Twee jaar na de aanslag: Gisteravond op de Breitscheidplatz

Screenshot_423

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

Het was op de kop af precies twee jaar geleden dat een fanatieke moslim met een vrachtwagen op de kerstmarkt op de Breitscheidplatz in Berlijn inreed en een gruwelijk bloedbad aanrichtte. Ter gelegenheid daarvan was ik gisteravond op de plaats des onheils.

philosophia perennis

Eerst bij het omstreden gedenkteken, dat niet helemaal zonder aanwijzing naar de islamitische motivering van de terreurdaad uitkomt, maar niet zelden ook als laadperron of opslagplaats voor bouwmateriaal wordt misbruikt. Gisteravond was dat niet het geval: familieleden hadden foto´s van de slachtoffers op de trappen van het gedenkteken neergezet.

Ook het falen van de politici onderwerp van gesprek

Een eenzame activist vestigde op respectvolle afstand tot het gedenkteken midden in het drukke kerstmarktgedoe met een bord de aandacht op het voortschrijdende falen van de Duitse regering met betrekking tot de terreur.

Initiatief “Berlijn tegen islamisme” distantieert zich van de AfD

Aan de rand van de kerstmarkt had het initiatief “Berlijn tegen het islamisme” om 17.00 uur een manifestatie aangemeld, waar ongeveer 60 bijna allemaal jonge mensen verschenen. Een van de activisten las een lange, zeer gedifferentieerd toespraak voor.

In het verloop van de toespraak distantieerde hij zich echter zowel van het linkse islam-appeasement als van de AfD van Höcke, die de islam alleen maar in Duitsland zou veroordelen, maar in het buitenland gemene zaak met hem zou maken.

De spreker wilde geen geroep tussendoor horen en geen applaus. Hoe bedachtzaam enkele van de activisten daar op politiek correcte islamkritiek zijn, bleek toen een van de activisten, die het spandoek vasthield, zag dat ik foto´s maakte.

Of ik “Markus Berger” van PP zou zijn, wilde hij weten. Dan zou hij het namelijk waarderen niet op dit blog voor te komen (overeenkomend met zijn wens hebben we zijn gezicht onherkenbaar gemaakt).

Heel anders echter de sfeer bij de bezoekers van de protestwake, van wie velen naar me toe kwamen en blij waren dat PP er was en er verslag van zou doen.

Vijf minuten doodse stilte op de kerstmarkt

Toen om precies 20.02 uur de klok in de oude toren van de Gedächtniskirche – symbolisch voor de twaalf slachtoffers – twaalf maal werd geluid en honderden mensen – slechts gestoord door de filmopnames van RBB – gezamenlijk zwegen, had hopelijk ook de laatste begrepen dat het hier om meer gaat dan om distantiëren en politieke correctheid.

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", achterlijkheid, AfD (Alternative für Deutschland), Barbarisme, Berlijn, demoniseren, Eurabië, gezond realisme, Hypocrisie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Merkel, Moslims, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, political correctness, politici, praatjesmakers, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op Twee jaar na de aanslag: Gisteravond op de Breitscheidplatz

 1. paulzwueste zegt:

  Goed geschreven…
  Duitsland, politici redeloos, het volk radeloos en het land reddeloos.

  Maar het zal goed komen….

  Like

 2. Elisah zegt:

  Off topic,
  https://tpook.nl/2018/12/20/poetin-doet-wwiiitje-risico-kernoorlog-moet-niet-onderschat-wordt-nu-telkens-gedownplayed/

  Poetin doet WWIII’tje: ‘Risico kernoorlog moet niet worden onderschat, wordt nu telkens gedownplayed

  “Speaking at his annual media press conference, Putin was asked by one journalist to assess the threat of nuclear war or a third world war.

  https://www.cnbc.com/2018/12/20/putin-warns-the-threat-of-nuclear-war-should-not-be-underestimated-.html

  Like

 3. Aegolius cs zegt:

  Dat dan weer wel:
  Opfer des Berliner Anschlags
  Entschädigungssumme soll weiter steigen

  Am 19. Dezember 2016 tötet der Attentäter Anis Amri zwölf Menschen, 70 weitere werden verletzt. Zwei Jahre später haben Opfer des Anschlags Entschädigungen in Höhe von 3,8 Millionen Euro erhalten. Die Summe wird in den nächsten Jahren noch steigen.
  https://www.n-tv.de/politik/Entschaedigungssumme-soll-weiter-steigen-article20772855.html
  En dat zal niet iedereen na een aanslag van een moslim verkrijgen.

  Like

 4. Hovawart zegt:

  Europa een continent waar meer dan de helft van de bevolking s’avonds niet meer alleen over straat durft te gaan, of de deur opendoet voor vreemden, het openbaar vervoer vermijdt en de autodeuren tijdens de rit op slot houdt……..ongelooflijk.
  (en de politiek zich maar handenschuddend of boksend gelukkig prijzen met hun inspanningen).
  Op naar een gelukkig en overdadig kerstreces, en een leuke vakantiebestemming om de sores even te ontlopen……stelletje landverraders.

  Like

 5. Elisah zegt:

  https://jungefreiheit.de/politik/ausland/2018/interpol-warnt-vor-neuer-is-terrorwelle/

  Interpoll waarschuwt voor nieuwe isis- terreurgolf
  Interpol warnt vor neuer IS-Terrorwelle

  PARIS. Die internationale Polizeibehörde Interpol hat vor einer zweiten Welle radikal-islamischen Terrors gewarnt. Viele verurteilte Terrorunterstützer säßen nur relativ kurze Gefängnisstrafen ab, weil sie nicht wegen eines konkreten Anschlags verurteilt worden seien, mahnte Generalsekretär Jürgen Stock laut Nachrichtenagentur dpa in Paris. „Diese Generation der frühen Unterstützer wird in wenigen Jahren freigelassen.“

  Like

 6. droevige mof zegt:

  Islamterreur in Marokko: Maren en Louisa werden gruwelijk afgeslacht. De video die in het rapport is geïntegreerd, is verwijderd door de operator vimeo.
  http://www.pi-news.net/2018/12/islam-terror-in-marokko-maren-und-louisa-grausam-geschaechtet/

  Like

  • Elisah zegt:

   Die video blijkt erger dan erg te zijn en kan beter niet bekeken worden, it can not be unseen…. Een van de vrouwen wordt oa gruwelijk onthoofd, en men gooit met haar hoofd.
   Dat zijn geen mensen meer te noemen, het zijn psychopatische monsters en wie weet hoeveel van dit soort satanische beesten er los rondlopen….

   Like

 7. De echte mensen staan daar telkens weer met pijn in hun hart.
  Andere die deze plaats bezoeken of er dagelijks langs lopen………wat denken die nog?

  Like

 8. Jan zegt:

  Weer een moord die Merkel op haar geweten heeft. Jihadist rijdt op mensen in

  Recklinghausen: Bosnischer Selbstmörder rast in Menschengruppe

  Die System-Medien haben nichts dazu gelernt. Laut „BILD“ raste am Donnerstag Nachmittag „ein Kleinwagen in eine Menschenmenge“ in Recklinghausen, die an einer Haltestelle warteten. Bei dem dramatischen „Unfall“ wurden eine 88-jährige Frau getötet und acht Menschen verletzt, teilweise lebensgefährlich. Die Verletzten sind zwischen 17 und 67 Jahren alt.

  http://www.pi-news.net/2018/12/recklinghausen-bosnischer-selbstmoerder-faehrt-in-menschengruppe/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s