SPD-bestuur wil Sarrazin uitsluiten

Screenshot_373

(Vertaling: E.J. Bron)

“Zware schade” voor de partij

Het voormalige bestuurslid van de Deutsche Bundesbank, Thilo Sarrazin, is voor enkele SPD-politici al lange tijd een zwart schaap in hun partij. Nu dient de omstreden islamcriticus definitief uitgesloten te worden.

Het bestuur van de SPD wil opnieuw proberen om de omstreden schrijver Thilo Sarrazin uit de partij uit te sluiten. De thesen van Sarrazin zouden niet verenigbaar zijn met d e principes van de SPD, en hij zou “zware schade” aan de partij toebrengen, deelde secretaris-generaal Lars Klingbeil mee. Het bestuur zou dienovereenkomstig besloten hebben tot een procedure betreffende de partijorde. Basis voor de beslissing was het rapport van een onderzoekscommissie over Sarrazin´s jongste uitlatingen en publicaties.

In de commissie zaten o.a. Gesine Schwan en Herta Däubler-Gmelin. De SPD had opdracht aan de commissie gegeven om het nieuwste islam-kritische boek van Sarrazin en andere handelwijzen te onderzoeken en een aanbeveling te doen over hoe verder om te gaan met het partijlid. In de zomer had de top van de SPD Sarrazin ertoe opgeroepen de partij vrijwillig te verlaten, nadat hij zijn islam-kritische boek “Vijandige overname” had gepresenteerd.

Screenshot_374

Het is de SPD al tweemaal mislukt om de voormalige Senator van financiën van de hoofdstad Berlijn uit de partij te gooien. Sarrazin had o.a. de verplichting opgelegd gekregen zich niet schadelijk voor de partij te gedragen. Hij is als schrijver vooral bekend door zijn in 2010 verschenen bestseller “Deutschland schafft sich ab”.

De horden voor een uitsluiting uit de partij zijn over het algemeen hoog, opdat ze niet als instrument misbruikt kan worden om af te komen van impopulaire mensen. De voormalige ambtenaar van een ministerie, staatssecretaris, Senator en bankier van de Deutsche Bundesbank had in de zomer gezegd “zich nog steeds thuis te voelen” in de SPD.

Bron:
www.n-tv.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Aegolius cs”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", belangenverstrengeling, betutteling, Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, Duitsland, gezond realisme, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

19 reacties op SPD-bestuur wil Sarrazin uitsluiten

 1. Ruud zegt:

  Niet zo verwonderlijk. Opvallender is dat hij ueberhaupt nog bij die partij wil horen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Steven zegt:

  Zo zie je maar weer dat men de ondergang van de westerse beschaving voor ogen hebt. Alles wat er vanaf wijkt moet ‘opkrassen en uitgesloten worden’
  Mag hopen dat héél Duitsland straks met gele hesjes loopt…kijken wat ze daarvan vinden..

  Geliked door 3 people

 3. Aegolius cs zegt:

  Chapeau Bert Bron voor deze, tussen thuiskomst en avondeten, verrichtte vertaling!

  Geliked door 2 people

  • droevige mof zegt:

   Daar zou ik mij graag bij willen aansluiten. De vertalingen hebben Duitse Gründlichkeit en het Nederlandse taalgevoel. Ja, niet iedereen kan ‘t. En nog belangrijker, ejbron levert een geweldige bijdrage voor een goede communicatie tussen de Nederlandstalige en Duitstalige patriotten.

   Geliked door 4 people

 4. QENQ5 zegt:

  2/3 van de Duitse vluchtelingen in de bijstand.

  Like

 5. aquarius4422 zegt:

  Mensen die de waarheid durven spreken zijn niet welkom bij de gevestigde partijen.
  Zo graven zij hun eigen graf.

  Like

 6. Qvic zegt:

  De SPD geeft hiermee aan dat het openlijk tegen de autochtonen Duitsers is en de echte waarheden over de islam onder het tapijt willen vegen. Het zijn dus rasechte landverraders die SPD leden.

  Geliked door 1 persoon

 7. koosv8 zegt:

  Word dan lid v/d AFD, dan zal hij zich daar nog meer thuis voelen. Er wordt in ieder geval nog met gezond verstand gepraat. Dat komt sowieso al steeds minder vaak voor.

  Like

 8. ronjaspers zegt:

  De waarheid maakt vijanden.

  Like

 9. droevige mof zegt:

  Thilo Sarrazin is een linkse patriot, ja die zijn er. Hij is in de traditie van Willy Brandt en Helmut Schmidt, zoals dit interview met Hemut Schmidt bewijst. Zal de SPD postuum zijn twee kanseliers uitsluiten? Alles is mogelijk met deze politieke partij, ze zijn helemaal gek.

  Geliked door 1 persoon

 10. Saeftinghe zegt:

  Wanneer hij blijft zal hij mogelijk meer stemverlies veroorzaken voor de SPD.
  De rest moet dan aandacht besteden aan wat Sarrazin uitspookt en dei niet beschikbaar hebben voor andere zaken.

  Van binnenuit de SPD vermolmen.

  Het is niet voor niets dat de PVV wat anders is georganiseerd, daar is het wat moeilijker binnen komen voor de 5de colonne.

  Oei …. wat heb ik nu weer geschreven? zou ik ze daarmee juist wakker maken?

  Like

 11. Juanito zegt:

  De SPD kan beter goed luisteren naar wat Sarrazin te melden heeft i.pv. hem uit de partij te gooien. Zo’n actie gaat de SPD helemaal niet opleveren, integendeel.

  Like

 12. Peter zegt:

  Weg met ons partijen ,daar gaat het nog eens heel slecht met aflopen .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s