Amerikaanse rechter: Obamacare is ongrondwettelijk

Screenshot_333

Barack Obama, de vredespresident (Democraten) die het kennelijk niet zo nauw nam met grondrechten als dat zo uitkwam

Een rechter in de Amerikaanse staat Texas heeft vrijdag geoordeeld dat Obamacare in strijd is met de Amerikaanse grondwet. Aan de basis van de zorghervorming die Barack Obama tijdens zijn presidentschap invoerde, ligt een verplichte ziektekostenverzekering. Volgens de rechter is die verplichting vervallen, omdat het Congres de boete op onverzekerd zijn tot nul dollar heeft verlaagd. Zo is het fundament onder de hele zorghervorming weggevallen.

Post online

De rechtszaak was aangespannen door twintig staten, waaronder Texas, die stellen dat zij gedupeerd zijn door de Affordable Care Act, zoals Obamacare officieel heet. Door de zorghervorming zijn de zorgkosten voor staten toegenomen, zeggen ze.

Zestien andere staten, waaronder Californië, hebben aangekondigd in beroep te gaan. Een woordvoerder van Californië noemde het vonnis “een aanval” op de meer dan 133 miljoen Amerikanen die geen particuliere ziekteverzekering kunnen krijgen.

President Donald Trump, die van Obamacare afwil, toonde zich in zijn nopjes. Op Twitter noemde hij de zorghervorming van zijn voorganger “een ONGRONDWETTELIJKE ramp!”

Bron:
https://tpo.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, gezond realisme, Obama, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

9 reacties op Amerikaanse rechter: Obamacare is ongrondwettelijk

 1. guusvelraeds zegt:

  De vrijheid is het hogste goed binnen de Amerikaanse samenleving. De cryptocommunisten binnen de “democratische” (hoeveel bedrog kan er zitten in een benaming) zouden heel graag veel van die vrijheden indammen alleen maar omdat ze de illusie hebben te weten wat goed is voor het volk.

  Geliked door 1 persoon

 2. Rony Stokart I-58038 Toskana zegt:

  Stel je voor dat niet Trump maar bloeddorstige Clinton de verkiezingen gewonnen had… zouden we zelfs geen Obamacare meer nodig gehad hebben, wegens alles “geatomiseerd”.

  Geliked door 2 people

 3. M. zegt:

  Dat addergebroed was op zich al ongrondwettelijke ramp.

  Geliked door 2 people

 4. ronjaspers zegt:

  Obama alias barry soetoro.

  Like

 5. BertG. zegt:

  Hoe zit het eigenlijk met de verplichte zorgwet die wij hier hebben.
  Daar deugt ook helemaal niks van.
  Verplichte aansluiting bij een commercieel bedrijf om diensten af te nemen tegen een hoge betaling, zonder iets vergoed te krijgen.

  Like

 6. Jan zegt:

  Linksvolk zoals de wapensmokkelaar en officier van justitie Eric Holder compleet door het lint

  There will be appeals of this absurd decision but it’s time to mobilize. Obamacare is at stake. Contact your Congressman and Senators- let them know how mad – and focused – you are. Be heard. Be seen. Apply pressure. And fight the McConnell court packing https://t.co/mIDYWKv7as

  — Eric Holder (@EricHolder) December 15, 2018

  The diabolical Republican plan to strip health care from millions of Americans just took a big step forward. Now the fight goes to the circuit court. Time for Medicare for all. https://t.co/WVnLmnTrKo

  — Senator Jeff Merkley (@SenJeffMerkley) December 15, 2018
  …..
  https://www.thegatewaypundit.com/2018/12/here-we-go-holder-dems-lash-out-at-texas-judge-for-ruling-obamacare-unconstitutional-demand-medicare-for-all/

  Eric Holder, relschopper

  Like

 7. Qvic zegt:

  De verplichte zorgverzekering hier in Nederland is ook illegaal volgens onze grondwet. Want de staat heeft een zorgplicht aan zijn bewoners, daar valt iedereen onder die in Nederland woont. Daarom behoeven alle immigranten geen zorgverzekering af te sluiten en is de gezondheidszorg geheel gratis voor hen en zij hebben dan ook geen wachtlijsten, die gelden alleen voor de autochtonen. Er is al een uitspraak van een rechter dat de verplichte zorgverzekering bij commerciële bedrijven illegaal is volgens onze grondwet, maar de huidige regering geeft hieraan geen gehoor. Die blijven de autochtonen bevolking verplichten om een zorgverzekering aan te sluiten met een eigen risico bij commerciële bedrijven. Die commerciële bedrijven brengen alle kosten in rekening, ook die van alle immigranten die de zorg gratis krijgen. Het totale kostenplaatje moet dan door de verplichte betalende betaald worden, dat is van waarom het telkens steeds duurder wordende zorgverzekering voor de autochtonen bevolking in rekening wordt gebracht.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s