Warm huis wordt luxe

Screenshot_324

(Door: Edwin van der Schoot en Ilan Sluis)

Energiearmoede door hoge belasting

AMSTERDAM – De energienota dreigt volgend jaar een groot probleem te worden voor honderdduizenden Nederlandse huishoudens. Mede door fors oplopende energiebelastingen en -heffingen dreigt een warm huis een luxe te worden.

De Telegraaf

De afgelopen week regende het klachten van lezers van deze krant, die een brief op de mat zagen landen van hun energieleverancier met forse aangekondigde verhogingen. Die worden veroorzaakt door duurder gas en stroom, maar ook door de oplopende energiebelasting, btw en een duurzaamheidsheffing. De fiscus vangt zo volgens prijsexpert Ben Woldring inmiddels 46,7 procent van de energierekening.

Schuldhulpverleningsexpert Nadja Jungmann van de Hogeschool Utrecht wijst op de opstapeling van lastenverzwaringen: „De woonlasten en de zorgkosten zijn de afgelopen jaren al toegenomen. Als de energierekening daar als extra post bijkomt, is dat echt zorgelijk.”

Schulden

Recente onderzoeken van onder andere het Centraal Planbureau, Essent en ECN wijzen uit dat enkele honderdduizenden gezinnen nu al moeite hebben om de energierekening te betalen, nog voordat daar in 2019 een verhoging van ruim 300 euro op jaarbasis bijkomt. Die verhoging voedt het geluid dat de gewone man wellicht een te groot deel van de kosten van de energietransitie moet opbrengen en dat de rekening voor de verduurzaming van Nederland anders verdeeld moet worden.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “delamontagne”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, belangenverstrengeling, Graaien, Hypocrisie, klimaat, Krankzinnigheid, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

45 reacties op Warm huis wordt luxe

 1. ruud beijer zegt:

  Gelukkig hebben vele gewone mannen en vrouwen hier zelf voor gekozen. Zolang u niet op de PVV of het FvD stemt zal het alleen maar duurder worden. Eigen schuld stelletje wegkijkers!!!

  Geliked door 7 people

  • Tineke zegt:

   Ik ben geen wegkijker,bijna geen cent te makken en heb via de mail de verhoging gezien.
   Het zal Den -Haag aan hun reet roesten,wie er straks zit te vernikkelen van de kou.
   Het zelfde geldt voor Yasser Ferras,die zit er warmpjes bij,letterlijk en figuurlijk.Dat dan weer wel!

   Geliked door 2 people

  • Giny zegt:

   Ruud beijer
   Waarom zo doordrammen over de FvD, zit absoluut geen verschil tussen hen en de VVD,
   net zo elitair!!! Een grote PVV maakt een kans en anders zal het een linkse coalitie worden met al die splinterpartijen!

   Geliked door 2 people

  • Cathja zegt:

   @ruud beijer

   Ik betwijfel of hier in alle gevallen sprake is van ‘eigen schuld’. Uiteraard zijn er velen die op de verkeerde partijen stemden, maar het is ook bekend dat er gefraudeerd is bij de verkiezingen.
   Denk aan wat er bekend geworden is over de PVV-stembiljetten.

   Geliked door 1 persoon

 2. kampersrene zegt:

  Och arme mijn gedachten gaan uit naar onze getaande naar liefde en begrip zoekende fluchtelingen beseft de regering dan niet dat ze uit een warm land komen ……of worden die verhoogde belastingen misschien gebruikt om die arme sloebers geen koude te doen lijden

  Geliked door 6 people

  • paulzwueste zegt:

   Die “Openbare Kas” moet ergens vandaan komen, en openbaar staat voor iedereen.
   Die domme politici die uitsluitend en alléén maar sluwe plannetjes voor hun persoonlijk welzijn uitdenken… en schijt aan het Nederlandse volk hebben, willen ook uitsluitend en alléén maar graaien en profiteren.
   Als wij dat nou eens ‘foutloos van buiten zouden leren,zouden we in de naaste toekomst de heilloze afgang van Nederland kunnen stoppen.
   Maar ja, hoe dommer het volk hoe dommer de politici!

   Soort zoekt soort.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   René.
   Nou niet gaan overdrijven aub.
   Het lijkt wel ’n liefdesbrief.
   Was je vroeger al zo?

   Like

 3. F1802 zegt:

  Dit kabinet is een grote schande voor dit land! Met dank aan de vele linkse wegkijkende softies die op de schandelijke politieke partijen hebben gestemd. Ik hoop dat de namen zijn bijgehouden van deze laffe, slappe linkse stemmers.

  Geliked door 7 people

  • Tineke zegt:

   De laffe,slappe linkse stemmers weten helemaal niet wat zich afspeelt in de politiek.
   De groenlinks stemmende,met name jonge meiden,weten niet eens het partijprogramma van Yasser Ferras,maar hij ziet er goed uit,en door hem te volgen via facebook,denken ze een kans te maken.
   De jeugd heeft de toekomst,daar wordt op ingezet.
   Alleen onze generatie kan het verschil nog maken.
   Misschien als ze straks zitten te vernikkelen van de kou,dat ze nog wakker worden.
   Maar ik heb er een hard hoofd in.

   Geliked door 2 people

 4. boorzalf zegt:

  Het geld moet ergens vandaan komen voor ontwikkelingshulp, geld voor de palestijnen en de verdere miljoenen of beter gezegd de miljarden die over de balk worden geflikkerd. En maar langer door werken.

  Geliked door 6 people

  • fleckie zegt:

   Op NOS t.t.105,dd.15.12.2018: ‘KAAG. Helpt arme landen met klimaat’…….NEDERLAND GAAT ARME LANDEN helpen bij. het nemen van klimaatregelingen, meldt minister KAAG…. Nederland is de komende 2 jaar met Costa Rica voorzitter van het zog. NDC-partnerschap. Dat helpt ontwikkelingslanden bij de uitvoering v.d.afspraken die op dit moment in POLEN worden gemaakt.
   De landen krijgen hulp om hun nationale klimaatdoelstellingen te halen. Het gaat om fianciele hulp,technische steun en het goed inzichtelijk maken wat er in een land moet veranderen.
   Het NDC- partnerschap spant zich in om die afspraken uit het klimaatakkoord van PARIJS. na te komen.*~*~*~*~*~*~*~fleckie…….’ VAN ANDERMANS LEER IS HET GOED RIEMEN SNIJDEN’, nietwaar, …….HOEVEEL MILJOENEN. NEDERLANDSE EURO’s. ‘glijden’ door HAAR ( D66)- handen, NAAR. ‘ANDERE’ LANDEN?!!!*~*~*~*~*~*~*~

   Geliked door 4 people

 5. Jan zegt:

  Als het aan de PvdA fascisten ligt wordt alles nog duurder. Asscher wil ‘gratis’ onderwijs:
  ‘Leerplichtige kinderen wordt het onderwijs kosteloos aangeboden uit de openbare kas.’ Dat die gek zich in die zin direct tegenspreekt ontgaat hem met zijn hersenen ter grootte van een pinda. De ‘openbare kas’, dus graaien naar ‘behoefte’ door socialisten.
  https://www.pvda.nl/de-beste-start-voor-ieder-kind-onze-voorstellen/

  Geliked door 2 people

 6. Jan zegt:

  Helemaal in de geest van Joop den Uyl die stelde dat de verwarming wel op 17 kon en je een dikke trui kon aantrekken als je het koud in de woning had. Ik meen mij te herinneren dat hij ook zei dat je water kon voorverwarmen op de radiator als je thee of koffie wilde zetten.

  Like

  • delamontagne zegt:

   Goh, dat hij dat gezegd heeft. Maar wij doen dat hier al sinds we s’winters op hout stoken ( verwarming + koken ) altijd al.
   Staan steevast 3 waterketels op de ovenplaat en moeten we gekookt water hebben, even nakoken in de bouiloire, soms niet eens nodig.
   Maar op hout stoken zal ook wel in verdomhoekje raken bij de milieuders……………
   Goeie “Tip” van ome Joop toendertijd.
   Nederland dat in de 50 -60-er jaren bejubeld werd om de ENORME aardgasbel, moet nu zijn bewoners subsidie gaan geven voor dikke truien……..
   Noorwegen heeft verstandiger gedaan voor HUN EIGEN VOLK…………

   Geliked door 2 people

   • ruud beijer zegt:

    Houtkachels en andere open vuren wordt de volgende melkkoe. Nu onder de claim van fijnstof. Daar ga je ineens ook aan dood.In Nederland wel negen per jaar.9 stuks. De luchtfietsers hebben een nieuwe hobby. Houtkachels en andere open vuren. Zouden zij op de hoogte zijn van het feit dat er in Nederland jaarlijks 22.000 mensen doodgaan aan de gevolgen van roken?

    Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Jan 15 december 2018 om 10:41

   Zouden de ‘oranjes’ ook een dikke trui aantrekken als het in hun comfortabel verwarmde paleizen 17 graden is?
   Paleizen die overigens op onze kosten worden verwarmd!

   Geliked door 1 persoon

 7. Jan zegt:

  ‘Warm huis wordt luxe’. Dat betekent meer seks om het warm te houden

  Geliked door 1 persoon

 8. Dewevoga zegt:

  De aandacht wordt gewoon afgeleid van het werkelijke project van de NWO. Het staat in de Georgia Guidestones gebeiteld. Warmt de aarde op? Bekijk het in onderstaande.

  https://www.youtube.com/watch?v=6HrG5Ay1uw4 (halverwege het weerbericht voor de UK)

  Geliked door 2 people

  • King Arthur zegt:

   Goede informatieve film, die zou iedere slinkse groene khmer imbeciel moeten zien. Maar zelfs dan zouden ze het waarschijnlijk nog niet geloven.

   Like

 9. Charles zegt:

  Het is ook de bedoeling dat we allen financiële slaven worden, de CO2 leugen is daarbij een stok om ons nog meer geld uit te persen om tot dat doel te komen.

  Geliked door 2 people

 10. guusvelraeds zegt:

  Straks als het fysieke geld is afgeschaft hebben we niets meer te vertellen over de bij en afboekingen. Via het virtuele geld bereikt de elite de totale controle die zelfs het beroemde boek 1984 van Orwell zal overtreffen.

  Geliked door 2 people

 11. Judge zegt:

  Het zal hun toch niet koud laten als het volk straks kookt van woede.

  Like

 12. BertG. zegt:

  Bijna 50000 meters van het merk Itron, geplaatst door Enexis kunnen onvoldoende gasdicht zijn door een matige verlijming van de kunststof achterwand.
  https://www.security.nl/posting/590939/50_000+slimme+meters+niet+ok_

  Like

 13. BertG. zegt:

  En dan te bedenken dat ze in al die AZC en andere opvangplekken voor “vluchtelingen” geen enkele graad hoeven te bezuinigingen om het daar warm te krijgen en het te houden
  Die rekening wordt gewoon bij ons neer gelegd.

  Geliked door 2 people

 14. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Leugens in stand houden kost heel erg duur.
  De milieubeweging liegt.
  De klimaatmaffia vertelt geen waarheid.
  De wetenschap smoemelt met de feiten.
  De politiek valt voor de leugens.
  De roverheid heft nog meer belastingen.
  De burger betaalt de rekening.
  De multinationals zeggen: “kassa !!!”

  De mens heeft nauwelijks of geen invloed op de klimaatverandering. Het is een natuurlijk proces.
  De CO2 uitstoot door de mens is verwaarloosbaar klein. Bovendien smeekt de natuur om CO2.
  Als al het drijvend ijs op de polen zou smelten, zal de zeespiegel nog geen millimeter stijgen.
  Het rendement van wind- en zonne-energie valt heel erg tegen en is bovendien nogal storingsgevoelig.
  Zonnecellen en windmolens kosten heel duur.
  Zonnecellen op het dak zijn brandgevaarlijk !!!
  De stroom voor elektrieke auto’s moet ook worden opgewekt en kost heel erg duur.
  De aktieradius van een elektrieke auto valt heel erg tegen. De accu’s zijn altijd leeg.
  In een elektrieke auto met caravan en je hele gezin op vakantie naar Spanje of Italië kun je vergeten. Als je geluk hebt geraak je net over de Franse grens.
  De zure regen was ook gelogen. Je hoort er niets meer over.
  Over het ozongat hoor je ook niets meer.
  De scheten van 406 miljoen migranten bevatten meer CO2 dan de hele klimaatdoelstelling.

  Quasi wetenschappers hebben een goed betaalde baan met het bedenken van onzin.
  Het klimaatakkoord is een geldverslindende farce !!!
  Afschieten van herten in de Oostvaardersplassen is BIG Business !!!
  (Waarom hoor ik de partij van de dieren niet kermen ???)

  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel/4420686/zonnepanelen-huizen-record-brand

  https://www.nhnieuws.nl/nieuws/231243/Zonnepanelen-vliegen-in-brand-in-Zwaanshoek

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Als je een elektrische auto heb, dan moet je er een aanhangertje achter hangen met een diesel aggregaat daarop gemonteerd.
   Geen idee wat zo’n apparaat aan diesel verbruik per uur, maar altijd goedkoper dan je auto.
   En je accu wordt altijd bijgeladen met zo’n aggregaat.

   Geliked door 1 persoon

   • Oeps zegt:

    @ BertG. (15 december 2018 om 17:42)

    Dames en Heren.

    Een dieselagregaat op een aanhanger achter je auto, dat is het ei van Columbus.

    Like

   • Anneke zegt:

    BertG, in de kofferbak een fluisterstille aggregaat voor de stekker auto’s hebben ze ook geen gratis P-plaatsen meer nodig voor de straat vervuilende Tesla’s en ze kunnen ook lekker doorscheuren, de vette boetes, die deze aso rijders massaal binnenhalen door snelheid overtredingen, maakt niet uit ze rijden “milieuvriendelijk” toch? wel heel zwaar gesubsidieerd door de roverheid.

    Like

   • Cathja zegt:

    @BertG. op 15-12 om 17:42

    Als we allemaal elektrisch zouden gaan rijden, dan komt de overheid geld tekort, dus gaan de belastingen weer omhoog, en daar zijn de niet-autobezitters dan ook de dupe van.
    Verder las ik vanmorgen nog dat accu’s soms tot zelfontbranding komen. Dit gebeurde laatst ook bij een hybride-auto. Ook fietsen met accu’s kunnen gevaarlijk zijn. Ze vliegen soms spontaan in de fik of ontploffen zelfs…

    Misschien moeten we auto’s op waterstof laten rijden? Veel schonere brandstof! Er zijn dacht ik al lijnbussen die op waterstof rijden. Of heb ik dat mis?

    Like

   • BertG. zegt:

    Bestaan die dan, stille aggregaten.
    Maar zie je wel dat het een goed idee is, geen laadpalen meer nodig en toch door kunnen rijden.

    Like

 15. RottenPikwick! zegt:

  Ik geloof zeker dat Moeder Aarde geweld wordt aangedaan en dat ze terugslaat. Maar net als waarschuwen voor de islamisering niks heeft uitgehaald, geldt dit ook voor de klimaatveranderingen. Wubbo Ockels zei het al; Ik heb kanker, maar Moeder Aarde ook. Niet dat hij de wijsheid in pacht had, maar ik hecht toch aan zijn woorden. De islamzooi, de energietransitie, klimaatvluchtelingen.. Zeg niet dat er niet gewaarschuwd is!

  Like

 16. Wim zegt:

  De rekening van verduurzaming anders verdelen is beginnen aan de verkeerde kant. Die rekening zelf moet eens goed nagelopen worden op zin en onzin. En vervolgens de van de werkelijkheid losgezongen slaven van het Parijse Klimaatakkoord terug fluiten. Nog beter is om dat Parijse klimaatakkoord te verlaten. (Even vragen aan Trump hoe je zoiets aanpakt,)

  Like

 17. M. zegt:

  We moeten stemmen met een potloodje op losse briefjes zonder naam en laten de stemmen in de grote steden tellen door zij die het land mogen overnemen.
  De uitslag moest meteen vernietigd worden voor dat er waarschijnlijk uit kwam dat er gerommeld was.
  Geloof er niets van dat de mensen die landverraders allemaal gekozen hebben.
  Men belazerd ons op een gewetenloze manier in zo’n beetje alles maar het stemmen zal eerlijk gaan?
  Waarom anders zo snel alles willen vernietigen? Omdat het eerlijk gegaan is?

  Like

 18. BigLJohn zegt:

  En ook volgend jaar gaat iedereen er op vooruit volgens het kabinet. De vooruitgang van de achteruitgang word er dan mee bedoeld. De geldstortingen naar Brussel, die almaar hoger zullen worden, de – immigranten-hobby – van het kabinet die ook fortuinen kost, het gas wat fors duurder gaat worden. Zomaar een paar punten opgenoemd uit het hele pakket van lastenverzwaringen. We zullen uitgeperst worden gelijk een sinaasappel, tot velen onder een brug moeten slapen en – immigranten – in onze huizen zullen wonen, Zolang het kabinet dit vol kan houden, want bij hun melkkoe (wij) zal op een gegeven moment geen geld meer te halen zijn.

  Like

 19. Bert zegt:

  Eigen schuld hadden ze maar niet op linkse partijen moeten stemmen.

  Like

 20. Ik zei het vlak na de troonrede. De grote misleiding is al tijden bezig en alles zal duurder worden.
  Dus nu komt na een paar maanden de waarheid aan het licht…..als dit niet voortijdig uitgaat!
  De smeerlappen gooien alles in prijs omhoog.
  U kreeg als toetje één tot tien euro extra te verteren……..maar alles werd duurder ook in de supermarkten.
  Het was te voorzien met de leugens van de PM Rutte. We gaan er op vooruit.
  rat.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s