”BREXIT is voorbij”. Brexiteer Daniel Hannan stuurt een schokkende waarschuwing – EU-exit zal helemaal niet doorgaan

Screenshot_367

Daniel Hannan en Theresa May.

(Door: Rebecca Perring – Vertaling: “Wachteres” en “Henk V.”)

Daniel Hannan heeft een schokkende waarschuwing naar Brexiteers gestuurd, hij zegt dat hij vreest dat Brexit “echt niet zal plaatsvinden”. Hannan waarschuwt ook dat de Tory partij van May “dit mogelijk nooit meer te boven zal komen”.

Express

In zijn artikel in de Daily Telegraph zei hij: “Plus – en ik weet dat dit bijna triviaal klinkt naast die calamiteiten, maar het is belangrijk voor mij – de Conservatieve Partij zal dit mogelijk nooit meer te boven komen”.

Hij beschuldigde May ook van “inflexibiliteit” met de woorden “de dame is onvermurwbaar”, nadat de minister-president vorige week een motie van wantrouwen had overleefd. “Zelfs als ze in staat zou zijn de overeenkomst te veranderen, zou ze dat niet doen en de EU-onderhandelaars weten dat”.

Na het bezoek van May aan Brussel op donderdag, waar zij garanties van de EU probeerde te krijgen, zei hij dat Groot-Brittannië “drie opties” had voor de toekomstige betrekkingen met de EU.

Hij zei dat het Verenigd Koninkrijk zich kon “overgeven” en de verplichtingen van de EU kon ondertekenen, artikel 50 kon intrekken, of  kon “weggaan onder WTO-voorwaarden”.

Met iets meer dan 100 dagen totdat Groot-Brittannië op 29 maart het blok verlaat, blijft Brexit op losse schroeven staan met groeiende oproepen voor een ‘no-deal exit’, een mogelijk wanordelijke scheiding, waarvan het  bedrijfsleven vreest dat die zeer schadelijk zal zijn, of voor een tweede referendum.

May heeft maandag een stemming over haar overeenkomst gehouden, nadat ze had erkend dat deze zwaar zou worden gedwarsboomd vanwege de bezorgdheid over de “backstop”, een verzekeringspolis die bedoeld is om een harde landgrens voor Ierland te vermijden, maar die volgens critici Groot-Brittannië voor onbepaalde tijd zou kunnen binden aan de EU-regels.

Twee dagen later overleefde zij een complot van diegenen in haar eigen partij, die een harde Brexit steunen, om haar te verwijderen, wat de opstelling van de oppositie laat zien die zij het hoofd moet bieden.

De premier zelf heeft erkend dat het Britse parlement in een impasse lijkt te zijn geraakt, zonder duidelijke steun voor welke optie dan ook, waarbij de kleine Noord-Ierse partij die haar regering overeind hield de leiding heeft in de kritiek op haar overeenkomst.

Bron:
www.express.co.uk
Door: Rebecca Perring

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres” en “Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

30 reacties op ”BREXIT is voorbij”. Brexiteer Daniel Hannan stuurt een schokkende waarschuwing – EU-exit zal helemaal niet doorgaan

 1. Tistochwat zegt:

  Ik heb nooit geloofd in een ‘Brexit’.
  Niemand ontsnapt aan dat geldverslindende Brusselse gedrocht.
  En het gedrocht houdt zichzelf met alle kracht in stand, want het is een heerlijk graaiparadijs.

  Geliked door 4 people

  • ronjaspers zegt:

   Tistochwat.De e.u. in brussel is een totalitaire facistische dictatuur dat vol zit met ongekozen figuren en randdebielen.Onlangs las ik dat george nazi soros 226 europarlementariers omgekocht heeft.Criminele corrupte kutclub,uitvoerend kantoor van de nazi bilderberg groep die uit zijn op een new world order.

   Geliked door 2 people

   • Kan je daar de link van geven over die omkoop?

    Like

   • Bob Koster zegt:

    @Gardia Angel. Een link zal ik u niet geven, dat is voor luie geesten. Nigel Farage kwam hier mee in een toespraak voor het Europese parlement. Hij had het daarbij niet over omkoping, maar die 226 leden hadden “banden” met Soros. Even zoeken op YT, of is dat teveel moeite?

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Tismetochwat met jou….
   Luister.
   Nooit blijft iets.
   En zeker zoiets niet.
   Laat staan niemand.
   Met alle kracht.
   Genieten wij samen in ’n heerlijk graaiparadijs…..
   Stemmige muziek op de achtergrond.
   Gepiep en gekraak van de langzaam sluitende voeluren gordijnen.
   Verveelde Bunnies halen met kwispelende konten het servies terug.

   Rutte, zichzelf overtreffend, valt in de orkestbak, maar blijft lachen…

   Geliked door 2 people

 2. guusvelraeds zegt:

  Ik denk dat het uiteindelijk wel doorgaat en dat een harde Brexit op de keper beschouwd voor Groot Brittannië helemaal niet het einde van de wereld is maar een glorie rijke dageraad van een nieuw begin.

  Geliked door 9 people

  • Statler & Waldorf zegt:

   @guusvelraeds

   May was persoonlijk tegen een Brexit dus een dubbele agenda sluit ik niet uit.

   Geliked door 1 persoon

  • koosv8 zegt:

   Weten jullie allen het nog millennium, de hele wereld, en alle computers zouden helemaal in de war zijn en het kon helemaal mis gaan, bla, bla bla………NIETS DUS. En nu stapt er één uit dit MONSTER VERBOND, en dan zou je het niet kunnen overleven, laat me niet lachen.
   Zelfs in de 2e wereldoorlog toen wilden ze er ook niet bij, ook dat hebben ze overleeft.

   Geliked door 3 people

   • Bob Koster zegt:

    Die “millenium bug” is onschadelijk gemaakt door de inspanningen van talloze oudere programmeurs – de niewe generatie was daar niet toe in staat. De mensen die nog met DOS gewerkt hebben zullen dit begrijpen.

    Ik meen dat u eerder hetzelfde beweerde over zure regen, niets aan de hand. Dan vergeet u voor het gemak dat de verzuring is tegen gegaan door verplichte katalisators in benzine-auto’s en beperking van de stikstofuitstoot in met name de veeteeld.
    Hetzelfde verhaal geldt voor het gat in de ozonlaag. Dat kon zich herstellen door een wereldwijd verbod op CFK als drijfgas in spuitbussen.
    En wist u dat de helft van de dodelijke longkankers niet door tabaksrook maar door dieselroet wordt veroorzaakt?
    Maar er is niets aan de hand hoor, blijf gerust verder slapen, na ons de zondvloed.

    Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Guusvelraeds.
   Niet dat ik het jou gun, maar omdat je feilloos de hele situatie zowel in de aanvangsperiode, het sinistere middenstuk en de totale afgang aan het end op de keeper beschouwd wel aardig in de kijkert weergeeft, moet ik je toch benoemen tot diegene die hier de meeste likes op zo’n totaal onnozel onderwerp binnenhaalde…..!!!!
   Hoe is het mogelijk.
   Gaat zo door…

   Like

 3. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  Die Hannan vreest ook voor z’n eigen baantje in het Europees parlement. Vooral dáárom ziet ie liever de Brexit niet doorgaan.

  Geliked door 1 persoon

 4. annie mg smit zegt:

  ik denk ook dat brexit doorgaat en groot britannie er helemaal bovenopkomt lekker weer je eigen regels kunnen bepalen en ze krijgen echt wel hulp van andere landen want tis een mooi en groot land en zo niet ze kunnen zichzelf wel bedruipen misschien wat eenvoudiger maar daar is niks mis mee toch?

  Like

 5. BigLJohn zegt:

  May ging veel te slap om met die eisen uit Brussel. Ze had haar rug recht moeten houden. Dit was een klusje geweest voor Margaret Thatcher, maar die leeft helaas niet meer. Dit gebeurt met een echtscheiding toch ook niet ? Dat na de scheiding de partner in het huis blijft wonen van zijn ex, en dat de ex in dat huis de regels maakt en de ander zich maar te schikken heeft. Het risico is inderdaad aanwezig dat er van die hele Brexit helemaal niets terecht komt, en zelfs dat Labour op termijn Engeland gaat overnemen, die een sterk verzwakte conservatieve partij zullen achterlaten.

  Geliked door 4 people

 6. even een vraag: de zin stopt hier abrupt: Na het bezoek van May aan Brussel op donderdag, waar zij garanties van de EU probeerde te krijgen, zei hij dat Groot-Brittannië “drie opties” had voor de toekomstige betrekkingen met de

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  Dan maar wachten totdat dat hel Brusselverhaal in elkaar stort, want dat dat gaat gebeuren ben ik zeker van
  Mao, Hitler en Stalin zijn uiteindelijk ook ingestort.

  Like

 8. Thomasson zegt:

  Wat er ook met de Brexit zal gebeuren het is een verhaal van korte duur. Zoals de zaken nu staan, lijkt het erop dat binnen paar jaar – en misschien nog eerder – zal de hele EU niet meer bestaan. Aan alles komt er een einde; ook aan de meest professionele leugens. De bewoners van Europa hebben er langzaam genoeg van de bezetting vanuit Straatsburg en Brussel. De geleidelijke en steeds heftiger wordende beperking van de soevereiniteit van de natiestaat, de beperking van de democratie, de leugenachtige media die steeds meer op de Sovjet Pravda begint te lijken enz. Echter de dwangmatige eisen om zwermen van miljoenen verkrachters, criminelen, pedofielen, vrouwenmoordenaars en terroristen als vluchtelingen op te vangen, spant de kroon. Er wordt geen enkel acht genomen over zaken als veiligheid in het gastland en de chaos die ermee gepaard gaat. De steeds groter wordende aantallen van slachtoffers van dit beleid laat de champagne zuipende, kaviar vretende en cocaïne snuivende leden van het Europese Parlement koud. De bewoners van EU landen hebben genoeg van het machtsvertoon van een bezopen voorzitter die zonder enig probleem op de podium staat te wankelen. Ze hebben genoeg van een pathologische “Kanzlerin” die op onbeschaamde wijze dwingt landen om levensgevaarlijke Derde Wereldbeesten op te nemen, omdat het: Oh! Zo rechtvaardig is!. Haar spelletje is doorzichtig. Zij wil via deze “goede daad” de misdaden van haar eigen volk in de 20ste eeuw schoonwassen. Na de Tweede Wereldoorlog werd in Duitsland de de-nazificatie van kwalijke personen als PERSIL-Schein genoemd. D.w.z. de kwalijke persoon die voorheen een trouwe nazi was, werd via juiste contacten brandschoon. Om de kosten van de “goede daad” te dekken, eist Duitsland dat ook vroegere slachtoffers van het nazi-regime de “Goede Samaritanen” zouden spelen. Gigolo Macron werkt vlijtig voor zijn opdrachtgevers/klanten bij Bilderberg en NWO. Met het Franse volk heeft hij NIETS!. Ook hij is heilig overtuigd dat met paar aardige leugentjes de boel wordt gladgestreken over de rest van de nietszeggende personen in de EU-theater hoeven wij geen worden verspillen.

  Geliked door 1 persoon

 9. Steven zegt:

  Timmerfrans zou zeggen… EUROPA OF OORLOG… LOL

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Steven 17 december 2018 om 14:43

   We krijgen én ‘Europa’ én oorlog, nóg meer lol.

   Geliked door 1 persoon

   • Steven zegt:

    Hoe eerder de pleuris uitbreekt in Europa hoe beter.
    Als we eerst moeten wachten tot Europa vol zit met een Miljard haatkoppen ben je te laat

    Geliked door 1 persoon

  • Thomasson zegt:

   @Steven. Timmerfrans schijt kleuren. Hij weet dat het spel is bijna over en uit. Hij ziet al zijn carriere in diggelen vallen. Hiij weet dat het ook op oorlog kan draaien. Echter hij is van een andere mogelijkheid bang. Als de EU naar de bliksem zal lopen, zullen hij en zijn vrienden in dezelfde richting lopen.

   Like

   • Steven zegt:

    @Thomasson Klaas Vaak hoeft geen kleuren te schijten als hij net als die andere trekpoppen in Brussel westerse belangen behartigt en opkomt voor de eigen cultuur en gewoon een normale samenleving voor ogen heeft.
    Als ze al zouden laten zien dat ze het tij willen keren, loopt hun carrière heus geen gevaar. Maar ze kiezen er zelf voor om Europa naar de afgrond te trekken en door te zetten in de vernietiging ervan. Dan zou ik mij ook zorgen maken. Want als het volk die gasten straks in handen krijgt, dan is het zeker over en uit met ze.
    Maar ik acht een oorlogje groter dan dat die lapzwansen uit Brussel worden verjaagd…want daar zorgen ze straks wel voor. (ik hoop dat ik het mis heb maar ik vrees het ergste)

    Like

   • scherpschutter1943 zegt:

    Hadden maar al wapens. Konden we ons verweren tegen brussel. Juncke was de eerste timmermans een goeie tweede. De rest loopt jankend weg want zo erg hadden ze het niet bedoeld. En de moslims? Die hebben het exclusieve recht om te sterven voor allah. Allemaal.

    Like

 10. Eric zegt:

  Indien de Brexit niet doorgaat dan zal na Frankrijk ook Groot-Brittannië zichzelf als een tirannie van de minderheid ontmaskeren. Goed, laat de Britten er maar in tot 26 mei, des te beter voor de partijen die de EU kapot willen om Europa te redden !

  Like

 11. Wachteres zegt:

  https://www.breitbart.com/europe/2018/12/17/bojo-uk-must-prepare-clean-break-eu/

  BoJo: Britain Must Prepare for Clean Break from EU

  BoJo: Groot-Brittannië moet zich voorbereiden op een ‘Clean Break’ uit de EU

  Brexiteer Boris Johnson has said talk of a second referendum “undermines our negotiating credibility further” with the EU, and that the UK should prepare for a clean break from the bloc.

  Brexiteer Boris Johnson heeft gezegd dat als er gesproken wordt over een tweede referendum “dat onze onderhandelingsgeloofwaardigheid met de EU verder ondermijnt” en dat het Verenigd Koninkrijk zich moet voorbereiden op een clean break met het blok.

  The Guardian reports that Number 10 have said it will escalate plans for a No Deal, with the spokesman confirming that Mrs May is prepared to take the UK out of the EU without a deal, reiterating, “Yes. We are leaving the EU on March 29.”

  The Guardian meldt dat nummer 10 heeft gezegd dat het de plannen voor een No Deal zal uitbreiden, waarbij de woordvoerder bevestigt dat May bereid is om het Verenigd Koninkrijk uit de EU te halen zonder overeenkomst, en herhaalt:

  “Ja. We verlaten de EU op 29 maart”.

  Misschien een dreiging voor de EU van May?

  Like

 12. Met de grote bankencrisis had Ijsland het zelf opgelost en werd een van de snelste economieën die het goed deed na de crisis, terwijl iedereen wilde dat het land geholpen moest worden met alweer miljarden euros hulp uit Europese kas.
  Ik denk dat Brexit ook zichzelf zal redden, juist iets wat de hele financiële markt niet wil dat het gebeurt, want de elite heeft veel belangen en geld uitstaan op de beurzen.
  Dat is het meest belangrijke punt in dit hele verhaal.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s