BRIEFJE VAN JAN – Aan mijn trouwe lezers

Screenshot_370

(Door: Jan Dijkgraaf)

Wel zeuren en zeiken en klagen, maar niet je verantwoordelijkheid nemen?

Beste lezers,

De afgelopen weken ben ik tijdens het wandelen tegen mensen aangelopen die hebben besloten niet (meer) naar de stembus te gaan. Niet op 20 maart, als via Provinciale Staten en de Eerste Kamer het schandalige kabinet Rutte III kan worden weggestemd. Niet op 23 mei, als de middelvinger naar het Groot Europeesche Rijk kan worden opgestoken.

Ik ben zo fokking boos op die lui!

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme. Bookmark de permalink .

37 reacties op BRIEFJE VAN JAN – Aan mijn trouwe lezers

 1. koddebeier zegt:

  100% gelijk !!

  Geliked door 1 persoon

 2. Republikein zegt:

  Beetje kort door de bocht, kort lontje, en Lotje heet eigenlijk Charlotte, geboren omdat kapotje sprong.

  Like

 3. sjuad zegt:

  Ga wel stemmen.

  Maar op een manier die ‘hun’ niet aanstaat.
  Bewust foutief, ongeldig daarmee aangevend rot op jullie.

  63% van de opkomst liefst.
  En laat Rutte hierop maar antwoorden.

  Like

  • RWB51 zegt:

   Jouw manier van stemmen is hetzelfde als niet gaan stemmen. De zittende kliek blijft dan gewoon zitten! Ga WEL stemmen en doe het goed, dus niet op de zittende kliek!!! Niet stemmen of een ongeldige stem is altijd in het voordeel van de zittende kliek.

   Geliked door 2 people

  • Harry zegt:

   Misschien ben ik wel heel onnozel hoor , maar ik snap nog steeds het voordeel niet van een ongeldige stem .
   Waarom niet gewoon op Wilders stemmen , aan die stemmen heb je misschien ooit wat en er daarna ongelofelijk veel profijt van .
   Een ongeldige stem verdaagt in de papierversnipperaar .
   Daar ligt echt niemand wakker van .

   Maar wellicht kun je dat eens uitleggen ?

   Geliked door 2 people

  • Oeps zegt:

   @ sjuad (17 december 2018 om 12:36)

   Dames en Heren.

   Door niet, of ongeldig te gaan stemmen, Heb je jezelf het hardste. De kiesdeler zal dan in het voordeel van de grote partijen uitvallen. Daarmee help je de grote partijen dus aan de overwinning. En dat was nou net, wat je niet wilde.

   Als je niet weet, op welke partij je wilt stemmen, ga dan toch zeker wèl stemmen. Maar breng je stem uit op een kleine partij. Het liefst op de laatste of een na laatste persoon van die kleine partij. Daarmee bereik je, dat de oppositie sterker wordt. De grote partijen hebben vervolgens minstens 3 stemmen extra nodig, om jouw stem ongedaan te maken. Hoe meer mensen dat doen, hoe groter het effect.

   De persoon van de kleine partij, die eigenlijk op een onverkiesbare plaats stond, maar nu met voorkeurstemmen gekozen wordt, zal begrijpen, dat hij zijn best zal moeten doen, om een sterke oppositie te voeren. Maakt hij zich niet waar, dan kan hij het de volgende keer wel vergeten.

   Voor de afwijking van een trend, heb je een correctie nodig van 3 keer de omvang van de afwijking, om weer op de oorspronkelijke trend uit te komen.

   Geliked door 2 people

 4. fransdewit zegt:

  Precies, wel klagen maar niet kiezen

  Geliked door 1 persoon

 5. Ineke zegt:

  Ik weet dat u PVV en Forum Democratie steunt, maar als u hun motie leest, willen ze mensen, die hun huizen kwijt dreigen te raken en of moeilijk hebben niet te willen ondersteunen. Christelijk? Nee, Jezus zou deze mensen helpen. Het zijn gewoon partijen die eigen belang nastreven en niks met christelijke waarde te maken hebben, Ik vind uw berichten zeer eenzijdig en natuurlijk zal u mijn bericht niet op uw website zetten. jezus was niet met de politiek bezig en zou ook niet gaan stemmen op een christelijke partij of PVV want ze moeten compromissen sluiten en christelijke partijen zijn naam-christenen en PVV en Forum voor Democratie zijn voor het blanke ras en sterke mensen, dus ik hoor er niet meer bij. Als christen stem ik niet meer op een partij maar bid wel voor de overheid, zie bijbel. Jammer dat ook christenen meeslepen in de politiek een wereldse evenement. we moeten omhoog richten naar de Levende God en Jezus, die voor onze zonden is gestorven. We leven in de tijden van Noach, waar veel haat wordt gepredikt vanuit islam, andere religies, PVV en extreem rechts. Ware christenen zijn niet meer van deze wereld en zijn afgescheiden.

  Like

  • leefbarbaar zegt:

   Serieus??

   Like

  • BertG. zegt:

   Begint er weer 1 te zeiken over ze woestijn geloof.
   Alleen jehova’s stemmen nooit, de rest doet verder normaal mee in de wereld.

   Geliked door 1 persoon

  • kampersrene zegt:

   God en Jezus, die voor onze zonden is gestorven. …..welke zonden….wij waren allemaal nog niet geboren.!

   Like

   • kampersrene zegt:

    Och Ineke toch…. hoeveel miserie en mensenlevens heeft Godsdienst niet gekost Ik ben ook Christelijk grootgebracht… iedere week op zondag naar de mis en maar bidden waarom en voor wie dat ben ik vergeten Ik heb wel respect voor “onze” godsdienst maar daarmee houdt het op ….God de vader de almachtige de rechtvaardige maar hij zag er vermoedelijk geen graten in dat miljoenen joden werden vergast in WOII of waren dat zijn kinderen niet ….maar joden…. Alwetend ? Kon hij niet voorzien dat “heidenen” die wij vroeger gingen bekeren vrij spel krijgen met alle gevolgen …zelfs de Paus kust hun voeten ….en priesters laten zich fotograferen met een Islam geestelijke in plaats van een poging te doen om die man te bekeren tot het ware geloof…Ineke blijf geloven als je dat gelukkig maakt …maar wat mij betreft …..saluu… vaarwel “godsdiensten” en de wind vanachter

    Like

 6. Wim Vreeswijk zegt:

  Ik zal, zoals gewoonlijk, stemmen tegen criminaliteit, machtsmisbruik, corruptie, verdrag van Schengen uit 1985 en voor grenzen dicht !

  Geliked door 4 people

 7. Peter zegt:

  Rutte:Nederland is broze vaas ??????
  Aan VVD:
  De vaas is vol en kan gaan barsten !!
  Zet uitgeprocedeerde “vluchtelingen “ uit !
  Stop met toelaten van lieden die hier niets te zoeken hebben !
  Geen kinderpardon ? Houd je vast aan de gemaakte afspraken ! ( geen Howick’s en Lili’s meer ! )
  Zorg dat de vaas leger wordt in plaats van voller.

  Geliked door 2 people

 8. Bert zegt:

  Ik zou het liever Groot Europees Keizerrijk willen noemen, want een keizer staat echt boven alles en dat levert bovendien de afkorting GEK op.

  Geliked door 2 people

 9. Kees zegt:

  Gedeeltelijk mee eens. Niet stemmen voor Provinciale Staten / Eerste kamer is niet slim, dan moet je inderdaad niet klagen.
  Maar stemmen voor het Europese praatcircus heeft geen enkele nut. Alles wordt daar bekonkeld door zatlap Juncker en de andere niet-gekozen bureaucraten. De mening van het parlement doet er toch niet toe.

  Like

 10. Ruud zegt:

  Als je eens zou beginnen met nooit meer VVD, D66, CDA, Groen Links en PvdA te stemmen dan zou er al een wereld te winnen zijn. Bij voorkeur uiteraard PVV of Forum voor democratie; dan mogen we misschien nog de HOOP koesteren dat we ons land ooit terugkrijgen.

  Geliked door 1 persoon

 11. texel zegt:

  Alhoewel ik nog maar weinig vertrouwen heb in het stemmen ( hoe is het in godsnaam mogelijk dat die verrader Rutte met zijn GLVVD weer de verkiezingen wint?) ga ik wel stemmen, gewoon in de hoop dat het deze keer wel goed komt. Misschien rekenen Rutte en zijn trawanten er wel een beetje op dat de meeste mensen moedeloos worden en het opgeven te vechten. Niet doen, ga stemmen!

  Geliked door 5 people

 12. Aegolius cs zegt:

  Dat deze “aanmoediging” zal helpen!

  Like

 13. Cathja zegt:

  Mensen met een gezond verstand gaan naar de stembus, en weten exact op wie ze moeten stemmen. Alleen als wij massaal onze stem uitbrengen, kan dit het verschil maken.

  Ik ga stemmen!

  Geliked door 3 people

 14. Steven zegt:

  Ik weet NU al wie er de wint… de VVD…dat is al lang gepland en frauduleus besloten…want anders komen de omvolkingsplannen in gevaar indien de (politiek correct) ‘populisten/ extreem rechts’ aan de macht komen.

  Geliked door 3 people

 15. Armani zegt:

  Als je niet gaat stemmen blijft alles bij het oude , dat hebben de resultaten van de afgelopen 10 jaar bewezen , aan de mensen die niet gaan stemmen heeft / had Rutte alles te danken daarom zit ie er nog , VVD ers en D66 ers hebben altijd WEL massaal gestemd , dus willen de mensen verandering ? zorg er dan voor dat je allemaal stemt op partijen die daadwerkelijk willen veranderen , DUS NIET op de huidige regeringspartijen WAKKER WORDEN NEDERLANDERS

  Geliked door 2 people

 16. Aart zegt:

  Oplichter prutte en het oplichterskartel hopen juist dat tegenstanders niet gaan of blanco stemmen. Dat oplichters-gajes en de zombies komen wel opdagen en gaan op het oplichterskartel stemmen. Uiteindelijk hebben die niet- en blanco-stemmers op het oplichterskartel gestemd.

  Geliked door 3 people

 17. boorzalf zegt:

  Ik ga zeker stemmen.

  Geliked door 3 people

 18. BigLJohn zegt:

  Geen wonder dat al die mensen niet meer gaan stemmen. Ze weten al van tevoren dat bij iedere verkiezing de VVD de grootste gaat worden (stembusfraude). Er valt niets meer te kiezen, we KRIJGEN het alleen maar voor ons kiezen. Hoe dikwijls heeft – rechts – al niet geprobeerd om het roer om te gooien. Lukte het Boer Koekoek, Janmaat, Pim Fortuijn, Geert Wilders ? Boer Koekoek werd niet serieus genomen. Janmaat maakte de vreselijkste dingen mee, Pim Fortuijn werd vermoord en Geert Wilders word gebasht, terwijl het zijn PVV maar niet lukt om boven het maaiveld uit te komen. Wel erg opmerkelijk dat het – rechts – na 50 jaar nog steeds niet gelukt is om een vuist te maken, terwijl in al die tijd Nederland steeds verder afgleed toe toedoen van – links -. Wij kiezers hebben niets meer te willen. De E.U. en de Euro kwamen er tegen onze zin. Oekraine en Marrakesh werden er zomaar eventjes doorheen gejast. Straatsburg en al die andere louche verdragen blijven ons aller nog bij, terwijl de motie Halsema ons er op attent maakte hoe de kaarten werkelijk geschud waren. Je stem uitbrengen ? Ja uit principe op de PVV. Maar wat voor rare verkiezingsuitslagen krijg je telkens daarna, dan lijkt het dat bijna heel Nederland content is met het regeringsbeleid !

  Geliked door 3 people

 19. Marc zegt:

  Nou Jan, ik heb decennia lang helemaal niet meer gestemd, omdat er eenvoudigweg niets te kiezen viel.

  Totdat in 2004 de PVV op de kieslijst terug te vinden was!

  Geliked door 1 persoon

 20. Houden Nederlanders zichzelf graag voor de gek door telkens toch op die gevestigde bende orde te stemmen?
  Telkens beloven ze meer en dat betere tijden zijn aangebroken VOOR IEDEREEN.
  Maar dan blijkt, ik zei het vlak na prinsen dag nog, dat iedereen zich zal verslikken in de hogere kosten die ze doorvoeren. Alles is duurder geworden.
  Iedereen, dus u en ik, zullen telkens aan het kostenplaatje moeten voldoen, telkens moet u meer gaan betalen of u wilt of niet.

  Geliked door 2 people

 21. leefbarbaar zegt:

  Het is beleid van de regering om mensen te ontmoedigen om te gaan stemmen.
  Was er voor een referendum een bepaalde opkomst verplicht, voor andere verkiezingen is dat niet het geval. Daarom knoeit men zo verder, zodat steeds meer mensen thuis blijven, “Want het heeft allemaal geen zin, ze doen toch wel wat ze willen”.
  Tijd dus om wel te gaan stemmen (de democratie heeft dat nodig) en tijd om de regering te laten merken dat u het niet meer pikt.
  Stem en kom in verzet. Niets doen is geen optie.

  Like

 22. kampersrene zegt:

  Het enige zinvolle uit het gesprek Rutte- Junckers….wat denk je van een stevige borrel ?

  Like

 23. BertG. zegt:

  Ik word toch zo ontzettend moe van alle die oude mensen praatjes, als je niet stemt veranderd er niks.
  Met stemmen hebben we bereikt dat de PVV de 2de van Nederland is geworden.
  Ik zie nog steeds niks veranderen, want ze negeren de partij gewoon.
  Goh, wat zijn wij er toch mee opgeschoten met al dat gestem.
  Als de PVV 40 zetels zou halen, dan zijn er nog altijd 110 andere die dan verder gaan.
  Dus wat bereiken we er dan mee zolang democratie hier niet meer geldt en alle wetten uit de EU komen.
  Alles wat hier in Den Haag zit is allemaal poppenkast, voor de schijn.

  Geliked door 4 people

 24. Jan zegt:

  GB uit de EU en dus blijft er meer geld over voor de EP-parasieten, die geven zichzelf ‘loonsverhoging’

  ….
  Migratiecrisis? Brexit? “Gele vesten” in Frankrijk? Het maakt niet uit! Het is belangrijk om te verdienen! The British The Telegraph informeert dat vooraanstaande Europese politici verhogingen zullen ontvangen!

  EU-ambtenaren krijgen een verhoging. Zelfs 85.000 en Donald Tusk, 135.000 Dit is een prijs voor een uitstekende baan
  ….
  https://wpolityce.pl/polityka/426087-czolowi-europejscy-politycy-dostana-podwyzki

  Like

 25. RottenPikwick! zegt:

  De macht ligt bij het volk! Een lage opkomst zegt alles van de grote desinteresse bij de bevolking. Ga je niet stemmen, bekdicht als dingen je niet bevallen! Ik hoop dat het bij de komende verkiezingen enorm stinkt rondom TimmerFranzke, Trutte en hun Kontenlikkers. Denk niet dat ze daar dan nog veel trek inhebben, als het bij de heren dun uit de broek loopt! Lang Leve Geert Wilders!!

  Like

 26. BertG. zegt:

  Elk stembiljet gaat hier voortaan door de versnipperaar.
  Tegen de tijd dat de democratie weer terug is doe ik wel weer mee.
  Nu is elke stemming een onderonsje waar de winnaar al van tevoren bekend is.
  Anders kan je iemand niet feliciteren terwijl de uitslag nog niet bekend is.

  Geliked door 2 people

 27. Tistochwat zegt:

  Ik ga ook stemmen, hoewel ik weet dat het geen moer uitmaakt vanwege de stembusfraude.
  Elke keer als ik zo’n stembureautje inloop, verbaas ik me over de lege blik in de ogen van de ‘kiezers’.

  We worden op elk gebied belazerd en de meesten van het kuddevolk zien het niet of willen het niet zien.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s