er altijd vaker tussenuit worden gepikt en worden gediscrimineerd?

Ironisch is dat ik op internet, behalve de ‘jammerverhalen’, nergens kan achterhalen wie de maker(s) van deze zeer eenzijdige ‘documentaire’ is/zijn. Er werd enkel weer een nieuwe onduidelijke ‘burgerrechtenorganisatie’ genaamd ‘Controle Alt Delete’ genoemd, die vast en zeker zwaar wordt gesubsidieerd door ofwel de Nederlandse belastingbetaler direct of anders indirect via fondsen uit Brussel of New York.

Wie er achter schuilgaan blijft duister. Als dit stukje meningsbeïnvloeding van de zogenaamde verkeerde kant zou zijn gekomen, had dit nooit de huiskamers van de gewillige Nederlandse kijkers bereikt, die nu dus ‘weten’ waar zij verontwaardigd op moeten reageren: het absolute blanke racisme in de Nederlandse samenleving en met name bij de politie.

Maar is die verontwaardiging terecht? Ik denk van niet. Jammerkonten, die graag zwelgen in de slachtofferrol, zijn snel te vinden. Of de verhalen van hen waar zijn, is een tweede. Er vond in de ‘documentaire’ geen hoor en wederhoor plaats voor zover ik zag en dat werd ook op internet toegegeven.

Dus handelt het hier weer om het ‘me too’ modeprincipe: “ik spreek een beschuldiging uit, want dat mag ik, want ik ben eerlijk en iedereen moet zonder dat ik met bewijsvoering op de proppen kom meteen van mij aannemen dat ik eerlijk ben en dus de waarheid spreek.”

Het feit dat ook een ‘bekende’ Nederlander zijn verhaal doet, moet de ‘documentaire’ blijkbaar voldoende legitimiteit schenken? Maar waarom? Waarom zou ik een in mijn ogen beperkt denkende ‘bekende’ Nederlander op zijn mooie ogen moeten geloven?

Laat wederhoor horen en overtuig mij daarmee en kom ook niet altijd enkel met gejammer uit je eigen bubbelgroepje. Met andere woorden, wees eens echt multicultureel! Maar ja, dat levert natuurlijk geen sensationele discriminatie brulpartijen en dus ook geen berg subsidie op. En omroepen, hou eens op met het brengen van dit soort Fake News.

Door:
“bozeoudeman”
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", cultuurrelativisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse media, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Nederland, nieuw fascisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

5 reacties op TV-pulp

 1. Homan zegt:

  Ik als blanke man wordt ook gediscrimineerd door de politie ze zullen altijd een man eerder aanhouden als een vrouw en dat is ook logisch daar de mannen oververtegenwoordigd zijn in de crimitaliteit.Vul het voor de Marokkaan of donkere buitenlander maar in.

  Like

 2. Republikein zegt:

  Godsdeeltje, goed zoeken man, ouwe boze.

  Like

 3. Edgy Veggie zegt:

  Niet westerse allochtonen maken meer dan 60% van de gevangenispopulatie uit. Vindt je het gek dat er etnisch geprofileerd wordt? Ze hebben het er gewoon naar gemaakt. Helaas geldt ook hier dat de goeden onder de kwaden moeten lijden.
  https://nieuws.tpo.nl/2016/12/08/2015-was-62-procent-gedetineerden-nederlandse-gevangenissen-allochtone-afkomst/

  Like

 4. delamontagne zegt:

  Over INTEGRATIE gesproken:
  * * *
  Departement “Moezel”Noord-Oost Fr.: Het vreemde beeld dat de Frans-Turkse werknemers bond laat zien.

  Het citaat komt uit de Sloera, “La Vache”1 ? de Koe ?
  Het is zeer zeker, dat als je hen aan wie het boek is gegeven, alle bewijzen zou aandragen, ze niet die richting zouden gaan ( Qibla ) !
  En gij zult die van hen niet volgen; en tussen hen,volgen sommigen de weg van de anderen niet.
  En als U hun passies navolgt, nadat U het boek heeft gekregen, zult U zeker bij de onrechtvaardigen behoren.
  https://www.facebook.com/pg/ATFTBoulay/photos/?ref=page_internal
  BRON :
  http://www.islam-fr.com/coran/francais/sourate-2-al-baqara-la-vache.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s