Italiaanse politie: Anis Amri was geen individuele dader

Screenshot_326

(Vertaling: E.J. Bron)

De Italiaanse politie gaat er van uit dat de dader van de aanslag op de kerstmarkt op Breitscheidplatz in Berlijn, Anis Amri, geen individuele dader was, maar deel uitmaakte van een terreurnetwerk.

Contra magazine

De Italiaanse veiligheidsautoriteiten gaan er van uit dat de dader van de Breitscheidplatz, Anis Amri, geen individuele dader was, maar deel uitmaakte van een terreurcel. Dat blijkt uit een 173 pagina´s tellend onderzoeksrapport van de politie in Brindisi, waarover het “Redactienetwerk Duitsland” bericht en dat aan de Duitse justitie in het kader van een verzoek om rechtshulp in een Duitse vertaling beschikbaar werd gesteld.

In het rapport, dat door de Duitse regering werd gekwalificeerd als “alleen voor dienstgebruik”, staat met het oog op de inmiddels gesloten Fussilet-moskee in Berlijn-Moabit, waarin Amri en andere radicale islamieten in en uit gingen, letterlijk: “Er is van uit te gaan dat hier sprake is van één enkele religieuze respectievelijk salafistische terreurcel, waartoe zonder twijfel alle in het begin genoemde personen, evenals de overleden Amri, behoorden.” Verder staat er: “Aan de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn op 19 december 2016 nam niet alleen Anis Amri deel, maar ook andere geestverwanten.”

Amri had zich voor zijn binnenkomst in Duitsland in Italië bevonden en had daar ook in de gevangenis gezeten. De woordvoerder Binnenlandse Zaken van de fractie van de Groenen in het Duitse parlement, Irene Mihalic, zei tegen het “Redactienetwerk Duitsland” over het rapport: “Er komen steeds meer aanknopingspunten dat Amri geen individuele dader was, maar in ieder geval één ingewijde had. De these van individuele dader is complete onzin. Maar helaas wordt alles dat afwijkt van deze these niet verder onderzocht door de Duitse veiligheids- en onderzoeksautoriteiten.”

De politica van de Groenen is van mening dat dit zou voortkomen uit de wens om voor de ogen van het publiek tot snelle onderzoeksresultaten te komen. Om het duidelijk zichtbaar geworden netwerk rondom Amri nader te onderzoeken, zouden de autoriteiten in geval van twijfel wel te gecompliceerd vinden.

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, belangenverstrengeling, Berlijn, Censuur, Desinformatie, Duitsland, Eurabië, gezond realisme, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Italië, Justitie, lafheid, Moslims, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, Salafisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

8 reacties op Italiaanse politie: Anis Amri was geen individuele dader

 1. BertG. zegt:

  Denk dat er ook niemand van de bevolking hier maar 1 sec. over getwijfeld heeft.
  Dat begint in al in die haathutten die ze wekelijks bezoeken.
  Allemaal helpen ze mekaar met onderduiken en steun.
  Op verraad staat de doodstraf.

  https://www.ad.nl/binnenland/verdachten-van-nederlandse-aanslagplotten-kenden-elkaar~a6ab07ba/

  Geliked door 2 people

  • Anneke zegt:

   BertG, wist je dat er een Nederlandse minister is die de naam draagt:
   Sigrid Anis al-Qaq- Kaag, haar echtgenoot is een zgn. Palestijn en indertijd de rechterhand van Arafat, zou best familie kunnen zijn denk je ook niet, die naam komt vast niet vaak in (Palestijns-Arabische landen voor). Deze Sigrid gaat nu in Costa Rica ons geld spenderen, wel ver weg vind je ook niet?

   Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Later zullen we zeggen:
   “Hoe is het toch mogelijk dat in de tijd dat we nog konden ingrijpen, we helemaal niks deden, we ons nergens iets van aantrokken en we op verjaardagen waar iedereen in ’n T-shirt met op de ene kant Rutte en aan de andere kant Merkel, altijd nog ’n minuut stilte voor Juncker en Timmermans hielden… om hen spiritueel te steunen in hun zware strijd voor de vernietiging van héél West-Europa….!

   Like

 2. Jan zegt:

  De Italiaanse politie gaat er van uit dat de dader van de aanslag op de kerstmarkt op Breitscheidplatz in Berlijn […] deel uitmaakte van een terreurnetwerk.

  Like

 3. Ruud zegt:

  Op terreur dient de doodstraf te staan.Het is een kanker die slechts kan genezen door hem weg te snijden dan wel op gelijke wijze te vernietigen. Alternatieven zijn er niet; dat staat vast.

  Like

 4. Saeftinghe zegt:

  Waar gaan de kerst aanslagen komende week plaatsvinden?
  Bij u in de buurt of ver van uw bed?
  Wat kunnen we er tegen doen?
  Onszelf bewapenen heeft geen zin, onschuldigen worden altijd bij verrassing aangevallen, hebben hun wapen niet gebruiksklaar, omdat ze niet de islam mentaliteit hebben.
  Daarentegen zijn de vele duizenden terroristen altijd klaar voor een aanslag op onschuldige, onbewapende medemensen.
  Wordt het niet eens tijd om ons legertje in te zetten?
  Laten we al die” bij de poitie bekende” figuren samen op b.v. Rottummeroog dumpen, dan zijn we in de steden en dorpen een beetje veiliger.

  We hebben toch een voorbeeld heo het wel goed kan gaan.

  HONGARIJE!!

  Geliked door 1 persoon

 5. Johan de derde zegt:

  Moreel hebben we het recht om de verantwoordelijke politici ter verantwoording te roepen als medeplichtige.
  Dat zijn dus gl d66 sp cu cda pvda politici rutte en zijn kliek en als straf levenslang zij hebben als die moslims hier toe gelaten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s