Europese Hof voor de Rechten van de Mens beschermt EU-project Oekraïne

Screenshot_419

(Door: Wim van Schaik)

Oekraïne verbergt misdaden voor het Europese Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM). Dit blijkt uit een telefoongesprek dat eerder deze maand is gelekt. In het gesprek spreekt een Oekraïense vertegenwoordiger bij het EHRM met een politieofficier uit Pokrovskij (Oekraïne, Donetsk Oblast).

We horen ze samen bespreken hoe ze zullen omgaan met een aangifte van een inwoonster van Donetsk tegen de Oekraïense luchtmacht wegens het bombarderen van haar huis in 2014. Met omgaan wordt bedoeld hoe ze het best de vrouw met een kluitje in het riet kunnen sturen en hoe ze negatieve publiciteit voor Oekraïne kunnen voorkomen. De twee samenzweerders begrijpen elkaar en  hebben beiden maar een half woord nodig om hun verwerpelijke bedrog te bedisselen.

Aan het eind van het gesprek zijn ze zulke dikke vrienden geworden dat de medewerkster van het EHRM er spontaan op aandringt om, als iets dergelijks zich weer voordoet, direct contact met haar op te nemen. De site Novini besteedt uitgebreid aandacht aan dit uitgelekte telefoongesprek. Daar is het gesprek (Nederlands ondertiteld) ook te beluisteren.

Maar het gaat om meer dan dit gesprek. Het telefoontje legt niet alleen een schurkenstreek van Oekraïne bloot, het laat ook zien  – wat velen al vermoedden – dat het EHRM corrupt is. Burgers, wetenschappers en kritische juristen klagen al langer dat dit Europese Hof alleen binnen zekere marges recht spreekt. Fundamentele kritiek op de mensenrechtensituatie van aangesloten landen zou niet aan de orde komen. Het hof zou regeringen niet te veel tegen zich in het harnas willen jagen en zelf onderdeel, zo niet de top van de juridische stand in Europa zijn. Wikipedia  betwijfelt  deze aantijgingen en vraagt: “bron?” Welnu, als dit gesprek geen bron is! Die kritiek op het EHRM blijkt meer dan terecht: de mensenrechten zijn bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens niet in goede handen.

Het EHRM kijkt Brussel naar de ogen als het ´t ‘EU-project Oekraïne’ met fluwelen handschoentjes aanpakt, want Oekraïne mag een potje (en meer) breken van Brussel. Maar dat weten we al sinds 17 juli 2014. Al meer dan vier jaar lang gaat Nederland de vraag uit de weg waarom de MH17 die fatale vluchtroute in het Oekraïens luchtruim moest nemen. Al meer dan vier jaar lang is bekend dat Oekraïne de internationale luchtvaartwetten heeft overtreden. De fatale gevolgen kennen we. Maar toch komt Oekraïne daar nog steeds mee weg. En Nederland laat dat gebeuren. Eigenlijk hoeven we van zo’n telefoongesprek dan ook niet op te kijken. Het bevestigt wat we al wisten: Oekraïne moet koste wat kost uit de wind gehouden worden. Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens werkt daar aan mee en beschermt het EU-project Oekraïne. Het bewijs ligt er. Dat bevordert het vertrouwen in het EHRM niet. Als het zo met project Oekraïne omgaat, waarom zou het Hof dan ook niet andere EU-projecten beschermen?

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, corruptie, cultuurrelativisme, Desinformatie, EUSSR, Hypocrisie, Justitie, kwaadaardige opzet, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Oekraïne, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op Europese Hof voor de Rechten van de Mens beschermt EU-project Oekraïne

 1. Henk der Niederlander zegt:

  Oei.
  Nou zullen ze met zijn allen op de deksel van de doofpot gaan zitten, want dit zou de positie van Timmerfranske wel eens kunnen ondermijnen.
  Natuurlijk moeilijk te verklaren dat hij degene is die vooraan stond om dat corrupte zooitje in het zadel te houden.
  Dat het EHRM hieraan mee wil werken verbaast me niks want ook dat zooitje is zo gecorrumpteerd als de pest.

  Geliked door 1 persoon

 2. J. C. Th. Köhler zegt:

  En het eind van het liedje is, wat steeds al de bedoeling is geweest, dat Oekraïne toetreedt tot de EU. En Mark Rutte kan met z’n inlegvelletje z’n kont afvegen.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 3 people

  • paulzwueste zegt:

   Tegen die tijd hebben we hier dezelfde toestanden als ze nu in La France kennen…!
   Daarom…. ik geloof helemaal niet in die EU-omvolkingsplannen en de praktische uitvoering daarvan.
   Het leven in onze democratische rechtsstaat gaat gelijk op in haar reacties tegen het onheil dat ons van buiten bedreigt.
   Je kunt er een waterpas op leggen.
   Hoe meer islam in de samenleving en landverraad van de politici, hoe sterker de afkeer en afweer van het volk.
   Mark my words…
   En Rutte staat daar uiteindelijk voor het geopende venster van het Torentje en tuurt in de diepte waar het gepeupel scandeert dat hij moet springen…, met in zijn handen de besmeurde inlegvellen waarmee hij wilde solliciteren als Minister president in een ander ver vreemd land.

   Vlak voordat hij zijn dood tegemoet sprong.

   Like

 3. louis-portugal zegt:

  Ondanks alle moeite die Nederland ervoor over heeft geloof ik nog altijd dat de MH17 neergeschoten is door een jager uit Kiew met een hitte zoekende raket.

  Like

 4. Kees zegt:

  Maar dat was ons Markje allang bekend! Met heel dat inlegvelletje heeft hij ons bedrogen waar we bij staan. Hij lacht ons allemaal vierkant uit. Wat een gruwelijke ZAK is die Mark.

  Like

 5. Uit de wind houden van iemand of iets…..
  Waar kennen we dit nog meer van?
  Ik weet het antwoord al langer.

  Like

 6. andre zegt:

  Nou Wim van Schaik en de rest, begrijpen jullie nu ook waarom Frans Timmermans de artikel 7 procedure heeft opgestart tegen Polen. Polen wil geen rechters benoemen voor het leven. De EU in dit geval Frans Timmermans wil dit wel. Macht slaat dan door naar pervers en ondermijnt de scheding der machten. Uit al deze voor het leven benoemde rechters worden dan weer plaatsen opgevuld via het welbekende baantjes carrossel in o.a. het EHRM en daar is dan niets democratisch aan met verhalen zoals hier boven.

  Maar nu zit ik te lezen wat dat EHRM eigenlijk is

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Europees_Hof_voor_de_Rechten_van_de_Mens

  En zie ik mogelikheden bij de werkwijze EHRM

  Bij puntje 1 ben ik zelf slachtoffer door Rutte 1,2 en 3
  Bij puntje 2 Rutte 1,2 en 3 is een publieke instatie
  bij puntje 3 In NL is geen rechtsmiddel meer beschikbaar om Rutte 1,2 en 3 aan het verstand te brengen dat we uitgeknepen worden
  bij puntje 4 is het een kwestie van gewoon doen
  bij puntje 5 indienen onder eigen naam is geen enkel probleem
  bij puntje 6 wie is er eigenlijk niet genaaid door Rutte 1,2 en 3

  En nu allemaal of een geel hesje aan of een brief schrijven!

  Like

 7. Wim zegt:

  Een van de criteria waar Polen aan moest voldoen om lid te worden van de EU, was een “functionerende rechtsstaat”. De EU vindt dat die nu op de tocht staat. Maar in geen enkele conventie, geen enkel traktaat wordt het begrip rechtsstaat gedefinieerd. Ook heeft geen enkel land ooit invloed gehad op die definitie. De enige definitie staat in een intern document van de Venetië-Commissie die Polen nu ook bekritiseert. In artikel 2 van het Europees Verdrag wordt de rechtsstaat genoemd, maar zonder verwijzing naar een document waarin dat begrip wordt gedefinieerd.
  De commissie begrijpt het begrip rechtsstaat op haar manier, de Poolse regering op een andere manier. In Duitsland kiest het parlement ook rechters. De commissie zegt dat dat in Duitsland in lijn is met de rechtsstaat en in Polen niet. Meten met twee maten dus.
  De beschuldigingen aan het adres van Polen kloppen niet. Het moet dus om iets anders gaan. Dat klopt. De EU wil de Poolse regering ten val brengen. Ze wil een Poolse regering die Brussel volgt in de hervorming van de EU, de herverdeling van vluchtelingen enz. De huidige regering is tegen een nieuw financieel perspectief, waarin Poolse boeren niet evenveel subsidie krijgen als boeren in West-Europa. Maar hoe harder Brussel zich opstelt, hoe meer Polen de regering zullen steunen.
  Maar het kan ook zo zijn dat op enig moment de Polen genoeg krijgen van het conflict met Brussel en de steun voor de regering gaat dalen. De regering wil daarom dit het niet uit de hand laten lopen en heeft inmiddels de vervroegde pensionering van rechters (tijdelijk?) terug gedraaid.

  Like

  • andre zegt:

   ga toch weg man met je geneuzel. Frans Timmermans komt uit lieg en bedrieg NL met een nep en fop koningshuis met een Rutte 1,2,3 en God mag weten hoe veel 4,5 meer?, met een SG viespeuk de heer Demmink, nooit gevraagd , nooit gekozen is uit de tijd Wim.
   En in een rechtsstaat heeft het klootjesvolk ook een stem…..tenslotte betalen zij alles!! Wim

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s