Macron handhaaft hoogste alarmfase in Frankrijk

Screenshot_312

(Vertaling: E.J. Bron)

Ondanks de dood van Chérif Chekatt

Chérif Chekatt, de dader van Straatsburg, is dood. Desondanks handhaaft Macron de hoogste alarmfase in het hele land. Daardoor zijn ook demonstraties verboden. Dat geldt ook voor de aangekondigde manifestaties van de “Gilets Jaunes”, de “gele hesjes”.

Die Freie Welt

De politie heeft de dader van Straatsburg, Chérif Chekatt, definitief uitgeschakeld. Tijdens een vuurgevecht gisteravond in het stadsdeel Neudorf in Straatsburg werd de islamitische terrorist door Franse politiemensen doodgeschoten. Zogenaamd zou het volgens de Franse regering om een individuele dader zijn gegaan, die volgens mededelingen van ISIS een “soldaat van de Islamitische Staat” zou zijn geweest. Macron gelooft echter of de woorden van zijn eigen regering niet, of hij wil deze aanslag ervoor gebruiken om een weekend zonder demonstraties van de “gele hesjes” te doorstaan.

Want hoewel de individuele dader definitief geen andere aanslag zal kunnen uitoefenen (tenminste niet op deze wereld) en er van hem zodoende geen bedreiging uitgaat, houdt Macron keihard vast aan de hoogste terreuralarmfase voor het hele land. Daarom blijven protestmanifestaties en/of demonstraties in heel Frankrijk verboden. Het verbod geldt ook voor de protesten van de “gele hesjes”, die al wekenlang elke zaterdag met tig duizenden mensen de straat opgaan en wier roep om het aftreden van Macron steeds luider wordt.

Mochten zij, zoals oorspronkelijk gepland, ook morgen weer de straat opgaan en hun “Macron démission!” scanderen, dan mag tegen hen aan de hand van de opgelegde terreuralarmfase door de politie en de veiligheidskrachten wezenlijk harder en rigoureuzer worden opgetreden. Ook eventuele strafprocessen zouden dan voor duidelijk hardere straffen zorgen. Nu al gist men er in de vrije en sociale media over dat Macron voordeel wil halen uit de islamitisch gemotiveerde terreuraanslag van Straatsburg. Zo maakt hij in ieder geval geen nieuwe vrienden.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, belangenverstrengeling, burgermoed, cultuurrelativisme, democratie, dictatuur, Elite, Eurabië, Frankrijk, Hypocrisie, Islam, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, Nationalisme, nieuw fascisme, Overheid, Patriottisme, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

26 reacties op Macron handhaaft hoogste alarmfase in Frankrijk

 1. Hovawart zegt:

  Van de nood een deugd maken, maar de angst is te ruiken in Brussel.

  Liked by 1 persoon

 2. Homan zegt:

  Schandelijk zoals de elite denkt met het gewone volk te moeten omgaan, zo ga je vanzelf in allerlei complotten geloven!!

  Liked by 3 people

 3. Yvonne zegt:

  Willen we meer of minder mensen zoals Chekatt ? 4de dode inmiddels
  Ach ja heer Macron gebruikt de situatie om de gele hesjes een halt toe te roepen ,moet hij vooral doen des te meer hij ze motiveert om door te gaan

  Liked by 1 persoon

 4. Wachteres zegt:

  Zou het mogelijk toch een fake-aanval zijn?

  Ik dacht gsteren nog , als dit zo is, dan wordt de zogenaamde dader doodgechoten.

  Niets verbaast mij meer in de EU.

  Liked by 3 people

  • droevige mof zegt:

   Er is een weinig bekende site met uitstekende achtergrondinformatie, waarbij ik me altijd afvraag hoe snel deze mensen bij de informatie komen
   https://gralsmacht.com
   De laatste twee artikelen behandelen Straatsburg als een valse vlag attac. De vorige de gele hesjes.
   Helaas weer alleen in het Duits. Jammer, schade.

   Liked by 1 persoon

 5. M zegt:

  Macron…de vijand van de Franse bevolking.

  Liked by 1 persoon

 6. Ruud zegt:

  De reactie van een angsthaas; het liefst zou hij het demonstratieverbod als permanent verbod uitvaardigden. Wie weet, misschien doet hij dat ook wel want de hete adem van de bevolking begint schroeiplekken te vertonen op zijn blazoen.Een echte lijder dus…………………..

  Liked by 1 persoon

 7. Tistochwat zegt:

  ‘Onze’ ‘oranjes’ zien het ook niet meer zitten:

  Like

 8. Elisah zegt:

  https://www.breitbart.com/europe/2018/12/14/fearful-yellow-vests-macron-helicopter-standby-escape-elysee-palace/

  Macron Had Helicopter on Standby to Escape Presidential Palace During Protests

  Micron had tijdens de protesten een helikopter klaar staan om te vluchten uit het presidentiële paleis

  French President Emmanuel Macron was not only present at the Élysée Palace during “Act IV” of the Gilets Jaunes (Yellow Vests) protests but had a helicopter on standby to escape in case protesters broke in, according to reports.
  The French leader fortified the Élysée Palace last Saturday with an unprecedented amount of security, including 500 republican guards, around a hundred police and gendarmes armed with water cannons, and other anti-riot measures, Le Dauphine reports.

  Liked by 2 people

 9. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Wat een smerige streek van die gore flikker. Demonstraties verbieden. Het volk het recht op de vrijheid van meningsuiting ontnemen. En dat nog wel in Frankrijk, waar oedipus Macron president van de republiek kan zijn dankzij de Franse Revolutie.

  Macron, Macron, Macron, wat ben je toch een macaron. Dit kan zo niet langer !!! Je gooit alsmaar meer olie op het vuur. Daar blus je de brand niet mee. Dat gaat ook niet lang meer goedgaan gaan. Nee, dat zal goed foutgaan gaan. Als het erop aan komt, zal blijken, dat het volk machtiger is, dan jij, dictator Macron. Jij zult genadeloos ten val worden gebracht. Je gezicht en je aanzien ben je al kwijt. Als je zo door gaat, verliest jij je kop ook nog.

  In het ondermaanse is er niets nieuws onder de zon. De geschiedenis herhaalt zich keer op keer. In Frankrijk speelt momenteel precies hetzelfde, als in 1789. En we weten allemaal hoe dat is afgelopen voor Louis Capet (Lodewijk XVI) en zijn wijf Marie Antoinette.

  Vive La France !!!
  Vive les Français !!!
  Vive LIBERTÉ, ÉGALITÉ et FRATERNITÉ !!!
  Vive les gilets jaunes !!!

  Liked by 2 people

  • Judge zegt:

   21e december is Macron dus jarig! Dan komt het volk met een verrassing….. misschien wel een ver-assing!

   Liked by 1 persoon

   • Oeps zegt:

    @ Judge (15 december 2018 om 05:24)

    Dames en Heren.

    Als Oedipus op 21 december jarig is, dan is hij geboren onder het sterrenbeeld “boogschutter”. En dat verklaart veel van zijn gedrag.

    Een boogschutter heeft de tendens zich een te stellen en hij zal niet rusten eer hij zijn doel heeft geschoten. Een boogschutter heeft een doel nodig, om zich op te richten. Hij bijt zich erin vast. Hij richt al zijn aandacht op het door hem gestelde doel. Wat er verder allemaal speelt, ontgaat hem. Hij is meestal niet erg spraakzaam. Hij verschuilt zich stilletjes in zijn jachthut, om zijn doel te zoeken en zijn aanvalsplan te trekken. Sterk geconcentreerd besluipt hij zijn doel. Hij kijkt niet op of om. Al zou de hele wereld vergaan, hij hoort of ziet niets. Hij zal niet zo gemakkelijk vertellen, wat hem bezielt, of waar hij mee bezig is. Maar als hij zijn doel heeft geraakt, dan komt hij je dat glunderend vertellen. Mist hij zijn doel, dan laat hij het vallen, om er nooit meer over te praten.

    Like

   • Oeps zegt:

    @ Judge (15 december 2018 om 05:24)

    Dames en Heren.

    Misschien hebben de gele vestjes wel een leuk verjaardagscadeautje voor koekje Oedipus. Een kaartje enkele reis 3e klasse naar Hel met gratis attractie guillotine.

    Like

 10. of hij wil deze aanslag ervoor gebruiken om een weekend zonder demonstraties van de “gele hesjes” te doorstaan.
  U geeft het zelf al aan in de tekst. Hij heeft een stok gevonden om onschuldigen te straffen en monddood te maken.
  Bastaard

  Liked by 1 persoon

 11. delamontagne zegt:

  Tijdens de Europese Raad in Brussel, richtte Macron zich rechtstreeks tot de “Gilets-Jaunes”: “Frankrijk heeft nu rust en orde nodig”…………..

  Emmanuel Macron sprak vrijdag indirect tegen de “Gele-Hesjes” tijdens de Europese Raad vrijdag in Brussel.
  Hij gaf antwoord op de vragen van de Gele-Hesjes en riep op tot “kalmte” vóór act 5 van mobilisatie op a.s zaterdag.
  Frankrijk heeft “rust nodig, orde om terug te keren naar een normaal functioneren”, verklaarde hij tijdens zijn afsluitende persconferentie van de Europese Raad.
  Terwijl een deel van de Gele Vesten vastbesloten lijkt om opnieuw de leiding te nemen van act 5 van hun demonstratie zaterdag in Parijs en in de provincies.

  “Ik gaf antwoord op de eisen van de demonstranten”, zei hij, voordat hij eraan toe voegde: “Een dialoog (…) wordt niet gehouden door het bezetten van publiek domein noch door geweld. ”

  Enkele minuten later werd hij gesteund door de Duitse bondskanseliere Angela Merkel.
  “Hij heeft enkele voorstellen gedaan, die hij goed had overdacht, om te reageren op de klachten van de mensen,” zei ze, ervan overtuigd dat de Franse president zijn hervormingsprogramma zal voortzetten.
  Le JDD

  Liked by 1 persoon

 12. Peter zegt:

  Alles wordt aangedragen door Merkel ,als Macron valt ,sleept hij haar mee ,.

  Liked by 1 persoon

 13. Asgard zegt:

  Handgranaatje tussen die wouten pleuren en de burgeroorlog is een feit, wouten schijten in de broek!

  Liked by 1 persoon

 14. Elisah zegt:

  Live uit Parijs

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s