Nu wordt het echt belachelijk: Duitse president Steinmeier bedankt immigranten voor Duitsland´s welvaart

Screenshot_383

Steinmeier tijdens zijn toespraak voor Turks-Duitse gasten in het slot Bellevue.

(Door: “Victoria” – Vertaling: E.J. Bron)

Tijdens het gezellige Duits-Turkse theekransje in het slot Bellevue bedankte Steinmeier de mensen uit Italië, Griekenland, Spanje, Portugal en vooral Turkije voor de welvaart van Duitsland.

politikstube

[…] Duitsland zou de vele mensen uit Italië, Griekenland, Spanje, Portugal en Turkije uit economisch belang verzocht hebben hier in het land te werken. “zonder hen, zonder hun families, die nareisden, zonder hun kinderen en kleinkinderen zou de economische welvaart van ons land, meer nog, van onze huidige samenleving, helemaal niet denkbaar zijn. Dat is ons samen gelukt en als president van dit land wil ik u daar graag voor bedanken”, benadrukte Steinmeier (SPD). […] Bron: “Junge Freiheit

Wat zou er wel niet van Duitsland zijn terechtgekomen als de gastarbeiders niet waren gekomen om het land op te bouwen en voor het behoud van de welvaart gebleven waren? In 1955 was de wederopbouw van Duitsland al afgesloten, in het jaar 1959 was Duitsland al de op één na grootste industrienatie, het economische wonder was volbracht, iedereen had een baan. Ondanks de afwijzing van het ministerie van Economische Zaken sluit het ministerie van Buitenlandse Zaken een wervingsovereenkomst met Italië in het jaar 1955, onder druk van de Italiaanse regering, daarna volgden Spanje en Griekenland (1960), maar ook Turkije, dat van de ene sociale, economische en politieke crisis in de andere gleed, oefende druk uit op het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken – met behulp van de VS – en ondertekende in 1961 het afgedwongen akkoord. Het door hongersnoden geplaagde Portugal kreeg de gewenste overeenkomst in het jaar 1964. In het jaar 1973 voerde de toenmalige Duitse regering een totale wervingsstop in, omdat de bijdrage van de gastarbeiders aan de Duitse economie in zijn geheel als gering werd gekwalificeerd.

Wervingsovereenkomst met Turkije: contractueel werd vastgelegd dat iedere Turkse werknemer maximaal twee jaar in Duitsland kan werken om daarna terug te keren (rotatie). Bovendien werd overeengekomen om alleen mensen uit het Europese deel van Turkije op te nemen en werd gezinshereniging uitgesloten. Zo zien overeenkomsten eruit, die nog minder waard zijn dan het papier waarop ze geschreven staan.

Men zou wat meer respect moeten hebben voor de prestatie respectievelijk arbeidsprestatie van de Duitsers. In plaats van te slijmen met de migranten, zou men beter het nut en de immense kosten van de werving van gastarbeiders, die uiteindelijk hier bleven, met elkaar moeten vergelijken, zoals werkloosheid en integratie (vooral Turken).

Bron:
https://politikstube.com
Door: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “droevige mof”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", cultuurrelativisme, Duitsland, Elite, Hypocrisie, Immigratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, sociaaldemocraten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

35 reacties op Nu wordt het echt belachelijk: Duitse president Steinmeier bedankt immigranten voor Duitsland´s welvaart

 1. Wachteres zegt:

  Jacob Rees-Mogg just gave an OUTSTANDING Speech on Brexit, Gets a Standing Ovation

  Engels ondertiteld!

  Like

 2. QENQ5 zegt:

  GEEN COMMENTAAR!

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Op zich vind ik deze uitspraak nog niet zo heel erg tenen krommend. Hij noemt niet alleen de Turken maar ook de Grieken, Italianen, Spanjaarden enzovoorts. Ik ben van een leeftijd dat ik nog goed kan heugen dat er bij ons in het dorp Italianen en Spanjaarden kwamen wonen in de daarvoor opgerichte pensions. Deze jonge mannen van rond de twintig gingen allemaal werken in de Limburgse mijnen. Ik spreek nu over de periode 1955 tot 1965. In 1966 kwam Den Uyl in de schouwburg van Heerlen vertellen dat de mijnen gingen sluiten. Deze jonge mannen uit Zuid Europa hadden geen grote aanpassingsproblemen en niet weinig meisjes in het dorp hadden een oogje op de deze donker harige Zuid Europese types. Er volgden dan ook nogal wat huwelijken hieruit voort. Bovendien kwamen vanaf 1956 ook niet weinig Hongaren (ook vooral mannen) onze kant op toen de communisten met hun tanks Boedapest binnen vielen. De jongste zus van mijn moeder trouwde later met een Hongaar. Eerlijk is eerlijk al deze immigranten hebben hun steentje bijgedragen aan onze Noord Europese welvaart. De problemen met integratie en het compleet uitwonen en uitraggen van onze sociale voorzieningen begon pas toe men het idee kreeg grote aantallen moslims te importeren.

  Geliked door 3 people

  • droevige mof zegt:

   Ik heb hier in het ziekenhuis verschillende artsencollega’s uit Afrika en Arabische landen, menselijke en professioneel goede artsen. Ze kwamen naar Duitsland als jonge mannen om hier medicijnen te studeren. De Duitsers betaalden voor de studies. (Een studie geneeskunde kost van het eerste semester tot de specialist in totaal 1 miljoen euro)
   Als artsen moeten ze terugkeren naar hun thuisland, waar ze dringend nodig zijn. Maar dat hebben ze niet gedaan en dat is het probleem.

   Like

   • kampersrene zegt:

    Droevige mof Ik denk dat in de Arabische landen en Afrika meer behoefte hebben aan psychiaters dan aan geneesheren

    Like

   • guusvelraeds zegt:

    Jammer dat alleen blanke artsen behept zijn met een helper syndroom. Hoe zou dat komen? De vraag stellen is hem tevens in een adem beantwoorden.

    Like

   • annah zegt:

    ook de Surinamers en Antillianen die hier gestudeerd hebben zijn nooit teruggegaan, meestal in Nederland of de VS aan het werk gegaan ….

    Like

  • mahoog zegt:

   Helemaal mee eens!

   Like

 4. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Wat een smerig wezen. Dédain voor het volk. dat lijdt.

  Like

 5. Klaas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 6. kampersrene zegt:

  Dat is me nog nooit overkomen ik wou een reactie schrijven al mijn pogingen mislukte nooit heb ik dergelijke onzin moeten lezen

  Like

 7. BertG. zegt:

  Hij bedoeld de welvaart die plots vrij gekomen is voor de hulp industrie.
  Pakken met geld verdienen ze daar nu door al die zielenpoten te helpen.
  Sommige zijn er zelfs miljonair mee geworden door vakantie parken te verkopen, zodat ze ergens kunnen wonen.
  Zonder al die “vluchtelingen” was dat niet mogelijk geweest.

  Geliked door 2 people

 8. Jan zegt:

  Nog even en de Turken hebben Duitsland van het nazisme bevrijd net zoals Nederland door de Marokkanen werd bevrijd

  Het hoge woord is er uit : Nederland werd bevrijd door Marokkanen

  Ja u leest het goed, niet het handjevol Amerikanen, Canadezen en Britten hebben Nederland bevrijd in de 2e wereldoorlog, maar duizenden, zoniet miljoenen Marokkanen hebben Nederland destijds bevrijd. Binnen enkele jaren zal wel op de scholen onderwezen worden dat operatie D-Day een zuiver Marokkaanse aangelegenheid was, waar slechts enkele Amerikanen, Canadezen en Britten ondersteunende taken verrichte

  ‘Marokkanen vochten voor Europa’

  UTRECHT – Tijdens de dodenherdenking 4 mei zal naast de Nederlandse vlag ook de Marokkaanse vlag wapperen. Want er zijn in WO II ook duizenden (miljoenen en weldra miljarden) Marokkaanse soldaten gesneuveld, volgens de film ‘Vergeten Bevrijders’. ADtv ging kijken

  De buurtvaders uit Hoograven en leden van de Oranjevereniging keken gezamelijk naar de film ‘Vergeten Bevrijders’ over de onderbelichte rol van de (miljarden) Marokkaanse verzetshelden tijdens WO II.

  https://pineut.wordpress.com/2009/04/29/het-hoge-woord-is-er-uit-nederland-werd-bevrijd-door-marokkanen/

  Like

  • BertG. zegt:

   En daarna hebben ze ook nog eens Nederland opnieuw opgebouwd, omdat de Nederlanders daar geen zin in hadden.
   Een druk volkje is toch evengoed.

   Like

  • ieznogoedh zegt:

   Ha, en omgekeerd evenredig zal het aantal vermoordde Joden wel worden ‘bijgesteld’ tot uiteindelijke enkele duizenden.
   Wellicht wordt zelfs de holocaust getransformeerd tot enkele treinongelukken.

   Like

   • j v/d valk zegt:

    ieznogoedh ? Als de geallieerde nou niet het spoor hadden gebombardeerd en enkel de steden en fabrieken, dan hadden er veel meer joden overleeft dan Duitsers ! Dan had
    Engeland ook Israël niet aan de Joden gegeven. (als afbetaling aan de ‘Money Masters ?)
    De winnaar schrijft de geschiedenis.. Dus wat of wie moeten wij geloven ?

    Like

  • mahoog zegt:

   Hebben de buurtvaders ook de SS Marocco nog zien marcheren?Dezen werden nog meer gevreesd dan de duitse SSers vanwege hun sadistishe verkrachtigen en wreedheden.

   Like

 9. Jan zegt:

  Duitsland is van de Duitsers, zijn zijn de oorspronkelijke bewoners en niet de parasieten

  Like

 10. Jan zegt:

  Jankend linksvolk. Broder: Das Volk schuldet der Regierung keinen Dank!

  Like

 11. Jan zegt:

  De islamitische wereld werkt aan de afschaffing van de mensenrechten

  Like

 12. Bert zegt:

  Waar zouden de gastarbeiders zijn geweest als Duitsland zich niet zozeer had ontwikkeld dat het behoefte had aan deze migranten? Dan hadden ze gewoon nog thuis gezeten in de plattelandsomgeving met weinig mogelijkheden zoals voorheen. En deze migranten kwamen tenminste echt nog om te werken.

  Geliked door 1 persoon

 13. Steven zegt:

  Met andere woorden.. het is zand in de ogen van blanken strooien…want in het kort gezegd zijn het de allochtonen geweest die de westerse economie hebben opgebouwd.
  Nou Steinmeier.. ik zou iedere allochtoon een flinke zak met poen geven en de rest van hun leven een uitkering als dank…ohh wacht even.. dat laatste hebben ze meestal al vanaf hun 18e…

  Geliked door 1 persoon

 14. RottenPikwick! zegt:

  En dan te weten dat als je dit soort lieden onder hypnose brengt, je je eigen oren niet geloofd wat er dan uit hun laffe smoelwerken komt!! Deze Trekpop kan ook niet anders uitbraken dan dit soort uitwerpselen. Levensgevaarlijke Idioten! Maar het volk dat dit soort lieden op het pluche helpt, zijn nóg gevaarlijker!

  Geliked door 2 people

 15. ieznogoedh zegt:

  Het ons allen bekende Duitse zuurdesem brood weerspiegelt de Duitse geest zoals niets anders dat kan..

  Like

 16. Hovawart zegt:

  Men kan tegenwoordig wel spreken over het Ottomaanse Rijk want Europa is sedert de 70er jaren al overlopen door de turkjes, de sultan van Turkije heeft al zoveel invloed en poppetjes in de EU, dat hij gerust als de invloedrijkste man van Europa genoemd mag worden, met een omvangrijk leger van volgelingen, net als zijn grote voorbeeld sultan Abdul Hamid de tweede.
  Geen oorlog maar wel een vijandige overname.

  Geliked door 1 persoon

 17. Elisah zegt:

  Alsof voor de komst van immigranten Duitsland een achterlijk, onderontwikkeld en armoedig land was……niet dus.

  Geliked door 1 persoon

 18. Thomasson zegt:

  Met de Grieken, Spanjaarden en Portugezen was er niets mis mee. Zij waren in de regel hardwerkende en fatsoenlijke mensen. De Grieken werkten hard en waren blij dat ze de kans kregen een leven in een welvarend land te bouwen. De Spanjaarden en Portugezen waren blij dat ze niet onder de schrikbewind van Franco en Salazar hoefden te leven. Nadat Salazar en Franco van het toneel waren verdwenen gingen de meeste Spanjaarden en Portugezen die in Duitsland, maar ook in Nederland, naar hun land terug. De Italianen hadden een schaduwkant. Ze brachten de maffia mee. Maar, mag Joost weten welke bijdrage hebben de Turken of andre moslims aan de Duitse economie geleverd? Behalve de islam en drugs importeren naar Europa. Moet iemand daarvoor dankbaar zijn?

  Geliked door 1 persoon

 19. Elisah zegt:

  https://www.breitbart.com/middle-east/2018/12/18/berlin-mosque-raided-over-suspected-terrorist-criminal-acts/

  Berlin Mosque Raided over Suspected ‘Terrorist Criminal Acts’

  A Berlin mosque was raided by German police on Monday night as part of a larger terrorism probe seeking connections to Middle East terror activities.

  Like

 20. Aegolius cs zegt:

  Een door Merkel aangestelde (…) gesubsidieerde Duitse politieke hofnar.

  Like

 21. Elisah zegt:

  Alternatief nieuws uit Duitsland

  Like

 22. Marc zegt:

  Ik besef zo langzamerhand dat de politiek-correcte misdadigers dit laatste jaar bezig zijn hun criminele activiteiten tot het ultieme hoogtepunt te brengen: Marekkesh, het nieuwe ‘vluchtelingenverdrag’, en nu deze dankbetuiging. Het zijn allemaal directe aanvallen op de eigen bevolking. Ze willen pertinent oorlog.

  Nu dan, het is oorlog!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s