Grootschalige fraude bij inburgering, minister grijpt in

Screenshot_381

Malafide taalscholen frauderen op grote schaal met inburgeringscursussen voor nieuwkomers. Bij ruim een derde van de taalscholen met een keurmerk zijn vermoedens of sterke vermoedens van misbruik en fraude. De inspectie kijkt samen met OM of vervolging mogelijk is.

In enkele gevallen is al een strafrechtelijk onderzoek gestart. Dat schrijft minister Koolmees van Sociale Zaken aan de Tweede Kamer. De minister neemt daarom maatregelen om de fraude tegen te gaan. De inspectie SZW kreeg afgelopen maanden tientallen meldingen binnen van mogelijke fraude.

Lees verder>>>
(h/t “Heer M”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, belangenverstrengeling, corruptie, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Eurabië, Graaien, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Multiculti, Naïviteit, Nederland, onwetendheid, Overheid, politici, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

15 reacties op Grootschalige fraude bij inburgering, minister grijpt in

 1. Hovawart zegt:

  Heeft men nog geen beeld van de massale fraude met het persoonsgebonden budget (PGB), zorghulpverleners die de budgetten beheren van patiënten, en vooral de oudere allochtonen zijn de lijdende voorwerpen in deze, en van een kale allochtoon valt niets te plukken. Al deze socialistische zegeningen zijn uitgelezen kansen voor het plegen van fraude, maar niemand heeft het over de ellende die ontstaat als de fraude aan het licht komt, en de benadeelden de rekening gepresenteerd krijgen, de echte fraudeurs blijven buiten beeld…….Nederland is ernstig ziek, iedere burger betaalt zich maandelijks scheel aan zorgpremie, en de toekomst is niet echt rooskleurig te noemen.

  Like

 2. QENQ5 zegt:

  Een Minister die ingrijpt? Knap, hoor.

  Like

 3. Peter zegt:

  Timmermans over EU: ‘We passen ons aan of we worden overbodig’
  Ik zou zeggen : Jullie zijn overbodig ! Dikke vette uitvreter !

  Geliked door 1 persoon

  • Astrid zegt:

   @Peter zegt:
   17 december 2018 om 21:56
   ——-
   De EU was al een totaal overbodig en onnodig wanproject, dus dat ‘we worden overbodig’ kan de timmerschwanz wel weglaten. Het beste verdwijnt die gast, samen met al die andere uitvretende EU-collaborateurs in een donker en oneindig zwart gat en zien we hem en al zijn fascistenmaatjes nooit weder.

   Like

 4. Henk der Niederlander zegt:

  Pffff.
  Als de overheid er nou eens van uit zou gaan dat zowat alles wat met asielzoekers te doen heeft ergens wel fraude gepleegd wordt, dan schiet het een beetje op.
  Maar ja diezelfde overheid moet zo af en toe laten zien dat ze niet slapen dus komen ze weer met een neponderzoek.
  Want voorlopig word niet met hun geld gefraudeerd maar met geld van de belastingbetaler.
  Dus het interesseerd ze geen ene fuck.

  Like

 5. Peter zegt:

  Rutte : Nederland is een “broos en teer bezit”,
  Alleen wordt dat niet verkwanseld door de Nederlandse burger maar door die leugenaar zelf en zijn kliek die de hielen likken van een ongekozen zatlap en een leger zakkenvullende nietsnutten in Brussel.

  Geliked door 1 persoon

 6. Cathja zegt:

  Nederland – Fraudeland.

  Door de ‘gulheid’ van onze overheid zijn er mogelijkheden geschapen om te frauderen, en er wordt dan ook gefraudeerd van ons belastinggeld, op tal van gebieden.

  De overheid hoeft hier echt niet van te schrikken; de schrik van Wouter Koolmees is gespeeld. Ze weten haarfijn wat er mis is in Nederland, maar ze vertikken het om in te grijpen.
  Voorbeelden zijn er genoeg.

  Komen er soms verkiezingen aan dat Koolmees nu opeens wél ingrijpt?

  Like

 7. BertG. zegt:

  En door wie worden al die cursussen gegeven? Allochtonen?
  Dan weten we toch hoe het daar werkt.
  Schuif wat onder tafel door, en je krijgt een diploma.

  Like

  • Steven zegt:

   LINKSE niksnutten die denken dat ze belangrijk werk verrichten geven die cursussen…..
   Je weet wel, die figuren die denken dat zo’n parasiet netjes Nederlands gaat leren en daarna tot zijn/haar pensioen werken….en als het dan anders loopt dan snapt zo’n LINKSE er NIKS van…

   Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Bij eenderde van de fraudezaken speelt de inburgeraar zelf een actieve rol. “Daarbij spant de inburgeraar duidelijk samen met de school. „Er zijn inburgerscholen die het op een akkoordje gooien met de statushouder, en afspreken: wij krijgen 70 procent van het leenbedrag, en jij 30 procent” (…). Ook zijn nieuwe inschrijvers getrakteerd op cadeaubonnen van elektronicazaken en is geld dat voor taalles bedoeld was, ingezet voor andere cursussen, waaronder kookworkshops.”
   https://www.geenstijl.nl/5145403/massale-fraude-bij-inburgeringscursussen-koolmees-opent-jacht/

   Like

 8. Bert zegt:

  Je kunt de inburgeringstest ook op internet doen om te zien wat het inhoudt. Is bijzonder makkelijk. Als je daarvoor zakt heb je heel weinig studie gedaan en ben je echt niet gemotiveerd.

  Like

 9. Steven zegt:

  FRAUDE door of voor allochtone uitvreters?….. HOE BESTAAT HET..wie had dat ook maar ooit gedacht dat deze dankbare mensen zich zouden vergrijpen aan het plegen van…fraude…..ik geloof er niks van hoor…daar zit vast Putin achter.. LOL

  Like

 10. QENQ5 zegt:

  Het asielverdrag van Geneve moet gewoon eens aangepast worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s