“Wat een narcist!” Reacties op de brief van Rutte

Screenshot_380

(Door: Fleur Verbeek)

“Ik zie Nederland als een teer bezit dat van ons allemaal is. Dat bezit is broos, breekbaar. (…) Ik zie Nederland als een vaasje, dat we met 17 miljoen gewone en bijzondere mensen vasthouden.”

Dat zijn de woorden van premier Mark Rutte (VVD) in een paginagrote advertentie in het AD van maandag 17 december. De advertentie komt drie maanden voor de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart.

In de brief roept Rutte mensen die zich ‘niet verantwoordelijk voelen’ op ‘naast ons te komen staan, in plaats van tegenover ons’. Hij spreekt zijn bewondering uit voor mensen die ‘omkijken naar een ander. Een arm om iemand heen slaan. Zij maken Nederland mooier. Sterker nog: zij zijn Nederland.’

Lees verder>>>
(h/t “Elisah”)
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Rutte. Bookmark de permalink .

51 reacties op “Wat een narcist!” Reacties op de brief van Rutte

 1. Peter zegt:

  Om je de pleuris te schrikken !!!
  Massaal fraude gemeld bij inburgeringslessen. Minister grijpt in.
  Al deze zogenaamde ingeburgerde types worden toegelaten.
  We worden nog harder besodemieterd dan we denken.

  Geliked door 2 people

 2. BigLJohn zegt:

  Het is niet te geloven. Een reactie bij Elsevier geeft aan dat hij door die publicatie van Rutte gaat overstappen van de PVV naar de VVD. En er zullen nog vele dommen zijn die hetzelfde gaan doen. Overigens is het lood om oud ijzer, het maakt ook helemaal niets uit, de stembusfraude zorgt er wel voor dat de VVD wederom de grootste politieke partij gaat worden.

  Like

 3. jack black zegt:

  Nederland is van iedere inwoner !
  Maar niet, nooit en nimmer van de moslims !
  Eruit met die oorlogsaandrijvers !
  Eruit met die wijven met hun kopluiers !
  Nederland is en blijft Christelijk gepraagt !
  Eruit met die koraan aanhangers !

  Like

 4. duinsnip zegt:

  Hij heeft op een punt gelijk, er gaat aan deze “samenleving” niets veranderen. De regering weet zich bij het steeds maar uitbouwen van de multi culti waanzin, gesteund, door een grote politieke meerderheid. En als je dan als minderheid weinig meer kan doen dan roepen dat je het met deze waanzin niet eens bent wordt je afgeschilderd als “zijlijnschreeuwers”. Het is een belediging van hen die in een democratie het recht zouden moeten hebben er een andere opvatting op na te mogen houden, maar dat wordt niet in dank afgenomen door de snel oprukkende gedachtenpolitie.
  Het Utopia van Rutte wordt overeind gehouden met veel geld wat anderen wordt ontnomen. Maar er komt een dag dat deze filosofische zeepbel wordt doorgeprikt en berg je dan maar als het kan. Persoonlijk zou ik het geweldig vinden als onze “zijlijnschreeuwers” de hint oppakken en massaal de kamer verlaten als Rutte binnenkomt. Nog beter, blijf gewoon thuis en laat degenen die van Holland Neerlandistan hebben gemaakt maar lekker verder dromen van hun luilekkerland.

  Like

 5. Marc zegt:

  Ik zie alleen maar een hele grote slijmjurk!

  Like

 6. Frauke zegt:

  Smelt , slijm , kwijl . Walgelijke rat !

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Ik word een beetje misselijk van die ???

  Like

 8. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  “Hij spreekt zijn bewondering uit voor mensen die ‘omkijken naar een ander. Een arm om iemand heen slaan.”

  Kijk wel uit, voor je het weet word je ge-#MeToo-ed.

  Geliked door 3 people

 9. Thoth zegt:

  Yep. En door de media de beste ‘ Politicus van het Jaar’ is…. Klaas Dijkhoff. Whohahahahaha…

  Hier de hond….

  https://www.dumpert.nl/mediabase/7584521/b2d99bcd/vaas_dijkhoff.html

  Like

 10. Jan zegt:

  Nederland begon direct toen de Rode Taliban de macht in handen had in de jaren 70, scheuren en barsten te vertonen.

  Like

 11. Elisah zegt:

  Like

 12. Wim zegt:

  Idiote en oubollige vergelijking van Rutte. De reacties onder Elsevier spreken boekdelen…

  Like

 13. Vrumt zegt:

  De hoofdverzieker van ons land en aartsleugenaar roept op ons om Nederland te beschermen.
  Hij die verantwoordelijk is voor de voor de instroom horde van dieven, overvallers, moordenaars, verkrachters, uitkeringsfraudeurs enz. enz.
  Hij de ons land had moeten beschermen en geen ene flikker deed en ons verkocht en verraden aan de Europese Unie en de VN…………………………Wat een lapzwans !!!

  Geliked door 3 people

 14. Henk.V zegt:

  In mijn leven heb ik aardig wat aardewerk uit de jaren dertig verzameld.Daar zitten interessante stukken bij.
  Het vaasje Nederland, dat Pinokkio Rutte beschrijft, zou ik niet willen hebben, omdat zijn verhaal over de manier waarop dit ”object” volgens hem is ontstaan, niet klopt, net zo min als trouwens de hele beeldspraak die deze , joviaal ogende en veel pratende goochelaar- met- de -waarheid gebruikt met betrekking tot dit fictieve ding..
  Voor het maken van een goede vaas is topkwaliteit basis materiaal nodig : een hoogwaardige soort klei dat niet is vermengd met stoffen die de sterkte van de te vormen wanden ondermijnen. Het ontstane model moet bij een hoge, constante temperatuur gehard worden. Gebruikt men teveel , of te weinig, dan lijdt de kwaliteit van de vaas daaronder.

  Een maatschappij die je wilt vergelijke met een top kwaliteit vaas moet dus uitermate homogeen zijn, sterk in elkaar steken en uit een door iedere burger onderschreven ,zeer samenhangende cultuur bestaan..
  De bouwstoffen die de zeer pro Merkel gezinde Rutte- hoe kan het ook anders- met alle middelen tot één massa wil samenvoegen verdragen elkaar echter niet, omdat de uitgangspunten van de groepen die de EU met donder en geweld TEGEN DE ZIN VAN DE MEERDERHEID VAN DE EUROPESE BEVOLKINGEN wil samenvoegen elkaar uitsluiten.
  Daarmee vertellen wij geen nieuws.
  De verrijkende toevoegingen waar de EU mee wil doorgaan totdat wij niet meer bestaan als staat of als westerse samenleving leveren alleen vernietiging op.
  Vandaar dan dit gezever over een bijzondere vaas dat je met zeventien man moet vasthouden? Dat slaat gewoon nergens op. het is SPELEN MET HOLLE WOORDEN.

  Er is geen prachtige vaas waarmee Rutte ”zo dweept”, want anders zou hij ons land niet uitleveren aan de grootste vernietiger sinds WW II zonder blikken of blozen.
  Rutte en houden van Nederland staat voor mij gelijk aan de praatjes van een vorst die zweert dat die de grenzen van ons land zal verdedigen en die later het volk oproept om vertrouwen te hebben in de EU, een organisatie die ons berooft van onze grenzen en ons opslokt.

  Wat mij erg steekt in het vaasjesverhaal is de typisch politiek correcte neiging om de mensen die WERKELIJK van hun land houden en er goed voor willen zorgen als kwalijke , individuen afschildert die altijd dwars willen liggen.
  Vaderlandslievende mensen worden door Rutte tot spelbrekers verklaard.
  De waanideeën van de EU gezinde kliek bekritiseren wordt door de elites geïnterpreteerd als kwaadwillendheid , net zoals in destijds de brengers van onaangename waarheden als misdadigers werden behandeld.

  Ik laat het vaasjesverhaal maar voor wat het is en nu Rutte zijn praatje over een vaasje heeft gehouden krijgt hij van mij een aan zijn persoon aangepast gezegde
  ” Pottenbakker Mark Rutte, voordat u weer wegduikt onder Merkels paraplu, ook UW kruik gaat net zo lang te water totdat die zal breken”.

  Geliked door 4 people

 15. Williaan. zegt:

  ‘omkijken naar een ander. Een arm om iemand heen slaan.” Om je nog meer uit te persen zeker 😦

  Geliked door 2 people

  • BigLJohn zegt:

   Williaan; Rutte is net zo’n lage figuur als een pedofiel. Kinderen met snoepjes meelokken waarna ze daarna worden aangerand. De PvdA gaat met rode rozen en zoete praatjes langs de deur. Rutte praktiseert zoet-gevoosde leugens om klantjes te winnen. Wat is het verschil c.q.de overeenkomst tussen dit alles ? Mensen c.q. kinderen meelokken om ze daarna te gaan misbruiken !

   Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Dat is al een hele oude truc onder de zakkenrollers om een arm om je heen te slaan.
   Daar tuinen wij niet meer in Markie.

   Geliked door 2 people

 16. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  @ Henk.V zegt:
  17 december 2018 om 21:14:

  Jij bent wel een stuk realistischer Henk! Het is inderdaad al moeilijk genoeg om met zeventien man een vaasje vast te houden zonder geduw en getrek wat vaak ontaardt in ruzie, laat staan met zeventien miljoen!

  Geliked door 2 people

  • Henk.V zegt:

   , Beste I.K. Bennurklaarmee, deze beeldspraak van Rutte is zo ontzettend krom dat elk getal over het vasthouden van een (BROZE) vaas totaal belachelijk is..
   Het erge bij deze leugenachtige poging tot het winnen van kiezers is dat – na alle aantoonbare voorbeelden van het spreken van onwaarheden- er nog veel te veel mensen in het land over zijn, die vanuit het gebabbel van R. toch nog een beeld kunnen creëren van een zeer vaderlandslievende premier..
   Wie de echte gedachtegang van Rutte door heeft gekregen kan hem alleen maar als een verloochenaar van zijn eigen land en volk zien, iemand die zijn land heeft uitgeleverd aan de niets ontziende dictatuur die de EU in werkelijkheid is. Deze man is een duplicaat van Merkel geworden.
   De hele politiek correcte kliek die Europa momenteel te gronde richt moet absoluut op zeker moment terecht staan.
   Voor dit afschuwelijke beleid bestaat geen verontschuldiging, geen vergeving.

   Geliked door 2 people

 17. Tistochwat zegt:

  Het ‘vaasje’ van Rutte:

  En dat moeten we ‘met 17 miljoen gewone en bijzondere mensen vasthouden’.
  Hoe verzint de schurk het.

  Geliked door 6 people

 18. Mary zegt:

  Rutte en het lef hebben om over verantwoordelijkheid te spreken……………te walgelijk voor woorden, hij die een heel volk/land kapot maakt, maar er komt een tijd dat we dat vaasje gaan herstellen………………

  Like

 19. tol zegt:

  de mensen moeten wel heel dom zijn als ze deze leugenaar nog geloven

  Like

 20. Republikein zegt:

  Bestel een vaasje.

  Like

 21. leefbarbaar zegt:

  Hij sloopt alles waar we van houden. Ons land, onze democratie, onze cultuur en onze gewoonten en onze spaarpotten.
  Maar een vaasje uit de kringloop is veilig bij hem.
  Wat een platte bagger in deze verkiezingsbrief. Zum kotzen.

  Geliked door 1 persoon

 22. Ruud Balk zegt:

  Vaasje Vasthouden Democratie

  Like

 23. Astrid zegt:

  Een vaas is toch zo’n ding waarin je afgeknipte bloemen gevangen zet en die vervolgens laat afsterven en ze daarna wegpleurt in de kliko? Ja, in die zin heeft de man volkomen gelijk. Wij zijn de bloemen in Rutte’s idealisme-vaas. Dit terwijl de gluiperd zelf een muurbloempje is, of heeft iemand hem ooit op een liefdesrelatie met iemand kunnen betrappen?

  Geliked door 1 persoon

 24. Harry zegt:

  Saddam Hoessein had het beter voor elkaar dan Rutte .
  Die had nog een of andere Ali in dienst , die de hele dag niet anders deed dan zijn leugens verkondigen .
  Rutte moet het zelf doen .
  Daar is ie dan wel weer héél bedreven in , dát wél !

  Geliked door 1 persoon

 25. Jan man zegt:

  Aan ” Draaideur Rutte ” staan velen krukken te rukken.

  Like

 26. Deze mijnheer Mark Rutte heeft het empathisch vermogen van een betonnen paal!!!!

  Geliked door 1 persoon

 27. AEZ zegt:

  Nederland, ’n fig gesprkn fragiele vaas die al vol barsten zit. Niet meer te lijmen; lijkt wel. En wie is hier verantwoordelijk voor??? De regerende dwazen, uit het verleden en de club die nu actief is. Rutte, jij dus ook…DWAAS.

  Like

 28. Williaan zegt:

  Als 17 miljoen een vaasje moet vast houden dan w eet je dat het geheid fout gaat, zeker met de vele niet of halve Nederlanders die staan te dringen om bij dat vaasje te komen.

  Like

 29. BigLJohn zegt:

  De dwaas kwam met een vaas. Word Rutte het serpent nu ook al dement ? Nee, de gewetenloze Rutte bezit geen brein. Hij is een on-dode, ze kunnen hem dus nooit hersendood verklaren, en hij zal ook nooit een hersenbloeding krijgen. Wegstemmen lukt maar niet, en afschieten helpt bij een on-dode ook niet. Wat moeten we toch aanvangen met deze minkukel….

  Like

 30. Jade zegt:

  Een vaasje…, en Rutte loopt zelf rond met de hamer.
  Hij denkt goede sier te maken met deze brief,
  maar het is gewoon een vuile landverrader.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s