DE BARMHARTIGE SAMARITAAN…

Screenshot_416

Barmhartige Samaritaan

(Door: “Driek”)

Duizenden jaren geleden was er een man die van Jeruzalem naar Jericho reisde. Op de laagvlakte tussen het gebergte viel hij in handen van rovers. Zij wierpen hem op de grond, schudden hem uit, sloegen hem half dood en lieten hem liggen. Zo vond een priester hem die toevallig dezelfde weg ging als hij. Deze zag de man – en ging verder. Hij gevoelde weinig lust zich om de gewonde man te bekommeren. Later kwam een Leviet bij deze plaats, ook hij zag de man – en ook hij ging verder. Tenslotte kwam een Samaritaan voorbij. Toen hij de gewonde man zag, had hij medelijden met hem, ging naar hem toe, waste zijn wonden uit met olie en wijn, verbond ze, zette de man op zijn lastdier en bracht hem naar een herberg. Daar verzorgde hij hem en bleef bij hem tot de volgende dag. Toen gaf hij aan de waard twee zilverstukken: “Dat is voor de verpleging”, zei hij, “wanneer u meer nodig hebt, zal ik het u betalen. Ik kom terug.” Zie daar, lezer, een ware daad van naastenliefde.

Welnu, het ontbreekt het Nederlandsche volk zeker niet aan naastenliefde zoals geschreven staat in Lucas 10: 25-37. Doch al dien goedheid en liefdadigheid heeft zijn grenzen. De lichtzinnigheid waarmee dien ‘Blauwe Pakken Brigade’ in Den Haag ons eens zo schoon Vaderland volstouwt met gelukszoekers uit Afrikaanse contreien wekt de weerzin op der Nederlandsche burger. Want – en ik kan mij hier nog altoos reuze over opwinden – in de dertiger jaren toonde onze regering Hendrikus Colijn weinig naastenliefde voor den Joodsche vluchtelingen die in Nederland geborgenheid zochten. Bij de grens werden ze als onwaardige menschen tegengehouden en teruggestuurd naar het land van ons bevriend staatshoofd Adolf Hitler.

Nederland richt zich door die idiote barmhartigheid volkomen te gronde. Straks hebben we niks meer. En Mark Rutte met zijn gefemel over een vaasje maakt mij kotsmisselijk. Die altoos lachende Lucifer is uit op onze vernietiging.  Ik wil dat hier toch even gezegd hebben.

Ik wens U allen nog een gezegende dag.

Screenshot_415

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

(© 2018. Niets uit bovenstaand artikel mag worden gebruikt of gewijzigd op andere blogs/sites zonder de nadrukkelijke toestemming van de webmaster)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in kwaadaardige opzet, landverraad, Rotzakken, Rutte, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

48 reacties op DE BARMHARTIGE SAMARITAAN…

 1. Cathja zegt:

  Volledig mee eens, Driek!

  Het verschil tussen die gewonde man die door de Samaritaan werd verzorgd, en de enorme aantallen ‘vluchtelingen’ die ons land in bezit nemen, is, dat de gewonde man zijn reis wilde voortzetten zodra hij genezen was. Die bleef niet in de herberg plakken op kosten van een ander.
  Ik weet voor 100% zeker dat dit verhaal niet opgaat voor allen die zich hier als ‘vluchteling’ laven aan alle goede dingen die onze ouders en wij tot stand hebben gebracht.
  Daarom word ik altijd nijdig als de gelijkenis van de Barmhartige Samaritaan op onterechte wijze wordt gebruikt om ons te laten zien wat ‘naastenliefde’ is.

  Geliked door 5 people

  • ronjaspers zegt:

   Cathja.Deze “infiltratie” en kolonisatie van europa is jaren geleden al gepland door de “satanische” elite.Dit is begonnen in 1975,de “resolutie van straatsburg” oftewel islam voor olie.Het zijn de “soldaten van allah” die ons europeanen komen terroriseren en afslachten.

   Geliked door 1 persoon

  • Lot zegt:

   De samaritanen en joden woonden in hun eigen gebied en hun eigen cultuur en gewoonten. Overigens waren de samaritanen een soort van joden, het zat er dicht tegenaan, een afsplitsing. Het geeft te denken dat linkse mensen altijd de samaritanen aanhalen om barmhartig te zijn. Jesus ging er als gewoonte met een boog omheen, totdat hij een keer hun land door wilde lopen. Zijn volgelingen wilden dat niet, want ze zouden maar in contact komen met hun vreemde gebruiken dat was slecht. Ik neem aan niet dat ze bang waren de slechte gebruiken over te nemen. Hoewel dat wel de oorsprong kan zijn van het ‘gebruik’ elkaar te ontwijken. En dan wordt dat ook helemaal gedaan.
   De samaritanen waren een soort neven en nichten. Jesus liep toch een keer door het land, dat kon een keer geen kwaad. Nu wordt jesus door zijn volgelingen vandaag exact gekopieerd tot aan het kruis laten nagelen in Filipijnen. Een slecht zaak en manier van geloven. Wat in de bijbel stond als voorbeeld kun je ter harte nemen, maar elke nieuwe situatie is weer anders. En zulke oude gebruiken hebben wij niet, of hebben niet het beoogde effect in deze wereld.
   De zonen van noach bedekten hun vaders naaktheid en wenden zich af om zijn naaktheid maar niet te zien. En wij gaan naar de sauna en zien dat niet als seksueel of iets van invloed op ons. Dat hoort bij ons. Om ons een zonde aan te praten vind ik zinloos. Als het niet zo bedoeld is. Dat kleden doet mij denken aan de moslims. Tenslotte buigen ze daar als duizenden jaren voor beelden zoals voor het beeld van Nebukadnezar. En wij doen dat niet. Veel van het oude zijn wij verloren maar gelukkig zit het nog in het onverborgene en laten wij ons niet gek maken.
   Het heugen (herinneren) en menen (mening) de Hugin en Munin raven dat is van ons. Het tot God maken van doden is om het korte kwetsbare leven langer te houden. Als wij het beeld zien dan herinneren wij ons zijn daden en gaan wij nadenken. Dat is geen aanbidderij of afgoderij, waar wij voor zijn uitgemoord nb door Charles de Hamer, die 50 jaar was toen hij de moslims tegenkwam en zal wel niet zelf gevochten hebben. Wij zijn naar Mesopotamië gegaan met deze cultuur. te beginnen met de inanna een ‘moeder’ zoals wij dat noemden van het volk, een echt geleefde vrouw. Zij konden in de toekomst kijken. 700 jaar later is dat Ishtar geworden de vrouw van Argon van Akkad, die deze eigenschappen werden toegedicht. Om maar een meer huidige beeld te kunnen hebben van deze Inanna. Inanna bleef ook bestaan. Het dansen om de ishtar paal was heidens. Ik denk dat dit gebruik door ‘de nieuwe bevolking’ en ook van binnenvallende volkeren zoals Turkse Iraniers en Indiers in Arabie, verkeerd werd begrepen. En het leidde tot een aanbidding van. Wat niet de bedoeling is. In China zie je het ook, het in gedachten nemen van voorbeelden die ooit geleefd hebben, het gemaakte beeld aanbid wordt en eten wordt gegeven. Wat volgens mij verkeerd begrepen is. Het is allemaal net vertwist.
   Net zoals de Turken die Byzantiumstad en Griekenland en Rome bezetten, die hebben onze mythen ook verdraaid. Bijv. de diverse Griekse mythen met het afsnijden van de ballen, dat komt niet van onze cultuur daar zijn wij te respectvol voor. Het komt van de Turkse invallende volkeren uit zuid Rusland.
   Zo hebben de huidige bolsjewieken/khazaren, oostelijke volkeren, ook veel van onze gebruiken vertwist de afgelopen honderden jaren. Zij zeggen zelf dat het zoveel is gebeurd dat het bijna onmogelijk is om ze nog te ontraffelen.
   Het enige wat we kunnen doen is teruggaan naar de bron en goed nadenken. ‘De rede’ is dan ook niet bedacht door de nieuwe Grieken rond 300bc. Velen hadden al zwarte haren zoals Cesar. Het komt van onze Hugin en Munin.
   De kleitabletten zijn 6000 jaar oud, wat betekent dat wij het daar gebracht hebben, dat Odin meer als 6000 jaar oud is, wellicht ouder dan de vloed van 10.000bc en nee niet van 5.000bc zoals de bijbel het berekent, hoewel het wel dezelfde vloed is, die over de hele wereld bekend is, en nee niet de wereld uit de bijbel die niet veel groter was dan het land rondom de middellandse zee met kennis van Europa en Afrika die te klein werden afgebeeld, simpel omdat ze het niet goed kenden. Mochten mensen de bijbel willen lezen, en ze hebben het over de wereld, dan gaat het over Arabie, hun wereld.

   Like

 2. Rutte een lucifer…………..dat zal zeker zijn en ben ik het helemaal eens met Driek!

  Geliked door 2 people

 3. Peter zegt:

  DE BARMHARTIGE SAMARITAAN was een goeie gozer met poen !
  Hij nam de gedupeerde niet mee naar zijn huis, maar zorgde voor opvang in de regio.

  Geliked door 4 people

 4. Peter zegt:

  Tschechische Politiker wollen Islam verbieten 13. 12. 2018
  Tschechische Politiker überlegen, den Islam im gesamten Staatsgebiet zu verbieten. „Der Islam ist keine Religion des Friedens, wenn er dazu aufruft, Andersgläubige zu töten“, so Ministerpräsident Jiri Kobza. Er bezeichnete den Islam als „nicht bloße Religion, sondern auch als gewaltverursachende Ideologie“. Deshalb setzt er sich mit seiner Partei dafür ein, den Islam komplett zu verbieten.

  „Das ist keine Einwanderung, das ist Kolonialisierung“, kommentiert er die aktuelle Einwanderungspolitik Westeuropas. Der Islam würde laut ihm niemals mit anderen Religionen harmonieren, sondern diese immer verdrängen. Für ihn gehört der Islam schlichtweg nicht zu Europa: „Der Islam ist eine Kultur voller Hass und Mord“.
  http://unser-mitteleuropa.com/2018/12/13/tschechische-politiker-wollen-islam-verbieten/

  Geliked door 2 people

 5. elena zegt:

  ja maar lees goed wat er staat, de barmhartige samaritaan gaf opdarcht de man te verzorgen maar hij nam hem niet mee naar huis, hij betaalden de verplegers ervoor.
  In Nederland denken ze allemaal dat je ze in huis moet nemen de (zielige Mensen) of opnemen in je land, dat staat er niet, volg nu maar zoals het er staat, betaal de mensen ervoor die ze verzorgen en laat ze lekker in hun eigen omgeving genezen als het nodig is.

  Geliked door 2 people

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Klopt wel Elena maar diegenen die het hardst roepen dat we ze in huis op zouden moeten nemen doen namelijk helemaal niets.
   Een paar jaar terug kwamen de zogenaamde BNers met het idee om het goede voorbeeld te geven en dus een of meer parasieten in huis op te nemen.
   Het einde van het verhaal was dat alleen Annabel Nanninga iemand op nam maar de rest van de deugmensjes lieten zoals te voorzien was verstek gaan.

   Like

  • Tistochwat zegt:

   elena 19 december 2018 om 22:07

   betaal de mensen ervoor die ze verzorgen

   Van ons belastinggeld?
   Hoelang moet dat dan nog?
   Waarom zouden wij de zorg voor mohammedanen op ons moeten nemen terwijl de ‘zorg’ voor ons steeds slechter wordt?

   Like

 6. Elisah zegt:

  Ondertussen,
  https://www.ad.nl/rotterdam/zeker-20-tot-30-procent-van-de-turkse-nederlanders-met-een-bijstandsuitkering-fraudeert~abcf675f/

  Zeker 20 tot 30 procent van de Turkse Nederlanders met een bijstandsuitkering fraudeert’
  Rechtse partijen willen onderzoek naar ‘verzwegen vermogen’. In Turkije is het een fluitje van een cent om vastgoed te achterhalen.
  ,,Het is altijd bingo. Altijd bingo!” De projectleider van Bureau Buitenland heeft de onderzoekresultaten op tafel liggen. De cijfers zijn alarmerend: zeker 20 tot 30 procent van de Turkse Nederlanders met een bijstandsuitkering fraudeert, concludeert hij. Ze bezitten ‘verzwegen vermogen’: een of meerdere huizen in Turkije die in totaal meestal meer waard zijn dan 15.000 euro. En dat betekent dat zij geen recht hebben op een uitkering

  Geliked door 1 persoon

 7. Aart zegt:

  Een verwijzing naar de bamhartige Samaritaan betekent dus opvang in de regio.

  Geliked door 1 persoon

 8. David zegt:

  De barmhartige Samaritaan ging deze man echt niet tot zijn dood onderhouden
  plus zijn familie vrouwen en kinderen, hij was niet gek!

  Like

 9. kampersrene zegt:

  mooie foto… nu nog dat appeltje in zijn mond en dan aan’t spit …een heerlijke minister president !

  Like

 10. dolphin zegt:

  Jaja Rutte is een echte vvd’er , op t werk hebben we ook zo’n gast als baas , komt ie een arbeider vragen of ie even de koffiekaart (tegoedkaart voor de koffieautomaat) mag lenen want de zijne is leeg (vrij standaard) en heeft geen kleingeld bij zich. Vervolgens krijgt ie de kaart en gaat die lamlul vrolijk lopen koffie trakteren van andermans tegoedkaart en strijkt zelf met de eer.
  Dus ja , vvd’ers zijn goed in het trakteren van andermans geld en zelf met de eer strijken ! zo in het klein zo in het groot. En dat gezwets over die barmhartige samaritaan slaat werkelijk helemaal nergens op , het is veel meer een kwestie van schuldgevoelens vrij proberen te kopen over de rug van het volk

  Like

 11. BertG. zegt:

  Hadden ze bij de EO ook niet zo iets, een quiz wie het beste is in bijbel verhalen en vertellingen.
  Ik denk dat de meeste hier daar wel een goede kans zouden maken.
  De 1 weet het nog beter dan de andere wat er nou mee wordt bedoeld met een verhaal uit het grote sprookjesboek uit 1001 nacht.

  Like

 12. BertG. zegt:

  Die barmhartige samaritaan was gewoon een vriendelijke Arabier.
  Tenslotte is dat hele christelijke geloof ook in de woestijn bedacht.
  Dus komen de verhalen ook uit die streek.

  Like

  • Henk zegt:

   Samaritanen zijn joden! Hun bijbel bestaat uit de eerste vijf Bijbelboeken die toegeschreven worden aan Mozes. In Samaria leven er nog zo’n 750. In Holon een voorstad van Tel Aviv wonen naar schatting ook nog zo’n 400 Samaritanen.

   Like

   • BertG. zegt:

    Oh, dus die bestaan dus nog steeds, niet veel lees ik, maar ze zijn er nog.
    Maar het blijft een woestijn geloof dat hele christendom.

    Like

   • BertG. zegt:

    Waarom zijn er trouwens nog zo weinig.
    Heeft er dan ooit een soort van Samiritanenland bestaan wat verdwenen is.
    Jij weet er nog al wat van af, krijg ik het idee.
    Nou wil ik het weten ook.

    Like

  • Henk zegt:

   De Westelijke Jordaan oever ook wel, onterecht, West Bank genaamd, bestaat uit de gebieden Judea en Samaria. Dit zijn de namen voor dit gebied die al eeuwen gebruikt worden.
   Zie ook: https://nl.wikipe,dia.org/wiki/Samaritanen.

   Like

 13. sjuad zegt:

  Afin we gaan zwarte warmte vasthoudende daken leggen om eea op te frissen,,,
  Het goede nieuws is dat Rutte uit de kast is gekomen en wat hij in de uitkomende kamer zag deed zijn sokophouders spontaan springen, een en al scherven van een exclusief servies all over the floor.
  Dat word over glas lopen voor hem.

  Like

 14. Cornelis zegt:

  De Samaritaan zou terug komen na 2 dagen, want een zilverstuk was een dagloon. Profetisch gezien staat een dag voor duizend jaar. Dit verhaal wijst naar de Messias die na 2000 jaar weer terugkomt.

  Like

  • BertG. zegt:

   Dan is ie al 19 jaar te laat, hoelang blijf jij nog wachten.
   Of nemen je kinderen dat van je over, die ook nooit iemand zullen zien terug komen.
   En zo nog generaties lang na jou, en maar wachten tot ie komt.

   Like

 15. Klaas Dijkstra zegt:

  BertG,
  Er komt een dag van oordeel of beoordeling!
  Hoe ik dat weet?
  OMDAT IK NIET GELOOF, MAAR ZEKER WEET!
  We spreken hopelijk elkaar t.z.t……

  Like

 16. N.E. Derlander zegt:

  De barmhartige Samaritaan legde de rekening voor zijn “humaan zijn” niet bij een ander (in Nederland de belastingbetaler), maar betaalde het uit eigen zak. Er zijn politici, die zich christen noemen, en graag de barmhartige Samaritaan er bij slepen, maar tegelijkertijd bijvoorbeeld met het grootste gemak “het sluiten van verzorgingshuizen” constructief hebben ondersteund (in 2012 het Kunduz-Akkoord). Met als resultaat dat er nu een hele grote groep ouderen is, die heel erg eenzaam wegkwijnen. Met dank aan de “humane” christelijke partijen…………….

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s